Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182

"Tereza e Kalkutės, lapsi i Zotit"

Po e hap kete teme nga nje e-mail qe me erdhi ne te cilin kishte disa pohime te N. Terezes te cilat kompromentonin te qenurit e saj si figure kombetare mbareshqiptare.

“T e r e z a e K a l k u t ė s”
    autore
    Franka Xambonini

Franka Xambonini gazetare e njohur Italiane.Ka intervistuar protagoniste te ndryshem te kohes sone si Ben Gurionin, Indira Gandin, Saharovin etj. Eshte nderuar me ēmime nderkombetare te gazetarise. Ka shkruar librin”Aventura e bashkimit” (1991),interviste qe gazetarja i ka marre Kira Lubikut, themelueses se “Levizjes se Fokolareve” ne Itali.

Ky liber “Tereza e Kalkutes, lapsi i Zotit” u botua me 1992 dhe eshte perkthyer dhe ne gjuhen shqipe.

Po marrim disa fragmente te cilat tregojne esencen e qenies dhe misionit te Terezes se Kalkutes. Me pas brenda mundesive do te postojme me skaner origjinalin e librit.

Pyetja. Ėshtė thėnė se AIDS ėshtė njė ndėshkim hyjnor pėr homoseksualėt dhe tė droguarit.E mendoni edhe ju kėshtu Nėnė Terezė?

Pergjigja. “Jo, jo nuk ėshtė njė ndėshkim hyjnor.Shumė njerėz infektohen pa asnje faj” faqja156

Pyetja: Ėshtė ėndėrra juaj vajtja nė Shqipėri. Nėnė Terezė?
    Nė pėrgjigjen e sajė nuk ka asgjė sentimentale,asgjė nostalgjike: (Ky ėshtė komenti i gazetares)

Pergjigja “ Jo, nuk ėshtė ėndėrr e imja .Tani nuk kam njeri atje. Ėshtė diēka pėr tė cilėn Shqipėria ka nevoje. Shkoj nė Shqipėri jo sepse ėshtė kombi im, por sepse duhet t’i ēoj Krishtin. Shqipėria ėshtė ateiste, me ligj. Ėshtė shteti i vetėm nė botė qė ka shkruar ateizmin me kushtetutė. Nuk kanė kisha,nuk kanė xhamia,nuk kanė sinagoga. Vendet e kultit janė shndėrruar nė muze. Priftėrijtė janė burgosur, nuk ka mbetur gjė prej gjėje. Vajtja ime do tė jetė hapi i pare”. Faqja 157

Pyetje. Pse Nėnė Terezė?

Pergjigje. “Sepse unė nuk hap njė shtėpi po nuk pati kishė. Dhe nė kishė unė vė kryqin. Po pranuan njė shtėpi timen,pranojnė edhe Krishtin. Dhe pėr ta pranuar duhet tė ndryshojnė ligjin.I kam shkruar presidentit tė Shqipėrisė.Nuk ėshtė pėrgjigjur ende. Por e di qė ka respekt pėr mua”. Faqja 157

“Ne s’jemi bamirės shoqėrorė.Ne pėrpiqemi tė jetojmė njė jetė soditjeje.Sodisim Jezusin nė kungatė dhe Jezusin tek i varfėri i braktisur prej tė gjithėve” Faqja 4-5.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Rejjan

nuk e kupton qe Nene Tereza eshte shumepermaseshme. Keto permasa, duke qene te shumta, nuk jane te gjitha te njellojta. Ka aspekte kur ajo eshte vetem kristiane; apo vetem katolike kristiane; apo vetem fetare; apo shqiptare.

Permasa e saj shqiptare konsiston, jo ne te qenit thjesht katolike, keshtu qe tu imponohet pjeses tjeter te popullsise qe si takon katolicizmit, por ne te qenit shembull i humanzimit qe s'njeh kufij, ose qe i tejkalon kufijte vetjake katolike, duke u bere shembulli i nje arritje te tille qe e njeh gjithe bota, njohje qe nderon aspektin e saj shqiptar.
    Ky nderim i aspektit te saj shqiptar eshte mbarekombetar dhe eshte ky shkaku i nderimit te saj nga i gjithe kombi.

Duhet te jesh vetem nje ekstremist e i papjekur, pervec se keqdashes, te mos arrish te besh dallimin e ketyre aspekteve te saj.

Nje bie fjala musliman i tille ekstremist duhet te kuptoje se DUHET ta nderoje Nene Terezen, me te cilen e lidh kombesia, shume me teper se sa fanatiket e tjere muslimane qe kerkojne tu vene KUFIJ-TABU popujve jo muslimane ne lidhje me se si duhet ta konsiderojne keto popuj jo muslimane nje personazh si Muhamedi.

Une per vete, kam pasur kenaqesine ta takoj personalisht Nene Terezen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nese nene tereza ka thene se nuk ka mall per shqiperine nuk eshte per tu habitur.
    Ajo eshte treguar e sinqerte per kete.
    Ajo kaloi jeten e saj jashte shqiperise dhe kushtoi jeten e vet ndihmes ndaj te vafrerve, per me teper kombi i saj ishte njerezimi, ajo nuk ishte shqiptare, as italiane, as indiane, ajo ishte njeri.

Pastaj mos harrojme se kjo interviste eshte bere ne kohen kur ne shqiperi ishte diktature dhe propagandohej ateizmi , burgoseshin prifterinj e hoxhallare.
    Nuk besoj se do fliste mire per ate gjendje.
    Ajo nuk shau shqiperine, shau sistemin politik.

Tani nuk kam njeri atje
    Ja pse nuk ishte enderr e saj, e ka sqaruar.

A ka thene se nuk eshte shqiptare? Jo,
    ajo e pranon te jete shqiptare:
    Shkoj nė Shqipėri jo sepse ėshtė kombi im
    do te thote se shqiperia eshte kombi i saj por fakti qe eshte kombi i saj nuk eshte arsyeja pse do te vinte ne shqiperi.
    Pse e nenvizove kete?

Une nuk pashe asgje anti-shqiptare aty
    perveē sinqeritetit te saj se nuk ishte enderr te shkonte ne shqiperi.
    qe eshte nje ndjenje qe i perket asaj dhe qe nuk ka asgje te keqe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Hiqni Syzet E Inkuizicionit Dhe Shikoni Se Ajo Me Keto Fjale Nuk E Meriton Thjesht Te Jete Simboli Kombetar Per Shqiptaret Muslimane Dhe As Te Quhet Sic Vete E Pranon Bamirese.
    Ajo Eshte Thjesht Nje Predikuese E Nderuar E Krishterimit Dhe Si E Tille Nuk Mund Te Prese Nderime Nga Muslimanet. Sic Mund Te Ndodhte Anasjelltas.

Shendet E Te Fala

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Hiqni Syzet E Inkuizicionit Dhe Shikoni Se Ajo Me Keto Fjale Nuk E Meriton Thjesht Te Jete Simboli Kombetar Per Shqiptaret Muslimane Dhe As Te Quhet Sic Vete E Pranon Bamirese.
    Ajo Eshte Thjesht Nje Predikuese E Nderuar E Krishterimit Dhe Si E Tille Nuk Mund Te Prese Nderime Nga Muslimanet. Sic Mund Te Ndodhte Anasjelltas.

Shendet E Te Fala
    99% te myslimaneve shqiptare perkulen para te madhes Nene Tereze. Vahabistet (ekskrementi i popullit shqiptare) sic jeni JU nuk na nevojiten.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,421
    Postimet nė Bllog
    22
    Pergjigja “ Jo, nuk ėshtė ėndėrr e imja .Tani nuk kam njeri atje. Ėshtė diēka pėr tė cilėn Shqipėria ka nevoje. Shkoj nė Shqipėri jo sepse ėshtė kombi im, por sepse duhet t’i ēoj Krishtin. Shqipėria ėshtė ateiste, me ligj. Ėshtė shteti i vetėm nė botė qė ka shkruar ateizmin me kushtetutė. Nuk kanė kisha,nuk kanė xhamia,nuk kanė sinagoga. Vendet e kultit janė shndėrruar nė muze. Priftėrijtė janė burgosur, nuk ka mbetur gjė prej gjėje. Vajtja ime do tė jetė hapi i pare”. Faqja 157
    Shenjtoria shpreh dhimbjen per popullin e saj, populli i vetem ateist ne bote. Shenjtoria gjithashtu shpreh edhe ngasherine e saj ndaj faktit se ajo e kaloi gjithe jeten e saj duke i sherbyer nje populli te larget indian ne emer te Jisu Krishtit, dhe nuk mundi qe ti qendronte prane popullit te saj, Shqiperise, pasi rregjimi komunist nuk lejoi viziten e saj.

Shenjtoria shpreh deshiren e saj per te ndare me popullin e saj trashegimine e saj te vetme dhe te shenjte, besimin e saj te krishtere. Nese ju nuk e kuptoni kete gje, kjo nuk eshte per faj te shenjtores, kjo eshte per fajin tuaj.

Shenjtoret nuk nderohen as me fjale, as me buste, as me fjale te mbushura me nje krenari boshe. Shenjtoret nderohen vetem ne nje menyre: Lutje dhe imitim te jetes se tyre. Ata qe nuk jane ne gjendje qe te luten dhe te ecin ne hapat e shenjtoreve, jane edhe ata qe genjejne veten se jane duke respektuar nje shenjtore vetem duke zene emrin e saj ne goje.

Albo

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Albo: Shenjtoret nuk nderohen as me fjale, as me buste, as me fjale te mbushura me nje krenari boshe. Shenjtoret nderohen vetem ne nje menyre: Lutje dhe imitim te jetes se tyre. Ata qe nuk jane ne gjendje qe te luten dhe te ecin ne hapat e shenjtoreve, jane edhe ata qe genjejne veten se jane duke respektuar nje shenjtore vetem duke zene emrin e saj ne goje.
    Albo te lumt, kjo me pelqeu shummmm.

Un e qmoj nen Terezen vetem qe e ka nje Pik gjaku te shqiptaris, mirpo KURR nuk e qmoj nen Terezen sa e qmoj: Faik konicen, Gjergj Fishten, skenderbeun, Luigj Gurakuqi etj

Nen Tereza per mua eshte 0, ngat ketyre figurave qe i ceka me larte.
    Ketyre herojve te mdhej jam ne gjendje te ju perkulem ne gjdo moment ne shenje ndermim, mirpo nen terezes JO, sepse per mua nuk eshte as kushi ajo.
    Ajo per mua eshte vetem nje besimtare e fes krishtere, dhe nje grua qe ka qen shpirterisht shummm e mir , plus eshte per mua nje shqiptare qe e ka vetem nje pik gjaku te shqiptaris, dhe asgje me teper nuk ka te perbashket me shqiptar.

Kjo eshte Nen Tereza per Banin_gjk

p.sh - Me shum e qmoj nje italjan ( qe ka luftuar vullnetarisht per shqiptar, sepse i kishte dashur shummm shqiptaret) qe eshte vrar ne kufirin e koshares, qe sa e qmoj nen Terezen.

PAQ
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 14-04-2006 mė 18:07

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Sne the ndonje gje te re o Bani. Ne fakt fatkeqesia do ishte sikur ca mrroklla si ti dhe rejani ta respektonit nene Terezen. Sepse te jesh i sgurt qe respekti juaj do ja ndotte hijeshine te madhes Tereze. Une nuk prisja ndonje respekt nga ana juaj per te ndjeren Tereze. Normale kjo, njerezit kane pikepamje te ndryshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 14-04-2006 mė 18:29

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Ku kuuu kush po flet bree

Citim Lunesta :Normale kjo, njerezit kane pikepamje te ndryshme.
    E pse po pllat moj e shkret ateher, kur e din qe ka pikpamje te ndrryshme.
    ncncnc, po po te verteten e ka then populli " Aq sa din edhe flet"

EJ vetem mos tento me be bised me mu, sepse nuk je kategori e imja moj e shkret, plus nuk i ke 5 pare vleft qe te merrem me ty.

PAQ

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te them te drejten, si ateist qe jam, se c'te mira nga Zoti i ka sjelle Gonxhja botes shume pak me intereson. Kur ajo nuk dinte shqip, c'lartesim pret t'i besh si shqiptare???
    "Naimi i Shqiperise, lapsi i Zotit" do ishte teme me interesante...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Nene Tereza: "Une jam nje pende ne doren e Zotit"
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •