Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Edhe Te Huajit I Kopjojnë Shqiptarët

Te Ftuar ne nje tv te te maqedonis ne kanalin e tret ne gjuhen shqipe , antaret e rok grupit te njohut Tetovar '' ELITA 5 '' mohuan ate qe eshte thene ne nje edicion te emisionit ''FIKS FARE '' se njere prej kengeve te tyre mke te ndegjuar. '' E Urrej Shiun '' eshte vjedh nga nje Kenge RUMUNE.
    Ne Emision ishin te Pranishem Vokalisti i Grupit , Arif Zymberi dhe Kompoizitori dhe lideri i bendit NEXHAT MUJOVI ( VIRUSI ) .
    Nje pyetje qe ja ben per mes nje Telefonate te nje emisioni te drejt per drejt

VIRUSI I Shqetesuar Pergjigjet: Shum mire qe u parashtrua kjo pyetje dhe dua te them se nuk ka te vertet asgje aty . Une nuk e kam percjell At rogram dhe nuk e di mire se cfar eshte thene . Per te jam njoftuar nga Shoket e mi Mendoj se eshte dashur te shihet koha kur eshte Realizu Kenga jon. te cilen thuhet se kemi Kopjua

Vokalisti i grupitArifi Shtoi;'' Nuk di pse njerzit mendojn se ne patjeter duhet te vjedhim prej te tjerve , nuk iu bie nder mendte mendojn . SE EDHE TE TJERET KOPJOJN PREJ MUZIKES SHQIPTARE .

''E Urrej Shiun'' ishte nje nder kenget e reja qe u perfhshin ne albumin e tyre te fundit. i cili ishte me shum nje permbledhje te hiteve te tyre te mehershme. Kenga NJE FJAL eshte nje prej hiteve me te mdha te Grupit dhe te gjith Historise se Rokut Shqiptar . Ajo dominoi nje koh te gjat ne RadioStacionet tona para me se tre Viteve , kur u editua edhe Albumi i cekur . Ata , tanime kan perfunduar Albumin e tyre te ri rreth te cilit do te mundohemi te ju sjellim ndonj Intervist Sa me Eskluzive.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anëtarësuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    hahahhah....degjoni kengen "Moj Kasolle" te Mr.Elvis edhe atehere do qeshim mire. Kenget shqipe sjane asnje gje vecse te kopjuara. Ajo *Madonna Shiptare*
    e ka tepruar fare njehere. Me vertet lan name per zotin....
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Muzika është art dhe arti është shkencë, e sikur edhe në çdo shkencë tjetër edhe muzikantët marrin nga njëri-tjetri.

E di që kënga Dadushe e Afrim Muçiqi është vjedhur e tëra, pa u ndryshuar aspak dhe i është servirur dëgjuesit serb, para disa vitesh. Pastaj kënga Ushtrinë time do ta bëj e Adelinës, pastaj kënga Lulëkuqja e Gjakovës e Maqellarës, një këngë e Eneida Tarifës tani së fundi e shumë tjera janë përkthyer në serbisht, pa ndryshuar aspak melodinë, dhe kanë qenë hite me muaj të tërë.
    Pastaj di që kënga Baresha e Pagarushës është përkthyer në greqisht dhe ka qenë hit me muaj të tërë atje.
    Ka shumë vjedhje nga njëri-tjetri në muzikë e në art por unë mendoj se muzika popullore shqiptare është muzika më e mirë në botë sepse jemi kombi më i vjetër në botë, ashtu sikur edhe vallet, veshjet kombëtare etj.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Nje nga kualitetet qe me shume respektoj tek Elita 5 eshte origjinaliteti qe kane,dmth une garantoj qe nuk kane kenge te vjedhur nga askush po jane ate dhe vetem ata kreatoret e teksteve (sa i perket muzikes ndoshta edhe jo),keshtu qe bien ne uje teza se e urrej shiun eshte e vjedhur nga kenge rumune ose te tilla,sidomos Elita 5 nuk e ben kete,dhe tek e fundit,edhe nese vendosin te huazojne kenge,do e bejne kete nga grupe te medha boterore e jo nga grupe rumune.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

ali g ne shown e ti "da ali g show", shume e shikuar ne angli, perdor kengen "azem bejta" nga ilir shaqiri...
    moj e mira bash kurkun hiq

Zemra Kumanoves Maska e Kumanovarja
    Anëtarësuar
    20-08-2004
    Vendndodhja
    Kam shetitur ane e mbane qe nga Shkodra ne Sarande ,Te gjitha vendet i kalova me e bukur KUMANOVA
    Postime
    142
    Kengtaret nga kosova e vjedhin muziken me shume gjitha kenget e vjetra popullore i kan

bere mix ...askush si kopjon shqiptaret ....vertem muziken popullore kemi dhe jugu ka

muzike te veqant dhe te bukur kurse veriu i ngjason turkes...rrofte kenga popullore dhe e lete tjerat 0+0=0
    Ismet Jasharri yll epoke,
    Rreze drite vepra jote,
    Si vigan në shekuj rritesh,
    I pavdekshëm n'zemër t'Shqipes

i/e regjistruar Maska e Fotzenland
    Anëtarësuar
    23-04-2005
    Postime
    85
    Eshte e vertete qe te huajt kopjojne nga ne.
    Psh nje dite po degjoja Deep Purple dhe nje kenge mu duk shume e ngjashme thuajse identike me Elita 5.

Nuk thone kot, notat vetem 7 jane, por hajdute ka shume.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga Fotzenland
    Eshte e vertete qe te huajt kopjojne nga ne.
    Psh nje dite po degjoja Deep Purple dhe nje kenge mu duk shume e ngjashme thuajse identike me Elita 5.

Nuk thone kot, notat vetem 7 jane, por hajdute ka shume.

lol
    Ky koment e meriton cdo reputacion qe eshte ne kete forum.
    Hallall
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2005
    Postime
    7

Lightbulb Balade per Jakup Ferrin

Kenga "Balade per Jakup Ferrin" e "Djemte e Detit" eshte kopjuar nga nje "artist" i huaj. Nuk di te them me teper, vecse e kam degjuar vite me pare ne nje Rock Cafè ne Stamboll te njejten muzike, identike, por me nje tekst ne anglisht. Kjo eshte bere pa te drejten e autorit, pasi vete Genti Demaliaj nuk ishte ne dijeni te faktit. Me vjen keq qe nuk kam asnje argument vec deshmise sime dhe te nje grupi miqsh!

Nderkohe eshte e mireditur qe ajo muzike eshte epike shqiptare dhe motivet jane patjeter familjare per veshet e kujtdo qe e degjon, qofte edhe per here te pare. Do te ishte shume interesante nese dikush do te arrinte ta shtinte ne dore versionin e kopjuar te kenges.

"Djemte e Detit" se shpejti dalkan me nje album te ri, qe si per ironi te asaj qe permenda me siper titullohet "Epika". Do te jete valle edhe ky album ne lartesine e te parit dhe te vetmit!? Emrat e perfshire ne te, te bejne te mendosh se po. Le te shpresojme se edhe ky album i shumepritur do te jete tundues per ndonje tjeter "artist" te huaj!

Suksese!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    74

Kërkoj ndihmë për këngët e vjedhura shqipe!

Cdokush qe ka mundesi,ju lutem te me ndihmoje per cdo kenge qe eshte vjedhur nga kengetaret shqiptare dhe nga kengetaret e huaj prej shqiptareve.
    Do te cmoja shume sikur te me mundesoje dikush te di per 5 kenget e Adelina Ismajlit kush i ka kenduar para apo pas saj dhe ku mund ti gjej.
    Jane kenget:
    1)Amaneti
    2)Oh po po
    3)Shoki jem
    4)Ushtrine time do ta bej
    5)Qe 1 vjet e 7 dite...
    Kush ka fakte ju lutem shkruani.

Gjithashtu edhe per kengetare tjere.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  2. Armiqte e gjuhes shqipe dhe triumfi i saj.
    Nga detiad në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 04-06-2009, 08:53
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. Windows XP në gjuhën shqipe!
    Nga edspace në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 24-07-2008, 20:27
  5. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •