Close

Rezultati i Sondazhit: Cili ėshtė problemi kryesor i shoqėrisė shqiptare?

Votues
371. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Krimi i organizuar

136 36.66%
  • Korrupsioni

244 65.77%
  • Trafiku i drogės

94 25.34%
  • Prostitucioni

87 23.45%
  • Trafiku i njerėzve

75 20.22%
  • Furnizimi me ujė/energji

119 32.08%
  • Shėrbimi mjekėsor

104 28.03%
  • Infrastruktura e amortizuar

103 27.76%
  • Tė drejtat e njeriut

82 22.10%
  • Emigrimi i trurit

109 29.38%
  • Strehimi

54 14.56%
  • Prona private

77 20.75%
  • Kriza elektorale

58 15.63%
  • Arsimimi i fėmijėve

123 33.15%
  • Tjetėr

56 15.09%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 108
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Teuta, ashtu si i konceptoke ti gjerat, duhet te jesh komuniste(une po e po), sepse te mendosh dhe te lesh pergjegjesi mbi individin ne ate fare menyre duhet te kesh ne mendje nje utopi.(qe e ka vetem komunizmi, ose nje bote pa djall e pa njerez) Nga ana tjeter, dukesh sikur ben thirrje per revolucion. -E vetmja menyre per te arritur ato qe shpreh ti, dhe i ke te gjitha te drejta. Te thuash, pastaj, qe cdo popull i meriton udheheqesit e vet, eshte njesoj si te thuash; "he c'ta bene mire!. Ti per vete; meqe ra fjala, cfare ke bere personalisht? Shprehu te keqen, qe te mos te dalim te gjithe teoriciene tani.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetėn sic e di unė :-) *
    Postime
    805
    Gjitheshka cfare permban ajo lista dhe shume te tjera qe permban jeta.
    Shpresoj te jete e nevojshme sadopak ky sondazh dhe pse shpresat per nje Shqipteri me te mire po shuhen.

Me respekt RENI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2006
    Postime
    3

Jo revolucion po thjesht nje ide.

Une kurresesi nuk do mbroja nje sistem si komunizmi ne jeten reale sepse, megjithe iderat e bukura, utopike, qe filozofet hodhen ne leter ne fillim, ne praktike doli te ishte thjesht nje sistem i bazuar ne frike.(kam qene shume e vogel kur ra komunizmi dhe kete perfundim kane nxjere prinderit e mi)

Gjithcka bazohet ne nje 'shkak-pasoje'. Nese do te duhet shembuj; fillojme nga me e thjeshta: nese ne nje bregdet te bukur si ky i joni nga 20 familje plazhiste 15 nuk do ndotnin ambjentin po 5 te tjerat(te themi te paedukuar) do hidhnin plehrat nga te mundnin e ta benin plazhit aq te shpifur saqe jo me te huajt po as ti vete te mos te ikje dot, cfare te pengon ty, pjestar i njeres prej atyre familjeve te mira ti paralajmejore keta te 5?
    Nese nga 5 TV njera ben reklame ne nje emisjon lajmesh se sa te mira jane plazhet ne vendet fqinje(per kush e di per cmim qesharak bejne nje gje te tille) perse 4 te tjerat ne vend qe ti bejne reklame vendit te tyre tregojne vetem pjesen me te keqe?
    Nese ne nje pallat nga 25 familje vetem njera vjedh korrentin te tjerat pse duhet te rrine ne erresire?

Shkaku eshte indiferenca ndaj cdo gjeje te perbashket, dhe pasojat duken.
    NJERIU DUHET TE BEJE ATE QE ESHTE ME E MIRE PER VETE DHE PER SHOQERINE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2006
    Postime
    3

Cfare kam bere?

Falemnderit qe pyete, ne fakt kjo eshte gjeja kryesore per te cilen shkrova; gjithesecili te mendoje njehere cfare ka bere per secilen nga problemet pastaj te zgjedhe. Ideja eshte qe gjithkush te mendoje qe megjithese per nje ceshtje ka dhene kontribut rezultatet nuk kane ardhur. Kush mund ta thote kete?

Meqe pyete po e pergjigjem; nuk kam pasur mundesi te jem ne nje post ku te korruptohem po ne jeten time nuk kam dhene kurre para per te arritur dicka pa te drejte, studjoj jashte shtetit dhe megjithese,si te gjithe Shqiptaret jashte, kam mundesi per nje jete me te qete e komode ketu do te kthehem e do te punoj aty, studjoj per mjekesi dhe kur te kthehem do Zoti te jem aq e pergatitur sa te mos i rrjep njerezit kot nga leket,pa dhene rezultate e pasatj ti dergoj jashte shtetit. Dritat dhe ujin si familje e kemi paguar edhe kur njerezit prishnin sahatet.

Po ti?Per cfare votove e cfare ke bere per ta ndrequr ate?
    Po ju?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Teute... mire je pergjigjur.
    Une thashe nje dicka, qe ti me vone e rrezove perseri; "te mendojme te gjithe"... Kjo eshte kryesorja. Te mendojme? Cfare te mendojme? Cili prej nesh nuk e dalloka te miren nga e keqja? Te gjithe e dime, pak prej nesh zgjedhin drejtimin e duhur. Me ler atehere te te saktesoj mire.
    Komunizmi ne Shqiperi nuk ka rene kurre. Ne Shqiperi nuk ka patur kurre sistem komunist. Vete perkufizimi i termit ta tregon fare mire. Utopik eshte ai sistem ireal, ideal, qe ne teori u pelqen te gjitheve, por qe nuk e kalon kurre teorine per ne praktike. Tani, "komunizmi" ne Shqiperi kishte nje te mire, qe ne kushtetute e kishte te shkruar fare qarte: "diktature e proletariatit". Por ai proletariat, diktoi aq shume saqe kur i mbyti joproletaret, iu kthye proletareve per inerci. Joproletaret i hengri mortja 10 vjet pas shtypjes, por proletareve u doli shpirti per 40 vjet te tjera.
    Une per vete kam votuar per tre pika prej tyre. Kam pershtypjen qe Alboja disa i ka vendosur kot, sepse jane pjelle e njera tjetres. Por eshte fakt qe i degjojme perdite.
    Per mua, problemi kryesor ne liste eshte korrupsioni. Problemi me urgjent i shqiptareve duhet te jete ndjenja kombetare. Jemi rrethuar nga popuj barbare dhe te pabese qe na kane urryer dhe punuar kunder nesh historikisht. Te njejten gje po e bejne dhe sot e kesaj dite. Nuk eshte urgjent per t'i bere balle ndonje pushtimi, porse, nese te gjithe do te kishim nje ndjenje te forte kombetare, do te kishim punuar per Shqiperine pa e ndjere fare korrupsionin. Do i kuptonim fare mire problemet dhe zgjidhjet e tyre. Kjo eshte ne lidhje me masat qe permende ti zonjushe. Nese dikujt i duket qesharake nje brazde e tille, atehere mos na i permendin fjalet "vend", "shqiperi", "atdhe" etj.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Albanian Pirate Maska e ArberX-MOW
    Anėtarėsuar
    07-09-2005
    Postime
    60
    Korrupsioni!

just click everything dmth...
    ca bone?

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Korupsioni per mendimin tim eshte thika mbas shpine per cdo njeri te ndershem

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Une do kisha shtuar edhe renja e edukates dhe se si do t'ia arrinim ta Riedukojme shoqerine shqiptare qe nga qerdhet e femijve, kuptohet por edhe me kurse te posaēme por si edhe nderhyrja e televizionit publik shqiptare ne kete projekte gjithekombtare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-06-2006
    Postime
    2

thirrje

kombit shqiptar ne rrugen e tij europiane i duhet nje reforme teresore arsimore si dhe nje revolucion i mirfillte kulturor.............

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •