Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-06-2005
    Vendndodhja
    nuk dihet
    Postime
    44
    Whisper!

Me sa shoh une , kam nenvizuar vetem 3 vargje te cilat edhe vete ti e pohon qe jane te verteta……….pavaresisht se kush eshte shkaku i tyre …………dhe nuk me duket se kam damkosur me turp ndonje njeri, thjesht kam pohuar nje te vertete te hidhur.
    Per kete nuk kemi pse i hidhemi ne fyt atij qe e konstaton apo e aprovon. Dakort?

Mua me duket se shume shpejt gjykojme dhe injorojme ata me te cilet nuk jemi dakort. KJO nuk me duket e drejte.
    Dhe sa per profesionin tim “brilant” … faleminderit qe ma kujton ... mund t’a harroj?
    Por pikerisht per mua s’eshte asgje personale ne kete koment … sic mund te jete per ty p.sh.
    Ky eshte ndryshimi.

I njejti p.s. edhe ne ketre rast.

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga D-i-a-n-a
    Por pikerisht per mua s’eshte asgje personale ne kete koment … sic mund te jete per ty p.sh.
    Ky eshte ndryshimi.

Jo zonje e nderuar! Per mua nuk eshte aspak dicka personale dhe ti e di fort mire, por kjo nuk do te thote te mos reagosh kur nje b.ythe Fenomeni guxon e quan me fjale si "goje m.u.t, pastruesh halesh, tradhetare(cilin Atdhe tradhetuan???)mosmirenjohes (ndaj kujt valle???)" etj etj...emigrantet hallexhinj shqipetare. Dhe une i kam ca te njohur dhe miq "gojem.u.t" (sic i quan me cinizem hapesi i temes)ne emigracion...Njera prej tyre je ti psh...Por me fal qe reagova edhe ne mbrojtjen tende....So sorries!!!

Une kam vete kam qene emigrant dhe ndoshta do jem perseri se afermi...

Qekur qenka turp dhe krim te jesh emigrant ???

ps. Tani vertete e dyshoj nese akoma ushtron ate profesion te nderuar qe mendoja une....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga whisper : 02-05-2006 mė 10:44
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Ju llapni nga larg,
    ju copra emigrantesh
    nga njerez te nderuar me kollare
    perfunduat pastruesh halesh.
    Jam 100% me whisper tek kjo teme. Kjo per shume arsye... Me vjen keq qe njerzit frymezohen nga gjera bosh, me vjen keq qe njerzit frymezohen nga "injoranca" (kjo me kuptimin mos njohja e dickaje), me vjen keq qe kur kemi kaq shume per ti dhene jetes tone me krijimtari, ne vec i marrim me krijime te tilla.

Ke shume per te mesuar per njerzit Fenomen e ne forme keshille doja te te thoja se ata njerez qe jane njerez te nderuar mbeten njerez te nderuar kudo qe shkojne. Ata njerez qe "ē'nderrohen" ashtu sic i pershkruan ti, thjesht shkojne ne origjine. Dhe, njeriu shkon ne origjine edhe sikur te jete duke jetuar nen kuroren e nje "mbreti". Pra dhe nq se disa ne Shqiperi vene nje "kollare" nuk do te thote se jane me shume te nderuar se te tjere qe mund te lajne dyshemete neper Bote.

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Cinik...arogant...Me keto dy fjale do pershkruaja reagimin tend..Jam mese e bindur qe ky reagim eshte per aresye te nje zhgenjimi nga dikush qe jeton larg Shqiperise...Me respekt per ty, Anisela!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Kjo dhemb.Vertete e shoh se eshte i tepert edhe reagimi im,por ofshama del vetevetiu kur dhemb shpirti. Nuk e di sa kohe te eshte dashur te e shkruash kete poezi,por besoj qe ka zgjatur mjafte sa te marrish fryme njehere dhe te i rilexosh ato ēfar ke shkruar (sa per te vrare shikimin) .
    Ka dhe do te kete ēdo here pastrues hallash ,por nuk e di qe qenka e turpshme te punosh dhe me ata pak leke te fitur me djerse neper kurriz te i mbaje disa familje ,nje ketu e disa sosh atje.Kjo eshte atedhe dashuri me e madhe se nje poezi e shkruar ne nje moment dehje.

Dhe per fund
    Enduni si skllav te kohes se vrare
    Shqiperine harrojeni, edhe qumeshtin e nenes.
    Mohimi i dashurise ndaj atdheut per fat nuk eshte ne duar te nje njeriu. Jetim nuk eshte ai qe largohet nga nena,por ai qe nena i kthen shpinen . Jemi te vegjel dhe te pafuqi te ndajme nene e femije dhe per kete i falenderohem perendise qe nuk i dha njeriut me shume fuqi ne duar.

Citim Postuar mė parė nga Fenomeni
    I
    Shqiperia, oqean lotesh, brez i thyer
    tym i dendur duhani qe te sjell lot te kripur
    Shqiptaret e kane tradhetuar vendin e tyre
    ne lumin e parave sot jane te mbytur!

II
    Intelektualet pertej Detrave e Oqeaneve
    ngrejne zerin e turpit ne shtypin shqiptar
    Flasin per gabime e kundershtojne
    po mbylleni ate m-ut goje, ju jeni enderrimtare!

III
    Heronjte e Shqiperise jane pikerisht atje
    ku ka pluhur ne vere, ne dimer, ne llaq fundosesh
    Le te jene te zinje apo te bardhe
    ata jane te Shqiperise, jo epsh-zjarr fondesh!

Nen driten e qiriut te Naimit ata punojne
    ne te ftohtin e Migjenit ata sakrifikojne
    Me tekstet e Agim Docit ata kendojne
    me ngrohtesine e Shqiperise ata te lumtur rrojne.

IIII
    Ju llapni nga larg,
    ju copra emigrantesh
    nga njerez te nderuar me kollare
    perfunduat pastruesh halesh.

Enduni si skllav te kohes se vrare
    Shqiperine harrojeni, edhe qumeshtin e nenes.

Ne se do ta kthenim kohen , dhe do ishim para 25 viteve , me kete poezi kishe mundesi te beheshe antar partie , bile ka mundesi dhe ndonje krietar kooperative (Lol).

Megjithate , nuk mund te them se nuk ke talent per te shkruar , por frymezimi jot i ka kaluar caqet e nje naconalisti fanatik .

Uroj te na sjellesh ndonje krijim te bukur .

Miqesisht Lexusja
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Duke pare qe nuk kam mundesi te citoj te gjithe postuesit ne kete teme (i falenderoj te gjithe per pjesemarrjen), me mbetet te sqaroj dicka; Kjo e ashtequajtura poezi (une nuk jam poet dhe nuk pretendoj te jem kurre. Kete e shkrova direkt ne forum per pak minuta) nuk iu ''dedikohet'' emigranteve shqiptare te thjeshte sepse mbi te gjitha i tille jam dhe une (keta jane te nderuar sepse ekonomia e ekonomise dhe ekonomia e kultures shqiptare eshte rritur nga djersa dhe ''kopjimi'' i tyre, por mos te harrojne ta kthejne koken shpesh here mbrapa...deri ne diten qe sdo kene me nevoje per lodhje qafe nga levizja e kokes), as te gjithe atyre qe jane te ''larte'', por vetem 2-3-4 personave, te cilet mbas orarit te punes, per te ajrosur hundet lexojne gazetat shqiptare ne internet dhe nga vuajtja qe te shkakton pagjumesia, shkruajne pa kursyer asnje gram boje ne te mire te Shqiperise!

Pershendetje te gjitheve.

Nje ''P.S'' per poetin e mire si dhe ''opinionistin'' e talentuar ne te ardhmen, Whisper:
    Nese ke arsye ta mbrosh veten, beje, eshte e drejta jote, por me duket e tepert (me e tepert se disa nga fjalet e fjalorit tend personal qe perdor per ta ''perqurruar'' nje anetar te forumit) arroganca jote Kal' Troje. Jo gjithmone i dituri eshte i ditur. Ne fakt te diturit jane njerez ''fallso'' sepse nuk shikojne me larg se kufiri i hundes me ajrin, ose e thene ndryshe, i shikojne gjerat ne siperfaqe. Pastaj nuk eshte jashte modes ''stampimi'' qe iu ben te panjohurve?! (nuk eshte pyetje).

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Fenomeni,

Nuk ėshtė aspak e vėshtirė tė detyrosh tė qaj, atė qė ka vajin nė cep tė buzėve, sikur ke bėrė ti me postimin e poezis nismėtare tė kėsaj teme. Unė kam jetuar, jetoj dhe shpresoje dhe tė vdes nė trollin tim tė lindjes, por assesi nuk mund tė pajtohem me vlerėsimin tėnd dhe me tonin aq nėnqmues pėe mėrgimtarėt. E kuptoj se ne qė jemi mbrenda vendit tonė kemi njė ton urrejtjeje ndaj atyre qė kanė ikur nga vendi, por gjithėnjė duhet pasur parasysh arėsyet qė kanė sjellur gjer tek njė mėrgim i tillė, ēka i detyroi kėta njerėz qė tė marrin rrugėn e largėt tė gurbetit dhe ti kthejnė shpinėn familjes, shoqėrisė dhe dheut qė i lindi. Nuk mundem poashtu tė tė jap tė drejtė kur e nėnēmon punėn qė ata bėjnė nė perėndim dhe kur harron se njė pjesė e konsiderueshme u stolisėn edhe me diploma fakulteti, qė punojnė si ekspert nėpėr spitale, qė udhėheqin firma tė themeluara nga vet ata dhe qė punėsojnė numėr tė konsiderueshėm bashkėkombasish tė cilėt me kėto para mbajnė familjet e tyre nė vendlindje. Pajtohem se ka edhe raste tė cilat shumė mirė pėrputhen me pėrshkrimi tėnd tė mosmirėnjohėsit, por kujtoj se ata janė njė numėr minor qė nuk mund tė merret si pėrgjithėsues pėr tė gjithė ata qė morrėn rrugėt e fitimit tė paras sė hidhur me djersėn e tyre.
    Sidoqoftė, do tė doja vėrtetė qė askush tė mos ishte i detyruar nė kėtė rrugė, por tė kishte rastin dhe mundėsinė tė fitonte nė dheun e lindjes pa pasur mbi shpindė barrėn e mėrzisė, barrėn e rrezikut tė tjetėrsimit, barrėn e humbjes sė identitetit.
    Hiq ata qė gurbetin e konsiderojnė si diēka qė iu ofron prosperitet pėr ata dhe fėmijėt e tyre (qė fatkeqėsisht edhe emrat e fėmijėve i zgjedhin sipas vendit, qė thonė se nuk mund tė germėzohen emrat shqip, qė kėnaqen duke i parė fėmijėt e tyre nė shoqėri tė tė hujave dhe nuk kanė hyrje dalje me shqiptarėt tjerė, qė e konsiderojnė pėr nder tė flasin gjuhėn e huaj edhe nė shtėpinė e tyre, dhe kur vijnė nė atdhe krenohen qė fėmiu i tyre din anglisht, frangjisht apo gjermanisht, kur nuk din asjė fjalė shqip) tė tjerėt konsideroj se janė hallegjinjė qė skamja i ka detyruar tė marrin rrugėt e largėta tė gurbetit….

Me respekt Poeti
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Fenomeni
    [

Nje ''P.S'' per poetin e mire si dhe ''opinionistin'' e talentuar ne te ardhmen, Whisper:
    Nese ke arsye ta mbrosh veten, beje, eshte e drejta jote, por me duket e tepert (me e tepert se disa nga fjalet e fjalorit tend personal qe perdor per ta ''perqurruar'' nje anetar te forumit) arroganca jote Kal' Troje. Jo gjithmone i dituri eshte i ditur. Ne fakt te diturit jane njerez ''fallso'' sepse nuk shikojne me larg se kufiri i hundes me ajrin, ose e thene ndryshe, i shikojne gjerat ne siperfaqe. Pastaj nuk eshte jashte modes ''stampimi'' qe iu ben te panjohurve?! (nuk eshte pyetje).[/FONT]

Mor zoteri qe na ben filozofin ketu ! Pa pike turpi fyen dhe ofendon ne shumes e ne pergjithesi emigrantet....ne ate fleterrufe... (se vjersherim nuk mund te quhet ajo qe ke shkruar) dhe ne vend qe t'u kerkosh te falur apo te sqarohesh nese pretendon se je keqkuptuar , vazhdon te ironizosh e te na shesesh moral...

Kurse sa per fjalorin qe perdora une plasi syte se i mora nga fleterrufeja jote!!! Jane pikerisht fjalet e tua me te cilat bere debutimin tend prej Fenomeni... Dhe pas atij fjalori fyes qe perdore ndaj atyre qe quhen emigrante cfare pritjeje priste zoteria jote??? Mos e dije forumin kishe dhe neve engjej ???
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Cinizmi i ketyre pseudo poeteve me shpirt pseudo patriotesh,kapercen cakun deri aty sa na tregon, se duhet te harrojne qumeshtin e NENES.

Per nje gje ke te drejte,Shqiperia nuk eshte e emigranteve,enderrimtare matane oqeaneve,sespse e kane marre peng prej kohesh tipa Fenomene te korrupsionit,harbuterise,tipa qe nga pastrues h.alesh,jane bere njerez me kollare...................
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •