Ky eshte titulli i librit qe sapo ka dale ne treg. Autorja jam une. Po ve disa fragmente nga libri te cilin kam deshire ta shperndaj ketu ne USA. Kush eshte i interesuar le te me dergoje mp.
Libri eshte plotesisht i bazuar ne ngjarjen e Davidit dhe Bath-Shebes. Eshte liber artistik, por qe percjell filozofine dhe teologjine e vete ngjarjes. Kuptohet, kam shtuar personazhe dhe ngjarje per te zgjeruar ngjarjen, por ne asnje menyre per te humbur ate qe vete Zoti ka dashur te na mesoje nepermjet saj.
Ju pershendes te gjitheve!
"Kureshtja ia ktheu veshtrimin ne nje dritare pakez te hapur, prej ku dallohej ne gjysme erresire shtati i derdhur i nje gruaje te hijshme, fytyra e se ciles rrezellente embelsi ne ate perqafim te nates me shkelqimin gelues te henes. Iu duk sikur qerpiket e syve te tij po preknin cdo buleze uji qe kishte njomur trupin e saj, kurse lemimi dhe butesia e lekures qumeshtoer i mbushnin gjithe trupin me nje force te rrjedhshme gjaku. Floket e saj te arte, syte qe embelsonin naten, qafa e holle si e nje mjelme, shpatullat e drejta, gjoksi i ngrehur, barku si nje lendine bari te vesuar, beli si uje i rrjedhshem, kurse dy kembet si dy shtylla mermeri te lemuara me mjeshteri, e bene te kuptonte se asnjera nga grate qe kishte, s'ishte e persosur si ajo, s'ishte e deshiruar si ajo. Ai ishte shtangur dhe i perhumbur perpara gjithe c'shikonte dhe e ndiente veten te bente nje lufte ne te cilen humbte me deshire."
"....Ishte hera e pare qe bente dicka vetem, pa i kerkuar ndihme Perendise se tij. E ndiente veten fajtor dhe nuk mund t'i dilte dot atij perpara. Ishte hera e pare qe ai harronte se njeriu s'mund ta shlyeje dot fajin duke u perpjekur te vendose vete drejtesi. Kjo mund te behet vetem me meshiren e Perendise."
"...U largua perseri drejt tavolines se tij, u ul dhe qendroi aty derisa sherbetori i fundit mbaroi pastrimin e salles. Ne mendje kishte ende fjalet e dehura, por te vendosura te Uriahut, qe i kishin hequr shpresen e shpetimit te Bath-Shebes dhe te foshnjes se palindur. Me ne fund frika e tij ishte bere nje kuptim dhe nje veprim i pashmangshem.....Askush me mire se ai(Davidi) s'e dinte si eshte te luftosh, si eshte te perndiqesh, si eshte te jetosh ne meshiren e atyre qe s'kane zemer e qe dine vetem te vrasin. E megjithate ai tani po jepte nje njeri te pafajshem per te lare fajin e vet......Cdo mekat kerkon oferte per shlyerje dhe ai mund te jepte gjithcka, pervec jetes se tij te cilen donte ta fshihte bashke me ate cast mrekullie ne bindjen dhe vdekjen e nje trimi te perkushtuar. I mbytur nga nje sfilitje qe ia therrmonte kockat, i fundosur ne fajin e vet priste me ankth flijimin, kryerjen e nje sakrifice te pamerituar."
Aida Bode
Manulaki!![]()
Krijoni Kontakt