Me rastin e 3 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Mediave, BBC dhe Reuters kanë porositur një hulumtim rezultatet e të cilit tregojnë se, në mbarë botën, njerëzit më shumë u besojnë gazetarëve sesa qeverive të tyre. Për çudi, i vetmi vend i cili është jashtë këtij trendi janë SHBA-të, ku njerëzit janë skeptikë ndaj gazetarëve dhe më shumë u besojnë politikanëve të tyre...
Në kuadër të këtij hulumtimi, që e ka realizuar kompania Gloubsken, janë intervistuar më shumë se dhjetë mijë njerëz në Amerikë, Britani, Brazil, Egjipt, Germani, Indi, Indonezi, Nigeri, Rusi dhe Kore Jugore. Drejtori i Gloubsken, Dag Miler, ka deklaruar për BBC –në se, në krahasim me hulumtimin e para katër vjetëve, është e shënueshme rënia e besimit të qytetarëve në shumë institucione.”Mediat, ndërkaq, shënojnë trend të kundërt dhe rejtingu i tyre po rritet - kjo vlen posaçërisht për vendet në zhvillim. Është evidente se, në ato vende, mediat luajnë rolin kryesor në proceset demokratike “ tha ai.
(BBC)
Po shqiptaret.. me teper u besojne qeverive, apo gazetareve? Bashkangjituni tek kjo teme dhe diskutoni.
Krijoni Kontakt