Tani le te shohim poziten ne te cilen ndodhej njeriu ne kopshtin e Edenit. Ashtu sic te thashe edhe me siper, njeriu humbi perfundimisht Perendine, dhe kjo soli si pasoje, qe ai te mos ecte me me Perendine. Po keshtu midis njeriut dhe Perendise, ndodhej nje PENGESE e pakalueshme prej njeriut. Para njeriut ndodhej nje rruge e veshtire dhe me fund tragjik VDKEJEN. Te gjitha besimet fetare, pervec atij te krishtere, pikerisht ne kete pike humbin vertetesine e tyre. Kur thashe keto fjale, pashe se myslimanit nuk i erdhi aspak mire. Ai menjehere me tha: Besimi mysliman eshte besim vetem ne nje zot, pra ju nuk mund ta pergjithesoni ate me besimet e tjera. Atehere une i thashe: Shpetimi nga mekati dhe VDEKJA ka nje rruge te vetme, dhe un do tju deshmoj plotesisht kete rruge shpetimi.
Kete po e nis me pyetjen: Cfare do te thote te jesh i shpetuar?
Nese do te shohesh doktrinat e te gjitha besimeve te ndryshme fetare, pervec krishterizmit, mesojne se tek Perendia njeriu arrin vetem permes VERPAVE qe kryen, si dhe mbajtejve dhe zbatimit te nje sere rregullave fetare. Pra dhe islami kete gje e ka ne thelb te tij te besimit. Pashe se myslimani kete e pohoj me nje aprovim me koke. Ateher vazhdova me poshte dhe i thashe: Pyetja qe une ngre eshte: Cila jane VEPRAT dhe RREGULLAT qe njeriu duhet te kryeje, per ta FITUAR perjetesine? Myslimani me tregoi te gjitha rretullat fetare, si dhe veprat qe nje mysliman duhet te beje per te FITUAR parajsen. Atehere une i thashe: Ketu dua te bej nje shpjegim me te qarte, ne lidhje me ate se cfare njeriu duhet te beje ne menyre qe te fitoje parajsen. Pranjdaj per kete kam nje pyetje: Si mendon ti: a eshte njeriu nje qene e tille qe te permbushe dhe te zbatoje rregullat e Zotit? Pashe se myslimai pati nje hezitim te vogel, dhe me pak ngurim tha: PO. Ateher me lejo , i thashe , qe te te shpjegoj pikerisht faktin me fondamental, i cili ka te beje mes njeriut dhe Perendise.
Perendia permes fjales se tij profetike ne bibel ne deshmon se, Njeriu pasi humbi paqen me Perendine dhe ra nen mekat, PERFUNDIMISHT u kthye ne nje qenie e dobet dhe mekatare, duke qene i PAFTE qe te mbaje dhe permbushe fjalen dhe ligjin e Perendise. Ky eshte perfundimi fondamental, mbi poziten e rene te njeriut ne kopshtin e Edenit. Ju pak me siper pranuat se, nuk ka asnje njeri te perkryer ne bote. Pra kjo deshmi me pak fjale do te thote se, e gjithe raca njerzore eshte e dobet per te mbajtur, zbatuar dhe qendruar ne drejtesine e Perendise. Cfare do te thote te mbash dhe zbatosh drejtesine e Perendise? Kjo do te thote: te mos kesh mekatuar asnjeher ne jeten tende, qe do te thote, te mos kesh shkelur asnjehere ligjin e shenjte te Perendise. Tani ku qendron mosnjohja e ketij fakti tek te gjitha fete sot ne bote, ku permblidhet dhe islamizmi? Pikiersht kjo vjen nga mosnjohja i Perendise se Vertete, e cila si rjedhim sjell dhe mosnjohjen e Ligjit te Tij. Le ti marim gjerat prej fillimit. Per ekte kam kater ceshtje.
E para: Si veproi Perendia me njeriun, pas renies se njeriut nen mekat?
E dyta: Ne cfare gjendje u kthye njeriu pas renies se tij nen mekat?
E treta: Cila ishte pozita dhe mardhenia e njeriut me Perendine, pas ai ra nen mekat?
Dhe e katerta: Cfare beri Perendia per ta shpetuar njeriun nga mekati dhe vdekja?
Mendoj se keto jane kater pikat ku une do te ndalem. Tani le te fillojme me piken e pare:
Si veproi Perendia me njeriun, pas renies se tij nen mekat?
Krijoni Kontakt