Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Pak fantazi...

perSHENDETje

Nuk ka dyshim qe renja e sistemit diktatorial enverian ndryshoi jeten dhe realitetin e perditshem te Shqiptarit ne nje menyre te pakthyeshme... Nje profesor universiteti i Tiranes punon ne nje supermarket te Frankfurtit, nje agronom nga Gjirokastra sot eshte kthyer ne biznesmen i Athines me te ardhura vjetore 90 milione euro (kur e lexova lajmin ne nje gazete greke me iku truri !), nje gjeneral i ushtrise shqiptare u shkarkua nga detyra... Jane keto disa nuanca te kesaj epokes te re shqiptare qe na bejne me te vertet te besojme se jeta jone do ishte krejt ndryshe nese ata muajt e pare te viteve 90 nuk binte ai sistemi komunist. Sepse pervec jetes se filanit apo fistekut ajo qe ndryshoi ishte brumi mbi te cilin u ngrinte nje shoqeri, nje popull, nje shtet dhe nje komb!

Sot duke dashur te kthej pak mbrapsht ate kaseten e historise shqiptare ftoj anetaret te na tregojne sesi e fantazojne jeten e tyre nese sot akoma jetonim nen sistemin komunist.

Ajo qe me intereson me teper eshte pak fantazi apo pak realitet mbi ate kohe e jo thjesht cfryrje!

pres pergjigjet tuaja

falemiNDERit

larguar Maska e Silk
    Anėtarėsuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    last summer...
    Postime
    307
    do me zgjatej adoleshenca: do isha duke bere sikur mesoj ne dhomen time (vullnetin tim as komunizmi se ndryshon! lol) me mendjen tek djali, me te cilin me zuri qymyri qe ne klase te tete.

duke shpresuar te me caktonin ne ndojnje fshat per te dhene mesim (gjuhe shqipe, se gjuha e huaj nuk lejohet lol, meqe rusishtes dhe kinezces nuk ia them)

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Kaq shume sa i jap gojes une, ma merr mendja se tani do isha duke ngrohur veze ne Spac...

larguar Maska e Silk
    Anėtarėsuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    last summer...
    Postime
    307
    shttttttttt, se edhe muret kane veshe

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Keto biseda i ruajme per perralla para se te flejme (kane te bejne me nje vajze qe shkon ne shkollen e muzikes dhe nje oficer qe i vete pas me moped-in e ushtrise, dhe perfshijne shume skena neper shkurret e Dajtit apo te liqeni... lol)

Eh... c'ishin ato kohe. So sweet. Jam e cmendur per moden (dekadente) e grave gjate asaj kohe, cfare kepucesh vishnin (qe kane dale ne mode edhe tani), cantat, fustanet, lodrat, etj. etj..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 14-05-2006 mė 19:29
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar mė parė nga Antipatrea
    Kaq shume sa i jap gojes une, ma merr mendja se tani do isha duke ngrohur veze ne Spac...
    Paske te njejtin problem me mua vellacko...

vetem se une nuk do e pranoja lehte Spacin, keshtu do isha tani ne kerkim te ndonje kartele qe verifikonte probleme psiqike (shume tiranas e benin kete pune ne kohen e Enverit edhe per mua nuk do e kishin te veshtire te me besonin se vuaj psiqikisht) do merrja ndonje cope asistence dhe te gjithe kohen e lire do e kaloja me femijet e mij.... -jam i sigurte se do i kisha bere nja dy goca deri tani (te bukura si e ema)- e do i hypja kalaqafe ne rruget e Tiranes do i merrja ndonje kurabie 5lekeshe dhe kur t'na zinte vapa do i fusnim nje uje Glina dhe kur te ngelesha pa lek do i kerkoja ndonje shoku borxh e do i fusja nje dore bixhozi andej nga bunkeret e Kombinatit e ne fund do shkoja te shplodhesha prane gruas time ne shtepine e vogel qe na kishte dhene partia...

pak a shume keshtu besoj se do ishte jeta e perditshme e imja nese sot kishim komunizem (sigurisht qe edhe sherret familjare per problem lekesh do ishin pjese e kesaj perditshmerie)...

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    O maaaa dua buke!
    na re dreq merre vete aty te rafti e ke
    hidhi dhe pak sheqer siper tu befte mamaja
    (nga fundi i shtepise fillon nje qarje femije)
    uuuaaaaaaaaa ...erdha biiiirrrr se me hengret shpirtin!

po ky nga humbi sot???
    _ he moj ca ke bere per dreke
    _pilaf me kos po deshe
    ti nga ishe ngele duke loz bixhos ..po te kapen mos mu kthe me ne shtepi more vesh!

kjo do ishte ...dhe kaq mire eshte qe s'me ka futur ndonje dru.

eshte nje fat i madh per mua qe kam lindur ne SHQIPERI.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    I nderuar kryeplak flas me bindje qe disa gjera kane qene me mire ne komunizem se ne pseudodemokracine Nanoiste qe rrumpalloi e kurveroi shpirtin e shqiptareve me ekonomine e tregut.Por ne thelb nuk jam me ide komuniste dhe aq me shume me komunizmin e tipit Enverizem.

Si do te isha un tani nese do te jetonim akoma ne komunizem?
    Patjeter qe do te isha student ne Tirane dhe jo ne perendim qe me pruri halli por qe personalisht nuk doja te vija.Konkuroj ne Tirane ne kohen kur Fatos Nano ishte kryeminister pamvaresisht se bera mbi 80% te pyetjeve dhe isha i sigurt qe 75% isha i sakte pa me te voglin dyshim,nuk arrij te fitoj konkursin sepse ata qe fitonin e fitonin me parate e plakut e miqesi mbas miqesie.U mbushen universitetet plot me leber injorante qe vigjelojne kafete e bllokut dhe pa studjuar aspak paguajne profesoret e marrin provimet.Dhe ne kohe te Enverit barinjt e cobanet e laberise qe zbriten me ushkur nder shallvare ishin me te privilegjuar se nje pjese e madhe e bashkekombesave tane.Duke lene menjane familjet e prekura sic quheshin familjet fisnike nga lugati Enver,edhe nje pjese e madhe e femijeve te popullit perfitonin te drejten per te studjuar nese kishin arritur rezultate te mira.Jam krenar per vetveten dhe kjo sme toleron qe te biej ne cmiren e ulet qe te mburrem por me duhet ta them te verteten ashtu sic eshte.Une e kam mbaruar shkollen ne nje nga shkollat me te medha te Tiranes.Nuk ka pasur as leber e as verior qe te kete arritur rezultate si une ne 6 paralele qe ka pasur viti yne.Kam qene per kater vite me mesatare 10.00 e kam marre pjese ne dy olimpiada njeren ne Azerbajxhan e tjetren ne Bullgari ku kam marre dhe cmim.Pamvaresisht nga kjo dhe te qenit i sigurte qe un kisha dhene maksimumin ne provimin per hyrjen ne universitetin e Tiranes,nuk rezultova nder fitues.Lista ishte fund e krye me mbiemra leberish djem e vajza skafistesh dhe pronar motelesh e bordellosh.Rrofte "demokracia" filli i kuq ishte me i kuq se kurre.Me ndryshimin e vetem se shumica pandehte se jetonim ne nje kohe kur ne plan te pare eshte zotesia nderkohe qe mbrapaskena ishte frymezuar nga e kaluara 50 vjecare.Deshiroja te studjoja ne Tirane jo sepse me pelqejn pedagoget e deshtuar e te korruptuar nga milionat e mafies por ngaqe kisha nje obligim moral ndaj nenes time qe e lashe ne moshe te thyer,te semure,e me nevojen per te me pasur prane qe ta ndihmoja e te perkujdesesha per te.Perendimin do ta paguash me djerse cfaredo qofte profesioni qe do te besh.Civilizimi qe kane arritur paguhet shtrenjt nga ne te mjeret qe trokasim ne deren e tyre.Per te dhene nje leje qendrimi te duhet te bredhesh me muaj te tere.Te rregjistrohesh e te ndjekesh kurset e universitetit eshte peripeci ne vete.Sidoqofte nese je i zoti nuk te mohon kush te drejtat.Te kthehemi pas tek pyetja tani.Me mesataren qe kam mbaruar liceun,patjeter qe ne komunizem nuk do te me kishin mohuar te drejten per te studjuar ne Tirane.Do te studjoja me ngulm.Do te mbaroja universitetin dhe patjeter qe do te merrja dhe pune ne pergjegjesi nese do te me propozonin.Nje jete e stepur sdo me pelqente sido qe te ishte.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

larguar Maska e Silk
    Anėtarėsuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    last summer...
    Postime
    307
    Citim Postuar mė parė nga DILLO
    I nderuar kryeplak flas me bindje qe disa gjera kane qene me mire ne komunizem se ne pseudodemokracine Nanoiste qe rrumpalloi e kurveroi shpirtin e shqiptareve me ekonomine e tregut.Por ne thelb nuk jam me ide komuniste dhe aq me shume me komunizmin e tipit Enverizem.

Si do te isha un tani nese do te jetonim akoma ne komunizem?
    Patjeter qe do te isha student ne Tirane dhe jo ne perendim qe me pruri halli por qe personalisht nuk doja te vija.Konkuroj ne Tirane ne kohen kur Fatos Nano ishte kryeminister pamvaresisht se bera mbi 80% te pyetjeve dhe isha i sigurt qe 75% isha i sakte pa me te voglin dyshim,nuk arrij te fitoj konkursin sepse ata qe fitonin e fitonin me parate e plakut e miqesi mbas miqesie.U mbushen universitetet plot me leber injorante qe vigjelojne kafete e bllokut dhe pa studjuar aspak paguajne profesoret e marrin provimet.Dhe ne kohe te Enverit barinjt e cobanet e laberise qe zbriten me ushkur nder shallvare ishin me te privilegjuar se nje pjese e madhe e bashkekombesave tane.Duke lene menjane familjet e prekura sic quheshin familjet fisnike nga lugati Enver,edhe nje pjese e madhe e femijeve te popullit perfitonin te drejten per te studjuar nese kishin arritur rezultate te mira.Jam krenar per vetveten dhe kjo sme toleron qe te biej ne cmiren e ulet qe te mburrem por me duhet ta them te verteten ashtu sic eshte.Une e kam mbaruar shkollen ne nje nga shkollat me te medha te Tiranes.Nuk ka pasur as leber e as verior qe te kete arritur rezultate si une ne 6 paralele qe ka pasur viti yne.Kam qene per kater vite me mesatare 10.00 e kam marre pjese ne dy olimpiada njeren ne Azerbajxhan e tjetren ne Bullgari ku kam marre dhe cmim.Pamvaresisht nga kjo dhe te qenit i sigurte qe un kisha dhene maksimumin ne provimin per hyrjen ne universitetin e Tiranes,nuk rezultova nder fitues.Lista ishte fund e krye me mbiemra leberish djem e vajza skafistesh dhe pronar motelesh e bordellosh.Rrofte "demokracia" filli i kuq ishte me i kuq se kurre.Me ndryshimin e vetem se shumica pandehte se jetonim ne nje kohe kur ne plan te pare eshte zotesia nderkohe qe mbrapaskena ishte frymezuar nga e kaluara 50 vjecare.Deshiroja te studjoja ne Tirane jo sepse me pelqejn pedagoget e deshtuar e te korruptuar nga milionat e mafies por ngaqe kisha nje obligim moral ndaj nenes time qe e lashe ne moshe te thyer,te semure,e me nevojen per te me pasur prane qe ta ndihmoja e te perkujdesesha per te.Perendimin do ta paguash me djerse cfaredo qofte profesioni qe do te besh.Civilizimi qe kane arritur paguhet shtrenjt nga ne te mjeret qe trokasim ne deren e tyre.Per te dhene nje leje qendrimi te duhet te bredhesh me muaj te tere.Te rregjistrohesh e te ndjekesh kurset e universitetit eshte peripeci ne vete.Sidoqofte nese je i zoti nuk te mohon kush te drejtat.Te kthehemi pas tek pyetja tani.Me mesataren qe kam mbaruar liceun,patjeter qe ne komunizem nuk do te me kishin mohuar te drejten per te studjuar ne Tirane.Do te studjoja me ngulm.Do te mbaroja universitetin dhe patjeter qe do te merrja dhe pune ne pergjegjesi nese do te me propozonin.Nje jete e stepur sdo me pelqente sido qe te ishte.
    se ke kuptuar temen zoteri!

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Normale qe pertesa per te lexuar cka kam shkruar dhe mungesa e arsyes femerore qe nuk mund te kuptosh nje shkrim vetem nga nje paragraf e ben te mirepritur per mua kritiken tende pa vend.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njëkohësisht
    Nga Anisela nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 208
    Postimi i Fundit: 25-04-2010, 15:25
  2. Fantazi pėr dikė tjetėr!
    Nga Jimmi_1978 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 20:14
  3. Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 18:09
  4. Ju ka ndodhur ndojehere????
    Nga Irisi nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 05-04-2004, 15:08
  5. Gjakove
    Nga Loti i shpirtit nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •