Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 124
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk e kuptoj se a eshte e vertete kjo per Padaren, mos po talleni ju?

Saper identifikim komb=fe nje shembull te mire e keni ne Bosnje
    kur Tito ju kish lejua boshnjakeve kombin musliman per qellime
    politike dhe per tju humbas identitetin kombetar.
    Ja se ēka i gjeti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 10-10-2002 mė 15:25
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    ne faqen e pare e ke adresen dhe autorin e saj. Ketu i diskutojme te vertetat dhe te mudshmet....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Shėn Albani,

Tė falėnderoj shumė qė e ke postuar kėtė material. Kjo e gjitha ėshtė e vėrtetė, sipas mendimit tim.

Sa pėr shkrimtarin tonė tė madh Ismail Kadarenė, unė atij nuk ia mohoj aspak talentin jashtėzakonisht tė madh tė tij pėr tė shkruar. Ne si shqiptarė duhet tė krenohemi me tė, pa dallim feje.
    Sa i pėrket prononcimeve tė tij lidhje me politikėn dhe fenė, mund tė them se gati shumė rrallė e pothuajse fare nuk pajtohem me mendimet e tij.
    Ai pra ėshtė shumė njeri i zoti nė profesionin e tij, gjė qė nuk ėshtė rast edhe me lėmitė tjera. Megjithatė, pėr mendimin tim, vlera e punimeve tė tij nuk i humb aspak. Por mendoj se nuk ėshtė mirė nėse i fut hundėt edhe aty ku nuk ka vend.
    Njėsoj mendoj edhe pėr Dėrvishin dhe Maliqin...

Nderimet e mia!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Ai qe ka talentin e madh per te shkruar, ai ka talent te madh edhe per te menduar. Shkrimi eshte rezultat i mendjes. Ai qe posedon talent jashtzakonisht te madh, ai din te mendoje jashtzakonisht mire per rrugen qe duhet ndjekur kombi. Perdora epitetet e tua per te shprehur mendimet e mia. Ai eshte shume i zoti thua ti, ne lemin e vet, jo tjera, ke te drejte, njeriu nuk eshte universal dhe nuk duhet te jete. Qosja thot: " Universalizmi, pa specializim eshte fluske sapuni !" Kadare eshte i specializuar ne te menduar!

"Por mendoj se nuk ėshtė mirė nėse i fut hundėt edhe aty ku nuk ka vend."

Jo vetem detyre, por eshte obligim i nje njeriu si Kadare t“ia tregoje rrugen e drejte kombit te vet. Eshet obligim sepse ai din te mendoje dhe ai qe din te mendoje eshte e mira kombetare dhe universale. Te drjeten ne te menduar e ka cdo njeri, aq me pak kjo e drejte mund t “i mohohet Kadarese. Nese dikujt i mohohet te menduarit, eshte e barabarte me ekzekutimin dhe tjetersimin e tij!

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Si e pozicionoj une veten.

Te them te drejten nuk kam informacion se cfare konkretisht ka shkruar Kadare kunder fese islame qe disa besimtare islame apo qofte edhe zyrtare islame kane reaguar ne ate forme.
    Ekzistenca e mendimit dhe qendrimit te ndryshem eshte fakt i cili duhet pranuar.
    Une nuk do ti pranoja Ismailit apo ndonje figure tjeter qe te denigroje apo fyeje fene dhe nepermjet kesaj ata qe e besojne.
    Po qe se islamistet ndihen te fyer se Ismaili apo njerez te tjere nuk e duan islamin ky do ngelet problem pa zgjidhje.
    Koncepti i bashkegzisteces eshte nje koncept qe ka gjetur zbatim edhe midis popujve me ideologji te tjera te kunderta.
    Ajo qe verj une eshte se shume islamisteve u duet vetja me te mire se te tjeret.
    Kur ta kuptojne se jane njelloj si gjithe njerezit e tjere do e pranojne edhe bashkegzistencen e feve dhe kulturave te ndryshme.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Kadare pat thene keshtu :

"Shqiperise i ka rene dy here mortaja: nje here me Islamin, pastaj me komunizmin dhe i pat bere thirrje kombit t“i kthehet kontinentit meme dhe t“i rikthehet fese se vet te meparshme, nje here Shqiperia pastaj do t“i bashkangjitet edhe Kosova...." , Pra ti kthehet kontinentit edhe me kulture se mu kjo ka ndikuar qe te kete perplasje negative ndaj nesh dhe kryesisht coptimi jone ka ndodhur per shkak te fese. I vetmi komb ne Evrope me kete fe , nese nuk numrojme boshnjaket, ashkalit dhe romet...

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Per Northernbard:

Ne radhe te pare ky forum eshte per shqiptaret.
    Ju thoni se i perkisni kombit te 'islamit' dhe perdorni te njejten gjuhe (qe me ka ardhur ne maje te hundes) me hordat e shkretetirava qe jane duke infektuar Evropen duke pretenduar te na sjellin 'moralin' e 'vyrtytin'. Ne fakt tani jane duke infektuar Boten cep me cep. Ty s'te pelqen Skenderbeu, ty s'te pelqen Nene Tereza, ty s'te pelqejne ateistet ty s'te pelqen Shqiperia!!!
    Ē'pret me, shko ne Afganistan, ne zonat tribale te Pakistanit, apo ato te Sudan-it. Shkoni te gjith ju 'filozofet' nga jeni e nga s'jeni e ndertoni Boten e Re (Jeshile) e na lini ne 'te pafeve' te qete.!!

Veretet kjo teme ka lidhje me fene por ne s'mun te mbyllim gojen kur shikojme te na vihen ne diskutim lirite themeletare. Dhe uleni pak hunden se late nam. Po hani dru nga te gjitha anet. E vetmja rruge qe u ka ngelur eshte te vrisni njerez te pafajshem (gra e femije, intelektuale, ...) se ushtarakisht keni ngrene dru ne ēdo front. Ne fakt pse s'ju ndihmon Allahu? S'ja keni bere ndonjehere pyetje vetes?
    Arsyeja eshte e thjeshte: s'ka sesi nje Zot i drejte te ndihmoje veprat tuaja djallezore, e mira dhe e keqja jane dy koncepte aq sa relative aq dhe absolute. Ti marrash jeten me gjakeftohetesi nje te pafajshmi eshte e keqe absolute, s'ka vend per diskutim.

Shqiptari i perket evropes si nga kultura ashtu dhe nga bota shpirterore. Ne te kundert nuk ka asnje afinitet me kultuen arabo-mongole; kjo s'do te thote te mos i respektosh por kurre te shkembej identitetin tim me te tyrin. Kadare shpreh nje ide, eshte e drejta e tij dhe askush s'mund te kercenoje jeten e tij se na paska 'fyer' 'te madhin'. Ne Boten e ateisteve ju keni te drejten te reagoni ne menyre demokratike dhe te hidhni poshte mendimin e tij por ne asnje menyre te merni vendime per denime me vdekje. Doni s'doni ju shqiptaret sot shumica jane ateist (afetar do preferoja) dhe kjo jo se duan te shesin 'dengla' apo te hiqen si te 'perparuar' por sepse kjo i sherben afrimit te shqiptareve mes njeri-tjetrit dhe interesave te kombit (ashtu si integrizmi islamik i sherben 'kombit' tat).

Ne fund doja te shpreh se jam i kenaqur qe shumica dermuese e pjesmaresve ne kete debat identifikohen ne radhe te pare si Shqiptare para atij 'fetar' dhe respektoj mendimet e secilit prej tyre. Perkundrazi injoroj ate pakic te shiturish qe si vlejne per kurgja ketij vendi perveēse i prishin pune.

Lirine e meriton ai qe di ta respektoje!
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Shen Alban,
    Si duket ti po i kuptoke, me mire te them po i perceptoke gjerat krejt ndryshe.
    Unė, pasi e lexova temen qe ke shenuar ketu, thash se kjo eshte nje fakt i pamohueshem. Fakt i pamohueshem, gjithnje duke menduar se ne si shqiptare kemi dy-tre konfesione. Kjo eshte e vertete e patjetersueshme. Kesaj here mendova se me te vertete ke pasur qellim te mire. Dhe sa fillova ta marr pershtypjen se je njeri i cili me te vertete e kerkon te verteten dhe vetem te verteten.
    Mirepo, sipo po e kuptoj une tash, qellimi yt na qenka propagimi i besimit tend. Ajo cka nuk e kuptoj edhe me hic, ti pohon gjithnje se ne paskemi zotera ne vete. Kjo automatikisht dtth se ne shqiptaret paskemi disa zotera. Dhe zoti i disave nuk po bejka, qenka i trilluar e cka eshte me zi, kurse ai i yti e kunderta e te zezes.
    Dhe ja t'u paska paraqitur rasti i te madhit tone Kadarese, i cili na propozon nderrimin e fese vetem sa per te hyre ne Europe. Ty te paska dhene aq shume kurajo deklarata e Kadarese, sa qe t'u paska mbushur mendje se sa here qe te ne propozoje ndonje i madh i jone, ne po u dashkam t'i nderrojme fete, sipas teje - zoterat.
    Eshte nje popull, kojshi yni, ne te gjithe "e duam shume", e ka nje moto: "Sulmi eshte mbrojtja me e mire". Motoja yte (tash jam i bindur 100%) na qenka: "Propago sa te mundesh mendimet tua dhe poshtero sa te mundesh "kundershtaret".
    Si duket, kjo "filozofia" yte po datojka nga disa shekuj te mehershem. Percmues me te madh te popullit te vet ende nuk paskam ndeshur deri ne ditet e sotme.

No respekt!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Si duket, kjo "filozofia" yte po datojka nga disa shekuj te mehershem. Percmues me te madh te popullit te vet ende nuk paskam ndeshur deri ne ditet e sotme."

Nuk perbuzet kombi nese i tregohet rruga e drejte! Pse mendon se duhet t“i respektojme deshirat e sulltaneve qe na detyruan te behemi si ata ?
    E din sa emra ka te shqiptaret Murat, Mehmet etj. A mednon se eshte ne rregull me femije te respektohet pushtuesi ? Nese mendon keshtu, atehere se shpejti mun dta perkujtojme me femije tane edhe Milloshevicin, sepse ne jemi dele te trullosuar te cilet me emra te femijeve te vet perkujtojne pushtuesit !
    Kur kemi Murat, pse te mos kemi Sllobodan ? Ne me shume ndjenja kombtare nuk kemi, perpos se te shndrrohemi ne bisht afrikan NE MES TE Evropes!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    RoniSotiri

Nuk e kuptoj nga e paske nxjerre kete perfundim qe une mohoj kombesine time shqiptare dhe nuk e dashkam Shqiperine. Pohimi im qe kombi im eshte Islami ka te beje me ate qe une veten e identifikoj si musliman ne rradhe te pare dhe si pastaj si shqiptar. Ky parim sigurisht qe nuk eshte vetem me fjale dhe nuk ka te beje vetem me identitetin por reflekteohet edhe ne mendimet, veprimet dhe menyren time te jeteses (te pakten keshtu deshiroj dhe lutem qe te jete).

E dyta Shqiperine me te mirat dhe te keqijat e saj dua si asnje vend ne bote. Per ato personalitete qe ke permendur nuk kam thene ndonje gje por nese do ta dish mendimin tim une as nuk i ngre ne qiell ato dhe as nuk mohoj por preferoj qe t'i shoh nga nje kendveshtrim racional duke nxjerre konkluzione qe ne favor apo ne disfavor te tyre. Por edhe sikur te mos me pelqejne keto personalitete ose t'i urrej ato kjo eshte puna ime dhe nuk perben aspak nje arsye qe une te shkoj ne Afganistan apo ne ēfaredo vendi tjeter.

E treta shqetesimi qe ke per lirite e tua eshte i kote, pjelle e nje keqinformimi. Qe te bindesh per kete mjafton nje studim i percipte objektiv. Dhe ato qe u shkelen lirite sot ne Shqiperi (dhe ne shumicen e vendeve ne bote) jane muslimanet. S'ma ha mendja te mos kesh dijeni per ndalimin e mbuleses per femrat muslimane ne shkolle e ne pune.
    Nder te tjera aludon edhe per gjendjen ushtarake e politike te muslimaneve sot. E vertete qe s'eshte shume per t'u deshiruar por ama edhe nje e vertete absolute nuk eshte. Historia tregon qe nuk ka qene gjithmone keshtu e kjo mjafton per te nxjerre nje perfundim te thjeshte qe edhe ne te ardhmen nuk ka per te qene patjeter keshtu dhe kurre nuk do te mbetet ne nje pozicion te caktuar. Asgje (materiale) nuk eshte e perhershme. Allahu nuk na ndihmon thua. Hehe ndoshta muslimanet meritonin te ishin shume me poshte dhe me ndihmen e Allahut jane ne kete pike. Kush e di? Por nje gje e di te sigurt qe jeta eshte shkolle dhe sprove.

E katerta shqiptari dhe ēdo njeri i perket asaj qe deshiron dhe e zgjedh me vullnet te lire. E ē'jane shqiptaret si komb nuk perben nje detyrim per mua qe edhe une te jem. Sa per ēeshtjen e Kadarese nuk e di shume sakte ē'ka thene dhe gjithashtu nuk e njoh juridicionin Islam keshtuqe s'kam ē'them tjeter perpos mendimit tim personal qe Kadareja s'eshte veēse nje cope idioti qe deri dje zvarritej rrugeve te Stokholmit duke u jargavitur per nje ēmim nobel (madje edhe theniet e tij kunder Islamit ka mundesi qe te jene ne kuadrin e ketyre perpjekjeve per ēmim) keshtu qe si do qe te jete nuk i vlen te merresh te. Jam dakort qe shumica e shqiptareve sot jane afetare por s'me duket se ia kane fort idene asaj qe besojne apo nuk besojne.

E fundit edhe une gjithashtu i respektoj ata qe identifikohen kryesisht si shqiptare por ne postimin tim nuk kishte ndonje gje kunder kesaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga northernbard : 24-10-2002 mė 10:25

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Historia fetare pėrmes historisė dramatike (nga Ismail Kadare)
    Nga macia_blu nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •