Daja qe thoni juve, i keputi te gjithave nga nje grep, sepse nuk pashe ndonje gje aty per te mos e votuar.
Ja shendet nga plaku.
Dito.
Krimi i organizuar
Korrupsioni
Trafiku i drogės
Prostitucioni
Trafiku i njerėzve
Furnizimi me ujė/energji
Shėrbimi mjekėsor
Infrastruktura e amortizuar
Tė drejtat e njeriut
Emigrimi i trurit
Strehimi
Prona private
Kriza elektorale
Arsimimi i fėmijėve
Tjetėr
Daja qe thoni juve, i keputi te gjithave nga nje grep, sepse nuk pashe ndonje gje aty per te mos e votuar.
Ja shendet nga plaku.
Dito.
korrupsioni eshte gangrena e shoqerise shqipetare. ai eshte shkaku i calimit te gjithe organeve te tjera shteterore. po te mos kish korrupsion, ligji do ish ne sherbim te te drejtave te individit. Nese sdo kish korrupsion, arsimi, mjeksia, shteti, organet ligjore, policia, do te kryenin detyren e vet sipas ligjit dhe jo sipas maliqit. Pastaj detyrimisht si pasoj e korupsionit i cili sjell vetem pasiguri dhe padrejtesi,shkaktohet emigrimi i trurit. Ikja e intelegjences shqiptare krijon arenene e pershtatshem per njerzit e korruptuar!
luftoni korrupsionin dhe cdo gje do veje ne vendin e duhur!!!!
failure is not an option!
Mirdita. Vajzat e mija jane prioriteti i jetes sime, por nuk le menjane dhe veten time duke u kushtuar kohe edhe intereseve jashte detyrave te nje shtepiake. Une jam e apasionuar per muzike dhe politike, meqenese une jetoj jashte shtetit jam e interesuar te di se si eshte gjendja ne shqiperi.
Pershendetje nga Capkenja
Une jetoj ne zvicer sepse sic do i ri ka hikur nga vendi i vet per te gjetur jashte shqiperise ate qe ka nevoje. Ne shqiperi mungon puna, ka shume korrupsion dhe po nuk pate te njohur nuk arrin as te gjesh pune dhe as te kesh mundesi te tregosh se cfare je i yoti te besh. Une kam studiuar per gazetari dhe ketu mundesite i ke mjafton te provosh dhe te guxosh. Ju lutem jepini mundesi rinise te tregoje se ajo eshte e ardhmja....
Kur flasim per korrupsionin nuk mendoj pse ka rritje te kurrupsionit kush kushti kryesor i ketj fenomeni .
BESOJ QE RRITJE E KORRUPSIONIT VJEN NGA GJENDJA EKONOMIKE SHUME E ULET , E TJETER NGA INFRASTRUKTURA E AMORTIZUAR DY PIKA TE RENDSISHME TE KORRUPSIONIT NE VENDE .............
Une do thoja qe jane Kriza Elektorale dhe Korrupsioni qe nuk e lene Shqiperine te ngreje koken. Nese rregullohen keto.. besoj dhe opsioneve te tjera qe patjeter jane pjese te problemeve ne shqiperi mund te fillojne dhe evitohen pak e nga pak. Rendesi duhet ti kushtojme ... qeverise qe nuk vjen nje e hajrit ne krye e lidhur shume ngushte me korrupsionin.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
eshte nje turp i madh per shoqerine tone korrupsioni.ke frike te shkosh ne ndonje institucion sepse duhet te kesh dicka te vogel per ti lene punonjesit i cili as qe e njeh turpin. Shpresojm qe me kalimin e kohes ky fenomen te zhduket. TURP
Meqenese ka shume veta qe nuk e kuptojne se si ta lexojne sondazhin:
Sondazhi lejon vetem nje votim per anetar, mirepo ndryshe nga sondazhet e tjera ku mund te zgjidhni vetem nje pike te sondazhit, ketu mund te zgjidhni me shume se nje pike.
Qe te lexoni sic duhet rezultatin e sondazhit, perqindjet e cdo pike perllogariten ne baze te perqindjeve te votave qe cdo pike ka marre ne raport me numrin total te anetareve qe kane votuar.
Pra 69% e atyre 228 anetareve qe kane marre pjese ne sondazh mendojne se korrupsioni eshte problemi kryesor i shoqerise shqiptare dhe vetem 28% i atyre 228 anetareve mendojne se emigrimi i trurit eshte problem kryesor i shoqerise shqiptare. Ne krah te cdo perqindje do te shihni edhe numrin e votave te dhena nga anetaret per ate pike. Per shembull, 159 anetare nga ata 228 gjithsej kane zgjedhur korrupsionin si problemi kryesor i shoqerise shqiptare dhe vetem 64 veta nga 228 gjithsej kane zgjedhur emigrimin e trurit.
Duke lexuar gjithe sondazhin ne total, secili prej jush mund te krijoje ne mendjen e tij nje liste te prioriteve shqiptare ne baze te perqindjeve te sondazhit. Pra prioriteti kryesor eshte korrupsioni, pas tij vjen krimi e organizuar, e keshtu me rradhe.
Albo
Mendoj se te gjitha problemet e para shtruara si zgjedhje jane me teper rrjedhoje sesa probleme themeltare.
Nese deshirohet qe nje shtet te ece ne gjithe teresine e tij INDIVIDET duhet ne ndergjegjesohen se jane PJESA KRYESORE e KOMBIT.
Korrupsioni eshte treguesi kryesor i asaj qe dua te them.
Pra ne nje vend ku kokat duhet te jene te cliruara nga idera te tilla cinike si perfitimi vetjak duke shkaterruar ate te perbashket. Nga ana tjeter kemi nje popull qe ose ka frike ose ka pranuar ne heshtje qe nuk eshte ne gjendje te prodhoje njerez me te mire per ti drejtuar. Eshte dicka e ditur qe nje popull ka si drejtues ate qe meriton. Eshte e thjeshte te gjykosh ata qe te drejtojne si te korruptuar por eshte e veshtire te pranosh qe veti ti si individ,pjese e popullit dhe e elektoratit nuk je ne gjendje te gjesh dike me te mire per te ndjekur.
Shpesh degjoj te thuhet ''duhet luftuar korrupsioni, varferia, duhet permiresuar arsimi, duhet te zhduket mafja, duhet........''.Ajo as gje diskutohet qe 'duhet' po kur vjen puna per gje konkrete se nga kush pritet ti beje nuk merret vesh.
Sic e thashe edhe ne fillim individet jane ata qe e cojne para ose mbrapa nje shoqeri ME ATO QE BEJNE, e jo me ato qe thone(pervec shkrimtareve qe per fat te keq,pervec disave, nuk merren me gjera te tilla si ndergjegjesim).
Keshtu qe perpara se ti vini gishtin njeres prej atyre problemeve mendoni se CFARE KENI BERE JU PERSONALISHT PER TA PERMIRESUAR?!!!!
Do te thoni si mund ta ndryshosh VETEM nje fenomen kaq te gjere e te kushtueshem. Eshte e thjeshte, NDERGJEGJESOHU, ji i vetedijshem qe mund te zgjidhesh dicka,dhe heren tjeter kur te jesh ne nje dileme tip, 'a duhet te zgjedh te shoh punen time e te mos perzihem apo te rri e ti dal per zot asaj qe mendoj une se eshte e drejte pavaresisht se mund te humbas dicka nga vetja' zgjidh! dhe ji i vetedishem qe ekziston nje zgjedhje e tille.
ESHTE E LEHTE TE JESH IDEALIST ME FJALE, KERKON GUXIM TE JESH IDEALIST NE VEPRA!NEVE NUK NA MUNGON GUXIMI,POR VETEM NDERGJEGJESIMI!
NJERIU DUHET TE BEJE ATE QE ESHTE ME E MIRE PER VETEN DHE PER SHOQERINE KU RRI!
Leon Tolstoi ka thene " Cdo njeri kerkon qe te ndryshoje boten, por bota do te ndryshoje kur cdo njeri do te filloje te ndryshoje veten"
Jam dakort me Teuten qe korrupsioni dhe gjerat e tjera ne liste jane rrjedhoje. Per mua keto jane plaget e shoqerise shqiptare. Nga jane shkaktuar?
Mendoj qe problemi eshte aq i thjeshte sa edhe i perbuzur nga shume prej nesh- ne nuk e njohim Zotin, sepse mendojme qe te besosh eshte te jesh i prapambetur.
Dhe dikush qe nuk beson dhe nuk njeh nje dashuri me te madhe se sa ajo qe nuk kalon pertej hundes se vet, nuk mund te mos korruptohet.
Bibla e sqaron shume mire plagen njerezore- korruptimi i zemres dhe egoizmi. Ky eshte mekati qe shfaqet ne format qe ne po i shijojme ne Shqiperine tone.
Arsimimi nuk zgjidh gje, do te kemi thjesht vjedhesit dhe vrasesit ordinere dhe ata te shkolluar. Nje i pashkolluar nuk udheheq shtetin. Arsimimi do te na ndihmone ne dije, ne aftesi profesionale, por nuk do te krijoje bindje per nje jete te ndershme.
As rruget dhe as pasuria nuk do ta zgjidhnin. Do te kishim kushte me te mira, probleme jo ordinere te nivelit qe shohim sot, por nje krim me te organizuar dhe sofistikuar, ashtu si Amerika.
Zoti eshte shpresa jone sepse Ai ka nje plan dhe dashuri te persosur per secilin nga ne dhe kombin tone. Vetem AI mund te preke dhe transformoje nje jete dhe nje komb.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EC_NE_DRITE : 18-05-2006 mė 17:56
Krijoni Kontakt