Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137

Koncepti i Komunizmi

Kam lexuar pak sociologji dhe nuk kam arritur te krijoj nje ide ne lidhje me konceptin e Komunizmit. Duke lexuar disa citime nga Karl Marx kam krijuar nje ide qe Komunizmi eshte dicka e pa arritshme ne realitet por ama nje ide shume e mire ne teori.

Po juve si mendoni?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fatijonuk : 24-04-2006 mė 14:58

Djaloshi me top... Maska e Coli-i-vogėl
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Shkodėr
    Postime
    25
    Nese komunizmi si hipoteze teorike, realizohej ne peditshmeri, do te ishte Bota, parajse.

Por, komunizmi u keqinterpretu dhe u keqperdoru!
    V.F.L.P.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,078
    Marxi qe filozof i socializmit dhe jo i komunizmit, pasi komunizmin tjeter-kush e futi si koncept, bile ai s'pranoje te shkoje as ne Paris tek komunaret.
    lexoni filozofine gjermane do gjeni se kush e shpiku dhe c'perkufizim pati komunizmi.

Komunizmi u perdore pastaj si nje lloj religjioni nga sovjetet muzhik qe s'kuptonin shume nga filozofija por i duhej nje fe e re per te zevendesuar orthodoksine sllave te careve muzhik sllave.

Dhe muzhiku Lenin ndryshoi dhe tezen e Marxit: "Feja opium i popullit" ne "Feja opium per popullin".

Ne filosofine e Marxit, ishte e teorizuar diktatura e proletariatit, por, ne konceptimin e tij utopist, kjo faze do te perkalohej, per te arritur ne nje bote pa klasa, ku secili mund te ishte i lire te zhvillonte dhuntite e veta pa prekur interesat e te tjereve. Ky eshte komunizmi per Marxin, pak i larget nga xhungla kapitaliste ku me i forti fiton. Por Marxi nuk eshte fare i qarte si bota e tij ideale mund te funksjonoj ne realitet, si interesat private mund te jene ne armoni me interesat e komuniteti. Diktatura shqiptare nuk ishte komunizmi i Marxit, por nje devijim tragjik nga utopia per nje bote me te mire.
    "Pushtimi fillon nga syte." I. Kadare.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Marx Bisha e pasuesit e tij te te njejtit lloj, nuk bene gje tjeter vec abuzuan me shkrimet e Darwinit, duke i keqinterpretuar qellimisht ato ne dobi te mbeshtetjes apo justifikimit te kauzes komuniste. Keta mostra e zhveshen mizorisht njeriun nga cdo lloj vlere, kshtuqe nese vertet e do mendimin tim, kshu pa doreza fare; keto lloj temash qe merrni guximin te hapni jane karte e djegur. Me fjale te tjera, nuk kane nevoje per asnje lloj komenti dhe nuk do habitesha fare nese ne te ardhmen do merrnin statusin 'TABU'!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 29-04-2006 mė 18:57

Marxi bazoj filozofine e tij mbi studimin e botes kapitaliste. Po bej pak qe e kam studjuar si autor ne filozofi, dhe ai eshte fare large tematikave te Darwinit. Gjithēka per Marxin lind nga raporti i prodhimit, dmth gjithēka lind nga ekonomia. Ekonomia eshte struktura, dhe ē'fare rritet mbi te eshte sovrastruktura e kondicionuar nga baza. Sovrastruktura eshte tentativa e klases ne fuqi per te justifikuar mbreterine e saj. Nejse, mos te futemi ne aspekte teper teknike, Marxi eshte nje autor madhor, i dobishem per nje kulture personale.
    Nuk jam ndarkort me ty Exodus. ē'do tem ne kete bote mund te trajtohet, perkundrazi, ē'do teme duhet te trajtohet.
    Argomentet TABU i vendoste kisha ne mesjete, por besoj qe, nga ajo perjudhe, jane bere shume hapa perpara. Mos ti mohojme.
    "Pushtimi fillon nga syte." I. Kadare.

Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga EXODUS
    Marx Bisha e pasuesit e tij te te njejtit lloj, nuk bene gje tjeter vec abuzuan me shkrimet e Darwinit, duke i keqinterpretuar qellimisht ato ne dobi te mbeshtetjes apo justifikimit te kauzes komuniste. Keta mostra e zhveshen mizorisht njeriun nga cdo lloj vlere, kshtuqe nese vertet e do mendimin tim, kshu pa doreza fare; keto lloj temash qe merrni guximin te hapni jane karte e djegur. Me fjale te tjera, nuk kane nevoje per asnje lloj komenti dhe nuk do habitesha fare nese ne te ardhmen do merrnin statusin 'TABU'!

Pikerisht keto lloj temash jane ato qe na mesojne ne jeten e sotshme dhe per mendimin time diskutimi i tyre eshte i rendesishem sepse pa ditur te kaluaren nuk mund te perparojme ne te ardhmen. Megjithate EXODUS qellimi i temes eshte te shtjellojme kuptimin e Konceptit te Komunizmit bazuar ne shkrimet e Marksit dhe jo te gjykojme Themeluesin.

Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar mė parė nga fatijonuk
    ....Duke lexuar disa citime nga Karl Marx kam krijuar nje ide qe Komunizmi eshte dicka e pa arritshme ne realitet por ama nje ide shume e mire ne teori.

Po juve si mendoni?
    ...

Megjithate EXODUS qellimi i temes eshte te shtjellojme kuptimin e Konceptit te Komunizmit bazuar ne shkrimet e Marksit dhe jo te gjykojme Themeluesin.
    ...dakort bre, sikur thashe gje une! Jo, thashe gje une?! Jo, jo, thashe gje une?! Ti je Shefi, une ēirraku!

Une i them ja UJKU o Malo, ky me thote: po gjurmet s'i pe o Zalo?!
    Nejse, ja mbeshtjellim e njehere vėnēe:

1- Po t'i lexosh me kujdes, (po 'pa rreshkitur fare' ama, se pastaj nuk quhet! lol) te dy citimet, do vesh re se je ne kontradikte 'te hapur' me veten.
    Pastaj sikur s'qe mja kjo e para, ti na ndake Idene nga themelusi?! Tashi nje gje s'marr vesh une: ce me ben te qesh kur s'me qeshet?! E si mund te ndash, Idene nga themelusi (Kanibali) kaq me kollajxhe o Fatke?!

2- Tani ti thua (pranon) se komunizmi provoi deshtimin e tij ne realitet, por si ide na qenka 'triumfuese' ne teori. Tani ēa ke patur vertet ndermend te thuash, se kshu 'siper e siper' me duket se i ke hyre padashje murit me kok?! (metaforikisht kjo, ce mo na i marresh angelleshēe e fillon si ca e ca qe te cajne radaken!)

3- Te hapesh nje teme te tille dhe me nje permbajtje si kjo e kesaj, ne nje tavoline me miq te saponjohur, duhet ti kesh b'olet 3 here sa te dashit, apo qofte edhe si debat (largqoft lol) ne nje seminar, te kullufit dreqi me gjith lecka, Fatke!

Pikerisht keto lloj temash jane ato qe na mesojne ne jeten e sotshme dhe per mendimin time diskutimi i tyre eshte i rendesishem sepse pa ditur te kaluaren nuk mund te perparojme ne te ardhmen.
    Kshu ne teori qenke zhivė ti! Pale pastaj ne pergjithesime! Po te te thote edhe nje gje tjeter byrazeri jot ty: keto lloj temash (si kjo e zotrotes sate) nuk te mesojne gje, asgje, vecse i fryjne zjarrit pa pushim! Dhe per mendimin tim (gjthashtu) per nga rendesia e diskutimit te ketyre far-soj temash, (si kjo e jotja) une do i mballosnja noten 1-esh me bisht nga prapa, pa e kthyer koken pas! Diskutimi i ketyre lloj temash ka si fryt divergjencen e pashmangshme me realitetin ne te cilin jetojme, e nga ana tjeter, ti merr guximin te me thuash mua se ne te ardhmen u perparuaka duke ngritur ne 'piedestal' komunizmin si teori, pa marre parasysh fare praktikimin dhe jehonen globale famekeqe te tij?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 04-05-2006 mė 00:03

Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    137
    More Exodus ne te pelqen ty apo jo realiteti eshte ky:
    Neqofte se dikush merr guximin te studjoje nje teme mese interesante si sociologjija atehere "shkrimet" E Marksit jane te pa shmangshme thjeshte, per arsyjen e zhvillimit te nje diskutimi dhe si perfundim lindjen dhe permiresimin e nje ideologjije apo teorie te re....si kjo jotja...
    Meqe ra fjala...asgje personale dhe faleminderit per kontribimin tend ne lidhje me kete teme.....

Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar mė parė nga fleta_dhe_era
    Nuk jam ndarkort me ty Exodus. ē'do tem ne kete bote mund te trajtohet, perkundrazi, ē'do teme duhet te trajtohet.
    .
    Se s'ma kish zene syri ket xhevahirin. Jo per gje po eshte edhe shembulli i gabimit trashanik ne te shprehur ne mbaaaaare forumin. Mo po e kam vene re, kur mileti nuk di te shprehin tamam ato qe vertet duan apo kane ndermend te shprehin 'i bien samarit kot me kot' Sa per Info: je a s'je a do jesh a s'do jesh (e muhabete kesisoj) dakort me mua, kjo s'me duhet fare. A s'ka lidhje te drejperdrejte me ate qe po diskutohet dhe rrjedhimisht nuk duhet te kete lidhje as edhe me mua! Do thuash ti, pse kshu?! Sepse une nuk nxitem te shkruaj ketu qe t'ju vij robve pas qeres apo sic kane qejf ca e ca, apo qe ti te jesh pro apo kundra meje, po shkruaj per hesap tim dhe duke qene kshu muhabeti kur te me drejtohesh mua here tjeter (cka s'ka per te ndodhur se tash i mbatha patkonjte) mundohu te ndryshosh profil ne shprehim.

Argomentet TABU i vendoste kisha ne mesjete, por besoj qe, nga ajo perjudhe, jane bere shume hapa perpara. Mos ti mohojme
    Argomentat per tormin -tabu- i ke te 'raskapitura' fare. S'ja vlen asnje lloj komenti po hajde. tormi -tabu- eshte i shoqeruar nga thonjeza. Po ja dite kuptimin rregullit te perdorimit te thonjezave... po hajt mo u merzit se do ja hedhē e ti nje dite si shoket e tu...

Mo po u be boze forumi. i dualli lezeti fare. here hyn Maqka me teritalkat e Taqkes e here del Taqka me bollkat e Maqkes. hajt e merre vesh...

Fatke kam nje mendim qe do te duhet ta mirepresesh. a s'ja varim qillot atij muhabeti se kesaj here e mora vesh se ti s'marke pyke as edhe nga nje qoshe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 04-05-2006 mė 00:06

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Komunizmi Dhe Demokracia
    Nga biligoa nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 16:41
  2. Komunizmi triumfoi sėrish
    Nga Maars nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 15-02-2009, 09:53
  3. Kosova e dhunuar dhe e mashtruar nga komunizmi enveristo-titist!
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 16:44
  4. Koncepti i energjise
    Nga Failed Rapper nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 10:54
  5. KINEMAJA/ Komunizmi, “parajsa”e regjisorėve tė filmit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Postimi i Fundit: 30-08-2005, 17:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •