Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Sherbesa dhe misioni i Jezus Krishtit.

Perpara se te filloj te flas mbi misionin dhe sherbesen e Krishtit, me duhet tju bej nje pyetje: Si mendon ti mysliman: a ke ditur me pare kaq gjera rreth personit te JEzus Krishtit?

Ja si me tha myslimani: Vertet rreth Krishtit po digjoj shume gjera te reja, te cilat asqe i kish digjuar me pare, pasi ne kuran Jezusin e pranojme si nje profet te ardhur nga Allahu. Ajo qe une dua te them eshte fakti se, menyra se si ti me jep njohuri mbi JEzusin, eshte e argumentuar ne linje te plote me gjithe biblen. Une vertet biblen nuk e kisha lexuar ndonjeher me pare, por them se vargjet qe ti me ke lexuar prej bibles, kane te njejtin thelb dhe mendim. Ajo qe une pres te digjoj ne menyre sa me te qarte rreth Jezus Krishtit, ka te beje me te qenit e tij Perendi dhe Njeri. Pra ne ne islam kete gje e quajme nje genjeshter dhe asgje me pak.

Atehere une fillova ti flas myslimanit rreth sherbeses se Krishtit ne toke, natyrisht duke filluar me se pari me Natyren e tij hyjnore.

E di, se, ju myslimanet nuk e pranoni faktin qe Jezusi ishte dhe Perendi edhe Njeri. Mendoj se mysliamanet dhe kushdo tjeter qe do te mohoje kete fakt mbi Personin e Jezus Krisht, duke mohuar kete fakt verteton se eshte nje kundershtar i hapur i Jezusit dhe Perendise Jahve. Te besosh ne Krisht se pari do te thote, te pranosh qe Jezusi eshte Zot e Perendi, dhe me anen e Tij u krijua gjithshka. Pranimi i ketij fakti nuk eshte nje tabu apo nje dicka brenda se ciles nuk ekzisotn llogjika dhe mendimi. Une do tju vertetoj plotesisht se, perse Jezusi eshte Zoti ne Njeriun. Nje nder apsotujt e tij, pikerisht Gjoni deshmon dhe thote:

"Ne fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte me Perendine, dhe Fjala ishte Perendi."

Po keshtu me poshte thote:

"Dhe Fjala u be MISH dhe banoi nder ne."

Ne kete kohe myslimani med tha: Kjo qe ti tani me lexove prej bibles, per ne eshte nje gje e pabesueshme. Si ka mundesi qe Perendia te banoje ne mish te njeriut? Ju ketu e beni Perendine edhe njeri edhe Perendi.

Pasi e digjova me vemendje i thashe: Pak me siper te thashe se, Perendia ben gjera te jashtezakonshme dhe te paipagjimueshme per mendjen dhe llogjiken tone. Ti vete e pranove me siper kur the se, per Perendine nuk ka AZGJE te pamundur. Une do te ftoja te beje kete pyetje: cili ishte qellimi i Perendise, dhe perse Ai e veshi trupin njerzor?

Ju duke e vene ne dyshim kete deshmi thelbesore te beses ne Krisht, natyrisht qe asnjeher nuk do te mund te merni pergjigje. Bibla ka dy menyra me ane te te cilave ajo verpon tek besimtari: ate te shpalljes se profecis, thene nder shekujsh. Dhe ate te vertetimit te profecise, kryer shume kohe me pas. Nese une do te deshmoja thjesht duke thene se Jezusi eshte Zot e Perendi, dhe kete te mos e vertetoja permes fjales profetike, atehere kjo deshmi do te ishte gjysmake. Ne bibel gjejme te gjitha profecite qe kNE TE BEJNE me ardhjen DHE pERSONIN JEzusi kRISHT. Dhe nga ana tjeter gjeme vertetimin e ketyre profecive ne vete Zotin Krisht. Tani le ti shohim gjerat me radhe. Pyetja e pare eshte:

Perse JEzusi eshte dhe Zot edhe Njeri?

Kurani ne lidhje me Jezusin, jep nje deshmi shume te gabuar dhe me pergjegjesi per te gjithe ata qe e besojne. Kur pyet nje mysliman se, perse JEzusi lindi pa mardhenien martesore, ai te pergjigjet, sepse Allahu do te tregoje fuqine e tij. Kjo eshte ne linje te kundert me deshmine e fjales profetike ne bibel. Bila na jep ne menyre te shkelqyer zbulesen dhe arsyen se perse JEzusu duhej te lindej ne kete menyre. Vete profecia qe Perndia beri ne Eden thote se, perj FARES se GRUAS do te linde Ai qe do te shtype perfundimisht koken e Satanit. a ndodhi keshtu?

Para njeriut qendron nje problem dhe ai eshte: Meakti dhe vdekja. Njeriu vete nuk mund ti mposhte ato, per faktin se ai eshte nen denim te MEAKTIT, si dhe plotesisht i pafte per te triumfuar mbi to. Duhet thene se, para njeriut ka nje alternative , i cila eshte i pamundur qe te realizohet prej njeriut, dhe arsyet ti thashe me siper. I vetmja alternative prej njeriut per te erdhur ne paqe me Perendine eshte: te mbaje te pashkelur LIGJIN e Perendise, te cilin Ai ja dhe kombit te tij te zgjedhur Izrael. Permes kombit te Izraelit, ne mund te konstatojme faktin e vertete se, njeriu si qenie e dobet mekatare, e ka te pamundur te MBAJE Ligjin e shenjte te Perendise pa e shkelur. Jakobi thote keshtu ne letren e tij: edhe nese dikush i mban te gjitha pikat e ligjit, por shkel qofte dhe njeren prej tyre, ai ka shkelur mbare ligjin. Ateher cfare mbetet per tu bere? Ose cili njeri mund ta mbaje ligjin e Perendise te pashkelur? Natyrisht qe kete fitore mund ta arrije vetem ai qe eshte i PAMEKATSHEM. Te mbash Ligjin e Perendise te pashkelur do te thote te mos mekatosh asnjehere. Tani kam kete pyetje: Meqense e gjithe raca njerzore eshte nen denim te mekatit, cili do te ishte Ai NJERI qe do te mund te ZBATONTE mbare ligjin pa e shkelur ate ne asnje pike? NAtyrisht qe kete gje nuk mund ta presesh nga pasardhja e Adamit, pasi ajo totalisht trashegon natyren e mekatit. Eshte njesoj sikur te pretendosh se, me nje bisk te eger, mund te shartojme nje peme te eger, dhe prej saj me pas do te marim fruta me natyre te bute. Shiko si tha JEzusi: E cfare LLOJI eshte Pema, i tille do te jete edhe FRUTI.

Qe njeriut ti HAPEJ Rruga per ne qiell ne mbreteri te Perendise, natyrish qe duhej mposhtur mekati dhe vdekja, per kete te fola me perpara. Perendia ja dha ligjin e tij kombit te Izraelit, jo thjesht se priste prej tyre, qe ata ta permbushnin ligjin ne te gjitha pikat. Nje nga arsyet se perse Perendia ja dha ligjin kombit te tij ishte dhe fakti se, vete IZRAELI duhej te bindej plotesisht se, pasardhja e Adamit eshte e dobet per te permbushur ligjin e shenjte te Perendise. Pra kyt fakt i beri izrailietet qe te PRISNIN te MESINE Shpetimtar, i cili do te permbushte Ligjin ne gjitha pikat, duke mos e shkelur ate ne asnje pike. Prandaj dhe Gjoni thote: vete Fjala Perendi e VESHI NJERIUN e dobet dhe mekatar, ne menyre qe te nxjere ate te DREJTE, dhe te pamekatshem, duke permbushur ne kete menyre te gjithe Ligjin e shenjte te Perendise. Ky NJERI ishte pikerisht Zoti Krisht, i cili nuk ishte nje pasadhes i Adamit, pasi nuk lindi prej FARES se Adamit. Kjo eshte arsyeja baze se perse Jezusi lindi prej te Virgjeres dhe Frymes se Shenjte te Perendise. Tani ju myslimanet mund te mos e pranoni kete deshmi, por kjo nuk e luan aspak te VERTETEN e Perendsie. E VERTETA nuk varet prej opinjonit dhe llogjikes se njeriut, ajo VJEN prej Perendise, dhe ajo qe mund te beje njerriu eshte vecse ta pranoje, pa e gjykuar.

Pyetja tjeter eshte: A mund te linde nje grua vrirgjer?

Nese ja ben kete pyetje cdo njeriu, totalisht cdo njeri thote: JO. Perse? Kjo sepse llogjika njerzore nuk mund te kuptoje rruget dhe diturine e Perendise. Lindja prej se VIRGJEREI MARI verteton katercipreisht se Jezusi nuk ishte nje pasardhes i FARES se Adamit. Dhe duke mos qene i tille Ai nuk trashegonte MEKATIN dhe VDEKJEN. Atehere musylimani me tha: Po ju thoni se Jezusi vdiq, tani si na thua se Ai ishte i pavdekshem?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 03-06-2006 mė 17:28

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Edhe ata qe ishin para Krishtit shpetohen prej Gjakut te Krishtit.
    Tashme drejtesia eshte drejtesi, dhe Zoti besimin tek Ai(Krishti) e konsideron drejtesi.
    Fundja, ne bibel eshte e shkruar, e zeze mbi te bardhe, qe Krishti kur vdiq, u plandos ne thellesite e ferrit, mori celesat e parajses theu portat e ferrit, dhe mori me vete Abrahamin, Mojsiun dhe te tjeret qe ishin populli i tij(krishtit).
    Shikoni, se nuk eshte e pamundur nga teologjia islame per te pare ne te njejten menyre...
    Krishti ne Kur'an quhet KALIM'ULLAH, njesoj si ne Bibel, dhe kalim'ullah dmth Fjala e Perendise. Nese myslymanet besojne ne te njejtin Perendi sic besojne judenjte dhe te krishteret, ne Perendine e Plotfuqishem, Krijuesin, pa fillim e pa mbarim, atehere duhet ta kene te qarte se Perendia Fjalen e ka te perjetshme dhe se gjithnje Perendia e ka patur ate Fjale, nuk e ka krijuar, eshte esence e Personit te Tij.... Pra, ai qe sot ne greqisht quajme Krisht, e ne arabisht Al Massih, eshte po i njejti, Kalim'ullahi i Kur'anit dhe Fjala e Perendise, se Bibles.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Problemi me myslymanet qendron se u besojne me teper haditheve dhe gojedhenave arabe sesa vete Kur'anit.
    Vete llogjika, qe nder te tjera myslymaneve u behet thirrje ta perdorin nga Kur'ani, te meson qe Perendia gjithnje, dhe perjetesisht e ka patur Fjalen brenda Tij. Eshte e pamundur qe nje njeri, per shkak te mendjengushtesise se tij njerezore, te mendoje apo te imagjinoje qe paska patur nje moment ne kete perjetesi kur Perendia nuk ka patur Fjale. Andaj, i dashur Fjollat, Fjala detyrimisht eshte I Perjetshem dhe nuk ka moshe. Mbi te gjitha, Perendia vete i meson myslymanet mbi krijimin e gjithesise, dhe te gjithe myslymanet e kane te qarte, ndoshta edhe me teper se kristianet, qe Perendia nuk ka prekur gje me dore, por ka krijuar duke dhene urdher, Fjale qe krijon.
    Pastaj, nese nuk i besoni gjerat keshtu, pse thoni qe Perendia eshte i Plotfuqishem dhe i Perjetshem?
    Fundi i fundit, nese besoni vetem ne Kur'an, pse nuk i besoni Bibles(taurati, zaburi, inxhili, broshurat e lavdishme, dhe librat e profeteve te beni-israil) per te cilen ne Kur'an shkruhet fare qarte qe eshte Fjala e Perendise se Plotfuqishem, Meshiruesit, Meshireberesit? Nderkohe qe po i njejti Kur'an thote qe NUK KA ASNJE QE MUND TE NDRYSHOJE FJALET E PERENDISE.
    Dhe qe ne shume sura, vete Kur'ani deklaron qe ai(Kur'ani) nuk eshte gje tjeter vecse nje perforcues, i caktuar si mbrojtes mbi librat e shpallur me perpara. Dhe sigurisht qe merr kuptim edhe keshilla qe i jep Perendia vete Muhamedit, qe: "nese keni ndonje paqartesi, apo pyetje rreth gjerave qe ju shpallem ne kete Liber, atehere pyesni njeresit e Librit, ata qe e lexojne Librin para jush." Dhe e perforcon kete qe thote, duke i deklaruar Muhamedit, qe: "Ne te gjithe njerezit e kesaj bote, te krishteret jane miqte dhe shoket tuaj te vetem..."
    Prandaj, per hir te nje sekti "te krishter" si puna e mirjamisteve te arabise se asaj kohe, nuk ia vlen qe myslymanet te mendojne qe te gjithe te krishteret e kesaj bote e paskan gabim dhe t'i konsiderojne si ka'fir, ata QE E LEXOJNE LIBRIN PARA TYRE, dhe qe myslymanet ta denigrojne doktrinen e tyre deri ne hedhjen poshte te fjales se Perendise qe vete ne Kur'an u thote qe FJALA E PERENDISE ESHTE E PANDRYSHUESHME, DHE S'KA NJERI QE TE NDRYSHOJE FJALET E PERRENDISE....dhe kjo per shkak te nje Ahmed Ditati apo te tille injorantesh beduine qe nuk dine te lexojne Librat qe u jane shpallur ne gjuhen e tyre...
    Prandaj, nese dicka "bie ndesh" me doktrinen qe ju mesojne juve, une ju keshilloj te njejten gje qe Zoti i thote Muhamedit... PYESNI NJEREZIT QE LEXOJNE LIBRIN PARA JUSH... - MIQTE TUAJ TE VETEM NE KETE BOTE.
    Jam i sigurte qe ju deshtoni ne keto gjera, sepse Bibla eshte liber i ndaluar ne ndergjegjet tuaja.... dhe edhe nese dikush prej jush e lexon, e lexon me shenimet e Ahmed Didatit apo urryesve te tjere qe vetem myslymane dhe pajtues nuk mund te quhen.
    Gjithsesi, nga te krishteret do te gjeni vetem dashamiresi dhe perkrahje, sepse diten qe kjo do t'ju mungoje, ne te krishteret do te kemi deshtuar, dhe do te pranojme qe nuk e kemi njohur Zotin sic duhet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 03-06-2006 mė 17:24
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Faleminderit vella Matrix, per inkuraimin dhe ndihmesen qe po jep ne kete teme, po keshtu falenderoj te gjithe te tjeret, te cilet ndjekin edhe japin mendimet e tyre. Cdo kush eshte i lire te mendoje dhe te besoje si te doje, por jo ta perdore ata me vend e pa vend.

Si gjithmone jam i vemendshem ndaj shkrimeve tuaja, por kam nje verejtje: Nese shkrimi flet qarte per nje problem, atehere nuk kane vend pyetjet , te cilat shkirmi i ka sqaruar. Psh. Besimja pyeste se, si mund te jete Zoti edhe Njeri edhe Perendi. Shkrimi i mesiperm jep ne menyren te qarte se perse JEzusi ishte dhe Zoti dhe Njeriu. Faji nuk eshte i imi nese ju te nderuar myslimane nuk e kuptoni shkrimin. Ajo qe une kerkoj te dij nga ju eshte fakti se, a kam cituar une nga kurani, mendimin dhe mesimin qe ai jep rreth Jezusit?

Duke ballafaquar besen ne Krisht dhe mesazhin qe fjala profetike jep ne lidhje me Krishtin, dal ne perfundimin se kurani dhe i gjithe besimi ne islam, eshte kunder mesazhit te fjales profetike ne bibel dhe beses qe te krishteret kane ne Krishtin Jezus. Megjithate jini me te duruar dhe ndiqeni kete teme, sepse do te merni pergjigje rreth pyetjeve qe beni.

Biseda ime me myslimainin, nuk ka per qellim qe une te sjell para jush si nje qellim ne vetvete. Kete bisede e solla per te vetmin fakt, ne menyre qe te ballafaqohen te gjithe ata msylimane, te cilet duan te njohin dhe te pranojne te Verteten zotin Krisht. Pra kush deshiron te dije te verteten rreth Jezusit, permes fakteve qe une sjell nga shkrimi profetik i bibles, e ka me te lehte te kuptoje se cdo te thote Besa ne Krishtin. Nese ju perqendroheni ne faktin se, a eshte ky shkrim vertet nje bisede apo jo, kjo anashkalon qellimin e bisedes. Perpiquni te shihni DRITEN dhe te hyni ne te , sepse vetem keshtu do te mund te gjeni Rrugen e vertet drejt Paqes me Perendine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 02-06-2006 mė 16:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Me lejo i dashur mysliman te te deshmoj dicka rreth fjales "vdekje". Edhe pak me perpara te kam folur dicka ne lidhje me kuptimin qe ka per Perendine fjala "vdekje", por mbase ti nuk i ke kushtuar vemendje. Le te rikthehemi ne kopshtin e Edenit, dhe te shikojme se cfare Perendia i tha Adamit dhe Eves, perpara se ata te hanin (FRUTIN) e ndaluar.

Fjala VDEKJE u tha prej Perendise, pikerisht kur njeriu ende nuk dinte se cfare kuptim dhe veprim kjo fjale mbante ne vetvete. Perendia i tha njeriut se, nese ai do te hante prej pemes se ndaluar, natyrisht qe ai do te vdiste. Pyetja eshte: A vdiq Adami dhe Eva qysh ne momentin qe hengren Frytin e ndaluar? Ne veshtrimin njerezor simbas diturise dhe kuptimit qe i jep njeriu fjales "vdekje", ata nuk vdiqen. Por simbas kuptimit te vertete te Perendise i cili ju tha se do te VDISNI, deshmoj dhe them se, qe ne momentin qe zemra e tyre VENDOSI te perzgjedhe lirisht qe te haje frutin, ata VDIQN perejtesisht , dhe kjo na jep kutpin e vertete se Vdekje per Perendise, do te thote NDARJE e perjetshme nga Perendia nga vete JETA. Pra qe ne momentin qe Adami dhe Eva hengren frutin e ndaluar, ata u ndane perfudnimisht nga JETA e perejtshme, duke hyre perjetesisht ne VDEKJEN e perejtshme, ne liqen te zjarrit. Tani vijme tek pyetja, si mendon ti: nese Adami dhe Eva do te dinin plotesisht se cdo te thote vdekje, a do te mund te hanin prej frutit te ndaluar?

Po keshtu pyetja tjeter eshte: Cfare do te thote per Perendine fjala "VDEKJE"?

Pothuajse te gjithe njerzit, perjashto besimtaret e krishtere, nuk jane ne gjendje te dijne, se, cfare do te thote te jesh i VDEKUR per Perendine. Une fillimisht po te sjell nje deshmi te Jezusit i cili tha: " Une jam RRUGA, JETA dhe e VERTETA.." Shiko me kujdes se cfare JEzusi na deshmon rreth Perendise. Ai thote se PERENDIA eshte JETA e VERTET e PERJETSHME. Pra kjo tregon se, te gjithe ata qe nuk BESOJNE KRISHTIN, jane te VDEKUR per Perendine. Kupimi i drejtperdrejte i fjales VDEKJE eshte: Te qenit i NDARE perjetesisht prej PERENDSIE, dmth prej JETES se perejtshme. Pikerisht Perendia i tha Adamit se, nese ti ha pemen e ndaluar, atehere do te vdesesh, qe do te thote: do te JESH I NDARE PEREJTESISHT PREJ JETES SE PEREJTSHME, PREJ PERENDISE.

Cfare ndodh sot me njerezit? Ata duke mos e kuptuar kuptimin e vertet te kesaj fjale, e ngatrojne ate me vdekjen fizike, qe ne fakt nuk eshte gje tjeter vecse nje ikje nga kjo bote. Fjala profetike ne bible na deshmon se, njeriu pasi ka ikur nga kjo bote, vazhdon perejtesishtte "ekzistencen e tij" por jo ne JETEN e PEREJETSHME. Njeriu e vazhdon perjetesine e tij ne MUNDIMIN e perjetshem ( VDKEJA), te cilin JEzusi na e paraqet si nje liqen te zjarte, ku ka vuajtje dhe mundime te perjetshme, si dhe asnje shprese per shpetim.

Me pas pashe se myslimani vertet ndjeu dicka dhe ja si me tha: Eshte e para here qe une arrij te kuptoj ne thelb se cdo te thote fjala vdekje, simbas mendimit te Perendise. Ne ne kuran e peremndim ferrin me vujatje dhe mundimet e perjetshme , por nuk shpjegojme thelbesisht kuptimin e fjales "Vdekje".

Ateher une i thashe: Shpjegimi i dickaje te vertet dhe te perjetshme gjendet vetem ne fjalen profetike te Perendise, qofte e thene apo e shkrojtur. Pra bibla na jep zbulesa te gjalla, rreth Perendise dhe planit te Tij shpetues. Por tani lete vijme tek pyetja juaj, ku ju pyesni per vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit, si dhe perse ne te krishteret deshmojme se Krishti vdiq dhe u ringjall.

Ringjallja eshte FESTA dhe GEZIMI me i madh per te gjithe racen njerezore, qe nga Adami dhe deri tek i fundit njeri qe do te vije ne kete bote. Pa ringjalljen e Krishtit, azgje nuk do te kishte kuptim dhe vertetesi. Thelbi i beses dhe mesimit te krishtere, pikerisht eshte RINGJALLJA e JEzus Krishtit. Mund te besosh shume refenja rreth Perendise, si dhe mund ti pranosh ato, por nese nuk pranon ringjalljen e Krishtit, dhe nuk je i gatshem ta maresh ate, nuk ke bere gje tjeter, vecse ke firmosur perfundimisht per jeten tende, ashtu si Adami ne Eden, fundin tragjik te vazhdimit te ekzistences tende ne VDEKJEN e perjeshtme.

Ne kete kohe pashe se myslimani dic deshte te thoshte , dhe i kerkova te fliste. Ai me tha: Keto fjale me sjellin nje frike, dhe te them te drejten nuk ndjehem plotesisht i qete. Deri mesot kam ditur se une do te hyj ne parajse, pasi jam perpjekur te ndjek regullat e besimit ne islam. Por ti po me ben te mendoj me serjozisht per vazhdimesine e jetes sime drejt perjetesise, dhe te them te drejten po filloj te ndjej frike.

Ateher i thashe: tek libir i proverbave thuhet: Fillimi i frikes, eshte fillimi drejt njohjes dhe beses tek Perendia i Vertet Jahve. Te kujtohet si te kam thene ne fillim te bisedes? Te kam thene se qellimi im nuk eshte te te kthej ty nga mysliman ne i krishtere. Qellimi im eshte , te te shpall Shpetimtiarin, JETEN e VERTETE Zotin Krisht. Tani je ti pergjgjes per jeten tende, neser ne diten e fundit te gjykimit kur JEzusi te vije, asnje justifikim nuk do te gjendet ne gojen tende, pasi Perendia te ofroi HIRIN e Tij SHpetues. Por me lejo te vazhdoj me poshte me Vdekjen dhe Ringjalljen e JEzusit.

Besoj se ti ne diten e pashkeve, kur te krishteret festojne kete feste, ke pare filmin e JEzusit, dhe ne fund ky film finalizohet me vdekjen dhe ringjalljen e JEzusit.

Myslimani tundi koken dhe tha: e kam pare dhe vertet me ka pelqyer jeta e Krishtit dhe miqesia qe Ai kishte me apostujt dhe mbare polullin e Izraelit. Por pika ime ku une jam i paqarte eshte pikerisht vdekja dhe ringjallja e JEzusit.

Ateher une i thashe, me digjo me vemendje dhe une ne menyre te detajuar dhe te deshmuar do te te shpjegoj kete.

Nese do te shohesh te gjithe njerzit, pikerisht ne lidhje me vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit, ata jane mosbesues. Po keshtu edhe ju myslimanet jeni kundershtaret e pare qe kundershtoni ne menyre te forte vdekjen dhe ringjalljen e Jezusit. E di qe ju mbeshteteni ne kuranin tuaj, por pyetja eshte: Perderisa fjala profetike ne bibel deshmon kete gje dhe kurani e kundershton, cili eshte fakti i vertete? Pra si mund ta vertetojme dhe te jemi te bindur per te ditur se kush eshte e VERTETA?

Nese shohim ne kuran, ai jo vetem qe nuk pranon ringjalljen, por nuk pranon as VDEKJEN e Jezuisit ne kryq. Pra pa pranuar VDEKJEN natyrisht qe nuk do te pranosh as ringjalljen. NEse une do te te thoja: beso qe JEzusi vdiq dhe u ringjall te treten dite, dhe per kete te mos kisha nje DESHMI te gjalle te Perendsie, qofte ajo apsotolike apo profetike ne bible, natyrisht qe kjo do te ishte nje deshmi gjysmake. Ki parasysh kete gje: E VERTETA FLET, DESHMON dhe VEPRON sepse eshte e GJALLE. Vetem ne kete menyre une dua tju shpall te Verteten rreth Vdekjes dhe Ringjalljes se Zotit tone Jezus Krisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 04-06-2006 mė 15:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Le te vijme tani para pyetjes: Perse Jezusi Vdiq dhe te treten dite u ringjall nga vdekja?

Qe njeriu vdes, kjo eshte mese e natyrshme dhe e pranueshme nga te gjithe njerezit, por qe ai te ringjallet prej vdekjes, eshte dicka e pamundur per tu pranuar me te njejten llogjike sic pranohet vdekja. Tani me lejo i nderuar mysliman, qe tju flas rreth vdekjes dhe ringjalljes se Jezusit, si dhe tja u faktoj ate ploteisht po permes faktit dhe deshmise qe jep fjala profetike, profetet dhe Ligji i Perendise. Ashtu sic te kam deshmuar plotesisht deri me tani rreth Personit JEzus Krisht, po keshtu do te te deshmoj ne menyre te plote vdekjen dhe ringjalljen e Jezusit. Le te shohim fillimisht deshmine qe Perendia parathote ne kopshtin e Edenit, rreth vepres se Jezus Krishtit ne bote. Zoti deshmoi dhe i tha satanit:

"...Fara e gruas do te SHTYPE KOKEN tende, por ti do te PLAGOSESH THEMBREN e FARES se Saj"

Pak me perpara une te shpjegova se kush eshte GRUAJA, si dhe FARA e saj. Pra Gruaja simbolizon ne nje menyre Marien e Virgjer, dhe Farra qe lindi prej saj permes Frymes se Shenjte te Perendise, eshte JEzusi. Por le te shohim pjesen e dyte te kesaj profetcie, ku Perendia na thote se midis Farres se Gruas dhe vete satanit do te kete nje dyluftim, ku Farra e Gruas do te SHTYPE koken e Satanit, ndersa satani do te PLAGOSE THEMBREN e Farres se Gruas. Te gjithe profetet e Perendise ne Izrael, dhane profeci te ndryshme, gjithmone duke plotesuar kete PROFECI te Perendsie, thene qysh kur kombet nuk kishin erdhur ende ne ekzistence. Le te shohim fillimisht se cfare do te thote Perendia permes fjaleve:" Ti (satan) do te plagosesh thembren e farres se gruas".

Profeti Zakaria ne kapitullin 11-te varg.12-13, parathote cmimin e tradhetise, me te cilen do te tradhetohej Jezusi, dhe ky cmim ishte 30 sikla argjendi. Tek refimi i ungjillit simbas Mateut:27: 3. thuhet se Juda e tradhetoi Jezusin per 30 sikla argjendi. Pra katu vertetohet ne menyren te plote profecia e parathene per tradhetine qe do ti behej birit te Perendise Zotit Jezus Krisht. Por cfare kutpim kane fjalet e Perendsie rreth PLAGOSEJES qe Satani do ti beje THEMBRES se Farres se Gruas? Plagosja ne Thember eshte nje menyre tinzare tradhetie, qe do te thote nje veprim i kryer "prapa kraheve". Tradhetia e Jude Iskariotit, eshte tipike tinzare prapa krahesh. Por ka rendesi te kuptohet profecia e Perendise, dhe pikerisht fjala "PLAGOSJE". Nese shohim kuptimin e fjales "plagosje", gjithmone kemi parasysh nje njeri , i cili ka mare nje plage, por qe aktualisht eshte jashte rrezikut per jeten. Ai aktualisht eshte ne nje gjendje te semure, por me pas do te kaloje ne sherim te plote. Pra cfare kerkon Perndia te simbolizoje permes fjales "plagosje"? Simbas ngjajres qe rrodhi me pas ne arijme te kutpojme se permes simbolit te fjales "plagosje", Perendia na tregon MBERTHIMIN e Krishtit ne kryq. Pra kjo ishte nje "PLAGE" te cilen Biri i Perendise duhej ta mbante ne kryqin e tij te mundimit.

Nese shohim fjalen tjeter qe Perendia perdor per Satanin eshte: "Shtypja e Kokes" , qe Farra e gruas do ti beje Satanit. Ky simbol i perdorur prej Perendise, tregon ne menyre te qarte MUNDJEN dhe FITOREN e Birit te Perendise ndaj Satanit.

Dyluftimi i Jezusit (njeri) me Satanin, fillon qysh ne momentin kur Jezusi u vu perballe Satanit ne shkretetire. Jezusi triumfoi plotesisht ndaj satanit duke mos ju bindur atij ne asnje moment. Ai ju bind duke ju plotesisht vetem Perendise duke permbushur dhe zbatuar fjalen e Tij. Fitorja e Krishtit ndaj satanit, eshte dhe "SHTYPJEN E KOKES SE SATIANTI", finalizohet me Ringjallja e tij prej Vdekjes. Kjo eshte FITORJA e plote ( shtypja e kokes), qe Farra e Gruas arriti ndaj Satanit.

Po profetet cfare parathone per vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit?

Davidi ne psalmet e tij parathote te gjitha mundimet e Krishtit ne kryq, si dhe mberthimin e tij. Po keshtu profeti Isai:45:13, parathote dhe ringjalljen e Jezusit nga vdekje. Ja si deshmon Perendia per Jezusin permes gojes se profetit:

"Une e NGJALLA ate ( Jezusin) ne DREJTESINE time, dhe do te sheshoj rruget e tij. Ai do te rindertoje qytetin tim dhe do ti ktheje te lire te merguarit e mi pa paguar shpengimin dhe pa bere dhurata thote Zoti."

Ja pra kjo profeci per vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit, eshte parathene qindra vjet para se Krishti te vinte ne kete bote. Nuk e di i nderuar mysliman, se sa ti je i bindur per keto qe po te flas. Atehere myslimani tha:

Te them te verteten, ketu shoh se te gjitha gjerat kane nje lidhje teper harmonike, midis asaj qe eshte parathene prej Perendise per Krishtitn, si dhe asaj qe eshte vertetuar me pas po prej prej Krishtit. Pra pare ne kete kendveshtrim une po bindem gjithnje e me teper se, JEzusi nuk eshte nje legjende dhe historira te krishteresh, Ai eshte nje realtiet dhe fakt i kryer. Tani dua te di plotesiht edhe arsyen se perse JEzusi duhej te vdiste, si dhe perse Ai duhej te ringjallej.

Te them te drejten u befasova plotesisht prej ketij myslimani, pasi ishte e para here qe une shihja nje mysliman, te pranonte ne menyre te plote deshmine mbi vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit. Me pas i thashe:

Natyrisht qe une deri me tash te deshmova dhe te zbulova VEPREN e vertete te asaj cka Krishti kreu permes jetes se tij ketu ne toke, duke permbushur profecite, fjalen e Perendise dhe Ligjin e Tij. Por tani mbetet deshmija tjeter, permes se ciles ne arrijme te kuptojme se perse Perendia e dha JEzusin ne kete bote.

Prandaj po te sjell deshmine e Perendise, qe Gjoni ne refimin e tij na thote:

Sepse Perendia aq shume e deshi boten, sa qe dha Birin e tij te vetmelindur, qe kushdo qe beson ne te te mos vdese por te kete jete te perjetshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 11-06-2006 mė 02:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Para se te filloja te flisja, miku im mysliman me tha: Para se te me flasesh per ringjalljen e Jezusit dua te di ne menyre te qarte se, perse bibla ju meson se, Perendia ka Bij? Ne ne kuran nuk e marim nje mesim te tille. Perkundrazi kurani meson se, Allahu nuk ka bij, pasi ai nuk eshte si njerezit.

Pasi e digjova me vemendje i thashe: Natyrisht qe kurani jep mesim te ndryshem me biblen, pasi nuk kane te njejtin mendim, vertetesi dhe deshmi. Bibla eshte nje liber qe permban te Verteten dhe mesimin e Perendise Jehovah. Por me lejo te vazhdoj me poshte.

Perseri po e nis prej libirt te Zanafilles, atje ku te gjithe gjerat marin fillesen e tyre. Gjithmone kam pasur deshire te di faktin dhe arsyen se, perse Perendia e vendosi njeriun ne kopshtin e Edenit para nje perzgjedhje te tille, prej nga varej dhe e ardhmja e Njeriut? Mendoj se nuk eshte e lehte te japesh nje perrgjigje te shpejte. Une mendoj se, qellimi i Perendise nuk ishte thjesht qe, Zoti permes kesaj prove te njeriut, te mund te njihte vullnetin tone. Bibla fondamentalisht deshmon dhe thote se, para Perendise ASGJE nuk eshte e fshehur. Po keshtu Ai eshte Krijuesi dhe njeh GJITHSHKA deri ne THELB. Por perse Perendia e vendosi njeriun para kesaj prove? Shume njerez perpiqen te kerkojne arsyen, dhe jo te marin mesazhin dhe zbulesen e qellimit te Perendise. Mendja e njeriut asnjehere nuk mund te hulumtoje dhe zbuloje rruget e Zotit, thote Pali tek Romaket. Pra Zoti vepron dhe vendos ashtu sic Ai deshiron, pasi nuk mer keshille nga ASKUSH. Kjo do te thote qe, Askush nuk mund te gjykoje rruget dhe mendimet e Perendise .

Tani le te shohim edhe njehere ate qe ndodhi ne Eden.

Njeriu u vu perballe proves. Fakti qe fjala profetike na jep eshte se, njeriu para frutit te ndaluar, ishte plotesisht i afte te perzgjidhte JETEN apo VDEKJEN. Por fakti na tregon se, perballe kesaj prove njeriu i MASHTRUAR prej Satanit perzgjodhi VDEKJEN e perjetshme, duke u ndare( vdekur) perjetesisht prej Jetes dhe Perendise. I nderuar mysliman, nuk po ndalem gjate ne kete fakt, pasi ta kam shpjeguar me perpara. Tani le te shohim dicka, e cila na zbulon plotesisht arsyen se perse Perendia dergoi Birin e tij te vetmelindur Zotin Krisht.

Perfundimisht ne Eden mesojme se, fajtori per humbjen e jetes se perjetshme eshte vete njeriu. Pra ai permes perzgjedhjes se tij te lire, HUMBI njehere e pergjithmone Jeten dhe Paqen me Perendine. Cfare tregon ky perfundim per ne?

Meqense njeriu e HUMBI vete kete beteje me satanin, natyrisht qe atij i mbetej pergjegjesia, per te rihyre perseri ne jeten e perejtshme duke ardhur ne paqe me Perendine. Por a mundej njeriu te rifitonte perseri Jeten e perjetshme?

Pak me perpara i nderuar mysliman te kam thene se, njeriu pasi humbi jeten e perjetshme, kjo gje solli tek ai vdekjen e perjetshme. Tani brenda tij nuk ka me asnje fuqi dhe aftesi per ta rifituar ate qe ai humbi ne Eden. A e di se perse? Sepse ne te banon mekati, paga e te cilit eshte vdekja. Pra ketu dalim ne tri perfundime te cilat ne thelb duken kontradiktore, por qe jane prezente tek njeriu.

E para: Njeriu eshte vete fajtor per humbjen e perjetesise.

E dyta: Tek Njeriu banon mekati dhe vdekja, te cilat e bejne ate te pafuqishem per ta rifituar jeten e perjetshme.

E treta: Ai ka deshire te jetoje perjete, edhe pse e sheh si te pamundur per ta fituar ate.

Pasi thashe keto gjera myslimani me tha: Jam pak i paqarte me piken e trete.

Qe ti mysliman te kuptosh me mire kete pike une po te pyes: Cila eshte deshria jote, te jetosh perjete apo te vdesesh perjete?

Dhe myslimani tha: Natyrisht qe askush nuk e pelqen vdekjen.

Atehere i thashe: Ja pra njeriu ne vetvete e ka deshiren per te jetuar, edhe pse ai nuk ja gjen dot menyren. Tani mendoj se kemi ardhur drejt zgjidhjes se ketij problemi. Zoti Perendi, i cili e krijoi njeriun per dashurine e vet, natyrisht qe nuk mund te lejonte qe njeriu te humbiste perjetesisht prej Tij, prandaj qysh ne momentin qe njeriu ra nen MEKAT, Ai dha dhe rrugen e shpetimit, i cili ishte FARRA e Gruas.

Tani ti pyet perse Jezusi ishte dhe njeri dhe Perendi?

Me kete kendeshtrim ne Eden, te deshmova se, Njeriu edhe pse ka deshiren per te jetuar perjete, ai eshte i pafuqishem per ta fituar ate. Po keshtu kjo humbje tek ai erdhi per faj te tij, duke mos ju bindur urdherit te Perendise. Tani keto gjera mbaji mend mire. Le te vijem tek pyetja:

Cfare e pengonte Njeriun qe te fitonte perseri jeten, te cilen ai vete e humbi ne Eden?
    Fjala profetike e Perendise na deshmon se, PENGESA kryesore qe e mban njeriun larg Perendise eshte MEKATI. Pra nese njeriu do te MUNDE MEKATIN, atehere rruga per tek Perendia eshte e hapur. Por a ka njeriu nje aftesi te tille? Absolutisht JO. Njeriu lind nen mekat, duke qene skllav i tij perjete. Apsotuli Pal tek Romaket na jep shembullin me te qarte kur thote: Dua te bej te miren por e keqja gjendet tek une. Po keshtu Pali thote: Nuk ka asnje njeri te DREJTE mbi dhe, qe te gjithe kane dale nga UDHA e Perendise. Tani vijem tek pyetja:

Kush eshte Jezus Krishtit, dhe perse Ai erdhi ne MISH te NJERIUT?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 13-06-2006 mė 15:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Bibla na zbulon faktin me fondamental ne lidhje me mekatin, dhe vendodhejn e tij. Ashtu sic te kam thene edhe me pare, fjala profetike e Perendise na zbulon: ceshte meakti dhe cdo te thote meakt, por kjo deshmi nuk mbaron ketu. Bibla na zbulon perfundimisht "banesen" ne te cilen qendron mekati. Ju myslimanet pranoni se njeriu eshte mekatar, por nuk njihni ne thelb ceshte mekati, cfare quhet mekat, me ane te kujt na zbulohet mekati, si dhe ku ai banon. Pra duke mos njohur kete ceshtje kaq themelore mbi mekatin, natyrisht qe e Verteta eshte larg jush.

