une e kam nje mik qe vuan nga klotrofobia, ēka mi ba, vetun kurre nuk guxon te qendroje ne nje lokal pune, gjithemon duhet te jete dikush pran tije....ēudi eshte me keta njerz ore, pse tuten ?
vec tema qenka pyet psikologun, por as qe paska psikolog,,, apo ndoshta ato qe jane vuajne nga forumfobia lol,,,,,
ktu vetem tregokan frikerat.... pardon moi,,,
une kam frike , frike jo se nuk e kam problem ti mbys, por kam shum siklet nga minjte...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albunkers : 31-10-2007 mė 17:29 Arsyeja: my mistake...
.....................................
claustrophobia-vendet e mbyllura
claustrophobia
Eshte nje crregullim ankthi qe zhvillon friken e mbylljes dhe hapesira te mbyllura.
Klaustrofobiket mund te vuajne nga atak paniku ne situata kur ndodhen ne ashensore, tren apo aeroplan. Nga ana tjeter njerez te cilet vuajne nga Ataku i Panikut mund te zhvillojne Klaustrofobine. Ne momentin qe ata pesojne nje atak paniku ne nje hapesire te mbyllur(kufizuar) atehere nuk do te jene ne gjendje te dalin apo arratisen nga ajo situate. Klaustrofobiket i frikesohen e te qenurit ne nje turme te madhe.
Simptomat e Klaustrofobikut
Marrje fryme, djersitje eksesive, tharje goje, rrahje zemre te forta, paaftesi per te folur e menduar qarte, frike mos vdes, mos cmendet apo mos humb kontrollin, sensacion i shkeputjes nga realiteti.
Sugjerim(trajtim)
Eshte e rendesishme qe miku juaj te mundohet ta shikoj friken e tij me sy hapur. Ne momentin qe ai ndjen frike te jete me konfident. Duhet te flase per friken e tij me njerez qe e kuptojne dhe e degjojne, te diskutoj per te sikur te ishte duke treguar nje tregim apo film ku personazhi nuk eshte ai po dikush tjeter. Hapja dhe perballja me friken eshte e domosdoshme. Diskutimi rreth saj sikur te mos ishte pjese e tij do te ulte ankthin rreth frikes dhe do ta bente ate me konfident me friken deri ne momentin qe ajo nuk do te perbej per te nje problem.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
me te theksuar me thene te drejten kam profesionalizmofobine. me pelqen te jem medioker dhe te rroj ne mediokritet duke bo gjona mediokre bashke me mediokrit e tjere. kam frike dhe nuk me pelqen profesionalizmi dhe gjonat profesionale, jam albanez.
Kam pershtypjen se "phobia" eshte emocioni qe shkakton deliriumin me te madh te mendimit nga gjendja emocionale.
Eh,Zot nganjeher tmerri i fobise eshte shume here me i madh se ai aktual!
-njerezit e vdekur.
-humbja e njerezve qe dua shume.
-minjt dhe gjarperinjt i kam shume frike,njekohesisht me ngjallin dhe neveri...uiiiii sick!
"T Šüå §hµM §hpļ®tļ ļM,
’ŗµ'R£ Th ųńL„ ¤Ń I ńŠ 4 TH£ WÕ®LŠ KP§"
Krijoni Kontakt