Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nje djale i ri, emri i te cilit ishte David, digjoi rreth kesaj historie, dhe vendosi te shkoje te mbreti Saul, dhe ti kerkoje atij qe te ndeshet me Goliathin e tmershem. Kur mbreti dhe komandatet e luftes e digjuan djalin e ri David, nenqeshen dhe i thane se lufta nuk eshte loje femijesh. Por Davidi i cili ishte nje besetar i fuqishem ne Zotin, nguli kembe duke ju thene se, ai ishte gati qe te vdiste per Izraelin. Me pas mbreti i izraelit i tha: Ti nuk ke bere asnje here luftime dhe nuk di te luftosh, si mendon se do ta mundesh Goliathin e tmershem, i cili eshte nje supernjeri por edhe luftetar i sprovuar? Davidi i tha se, ai e mbeshtete fitoren e tij ne fuqine e Perendise Jehovah. Keshtu mbreti urdheroi qe Davidi te ndeshej me Goliathin duke luftuar per Izraelin. Davidi u nis drejt fushes se betejes, vendi ne te cilin do te zhvillohej dyluftimi. Kur luftetaret pane nje djale te ri reth 23 vjec , i cili nuk dinte te mbante shpaten pasi ishte thjesht nje bari, filluan te qeshin me te madhe dhe ta quajne nje marrezi. Po keshtu Goliathi kur pa Davidin e vogel filloi te qeshte dhe te tallej me mbare luftetaret e Izraelit. Goliathi pasi e talli Davidin i tha se, ti nuk je gje tjeter vecse nje njomezak, dhe mishin tend do tja u jap shpendeve te qiellit dhe kafsheve te fushave. Por Davidi i tha: Ti po me vjen me shpate shtize dhe mburoje, ndersa une po te dal ne emer te Zotit te ushtrive, Perendise se Izraelit qe ti ke feyer. Zoti te ka dorezuar ne doren time, dhe une do te te rrezoj per toke duke te prere koken tende, pasi i gjithe dheu duhet te mesojne se, ka nje Perendi ne Izrael, dhe Ai percakton fitoren e popullit te tij.
    Dhe keshtu Goliathu u sul drejt Davidit, por Davidi nxori hobene e tij te vogel dhe vendosi nje gur ne te, pasi e rutulloi tri here e gjuajti Goliathin mu ne lule te ballit dhe Goliathi ra pertoke. Ateher Davidi rembimthi u sul mbi te dhe i preu koken. I gjithe Izraeli u hodh mbi filistejte dhe i vrau. Kjo betej u fitua nga Izraeli.
    Ky ishte pak a shume fundi i kesaj historie, dhe tani ju i nderuar mysliman do te me thoni, cfare lidhje ka kjo histori me ate cka ne po diskutojme? Permes kesaj historie ne ne simbol shohim me konkretisht ate qe beri Clirimtari dhe Shpetimtari yne Zoti Jezus Krisht. Ne pame se njeriu perballe MEKATIT dhe VDEKJES, ishte i pafuqishem te ndeshej dhe te fitonte. Pra ne simbol ky eshte "Goliathi" , te cilin Njeriu nuk mund ta munde dhe nuk guxon te ndeshet me te. Ateher cfare duhet te beje njeriu per te mundur "Goliathin"? Perendia dergoi Birin e tij Zotin Krisht, i cili edhi te ndeshej me MEKATIN dhe VDEKJEN, me kete "goliath" te tmershem. Vendi i betejs ku do te kryhej dyluftimi, ishte KRYQI. Tani ju mund te thoni perse kryqi? Po ja u shpjegoj une pak me poshte. Betja e Jezusit dhe dyluftimi i tij ishte, midis mekati dhe vdekjes. Pak me siper ju pyetet: si ka mundesi qe Jezusi te ishte dhe Zot dhe Njeri? Digjo me vemndje kete qe po te them:Perendia e veshi Njeriun ne menyre qe ta nxjere ate FITIMTAR. Shiko Davidin, i cili ishte nje bari dhe jo luftetar. Ai shkoi te ndeshej me Goliathin jo per veten e tij, pasi ai nuk ishte luftetar dhe nuk ishte detyra e tij. Ai vendosi te ndihmoje PAAFTESINE e luftetareve te Izraelit, per ti NXJERE ata FITMTARE. Por qe ai te mund te ndeshej per Izraelin ne kete dyluftim, patjeter qe i duhej te XHVISHEJ prej "BARIUT" dhe te vishej me "luftetarin", pasi ky ishte regulli i luftimit. Shiko cfare thote Pali ne letren drejtuar Filipjaneve:
    "Jezusi edhe pse ishte ne forme Perendie( pasi ai ishte Fjala Perendi, Personi i dyte i Trinise se Shenjte), nuk e cmoi veten ku te mbahej fort per te qene barabar me Perendine. Ai e ZBRAZI VETEN e Tij, duke mare formen e sherbetorit e duke u bere i ngjashem me NJERIUN, duke u gjetur nga pamja e JASHTME si NJERIU, duke e PERULUR veten e duke u bere i bindur deri ne vdekje te kryqit."
    Pra Jezusi e VESHI Njeriun, ne menyre qe ta NXJERE ate FITMITAR ne dyluftim me MEAKTIN dhe VDEKJEN, pasi njeriu vete ishte i PAFTE te ndeshej me "Goliathin" dhe ta mundte ate. Fakti vendimtar eshte se, meqense MAKTI banon ne MISH te njeriut, natyrisht qe vendi i betejs ishte pikerisht MISHI i njerut, i cili duhej te shkonte drejt VDEKJES. A mund te bente nje luftim ndaj mekti dhe vdekjes Zoti Jezus, nese ai nuk do te vishte TRUPIN NJERZOR? Eshte njesoj sikur te pyesesh dhe te thuash: A mund te ndeshej Davidi me Goliathin, nese Davidi nuk SHKONTE ne FUSHEN ku do te zhvillohej BETEJA? Meqense betja e njeriut ishte pikerisht ndaj mekatit dhe vdekjes, natyrisht qe Jezusi duhej te vishte trupin njerzor, ne menyre qe te luftonte dhe te fitonte luften me mekatin dhe vdekjen.
    Jezusi FITOI BETEJEN.
    Fitorja e Jezusit ndaj mekatit dhe vdekjes, eshte fitorja e NJERIUT ndaj mekatit dhe vdekjes. Nese do te shohim deshmite rreth Jezusit, arrijme ne konkluzionin se, Ai nuk mekatoi asnjehere. Pra ai nuk ishte mekatar, ashtu sic eshte e gjithe pasardhja e Adamit tokesor. Fakti qe Jezusi lindi prej Frymes se Shenjte dhe te VIRGJERES Mari, eshte deshmija me fondamentale ne besimin e krishtere, pasi kjo lindje nuk ishte thjesht per te treguar fuqine e Perendise, si kurani thote. Kjo lindje kishte si qellim ardhjen e Adamit qiellor, ne te cilin mekati dhe vdekja nuk kishin vend. Ai nuk lindi prej burrit dhe gruas, ashtu si e gjithe raca njerzore, ne menyre qe te mos trashegonte mekatin dhe vdekjen prej Adamit dhe Eves, te cilet jane "pema tokesore" prej ku rodhi e gjithe raca njerzore. Tashme Perendia dergoi Adamin qiellor, ne menyre qe te gjithe qe do te lindin prej tij, te jene si Ai , ku meakti dhe vdekja nuk kane me pushtet.
    Le te shohim nje shembeull nga jeta e Adamit ne Eden dhe Jezusit ne shkretetire.
    Adami ne Eden u vu para proves, ne menyre qe ai te perzgjidhte lirisht dhe te vetvendoste per te ardhmen e gjithe pasardhejs qe do te vinte pas tij. Keshtu ne Eden perballe gjarpreit Satana, Adami dhe Eva mekatuan duke shkelur urdherin e Perendise. Por me Adamin qiellor, i cili erdhi mijera vjet me vone cfare ndodhi? A u vu ne prove dhe Ai? Po. Jezusi kishte nje pergjegjesi per te gjithe pasardhjen e tij, ashtu sic kishte dhe Adami tokesor ne Eden. Jezusi edhe pse agjeroi per dyzet dite dhe nuk vuri gje ne goje, perballe proves me satanin, ai FITOI. Perse? Sepse erdhi nga Qiejt, nga Perendia. Mekati nuk kishte vend ne te, ndaj dhe Ai nuk mekatoi, por ne cdo cast ju BIND fjales dhe urdherit te Perendise. Pasi ai erdhi si nje SHERBETOR me pamje te njeriut, ne menyre qe te MBANTE NJERIUN te PASTER, dhe ta NXIRTE ate FITIMTAR. Ja cfare tha JEzusi:
    " te gjithe ata qe do te besojne tek une, nuk do te vdesin, por do te KALOJNE nga VDEKJA ne Jete."
    Perse JEzusi deshmo nje fakt te tille? Cili njeri deri me sot ka bere nje deshmi te tille rreth vetes se tij? Te besosh ne JEzusin, nuk do te thote te pranosh thjesht kush ai eshte, si dhe cfare ai beri ne kete bote. Te besosh ne Krisht do te thote:te VESHESH KRISHTIN. Dhe te VESHESH Krishtin do te thote, te VESHESH Jeten e perjetshme. Vetem me ane te Tij ne arritem perfundimisht te xhveshim njeriun mekatar, ( Adamin tokesosr) dhe te VESHIM NJERIUN e perjetshem, ADAMIN Qiellor.
    Jezusi ne kryq
    Shpeshs here njerzit mendojne gabim dhe thone, meqense Jezusi ishte edhe njeri edhe Perendi, ateher si ka mundesi qe ai te kryqezohej dhe te vdiste? Mbase dhe ti i nderuar mysliman keshtu mendon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar mysliman, mendoj se po shkojme drejt perfundimit te bisede tone. Nuk e di se ne cfare perfundimi ti ke arritur, por une jam perpjekur te sjell para teje vetem Krishtin, dhe ate te kryqezuar dhe te ringjallru. Te pakten ti e sheh se ne qender te bisedes time, nuk ka qene politika fetare apo fyerja dhe sharja. Ky fakt tregon se i gjithe qellimi im eshte: te te shpall Shpetimtarin e vertete Zotin Krisht.
    Pasi i thashe keto fjale myslimanit, ai me tha: Ajo qe une mund te them me plot goje nga e gjitha kjo bisede eshte fakti se, une arrita te NJOH me ne thelb se kush eshte Jezus Krishti, si dhe te qenit e tij edhe Zot Perendi edhe Njeri. Pra pranoj plotesisht deshmine tende, e cila ka qene e mbeshtetur ne argumentin e fjales profetike te bibes. Pranoj se rreth Jezus Krishtit nuk kam ditur asnjehere te verteten e tij. Ne ne islam njohim nje tjeter Jezus, i cili nuk ka aspak ngjashmeri me Jezusin qe besimi i krishtere predikon dhe deshmon. Ti me pare the nje te vertete, i cili edhe pse me sfidon, me ben ta pranoj si te tille. Ti the se, ju ne islam i vendosni gjerat qe kane te bejne me Perendine, duke i argumentuar dhe mbeshtetur totalisht ne llogjiken dhe arsyetimin njerezor. Por pergjate bisedes suaj une pashe dhe pranoj se, fjala e Perendise nuk mer te kuptuarit dhe vertetesine e saj , duke u mbeshtetur prej llogjikes se njeriut. Ky fakt per mua eshte nje fakt shume madhor dhe i rendesishem, pasi qe ketu fillon menyra se si ne duhet ti afrohemi dhe te njohim Perendine e vertete. Pra me ben qe te pranoj dhe te besoj ate qe Zoti thote dhe ben, duke mos u mbeshtetur ne llogjiken dhe aftesite e mija njerezore. Vertet kjo gje me ndihmon qe te ndryshoj menyren time drejt njohjes me Perendine.
    Pasi e digjova me vemendje, dhe te them te drejten ai ishte duke me befasuar me pergjigjet dhe konkluzionet e tij, i thashe: ti je parpa se Vertetes, ashtu si Pilati para Krishtit. Ti duhet te vendosesh per vete jeten tende, duke mos u bere skllav i llogjikes dhe diturise tende. Po te citoj edhe njehere thenien me te cilen Zoti ju drejtua njerzve:
    " Ju do te me gjeni, nese me kerkoni me gjithe zemer."
    Zoti na jep referencen e vetme dhe te vertete, prej nga njeriu duhet te filloje njohjen e tij drejt Perendise.
    Perse duhet filluar nga Zemra dhe jo mendja?
    Po te sjell nje citim prej fjales se Perendise, drejtuar njeriut, ku thuhet: Perendia flet ne zemer te njeriut. Eshte mjaft e rendesishme te pranosh kete fakt, sepse cdo udhe dhe mendim i njeriut vjen prej zemres se tij. Per kete JEzusi tha: Nga zemra e njeriut dalin mendimet e mbrapshta. Mbase po ndalem pak ketu, sepse kjo ka shume rendesi. Jezusi na tregon se, zemra drejton mendimet dhe udhet e njeriut, te cilat ne thelb jane vetem mekat. Mbase ti do te thuash: perse te gjithe keto mendime qe vijne prej zmeres se njeriut, mund te jene vecse mekat?
    Satani e ka ngritur fronin e tij pikerisht ne zemer te njeriut, prandaj dhe gjithshka qe del nga zemra e njeriut nuk eshte gje tjeter vecse mekat. Por cfare beri Perendia me ane te Krishtit? Ja si thote Jezusi:
    Une trokas ne cdo porte( zemer) dhe kushdo qe do te me HAPE DEREN, une do te hyj dhe do te ha darke bashke me te. Pra pasi Jezusi ka hyre ne zemren tende, Ai ka permbysur njehere e pergjithmone fronin e satanit, duke te cliruar nga kjo skllaveri, dhe tani froni i vetem dhe i perjetshem qe eshte ne qender te zermes tende, eshte froni i Perendise, dhe te gjitha mendimet dhe rruget qe dalin prej zmeres tende, jane ne perputhje te plote me vullnetin e Zotit. Perse? Sepse eshte Jezusi Ai i cili e drejton dhe e ruan jeten tende.
    Pasi fola rreth zemres se njeriut, myslimani i befasuar tha: Vertet po digjoj gjera krejt te ndryshme, nga cka une besoj dhe mesoj ne islam.
    Ateher une nderhyra dhe i thashe: me lejo te vazhdoj perfundimin e bisedes sone, ne lidhje me kryqezimin e Krishtit.
    I gjithe besimi ne islam e injoron, e kundershton dhe e sulmon faktin me madhor dhe me fondamental te te gjithe Hirit dhe Dashurise qe Perendia dha si dhurate, per shpetimin e njeriut. Pra pikerisht ju mohoni kryqezimin dhe ringjalljen e Krishtit. Kurani thote se, kur Jezusi shkoi drejt kryqit, Allahu ne vend te tij mbertheu nje dash, dhe jo Jezusin.
    Vdekja e Krishtit ne kryq ishte nje vendim, te cilin vete JEzusi e kishte pranuar. Ai ja u permendi kete fakt te kryqezimit, te gjithe apsotujve te tij. Pra kjo deshmon se Ai dinte gjithshka qe do ti ndodhte ne te ardhmen, pasi ky ishte THELBI i misionit te tij.
    Ne kete kohe e pyeta myslimanin: A e besoni ju kete deshmi te kuranit?
    Myslimani tha: natyrisht qe po, sepse une kuranit i besoj.
    Ateher une i thashe me lejo tju shpjegoj domozdoshmerine e kryqezimit te JEzusit, pa te cilen njeru kurre nuk do te mund te merte dhuraten e Shpetimit jeten e perjetshme. Une do tju jap nje fakt te vogel dhe per kete dua mendimin tuaj. Le te shkeputemi per nje cast nga deshmite biblike, duke ju referuar deshmive histoirike. Historianet bashkekohes te Krishtit si dhe ne analet hisorike romake dhe hebraike, deshmohet katerciperisht se, njeriu me emrin Jezus eshte kryqezuar si nje kriminel. Pra ketu kemi nje fakt te vertetuar historikisht, dhe te mohosh kete, do te thote ta besh te pavlefshme biseden tone. Tani me lejoni tju pyes i nderuar mysliman: Perballe ketij fakti, i cili verteton kryqezimin e Jezusit, kurani, deshmon drejt apo mashtron ne ato qe thote?
    Pashe se myslimai e kishte te veshtire te hidhej kunder vetes se tij, dhe nganjeher fetarizmi religjionik, te ben te deshmosh verberisht duke mohuar cdo fakt dhe vertetesi.
    Myslimai me tha: Une kam lexuar disa shkrime historike, ku vertet historikisht deshmohet se njeriu Jezus eshte kryqezuar prej romakeve, me nje vendim te mbeshteur nga Ponci Pilat. Pra perballe ketij fakti sa peshe mund te kete kundershtimi im? Nga biseda jote shoh se, mjaft gjera ne kuran nuk shprehen drejt, dhe une dua te digjoj ne menyre te argumentuar rreth kryqezimit te JEzusit.
    Natyrisht qe kryqezimi i Krishtit, ka nje QELLIM te caktuar te Perendise per njeriun nen mekat. Nese ne pranojme se, Perendia eshte dashuri, dhe Ai duke u nisur nga kjo Dashuri vendosi te shpetoje njeriun nga mekati dhe vdekja, ateher natyrisht qe duhet te pranojme dhe planin e Tij te shpetimit.
    Vajta e JEzusit drejt kryqit, permban ne vetvete VEPREN shpetuese, e cila erdhi prej Hirit dhe Dashurise qe Perendia kishte per njeriun. Vepra qe Jezusi krey ne kryqin e tij, eshte PAGIMI i BORXHIT qe njeriu kishte ndaj Perendise. Pra JEzusi PAGOI per ne mekataret, PAGEN e MEKATIT. Te kujtohet se si thote Pali tek romaket? Ai thote: PAGA e MEKATIT eshte VDEKJA. Pra qe njeriu te clirohet prej MEKATIT natyrisht qe duhet te paguaje PAGEN e tij, dhe kjo page eshte vdekja.
    Mendoj se filmin mbi Jezusin e ke pare, ku ne momentet e fundit para se Jezusi te jepte shpirt tha: "U Krye." Si mendon ti mysliman, cfare deshte JEzusi te thoshte me fjalet : " U Krye"?
    Myslimane hezitoi te pergjigjej, duke ngritur supet perpjete.
    Ne kryqin e tij JEzusi kreu perfundimsht, SHLYERJEN tone nga meakti, dhe te shlyhet mekati do te thote te mos jesh me BORXJLi, dhe te mos jesh me BORXHLI do te thote, te jesh i cliruar nga cdo detyrim.
    Pak me siper te kam thene se, Jezusi erdhi ne MISH ose TRUP te njeriut, ne menyre qe te MBANTE mekatin, si dhe ta mundte Vdekjen, mbasi te dy keta "elemente", (nese do ti quajme keshtu), jane pjese themelore e MISHIT dhe qenies fiziko- shpriterore te njeriut. Pra njeriu vete nuk mund te vetclirohej, per arsyet qe une ti kam shpjeguar me pare.
    Kush eshte ai, i cili perpiqet te mohoje dhe kundershtooje kryqezimin e Krishit dhe vepren cliruese qe Jezusi kreu ne kryq?
    I nderuar mysliman ketu dua te me digjosh me vemendje. Ai i cili me cdo kusht perpiqet te mohoje dhe te kundershtoje kryqezimin dhe vepren e Krishtit ne kryq, eshte Satani. Pikerisht KRYQI eshte vendi i betejs, ku Jezusi e mundi perfundimisht satanin, duke i "SHTYPUR KOKEN", dhe kjo beri te mundur qe te plotesohet premtimi i Perendise, bere ne kopshtin e Edenit. Pikerisht nga kjo veper e Krishtrit ne kryq, njeriu arrit me ne fund te CLIROHET nga mekati dhe vdekja e perejtshme, duke hyre keshtu perfundimisht ne jeten e perjetshme.
    Le te ndalemi tek nje fakt, pa te cilin eshte veshtire te kuptosh vepren e Krishtit ne kryq. Simbas ligjit te Perendise thuhet se, Ai njeri i cili nuk e shkel ligjine Perendise ne asjne pike, por e permbush ate ne te gjitha pikat, ky njeri para Perendise eshte i pamekatshem, dhe si rjedhim nuk meriton vdekjen, por meriton jeten e perjetshme. Perendia i dha kombit te tij te zgjedhur izrael ligjin e Tij, ne menyre qe ata te perballeshin me kete fakt themeltar te ligjit te Perendise. Por cfare vertetoi ligji i Perendise ne popullin e Izraelit? Perfundimi ishte: Njeriu ishte plotesisht i paafte per te mbajtur ligjin e Zotit te pashkelur, dhe si rjedhim kjo solli tek njeriu ndeshkimin e tij me vdekjen e perjetshme. Por cfare beri Zoti Perendi per ta nxjere njeriun nga kjo situate, e veshtire? Ai dergoi Birin e tij ne te cilin mekati nuk kishte vend. Ai erdhi ne TRUP te njeriut, duke u bere (NGA PAMJA E JASHTME) i ngjashem me njerezit, I CILI PRANOI TE MBAJE ne vete te tij natyren e rene te njeriut MEKATAR. Por cfare solli kjo tek Jezusi mbajtja dhe veshja qe ai i beri njeriut dhe natyres se dobet njerzore? KJo beri qe ai te shkoje drejt kryqit, duke mbajtur mbi vete PAGEN e mekatit, dhe paga e mekatit eshte vdekja.
    Nese e shohim Jezusin perballe Perendise, ai ishte gjithmone nje Bir i drejte dhe i pamekatshem, i cili kishte pranuar prej Atit qe te merte mbi vete gjithe fajin e NJERIUT. Meqense JEzusi perzgjodhi te mbaje mekatin e NJERIUT, natyrisht qe edhe do ta PAGUANTE pagen e tij, dhe kjo page eshte vdekja.
    Jezusi nuk meritonte VDEKJE, kjo sepse Ai ishte i pamekatshem, porpyetja eshte: perse Ai vdiq ne kryq? MBajtja qe ai i beri mekatit, gjithmone per te na cliruar ne nga ky detyrim, solli dhe vdekjen e tij ne kryq. Pra JEzusi nuk vdiq per vete, pasi ishte i pamekatshem. Ai vdiq per ty e per mua, ne menyre qe ne te mund te permbushim perfundimisht LIGJIn ne te gjitha pikat, ne menyre qe ne te PAGUJME cdo PAGE te mekatit, si dhe te paguajme perfundimisht BORXHIN tone para Perendise. Ky CLIRIM, i cili erdhi permes Krishtit, beri qe ne para Perendise te mos jemi me fajtore, por te jemi te drejte dhe te pafajshem. Ku e vertetojme ne se kjo gje u arrit plotesiht
    Ringjallja.
    Ringjallja e Krishtit nga vdekja nuk eshte nje pralle apo nje sajim i krishtere. Ajo eshte nje FITORE per mbare racen njerezore. Njeriu tani ka plotesisht te gjitha mundesite qe te hyje ne paqe me Perendine Jehovah, te cilen e pati humbur ne kopshtin e Edenit. Jezusi u ringjall te treten dite pasi ne te nuk u gjend mekat. Perendia nuk mund te shkele ligjin e tij. Meqese ligji thote se, ai njeri i cili permbush ligjin e Perendise ne te gjitha pikat duke mos e shkelur ate ne asnje pike, nuk meriton vdekje. Pikerisht Zoti e ngjalli Jezusin njeri, sepse ai nuk pati mekatuar asnjehere, prandaj dhe vdekja nuk pati pushtet mbi te. Por cfare ishte ringjallja e Jezusit per njeriun? Kjo ishte pikerisht VEPRA e vetme, permes se ciles Perendia beri te mundur SHPETIMIN, CLIRIMIN dhe FITOREN e NJERIUT ndaj mekatit dhe vdekjes. Tashme VERPA e SHPETIMIT eshte e kryer, dhe qendron para cdo njeriu.
    Perse vetem besa ne Krisht na jep mundesine e shpetimit?
    Arsyeja e vetme eshte se, vetem Jezusi Krishti NJERI, mundi te prembushe DETYRIMIN e BORXHIT tone para Perendise, me vepren e tij ne kryq. Pra askush pervec KRishtit, nuk mund te na jape nje FITORE te tille. Perse? Sepse njeriu vete si nje qenie nen skllaveri te mekatit dhe vdekjes, nuk ka aftesi dhe fuqi per te paguar borxhin tone para Perendise.
    Ja pra i nderuar mysliman ti sot je para nje perzgjedhje, nga e cila do te varet e gjithe e ardhmja jote e perjetshme. Nese ti nuk perzgjedh Krishtin si te vetmin shpetimtiar te jetes tende, ti i ke hequr perfundimisht te drejten Krishtit, qe ai te te jape DHURATE (permes vepres shpaguese qe ai beri ne kryq), CLIRIMIN tend nga mekati dhe vdekja. Por cila eshte pasoja qe sjell tek ty, te mohuarit e Krishtit? Ne diten e gjyqit te madh, ty do te duhet te mbash vete pergjegjesi si dhe te paguash vete, borxhin e mekatit. Dhe te paguarit e saj te con ne burgun e perjetshem te ferrit, ne liqen te zjarrit. Kjo edhte arsyeja fondamentale se perse ne te krishteret deshmojme dhe themi se, falje ka vetem ne emer te Krishtit, pasi VETEM Ai PAGOI per ne, me jeten e tij ne kryq, duke vdekur dhe u ringjallur po per ne, si e vetmja menyre CLIRIMI DHE SHPETIMI. E di si thote Jezusi tek ungjilli pas Gjonit: Mekati me i madh dhe i pafalshme per njeriun eshte, mosbesimi i tij tek une. E di se perse? Sepse ky mosbesim, LARGON njehere e pergjithmone VEPREN shlyese qe Perendia beri personalisht per ty. Qe nga ky cast ti do te perballesh vete me PAGEN e meaktit, te cilen duhet te shlyesh para Perendise. Mendon ti mysliman se ka nje veper njerzore, (pasi ju mbeshtetni shpetmin me ane te veprave), qe te te beje ty ti kthesh BORXHIN Perendise? Ketu kemi te bejem me nje PAGESE dmth fature, dhe jo me nje VEPRIM dmth pune. Fjala profetike ne bibel na deshmon se, e vetmja menyre me ane te se ciles njeriu mund te vetepaguaje borxhin para Perendise eshte, burgimi i tij i perjetshem ne liqen te zjarrit. Po per ate qe beson tek Krishti cila eshte menyra e pageses se borxhit? Ai qe beson tek Krishti, Perndia nuk ja llogarit mekatin(dmth borxhin), per faktin se borxhin e tij e PAGOI JEzusi. Jezusi perjetoi tri ditet dhe tri nete Ferrin, duke hyre dhe duke e cliruar perfundimisht njeriun nga prangat e vdekjes se perjetshme. Kjo vertetohet permes rigjalljes se tij, pasi Jezusi ashtu sic vdiq per ne ne kryq, po keshtu edhe u ringjall per ne, duke e mposhtur vdekjen me vdekje. Pra sot Perendia permes JEzusit te ka dhen kete mundesi, duke te cliruar perfundimisht nga prangat e vdekjes. Ti duhet te zgjedhesh ne menyre te lire, me ane te vullnetit qe Krijuesi te ka dhene. Ashtu si Adami ne Eden, edhe ti sot je para proves se madhe te sheptimit ose te vdekjes se perjetshme.
    Cfare mendon i nderuar mysliman?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 03-07-2006 mė 18:18

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vertet ky diksutim me qartesoi shume gjera rreth Personit JEzus Krisht. Pranoj se vetem bibla permban te verteten mbi Jezus Krishtin. Nga diskutimi yt mesova te verteten rreth mekatit dhe njohjes se tij. Po keshtu mesova se cfare pasoje dhe ku eshte fundi i te gjithe atyre qe qendrojne ne mekat. Por ajo qe mesova me teper nga te gjitha eshte, rruga e Shpetimit, e cila eshte vetem ne Krishtin. Ky perfundim me dha shume zgjidhje ne vete jeten time si besimtar. Une mendoja, (po keshtu dhe te gjithe mysliament) se te gjitha besimet ne nje Zot besojne, dhe nuk ka shume rendesi ne Krishtin apo ne Muhametin. Por kur ti me fole rreth pozites se njeriut ne mardhenie me Perendine, ku njeriu nuk eshte gje tjeter vecse nje mekatar i humbur, ktheva syte nga vetja ime dhe pashe se isha vertet nje njeri i humbur nen mekat. Une pranoj plotesisht dhe them se, shpetim ka vetem ne Krishtin, sepse vetem ai PAGOI me vdekjne e tij ne kryq, per mekatet e gjithe njerezimit.
    Ja pra te dashur te krishter, ketu mbaron dhe refimi im me myslimanin, i cili vertet beri nje perzgjedhje te drejte. Tani e di se shume prej jush jane kureshtare qe te dine nese kjo bisede ishte e vertete apo imagjinare. Une po ju them se me mire do te ishte per ju kureshtaret, qe te shihni dhe te pranoni me besim, ate qe ky mysliman pa permes deshmise se ungjillit te Krishtit. Gjeja tjeter qe dua te them, per te gjithe ata myslimane te cilet e kane ndjekur kete bisede, se, te gjitha citimet dhe mendimet qe une kam sjelle mbi kuranin, kane qene te verteta. Une asnjehere nuk jam perpjekur te bej nje lufte fetare midis jush dhe meje, sepse nuk eshte ky qellimi im. Une kam sjelle deshmi dhe mendime fondamnetale prej kuranit, duke i vene perballe se VERTETES. Miku im mysliman e njihte shume mire kruanin, dhe ai asnjhere nuk u tregua nje fanatik i pamend duke mbyllyr syte perpara se vertetes. Ju e kini ndjekur te gjithe biseden, dhe mendoj se ne te gjitha citimet e tij, ai ka patur nje perzgjedhje te lire dhe aspak i detyruar prej meje. Une kam folur dhe me plot myslimane te tjere, dhe shume prej tyre me kane digjuar me respket duke e pranuar llogjiken dhe deshmine me te cilen Perendia flet ne fjalen e tij porfetike ne bibel. Por duhet thene se, miku im mysliman, jo vetem qe e pranoi kete deshmi, por ai ne fund me tha:
    Vertet me vjen keq per nje sere besimtare myslimane, te cilet per shkak te mosnjohjes dhe mesimt te gabuar qe kurani jep ne lidhje me Krishtit, mbeten fanatike ne dem te vetvetes. Keto fjale jane shume te sinqerta dhe shume domethenese. Jezusi kete fakt ja u pohoi judenjve duke ju thene se, ju kini zell shume te madh per Perendine, por ju mungon e VERTETA. Pra ju them se, te gjithe ata qe kane zell per Perendine, por nuk kane te VERTETEN Zotin Krisht, nuk bejne gje tjeter, vecse mbeten te burgosur ne fanatizmin e zellit te tyre fetar.
    Ftoj te gjithe ata myslimane, te cilet kerkojne te njohin te VERTETEN rreth Krishtit, jane te mirepritur nga une dhe nga te gjithe te krishteret, per te mare te gjithe mesimin e duhur.
    Persa i perekt shkrimeve qe moderatori i fshiu nga ky shkrim, mendoj se ai ka fshire ato shkrime, te cilat nuk jane pajtuar me shkrimin. Fatkeqesisht ketyre njerzve ju them se, LAJMI i shpetimit eshte per ato zemra qe pranojne Shpetimin dhe Shpetimtiarin, Zotin Jezus Krisht, .
    Zoti ju bekofte me Hir dhe Paqe.
    Deshmuesi

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Pėrgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 27-04-2009, 15:33
  3. Kujt i thonė kėta Vehabi?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-06-2006, 06:01
  4. Identiteti Myslimani Shqiptarėve Si Vetėdije Nacionale
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 06:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •