Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Kenget e West Side Familly - Hou cike cike, e kam degjaur ne versionin serb, tash s'dije, e kane vjedhur serbet apo ne prej tyre.

Ndersa, kenge tjera te vjedhura kam plot, si ne versionet origjinale qe jane te kenduara, si te perkthyera neper gjuhe te ndryshme te Ballkanit...

PS:
    Une dikur, kur punoja diku, pata nje projekt per piraterine dhe u njoha shume afer me keto gjera te pista qe ndjekin tingullin shqip.
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    74
    Kam hallin e sllaveve qe vjedhin kenget dhe vallet shqipe une.Sa keq qe nuk kemi me nje seksion piraterie
    Kjo do na kushtoje shtrenjte sepse tashme nuk dihet kush nga kush po vjedh.Edhe kur vjedhin te tjeret nga shqiptaret,u mvishet shqiptareve qe jane hajna! Fale disa te mjereve qe nisen te vjedhin nga bullgaret,romet,serbet,greket,etj.
    Ne nuk ia dijme vleren vetes.Bah!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Kangen "Ushtrime time do ta bej" te Adelines e ka vjedhur dhe perkthyer ne serbisht, kengetarja serbe Mira Shkoriq, keshtu kam lexuar une.

Kenge tjera qe i kam degjuar rastesisht ne serbisht, por qe nuk e di kush i kendonte, jane: Dadushja e Afrim Muciqit, Lulkuqja e Gjakoves e Haxhi Maqellares, etj. qe tani nuk me kujtohen.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Me se e vertete dikush thote se vetem Shqipetaret vjedhin, une nuk jam shum dakort po te shohish kenget e huaja edhe shume ne anglisht dhe ne gjuhe te tjera musika me duket Shqipe, mire tha zevzeku ne nuk ja dime vleren,nuk i mbrojme kenget tona e mbani mend kur Makell xheksoni e kishte te vjedhur kengen prej kengetarit italian ALBANO dhe i kushtoi shtrejnt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2006
    Postime
    20

Adelina pergjigjet

Si duket ne shqiptaret e nencmojme vehten, duke menduar qe gjithmone ne jemi ata qe vjedhin nga te tjeret. Shpesh harrojme ne vlerat tona artistike muzikore. Prandaj, nuk duhet prejudikuar gjerat. Cdo rast eshte rast ne vehte. Adelina pergjigjet ne Top RTK interviste se kenget e saja jane vjedhur nga te huajt.

Me poshte eshte lidhja tek te videoja ne fjale:

http://www.youtube.com/watch?v=9Oo8ibBOaZ4

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    74
    Megjithëse e cenzuruar dhe anashkaluar nga mediumet,duke mos harruar dhe "fushatat" agresive qe bëhen nga njerëz te caktuar te gazetave por dhe internetit për qellime personale dhe tendenca te pandershme ndaj Adelina Ismailit,ajo shumë e qete dhe e buzeqeshur arrin qe ti demantoje me fakte të gjitha padejtesite qe i bëhen.Me punën e saj qe shpërthen si një vullkan,nëpërmjet te cilit deshmohet se arti shqiptar është me i begatshmi ne rajonin ballkanas por edhe rrezikon kulturat e varfëra te popujve qe na rrethojne dhe gllaberitin kulturën tonë.
    Adelina nuk flet vetëm për vete.Arsyeton te gjithë artistet shqiptar dhe artin tonë.E madhe është.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2006
    Postime
    20
    Per mendimin tim, Adelina eshte mbretereshe e pop muzikes shqiptare. Apo me mire, pionere e skenes moderne shqiptare. Qysh thote populli: "hallall i qofte atij te parit". Edhe pse shume e pane Adelines si ekstravagante apo e pahijshme ne skene, realiteti tregon se ajo hapi dyert e para dhe e liroj shpirtin tone muzikor qe te mund te jete me kreativ ne vitet qe do te pasojne. Dhe pas vie nje gjenerate e tere e re e krijueseve briliant qe duket se jane duke e ngritur standardin e muzikes shqiptare ne nje nivel boteror. Tash se fundit, kur pashe video klipin e Leonora Poloskes - Do Te digjesh, une me te vertete u dogja ne ate ritem muzikor qe thjesht mendoj se eshte nje briliance e muzikes sone shqiptare. Shpresoj, qe te kete sa me pak kopjime nga ne, e fakti qe kenget tona kopjohen nga te tjeret, tregon se muzika shqiptare ka filluar ta pushtoj boten.

* Yllëza e forumit *
    Anëtarësuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Ka shume kengetare shqiptare qe kultivojne muzike te bastarduar dhe qe parodizojne kenget e huaja por edhe anasjelltas:artiste tjere qe pa skrupuj i vjedhin kenget tona.
    Per nje nga kenget e shumta qe une kam degjuar se eshte vjedhur nga repertoari shiptar eshte kenga e grupit Elita 5 "E urrej shiun" per te cilen thuhet se eshte grabitur nga nje rumun.
    Di edhe per shume vepra tjera muziklore por qe tani nuk po levrijne ne kujtesen time.
    ArsGothicë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-05-2006
    Postime
    1

Cool

Citim Postuar më parë nga Zevzeku
    Cdokush qe ka mundesi,ju lutem te me ndihmoje per cdo kenge qe eshte vjedhur nga kengetaret shqiptare dhe nga kengetaret e huaj prej shqiptareve.
    Do te cmoja shume sikur te me mundesoje dikush te di per 5 kenget e Adelina Ismajlit kush i ka kenduar para apo pas saj dhe ku mund ti gjej.
    Jane kenget:
    1)Amaneti
    2)Oh po po
    3)Shoki jem
    4)Ushtrine time do ta bej
    5)Qe 1 vjet e 7 dite...
    Kush ka fakte ju lutem shkruani.

Gjithashtu edhe per kengetare tjere.
    Tung, une kam njohuri per kengen Shoki jem te Adelina Ismajlit, e cila ne emisionin Top Rtk ne Televizionin e Kosoves deklaroi se kete kenge ia kishte vjedhur kengetarja serbe Ceca Razhnjatoviq.
    Por, ne fakt kjo nuk eshte e vertete.
    Adelina ka marre melodine e kenges se Ceces.
    Nese doni ta vertetoni kete, kerkoni ne internet kengen
    "Nevaljaja" te Ceces
    Kenge e cila eshte edituar ne vitin 1995, kurse Adelina e ka publikuar ne vitin 2003

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    74
    Ok Filloreta.Paske vetem nje postim deri tash dhe ai qenka i pasakte,mu te Adelina! Amon,a ka mundesi dikush i gjinise femerore te flase pa xhelozi ne temat e Adelines?! Bah,u gezova qe gjeta dicka dhe gjeta nje te pavertete! Adelina asnjehere nuk tha qe Ceca Razhnatoviq ka vjedhur nga ajo,kete inqizim e kam pare mu ne internet dhje kjo fjali qe permend ti NUK EKZISTON.Dhe e dyta: Nese me gjen ti mua nje akord apo nje fjale tek kenga Shoku im te vjedhur nga Ceca,une te betohem qe ky fakt do te publikohet shume me gjere.Por ju lutem shkruani me fakte,mos u rexhistroni enkas per xhelozi apo shkak tjeter subjektiv,dhe mos u tallni me nje forum qe e konsideroj serioz.
    Fillorete,mos e perqesh kot,ate qe nuk e mberrin dot...
    Dreq o pune,sa mendova qe qenka zbuuar dicka e re!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  2. Armiqte e gjuhes shqipe dhe triumfi i saj.
    Nga detiad në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 04-06-2009, 08:53
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. Windows XP në gjuhën shqipe!
    Nga edspace në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 24-07-2008, 20:27
  5. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •