Pershendetje.
Kam 3 PC ne shtepi tani per tani i kam me WorkGroup por dua ti bej me Domain.
Ju lutem me tregoni se si mund te bej nje domain.
Pershendetje.
Kam 3 PC ne shtepi tani per tani i kam me WorkGroup por dua ti bej me Domain.
Ju lutem me tregoni se si mund te bej nje domain.
Instalo nje Windows 2003 Server.
Gjate instalimit shto si komponent DNS. Edhe po nuk e shtove ne kete moment nuk prish pune, thjesht shkurton ca kohe.
Konfiguro rrjetin.
Dil ne Prompt dhe shkruaj: dcpromo
Ndiq dialogjet me rradhe. Nuk jane te komplikuara, thjesht to percaktosh emrin e domainit, admin password, etj...
Shko tek Active Directory Users and Computers dhe krijo userat qe do te perdoresh.
Shko tek nje nga klientet (kujdes Windows XP Home Edition nuk futet ne domain, keshtu qe duhet Professional Edition).
Kontrollo qe DNS IP duhet te jete IP e serverit
Jepi Join Domain, dhe shkruaj user/pass te njerit prej userave. Restart!
Kaq eshte, nese te duhet me teper ndihme ose detajim, shkruaj perseri...
XP Home nuk mund te identifikohet me user name e password te nje DA po ama mund te beje pjese e nje domain kumund te mare file e te share file. NEse je i ri ne kete pune te sygjeroj Windows Server 2000 jo 2003 pasi 2003 ka shume gjera qe nuk i kupton ne fillim edhe shume procese qe 2000 i ben hap pas hapi per te te dhene ty mundesine te kesh me shume kontroll se sa ti besh te gjitha njeheresh sic i ben 2003.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Po mire nje pyetje kot per kurjozitet pse do ti kalosh te 3 pc nga workgroup ne domain ?
se me duket nje gje e kote paasi do humbasesh nje PC i cili do luaje rolin e serverit
N. H. Schwarzkopf
Kot sa ta mesoj.
Sepse mund te me hy ne pune me vone.
D.M.TH. Nuk behet nje kompjuter me domain pa pasur te regjistruar Windows Server 2003??
V.O. Nuk jam fillestar ne komjuter. Perkundrazi merrem gjithmone me to sepse e kam pasion dhe gjithashtu per pune.
Po, duhet Windows Server (2000 apo 2003 nuk ka rendesi)
Se kisha dit qe Microsoft NT nuk ishte Server
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 25-04-2006 mė 03:12
N. H. Schwarzkopf
Krijoni Kontakt