Sipas regullores se FIFA-s nqs nje lojtar aktivizohet qoft edhe 1 here ne kombetaren e nje shteti ai lojtar nuk mund te aktivizohet me asnje kometare tjeter, asnjehere.
Kshu qe shqetesimi jot murik eshte i kote.
Sipas regullores se FIFA-s nqs nje lojtar aktivizohet qoft edhe 1 here ne kombetaren e nje shteti ai lojtar nuk mund te aktivizohet me asnje kometare tjeter, asnjehere.
Kshu qe shqetesimi jot murik eshte i kote.
Nuk e di nga i ke marre vesh keto lajme i nderuar murik por te siguroj se ska pasur te tilla ne shtypin Shqiptar. Nje rregull i Fifa's thote se nese nje lojtar aktivizohet qofte edhe nje sekonde me nje ekipin perfaqesues te nje shteti ne nje ndeshje zyrtare atehere ai nuk mund te luaje me asnje ekip perfaqesues te asnje shteti tjeter pervec atje ku eshte aktivizuar.
Ti e ke mire,por ne rastin e Kosoves ndryshon rregullorja sepse Kosova nuk eshte shtet akoma.Pra neser kur te jete shtet nuk ka asnje rregull qe i ndalon Canen me kompani te largohen si grup drejt kombetares se re.Une e kuptoj se c'do kush do te deshironte te luante per vendin e tij te lindjes,por ajo qe une nuk jam dakord eshte keqperdorimi qe mund ti behet kombetares shqiptare.Imagjino jane deri tani 8-9 kosovare ne rradhet e kombetares shqiptare, dhe sikur te largohen te gjithe eshte gati gjysma e lojtareve te Shqiperise.Me mire do te ishte per ata qe nuk jane te sigurte te presin dhe te mos i zene vendin ndonje tjetri kot per 1 vit ose 2 dhe mepas te largohen.C'fare e keqe i gjen ata te luajne e te njihen ne arenen nderkombetare duke perdorur kombtaren per 1 vit a dy dhe te na bejne ***** ne dere?
Une nuk e di nese eshte kshu si thua ti regullorja, qe nuk ma ha mendja te jete , eshte jasht llogjike. Une di kte qe po lujti me nje kombtare ai nuk mund te luaj asnjehere per nje kombtare tjeter....nuk di c`te them me teper, ndoshta gabohem.Postuar më parë nga murik
murik e kuptove ndopak ate qe te kam thene ? Nese nje lojtar perfaqeson sot Shqiperine ne nje ndeshje zyrtare, atehere ai ska te drejte te luaje me perfaqesuesen e asnje shteti tjeter vec atij Shqiptar ku dhe eshte aktivizuar me perpara. Le te formohen shtete sa te duan nuk i lejon rregullorja e Fifa's pavarsisht deshires se lojtareve. Kjo pune ndryshon vetem per skuadren e Serbi - Mali Zi te cilet do te ndahen dhe lojtaret qe kane luajtur me kete pefaqesuese mund te zgjedhin te luajne ose me Serbine ose me Malin e Zi po kurresesi me nje perfaqesuese tjeter vec ketyre te dyjave.
Jam i informuar mire dhe ju garantoj 100% qe ne rast se Kosova behet shtet i pavarur(gje qe ja uroj me gjithe shpirt) nuk ka asnje rregullore qe te pengoje Berishen apo Currin te largohen drejt kombetares te sapoformuar te nje shteti te ri i cili eshte vendlindja e tyre.Qofsha gabim,por do te shohim dhe do me kujtoni.
murik kto jane tre rregullat baze te Fifa's:
1. Nje lojtar i cili eshte shtetas i nje shteti konform ligjeve te atij shteti eshte i lire te perfaqesoje perfaqesuesen e atij shteti.
2. Nese nje lojtar eshte perfshire ne skuadren perfaqesuese te nje shteti ne te cilat ai lejohet pa rene ne kundershtim me rregullin §1, ai nuk do te lejohet te marre pjese ne asnje ndeshje nderkombetare me nje shtet tjeter. Kur nje lojtar ka dy nenshtetesi atij do ti kerkohet te zgjedhi nenshtetesine e shtetit te cilin ai e ka perfaqesuar ne nje ndeshje zyrtare nderkombetare.
3. Lojtaret te cilat perjashtohen nga rregulli i dyte jane lojtaret te cileve ju nderrohet vetvetiu nenshtetesia pa kerkesen e tyre ne baze te nje dekreti nderkombetar si rezultat i shpalljes se pavarsise te nje rajoni apo te ndarjes brenda nje shteti.
Pra rregulli tre e shpreh qarte qe vetem dhe vetem nese Kosova do te ishte pjese e Shqiperise dhe do te fitonte pavarsine ndaj saj, lojtaret Kosovare do te mund te kalonin tek perfaqesuesja e kesaj skuadre. Pra sic te thashe per rregullin tre tani per tani kualifikohet vetem Serbi & Mali i Zi te cilet kane qene nje shtet dhe do te ndahen.
Gjithe te Mirat.
murik ka shume te drejte per kosoven mund te luajne te gjithe kosovaret qe luajne aktualisht per kombetaren shqiptare.
une jam dakord me murik meqe punet erdhen deri ketu atehere me mire te kerkohen talente shqiptare dhe te mos marrim talentet kosovare sa per nje edicion apo per disa ndeshje.mendimi im eshte vetem ne kuadrin e futbollit dhe sbesoj se do keqkuptoje njeri
Mik i dashur, me duket se nuk po kuptohemi mire.Rasti i Kosoves eshte specifik sepse nuk ekziston akoma si shtet dhe nuk ka qene shtet me pare.Nuk ka asnje rregullore ligjore apo morale qe te ndaloje nje lojtar te luaje me ekipin e shtetit te tij te sapoformuar me shkak se ka luajtur me pare me nje shtet tjeter.Eshte njesoj sikur nje lojtar, bie fjala Lituanez te mos lejohet te luaje me Lituanine pasi ai ka pas luajtur me URSS me pare.Per shembull basketbollisti Sabonis.Besoj se me kupton tani.
Gjithe te mirat dhe suksese komtares.
Spo me kupton murik. Lituania ka qene pjese e URSS ndaj dhe ai lojtar lejohet. Po ky lojtar nese ka luajtur me USA dhe sot formohet Lituania ska si te luaje me Lituanine. Ndaj dhe po te them Kosova nuk eshte pjese qe do ti ndahet Shqiperise ndaj dhe rregulli dy i pengon lojtaret e aktivizuar me pare me Shqiperine te kalojne tek ekipi Kosovar. Nejse koha do te tregoje megjithese rregullat e parashikojne kete eveniment.
Krijoni Kontakt