A Jeni Supersticioze Dhe Nje Pyetje ...
Cili eshte numri juaj i fatit
Po
Jo
Ndoshta
A Jeni Supersticioze Dhe Nje Pyetje ...
Cili eshte numri juaj i fatit
Jo nuk besoj aspak ne bestytni-Dmth nuk jam Supersticioze ndersa nr fati kam po dhe atij i besoj vetem kur ia beje vet rrethanat
Ne se njerezit flasin keq per mua: Ta dinin c'kam thene une per ata: Do te flisnin edhe me keq.---JM
Jemi ne shekullin e 21; e konsideroj supersticionin si pjelle e budallallekut dhe te injorances. Une jam ateist, e jo me kunder bestytnive...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Megjithate Nietsche ka shtuar: Vec ironi ,per ata qe mendojne se e kane mundur krishterimin me shkencat natyrore moderne..............."Krishti mbi kryq" eshte akoma ,simboli me sublimPostuar mė parė nga Borix
Konteksti i kesaj kuote eshte ndryshe nga c'lexohet - eshte ironike. Nietzsche gjithnje perdorte ironine kur fliste per fene dhe personat fetare. Gjithsesi, tema eshte per supersticionin. Dhe per kete te fundit, Nietzsche ka shkruar ne "The Gay Science" qe korrupsionin ne SHBA perbehet nga tre elemente: Supersticioni, Shterja, dhe Snark-u (kafshe imagjinare...).Postuar mė parė nga brandon
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Mos harro qe Nietzsche s ja pertonte as Darwin-it o Bismarkut(atyre qe detyrohej me shume),por per te mos dale nga tema supersticionizmi rrjedh nga dobesia jone,dhe pamundesia per te njohur boten dhe veten,sidomos tani qe kemi mohuar moralin,dhe nuk besojme me tek njerezit e medhenjPostuar mė parė nga Borix
clidhje ka besimi ne supersticion me mosbesimin tek njerzit e medhenj?Postuar mė parė nga brandon
Njerezit e medhenj qe vazhdimi i fjalise,qe mund te mos mbaronte aty, po ne kete ore mos prit pergjigjen e nje teze dipllome,por po te them te drejten ,me duken pak "strange" shqiptaret e USA ,menyra se si shtrojne problemet............eccPostuar mė parė nga diikush
,
Postuar mė parė nga Ihti
hi grupi shurupi lol
qe te sigurohem qe nuk e kam fajin une qe nuk kuptoj mungesen e lidhjes se llogjikes tek ai shkrim
l
Po tani ne te USA ta kemi fajin ty qe nuk e mbaron fjaline? Nga ta dime ne ca kishe ndermend te thoshe ti neser ne nje ore me te pershtatshme? lolPostuar mė parė nga brandon
P.S. Per temen prap - ncuk jam supersticioz.
Qe kur te perjashtuan ke filluar je bere i kujdesshem
Patjeter qe jam supersticioz.
Supersticionet i hedhin piper jetes sociale. Supersticionet jane objekt teper interesant diskutimi...sidomos me njerez qe nuk i njeh mire.
Mund te abuzosh me supersticionet, mund t'i besh interesante, mund t'i besh tragjike, mund t'i besh komike, apo dhe te frikshme.
Njehere nje pseudo-magjistar me dha nje gogel ne dore...me mermeriti ca fjale dhe me tha qe kete vit do kesh sex te mrekullueshem.
Ene ashtu doli! Sa e kam kerku ate plakun me pas...po s'e gjeta me![]()
Krijoni Kontakt