Teksa mbarova se theni keto gjera rreth mekatit, myslimani me tha: Natyrisht qe ne kuran nuk ka perkufizime te tilla rreth mekatit, por ne e pranojme ate si nje e KEQE qe vepron tek njeriu. Por une dua te di me kokretisht rreth mekatit.

Ateher une i thashe: Me perpara une te kam bere te qarte se cfare do te thote Mekat, si dhe te kam treguar se MEKATI zbulohet permes ligjit te Perendise. NAtyrisht te gjitha ato lloj besismesh qe ne themel te tyre nuk kane fjalen e Perendise JEhovah, nuk mund te njohin thelbin dhe natyren e mekatit. Kjo sepse Ligji dhe fjala e Perendise nuk jane thelbi i doktrines se tyre. Por une nuk dua te merem me doktrinat dhe besimet e tjera, pasi ky nuk eshte qellimi im. Une dua te fokusohem konkretisht tek mekati dhe banesa e tij.

Bibla deshmon dhe thote se, MEKATI banesen e tij e ka ne MISH te njerut. Fjala, " MISH", simbas kuptimt biblik, ka nje kuptim mjaft fondamental ne lidhje me njeriun dhe qeninen e tij ne kete bote. "Njeri mishor" do te thote, pasardhes i Adamit tokesor, ne te cilin nuk ka azgje te perendishme dhe si i tille ai eshte i vdekshem dhe i ndare perjetesisht nga Perendia.

Teska flisja keto gjera pashe se myslimani asqe kishte idene se perse une po flisja, dhe me tha: Ne Ademin e kemi profet dhe nuk e kuptoj se cdo te thuash me fjalet: i vdekshem dhe i paperendishem.

Atehere une i thashe: Natyrisht qe ju kini doktrinen tuaj dhe une nuk kam se perse te gjykoj mbi te. Por duhet te pranosh se, shkrimet biblike jane mijera vjet me te hershme se shkrimet kuranore. Bibla ne menyren te qarte na jep zbulesen e vertet te fjales se Perendise, ne lidhje me Adamin, dhe pasardhjen e tij, si dhe katastrofen e Njeriut. Une mendoj se kjo eshte nje teme tjeter per tu diskutuar, tani le te ndalemi tek Mekati dhe Njeriu.

Fjala profetike ne bibel na zbulon se ne MISH te njeriut, banon mekati. I gjithe vullneti njerezor, ku permblidhet gjithshka njerezore, eshte nje vullnet nen sherbim te mekatit, e di se perse? Se ne misht te njeriut banon mekati. Pali na deshmon se paga e mekatit eshte vdekja. Pra nese ne mish te njeriut banon mekati, natyrisht qe ky mish eshte i VDEKUR perjete, dhe si i tille ai asnjeher nuk do ta shohe lavdine dhe jeten e perjetshme tek Perendia. Ky fakt na bind katerciperisht dhe na nxjer ne perfudnimin se, njeriu mishor, edhe pse i duhet te ndeshet me mekatin per te hyre ne jete te perjetshme, ai ne cdo cast e ka betejen e humbur, per faktin se ne MISH te tij mekati ka BANESEN e tij. Pra Mishi i tij eshte ne funkison te mekatit, duke ju bindur atij perjetesisht . Ky perfundim na tregon me se miri se, cdo orvatje e njeriut per te FITUAR jeten e perejtshme, nuk eshte gje tjeter, vecse nje deshtim edhe me i madh. Tani i nderuar mysliman me trego ti se, si mundet ju myslimanet te fitoni jeten e perjetshme, duke u nisur nga veprat tuaja? Veprat tek njeriu jane pjese e vullnetit dhe aftesise se tij, dhe duke qene te tilla ato udhehiqen prej mekatit.

Myslimani me tha: Menyra se si ti e shpjegon do te thote se cdo orvajtje njerzore per te fituar permes veprash jeten e perjetshme, eshte e kote, pasi njeriu eshte nen denim te mekatit. Kjo qe ti thua eshte krejt e kundert me ate qe kurani meson. Ne i vendosim veprat tona si e vetmja mundesi per ti pelqyer Allahut, dhe keshtu ai te na mare ne parajse. Vertet ne kete pike jam i dyshuar. Une e pranoj argumentin qe ti jep, por ky pranim vjen gjithmone nese une do te mbeshtetem ne mesimin e bibles.
    Ateher une i thashe: Per mua ka rendesi qe ti te njohesh te verteten e asaj qe ndodh tek njeriu. Ti e ke te pamundur te kuptosh permes kuranit kete deshmi, per faktin se kurani nuk jep mesim te drejte ne lidhje me mekatin. Kjo gje ja u ben ju te pamundr te kuptoni se, perse Jezusi ishte dhe njeri dhe Perendi. Le te vijme tani para ketij fakti.

Jezusi NJERI dhe Perendi.

Te gjitha fete pa perjashtim e mohojne kete fakt rreth Jezus Krishtit. Por perse? Sepse atyre ju mungon Deshmija profetike e vete fjales dhe Frymes se Perendise. Ketu ndahet "Gruri nga byku". Ne te krishteret e deshmojme kete fakt rreth Personit JEzus Krisht, jo si nje deshire apo demagogji tonen, ajo eshte nje deshmi qe vjen nga Perendia, permes zbuleses se Frymes se Shenjte. Le te shohim per nje moment se si deshmon apsotulli Gjon rreth Persosnit Jezus Krisht.

Tek ungjili i shkrojtur pas tij Gjon deshmon dhe thote se, Fjala Perendi, i cili eshte Persosni i dyte i Trinise se Shenjte, erdhi dhe VESHI njeriun. Pra vete Zoti veshi njeriun emri i te cilit ishte Jezus .

Pyetja eshte: cili ishte qellimi i Perendise?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 24-06-2006 mė 14:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tani i nderuar mysliman, le te vijme tek pyetja perfundimtare:

Cili ishte qelllimi i Perendise?

Fjala profetike ne bibel na njeh plotesisht me qellimin final te Perendise, dhe ky qellim ishte: Shpetimi i njeriut nga mekati dhe vdekja. Pak a shume ne te gjithe biseden time, te kam folur rreth ketij fakti, por tani dua te ndalem me ne thelb te ceshtjes.

Njeriu perballe mekatit eshte vecse nje skllav. Nuk e di i nderuar mysliman, nese je apo jo dakort me kete qe une po te them.

Dhe myslimani tha: Po e pranoj.

Atehere une i thashe: Ti e pranon kete fakt duke mare piknisje nga biseda ime, apo nje gje te tille e thuhet dhe ne kurani?

Myslimani tha: ne kuran thuhet se njeriu eshte nje gjynaqar, por nuk thuhet se ai eshte i paafte per te mundur mekatin. Bile ne lidhje me mekatin, kurani asqe ka ndonje shpjegim thelbesor.

Une personalisht e dija kete gje, por u ndjeva dhe me i plote kur kete fakt e deshmoi vete myslimani, dhe per kete i thashe: Shpjegimin e plote rreth te vertetes e gjejme vetem ne fjalen profetike te Perendise. Une ne mjaft raste te kam treguar se, bibla na njeh me thebin e mekatit, duke na zbuluar se cdo te thote mekat, si ta njohim mekatin, cila eshte paga e mekatit, si dhe cili eshte raporti midis mekatit dhe Njeriut mishor. Pra mekati nuk eshte thjesht nje fjale, ku sa here qe e digjojme nenkuptojme vetem krime apo vrasje. Pavli ne letren e romakeve thote se, Njeriu eshte SKLLAV i mekatit. Cfare do te thote ky fakt per ty i nderuar mysliman?

Myslimani tha: Une e kam te qarte se cdo te thote te qenit skllav, por te qenit skllav nen mekat, te them te drejten e kam te paqarte.

Ateher une i thashe: Perendia permes ketij fakti na deshmon katerciperisht se, njeriu perballe mekatit eshte vecse nje skllav, dhe si i tille ai eshte i pafte ta mbisundoje dhe munde ate. Cdo perpjekje njerzore per te luftuar dhe mundur mekatin, nuk eshte gje tjeter vecse nje deshtim dhe shkatrim total i njeriut. Ateher cfare del nga ky konkluzion? Te gjitha fete, pervec besimit ne Krisht, mesojne se njeriu permes veprave te tij te mira, mund te fitoje parajsen. Por a eshte i vertet ky fakt? Une e di se ti si mysliman, gjate gjithe jetes tende je perpjekur te besh vepra te mira, ne menyre qe te fitosh parasjen, pasi ky eshte dhe mesimi baze i kuranit. Por problemi thelbesor qe qendron para njeriut nuk jane thjesht vetem veprat. Problemi madhor qe kerkon zgjidhje para njeriut eshte: MEKATI. Ai eshte nje SKLLAV i tij , dhe duke qene i tille, njeriut do ti duhet te paguaje perjetsisht pagen e MEKATIT, dhe kjo PAGE eshte VDEKJA e perjetshme ne ferr. Ja pra gjithshka per njeriun fillon nga CLIRIMI i tij prej MEAKTIT.

Pashe se myslimani po behej akoma dhe me i vemendshem ndaj bisesdes time , dhe me tha: Vertet eshte hera e pare qe une digjoj nje gje te tille, dhe te them te drejten e pranoj kete fakt. Une jam perpjekur te bej vepra te mira, si nje mundesi per ti pelqyer Allahut, por e pranoj se jo te gjitha veprat qe une bej jane te mira. Tani qe arrij te kutpoj se cdo te thote mekat, dhe se cfare page e pret njeriun qe eshte nen skllaveri te tij, pranoj se veprat nuk jane "mjeti" qe na cojne ne sheptim.

Atehere une i thashe: I nderuar mysliman, ti ke thene gjene me te vertete dhe me te rendesishme, dhe kjo gje me gezon. Tani me lejo tju pyes: Meqense ti arrin ne kete konkluzion, ateher cfare duhet te besh per te mare jeten e perjetshme?

Myslimani tha: perfundimisht them se SHPETIMIN nuk duhet ta kerkoj brenda aftesve te mija, pasi problemi me madhor qe qendron para meje, eshte MEKATI. Pra une dua te di, se, cila eshte menyra per tu cliruar prej mekatit?

Ateher une i thashe: mendoj se kemi arritur ne momentin me te rendesishem te te gjithe bisedes sone.

Rruga e Shpetimit.

Perendia, duke njohur plotesisht ne thelb njeriun, i cili nuk eshte gje tjeter vecse nje SKLLAV i MEKATIT, vendosi ti jape atij nje RRUGE SHPETIMI, ku njeriu te FITOJE CLIRIMIN nga MEAKTI, por jo me aftesite e tij te vdekura. Por Si?

Tani i nderuar mysliman, perpara se te te shpall kete rruge shpetimi, po te sjell nje ngjarje historike nga jeta e kombit te Izraelit, ne menyre qe ti te kuptosh me konkretisht se cdo te thote CLIRIMTAR.

Populli i Izraelit, ishte i vetmi komb ne rruzullin e tokes, i cili njihte dhe besonte Perendine e vertet Jehovah. Nuk po zgjatem shume per te treguar rreth kombit te Izraelit, por po fokusohem tek nje ngjajre lufte mids kombit te Izraelit dhe atij te Filistejve, te cilet ishin armiq te te betuar te izrailiteve. Te dyja formaciont luftarake ishin vendosur ne fushen e luftimit, perballe njeritjetrit. Regulli i luftimit e deshte qe, para se betaja te fillonte, te dy formacionet luftarake, duhej te nxirnin perpara tyre nga nje luftetar per dyluftim. Nga fituesi i dyluftimit varej edhe fitorja e secilit formacion. Pra Filistejt kishin nxjer ne sheshin e luftimit nje luftetar kolloz, emri i te cilit ishte Goliadh. Ai ishte nje vigan i vertete rreth 3m i gjate dhe me nje fuqi supernjerzore. Perballe tij askush nuk guxonte te ndeshej, pasi vdekjen e kishte te sigurte. Ne formacionin e Izraelit, nuk kishte asnje luftetar, i cili te mund te ndeshej me Goliadhin. Pra per Izraelin lufta ishte plotesisht e humbur. Ne radhet e luftetareve Izrailite, kishte plot luftues me merita, te cilet ishin ndeshur ne mjaft luftime, por perballe Goliadhit te tmershem, askush nuk guxonte te luftonte ne dyluftim. Me pak fjale, per Izraelin cdo shprese ishte e humbur. Para tyre disfata qendronte e sigurte.

Por cfare ndodhi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 24-06-2006 mė 14:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nje djale i ri, emri i te cilit ishte David, digjoi rreth kesaj historie, dhe vendosi te shkoje te mbreti Saul, dhe ti kerkoje atij qe te ndeshet me Goliathin e tmershem. Kur mbreti dhe komandatet e luftes e digjuan djalin e ri David, nenqeshen dhe i thane se lufta nuk eshte loje femijesh. Por Davidi i cili ishte nje besetar i fuqishem ne Zotin, nguli kembe duke ju thene se, ai ishte gati qe te vdiste per Izraelin. Me pas mbreti i izraelit i tha: Ti nuk ke bere asnje here luftime dhe nuk di te luftosh, si mendon se do ta mundesh Goliathin e tmershem, i cili eshte nje supernjeri por edhe luftetar i sprovuar? Davidi i tha se, ai e mbeshtete fitoren e tij ne fuqine e Perendise Jehovah. Keshtu mbreti urdheroi qe Davidi te ndeshej me Goliathin duke luftuar per Izraelin. Davidi u nis drejt fushes se betejes, vendi ne te cilin do te zhvillohej dyluftimi. Kur luftetaret pane nje djale te ri reth 23 vjec , i cili nuk dinte te mbante shpaten pasi ishte thjesht nje bari, filluan te qeshin me te madhe dhe ta quajne nje marrezi. Po keshtu Goliathi kur pa Davidin e vogel filloi te qeshte dhe te tallej me mbare luftetaret e Izraelit. Goliathi pasi e talli Davidin i tha se, ti nuk je gje tjeter vecse nje njomezak, dhe mishin tend do tja u jap shpendeve te qiellit dhe kafsheve te fushave. Por Davidi i tha: Ti po me vjen me shpate shtize dhe mburoje, ndersa une po te dal ne emer te Zotit te ushtrive, Perendise se Izraelit qe ti ke feyer. Zoti te ka dorezuar ne doren time, dhe une do te te rrezoj per toke duke te prere koken tende, pasi i gjithe dheu duhet te mesojne se, ka nje Perendi ne Izrael, dhe Ai percakton fitoren e popullit te tij.

Dhe keshtu Goliathu u sul drejt Davidit, por Davidi nxori hobene e tij te vogel dhe vendosi nje gur ne te, pasi e rutulloi tri here e gjuajti Goliathin mu ne lule te ballit dhe Goliathi ra pertoke. Ateher Davidi rembimthi u sul mbi te dhe i preu koken. I gjithe Izraeli u hodh mbi filistejte dhe i vrau. Kjo betej u fitua nga Izraeli.

Ky ishte pak a shume fundi i kesaj historie, dhe tani ju i nderuar mysliman do te me thoni, cfare lidhje ka kjo histori me ate cka ne po diskutojme? Permes kesaj historie ne ne simbol shohim me konkretisht ate qe beri Clirimtari dhe Shpetimtari yne Zoti Jezus Krisht. Ne pame se njeriu perballe MEKATIT dhe VDEKJES, ishte i pafuqishem te ndeshej dhe te fitonte. Pra ne simbol ky eshte "Goliathi" , te cilin Njeriu nuk mund ta munde dhe nuk guxon te ndeshet me te. Ateher cfare duhet te beje njeriu per te mundur "Goliathin"? Perendia dergoi Birin e tij Zotin Krisht, i cili edhi te ndeshej me MEKATIN dhe VDEKJEN, me kete "goliath" te tmershem. Vendi i betejs ku do te kryhej dyluftimi, ishte KRYQI. Tani ju mund te thoni perse kryqi? Po ja u shpjegoj une pak me poshte. Betja e Jezusit dhe dyluftimi i tij ishte, midis mekati dhe vdekjes. Pak me siper ju pyetet: si ka mundesi qe Jezusi te ishte dhe Zot dhe Njeri? Digjo me vemndje kete qe po te them:Perendia e veshi Njeriun ne menyre qe ta nxjere ate FITIMTAR. Shiko Davidin, i cili ishte nje bari dhe jo luftetar. Ai shkoi te ndeshej me Goliathin jo per veten e tij, pasi ai nuk ishte luftetar dhe nuk ishte detyra e tij. Ai vendosi te ndihmoje PAAFTESINE e luftetareve te Izraelit, per ti NXJERE ata FITMTARE. Por qe ai te mund te ndeshej per Izraelin ne kete dyluftim, patjeter qe i duhej te XHVISHEJ prej "BARIUT" dhe te vishej me "luftetarin", pasi ky ishte regulli i luftimit. Shiko cfare thote Pali ne letren drejtuar Filipjaneve:

"Jezusi edhe pse ishte ne forme Perendie (pasi ai ishte Fjala Perendi, Personi i dyte i Trinise se Shenjte), nuk e cmoi veten ku te mbahej fort per te qene barabar me Perendine. Ai e ZBRAZI VETEN e Tij, duke mare formen e sherbetorit e duke u bere i ngjashem me NJERIUN, duke u gjetur nga pamja e JASHTME si NJERIU, duke e PERULUR veten e duke u bere i bindur deri ne vdekje te kryqit."
    Pra Jezusi e VESHI Njeriun, ne menyre qe ta NXJERRE ate FITMITAR ne dyluftim me MEAKTIN dhe VDEKJEN, pasi njeriu vete ishte i PAAFTE te ndeshej me "Goliathin" dhe ta mundte ate. Fakti vendimtar eshte se, meqense MEKATI banon ne MISH te njeriut, natyrisht qe vendi i betejs ishte pikerisht MISHI i njerut, i cili duhej te shkonte drejt VDEKJES. A mund te bente nje luftim ndaj mekti dhe vdekjes Zoti Jezus, nese ai nuk do te vishte TRUPIN NJERZOR? Eshte njesoj sikur te pyesesh dhe te thuash: A mund te ndeshej Davidi me Goliathin, nese Davidi nuk SHKONTE ne FUSHEN ku do te zhvillohej BETEJA? Meqense beteja e njeriut ishte pikerisht ndaj mekatit dhe vdekjes, natyrisht qe Jezusi duhej te vishte trupin njerzor, ne menyre qe te luftonte dhe te fitonte luften me mekatin dhe vdekjen.

Jezusi FITOI BETEJEN.

Fitorja e Jezusit ndaj mekatit dhe vdekjes, eshte fitorja e NJERIUT ndaj mekatit dhe vdekjes. Nese do te shohim deshmite rreth Jezusit, arrijme ne konkluzionin se, Ai nuk mekatoi asnjehere. Pra ai nuk ishte mekatar, ashtu sic eshte e gjithe pasardhja e Adamit tokesor. Fakti qe Jezusi lindi prej Frymes se Shenjte dhe te VIRGJERES Mari, eshte deshmija me fondamentale ne besimin e krishtere, pasi kjo lindje nuk ishte thjesht per te treguar fuqine e Perendise, si kurani thote. Kjo lindje kishte si qellim ardhjen e Adamit qiellor, ne te cilin mekati dhe vdekja nuk kishin vend. Ai nuk lindi prej burrit dhe gruas, ashtu si e gjithe raca njerzore, ne menyre qe te mos trashegonte mekatin dhe vdekjen prej Adamit dhe Eves, te cilet jane "pema tokesore" prej ku rodhi e gjithe raca njerzore. Tashme Perendia dergoi Adamin qiellor, ne menyre qe te gjithe qe do te lindin prej tij, te jene si Ai , ku meakti dhe vdekja nuk kane me pushtet.

Le te shohim nje shembeull nga jeta e Adamit ne Eden dhe Jezusit ne shkretetire.

Adami ne Eden u vu para proves, ne menyre qe ai te perzgjidhte lirisht dhe te vetvendoste per te ardhmen e gjithe pasardhejs qe do te vinte pas tij. Keshtu ne Eden perballe gjarpreit Satana, Adami dhe Eva mekatuan duke shkelur urdherin e Perendise. Por me Adamin qiellor, i cili erdhi mijera vjet me vone cfare ndodhi? A u vu Ai ne prove Ai? Po. Jezusi kishte nje pergjegjesi per te gjithe pasardhjen e tij, ashtu sic kishte dhe Adami tokesor. Eden. Jezusi edhe pse agjeroi per dyzet dite dhe nuk vuri gje ne goje, perballe proves me satanin, ai FITOI. Perse? Sepse erdhi nga Qiejt, nga Perendia. Mekati nuk kishte vend ne te, ndaj dhe Ai nuk mekatoi, por ne cdo cast iu BIND fjales dhe urdherit te Perendise. Pasi ai erdhi si nje SHERBETOR me pamje te njeriut, ne menyre qe te MBANTE NJERIUN te PASTER, dhe ta NXIRRTE ate FITIMTAR.

Ja cfare tha Jezusi:

" te gjithe ata qe do te besojne tek une, nuk do te vdesin, por do te KALOJNE nga VDEKJA ne Jete."
    Perse Jezusi deshmoi nje fakt te tille? Cili njeri deri me sot ka bere nje deshmi te tille rreth vetes se tij? Te besosh ne Jezusin, nuk do te thote te pranosh thjesht kush ai eshte, si dhe cfare ai beri ne kete bote. Te besosh ne Krisht do te thote: te VESHESH KRISHTIN. Dhe te VESHESH Krishtin do te thote, te VESHESH Jeten e perjetshme. Vetem me ane te Tij ne arritem perfundimisht te zhveshim njeriun mekatar, (Adamin tokesor) dhe te VESHIM NJERIUN e perjetshem, ADAMIN Qiellor.

Jezusi ne kryq

Shpesh here njerezit mendojne gabim dhe thone, meqenese Jezusi ishte edhe njeri edhe Perendi, atehere si ka mundesi qe ai te kryqezohej dhe te vdiste? Mbase dhe ti i nderuar mysliman keshtu mendon.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 03-07-2006 mė 13:13

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Pėrgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 27-04-2009, 15:33
  3. Kujt i thonė kėta Vehabi?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-06-2006, 06:01
  4. Identiteti Myslimani Shqiptarėve Si Vetėdije Nacionale
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 06:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •