Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137

Dhurimi I Organeve te Njeriut

Me sa kam degjuar ne Shqiperi, ideja e dhenies se organeve pas nje fatkeqesije per dike tjeter nuk eshte shume e mirepirtur sepse eshte dicka e pa pranueshme (as vet nuk e di perse?).
    Une per veten time jam mese i kenaqur te dhuroj organet e trupit tim qe ti jap mundesine dikujt tjeter te jetoje nje jete sa me normale qe te jete e mundeshme.

Disa shoket e mi nuk jane shume te kenaqur me kete ide sepse ata mendojne se Prinderve mund ti vrase shume ne zemer duke e ditur qe dikush tjeter jeton me nje nga organet e mija dhe jo une.

A keni menduar ndonjehere si do te vepronit ose vendosnit neqoftese dikush do tju bente kete pyetje?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Kam lexuar nje liber nje here qe ishin dy motra edhe njera dha organet e saj per te shpetuar motren tjeter me kushte te prinderve te saj.Per kete nuk kam komente sepse prinderit e saj i dhan"urdher" qe te beji dicka te tille.

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Dhurimi i organeve eshte nje nga gjerat me fisnike qe nje njeri mund te beje me to. Cfare sherbimi do te te bejne ato ty ne varr nese ke vdekur? Eshte jeta ajo qe vazhdon...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    Shume ide e mire,kete gje duhet ta bejne shume nejrez,por edhe per se gjalli mund te jepni dicka per te shpetuar jeten dikujt tjeter,gjakun tuaj,une jam gjake sepse e kam grupin 0 dhe eshte pak me i rrall,dy here kam dhen per femije ndersa nje here kam dhen ne shkoll dhe nuk di per ke,dhuroni gjake sa jeni ju gjalle dhe dhuroni jete kur ju nuk e keni me ate

Perjashtuar Maska e strano
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    Kur te vdes dmth pas 150 vjetve them, organet e mia mos boje prove tmi preki njeri, se vetem mos me vdek ju pastaj, ju ze anej siper ene jua caj kafken.

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Fakti qe organet nuk dhurohen nuk eshte thjesht problem i personit por edhe i sistemit shendetesor ne Shqiperi dhe kushteve te sherbimit,nivelit per te cilin mjeket jane te pergatitur.Kur organet merren nga trupi i nje personi ato duhet te konservohen ne menyre te veēante, trasportohen ne mjete te vecanta, duan shume shume kujdes sepse jane shume delikate dhe per kete duhet personel i specializuar. Sikur te ishte nje metode me e perhapur edhe njerezit do mesoheshin me kete gje.

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anėtarėsuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Per vete jam pro, por eshte normale qe ne Shqiperi te mos mirpritet per momentin. Ne vdekjen e perjetojme shume keq dhe ideja qe te japim pjeset e trupit te nje te dashurit tone dikujt tjeter e ato momente na duket absurde.

PimpetT (paj ) ;) Maska e __SwEeT_GirL__
    Anėtarėsuar
    18-09-2005
    Vendndodhja
    somewherE
    Postime
    576
    Gjithmone kam qene pro, po vetem atehere kur personi do ti dhuroje vete... jo sforcim e aq me teper detyrim. Ndersa kur ka te beje me nje person te afert ajo eshte gje e mrekullueshme sepse shpeton dike qe ti e do
    * I DiDnT asK 2 B AlbaNiaN...I JuSt GoT LuckY ♥ *

CrosiN Da Dead LiNe...Y

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  3. Tė drejtat e njeriut nė Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •