Po pra edhe ky nga te cilen kam nxjerre fotografine nga ai film eshte "IT" i King sipas roamint me te njejtin titull
Kur thote... "we all float down here...:
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
http://wallpapers.infinitecoolness.c...llpaper001.jpg
Po pra edhe ky nga te cilen kam nxjerre fotografine nga ai film eshte "IT" i King sipas roamint me te njejtin titull
Kur thote... "we all float down here...:
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
http://wallpapers.infinitecoolness.c...llpaper001.jpg
Insektet i kam tmerr.
Insektet dhe lartesite e medha.
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Achluophobia - frike nga erresira
Zakonisht kjo eshte nje frike e trasheguar nga vegjelia kur ne pergjithsi femijet kane tendencen te kene frike nga erresira.
Nje pjese e tyre nuk mund te flejne me drite te fikur ne dhome pasi i frikesohen shfaqjes se ndonje monstre, hijeve, te fshehura ne dhomen e tyre.
Te tjere kane frike te qendrojne apo flejne ne erresire si rezultat i endrrave te frikshme qe shikojne.
Adultet mund te zhvillojne nje frike nga erresira pikerisht nga pamundesia per te pare, nga frika e se panjohures.
Njerezit qe vuajne nga kjo fobi zakonisht jane njerez ankthioz, nervozohen shpejt, vuajne nga pagjumesia/insomnia dhe djersisin.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Mund ta largosh kete frike, nepermjet ndonje psikoterapie ? Dhe une kam nje fobi e cila eshte frika nga vdekja (Thanatophobia), kur ri e mendoje me kap nje ankth apo frike dhe mendoje per vdekjen. Kam lexuar shum libra dhe vazhdoje te lexoje shum, te gjeje nje zgjidhje qe mos te me shkoje mendja me tek vdekja dhe te me coje ne nje gjendje te rende nervore.
Me duket se ajo qe ke ti eshte anxiety disorder dhe jo fobi. Fobite ka dy metoda per ti "sheruar":
1. te mesohesh pak nga pak me objektin e fobise (psh nqs ke frike merimngat te dillosh duke pare merimanga ne tv, pastaj te kesh ndonje pellush prej merimange etj etj. )
2. "flooding" te te fusin ne nje dhome plot me objektin e frikes dhe te te lene derisa te te dale e keqja.
Kjo metoda e dyte funksionon jashte mase shume. Duket mizore po ja qe te ben derman.![]()
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
Nese nje problem i tille behet shqetesues per njeriun per nje kohe te gjate dhe pengon ne ecurine normale te jetes, duke i shkaktuar ankth vazhdimisht, luhatje emocionale dhe nervore, natyrisht qe do ishte mire te kerkonte ndihme profesionale nepermjet nje kombinimi terapi+keshillim. Edhe ne rastin kur njeriu nuk eshte i sigurt per nivelin e frikes se tij, pra nuk eshte i bindur nese eshte fobi apo jo, por gjithsesi ajo eshte shqetesuese per te, do ishte mire te merrte disa seanca keshillimi.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Ti paske frike nga vdekja, po une qe kam frike nga plakja. Sa here shoh pleq me kap nje frike , ankth .. sesi me vjen... dhe them - Jo nuk dua te rroj me shume se 65 (do jem shume happy dhe gati te largohem nga kjo bote ). Biles nje dite e shpreha dhe ne pune ne muhabet e siper me disa . Njera me tha - Oh po nuk do arrisesh te marresh paret nga qeveria kur te plakesh. Oh well i thashe, po e rris po e bej 70 years old me ouch dhe me pouch . Loool
Po the next day qelluam qe ishim diku per te blere dicka ne dyqan kur cte shohim - nje cift pleqsh. How cute, burri e mbante per krahu. Mire deri ketu, po vetem pas 2 secondash kur degjojme nje ulerime -aaaaaa, si klithme.
Ngrime ne vend. Sa u trembem. Sa e pashe qe vuante ajo lloj semundje (qe te ik truri dhe skomandon dot gojen , dhe uleret .. sream cdo 5 seconda) .
Damn .. mire ishte 65 per mua - thashe.. That's it !!
Lol.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Geraskofobia- Frika nga pleqėria
E gjeta qenkam - Geraskobike![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Inteligjente, ke bere nje triplete lidhjesh. Tani, se ku doje te dilje nuk na e shpjegove.
Thanatophobia(frike nga vdekja) - ērregullim ankthi - Arachnophobia(frike nga merimangat)
Te keni te qarte diēka:
Vete fobia ben pjese ne kategorine e ērregullimeve te ankthit.
Ērregullimet e ankthit perfshijne: ĒSPT(ērregullimi i stresit pas traumes), Fobia, ankthi social, ērregullimi i panikut, agorafobia, ĒAP(ērregullimi i ankthit te pergjithesuar, ērregullimi obsesiv-kompulsiv.
Tjeter, kur thua fobite (shumes) perfshihen qindra fobi, ndersa kur flet per friken ndaj merimangave specifikon nje fobi te caktuar dhe jep disa menyra per trajtimin e Arachnophobise. Jo ēdo fobi trajtohet me menyrat qe ke permendur me siper.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt