Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2005
    Postime
    359

3 maji, dita ndërkombëtare e lirisë së mediave

Me rastin e 3 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Mediave, BBC dhe Reuters kanë porositur një hulumtim rezultatet e të cilit tregojnë se, në mbarë botën, njerëzit më shumë u besojnë gazetarëve sesa qeverive të tyre. Për çudi, i vetmi vend i cili është jashtë këtij trendi janë SHBA-të, ku njerëzit janë skeptikë ndaj gazetarëve dhe më shumë u besojnë politikanëve të tyre...

Në kuadër të këtij hulumtimi, që e ka realizuar kompania Gloubsken, janë intervistuar më shumë se dhjetë mijë njerëz në Amerikë, Britani, Brazil, Egjipt, Germani, Indi, Indonezi, Nigeri, Rusi dhe Kore Jugore. Drejtori i Gloubsken, Dag Miler, ka deklaruar për BBC –në se, në krahasim me hulumtimin e para katër vjetëve, është e shënueshme rënia e besimit të qytetarëve në shumë institucione.”Mediat, ndërkaq, shënojnë trend të kundërt dhe rejtingu i tyre po rritet - kjo vlen posaçërisht për vendet në zhvillim. Është evidente se, në ato vende, mediat luajnë rolin kryesor në proceset demokratike “ tha ai.
    (BBC)

Po shqiptaret.. me teper u besojne qeverive, apo gazetareve? Bashkangjituni tek kjo teme dhe diskutoni.

Kesaj qeverie qe ka tani Kosova, aspak fare nuk i besoj, shpresoj e besoj qe ne te ardhemn do behet ma mire.

E sa i perket gazetareve, i besoj, jo te gjitheve por ne pergjithesi iu besoj!

Tema të Ngjashme

1. Islami dhe liria
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-04-2006, 15:25
  2. Immanuel Kant
    Nga fisnik në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 04:21
  3. Liria
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 06:24
  4. Pushteti i katërt i mediave
    Nga Albo në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-12-2004, 18:47
  5. Amerike yll i Lirise! (A literary declaration of love to the US)
    Nga wittstar në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-05-2004, 04:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •