Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2005
    Postime
    359

Në moshën 7O-vjeçare vdiq Mahmut Bakalli

Prishtinë, 14 prill - Sot në Prishtinë në moshën 7O-vjeçare vdiq ish-funksionari i lartë komunist i Kosovës Mahmut Bakalli.
    Ka lindur në Gjakovë më 19 janar 1936. Shkollimin e mesëm e kreu në Prizren, ndërsa Fakultetin e shkencave politike, e kreu në Beograd.
    Për rreth 1O vjet Mahmut Bakalli ishte kryetar i Komitetit Krahinor të LKJ-së, kur në vitin 1981 pas demostratave studentore në Prishtinë u deturua të japë dorëheqje nga të gjitha funksionet partiake.
    Pas luftës Mahmut Bakalli u zgjodh deputet i Kuvendit të Kosovës nga radhët e AAK-së, në legjislaturën 2OO1-2OO4.
    Ndërkaq pas zgjedhjeve të dyta parlamentare në Qeverinë e koalicionit LDK-AAK, Bakalli ishte këshilltar politik i ish-kryeministrit Ramush Haradinaj, ndërkaq aktualisht ishte këshilltar i jashtëm politik i kryeministrit Agim Çeku.

Vdekja e tij eshte nje humbje e madhe kombetare!

Mahmut Bakalli eshte politikani i vetem, qe arriti ti mbijetoje viteve te zeza dhe me punen, kurajon, aftesite dhe largpamesine tipike, arriti qe deri ne diten e fundit te jetes te jete ne krye te detyres, ne ndihme dhe keshillim te qeveritareve te rinj te Kosoves.

Bakalli i duhej ende Kosoves dhe iku atehere kur Kosova kishte shume nevoje per te.

Kosova ka humbur nje figure te shquar politike, ndersa shqiptaret nje atdhetar te vertete.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Mahmut Bakalli ka nje qene nje njeri teper i rendesishem i Kosoves, kontributi i tij si gjate kohes se luftes, si ne paqe eshte i madh. Vdekja e tij padyshim eshte nje humbje e madhe per sferen intelektuale shqiptare.

I lehte i qofte dheu ketij martiri te Kosoves se RE!
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e faiksmajli
    Anëtarësuar
    12-02-2006
    Postime
    117
    ÇKA DEKLARUAN FADIL HOXHA DHE MAHMUT BAKALLI NË PRAG TË MBAJTJES SË GJYKIMIT KUNDER ADEM DEMACIT...!!!

(...)

-Fadil HOXHA-ish-zyrtar i lartë i LKJ-së,pak ditë para se të fillonte procesi i gjykimit kundër Adem Demacit dhe dhjetra veprimtarëve tjerë,do të deklarojë:”...Sa pretendentë e të pafytyrë!Hiç më pak se mbrojtës të interesave të popullit shqiptar,e këndej as katundi i vet,as lagjja e vet nuk i njeh,VEÇ PER TE KEQ E PER HAJNI!!!”

-Ndërkaq Mahmut BAKALLI-kryetar i atëhershëm i Komitetit Krahinor të LKK-së,në një mbledhje partiake në Kaçanik,më 13 janar 1976,lidhur me procesin gjyqesor qe po pergatitej kunder Adem DEMACIT,thotë
    (po citoj):

”Irredentizmi shqiptar në versionin e tij të ri përpiqet të paraqitet në petkun e ideologjisë dogmatike staliniste,por karakteri reaksionar dhe qëllimet e tij mbeten të njejta.Sikurse nuk ka mundur të depërtojë në masat shqiptare atëherë kur u paraqit në formë balliste-fashiste shqiptaromadhe(!!!),irredentizmit shqiptar nuk do t´i shkojë për dore të depërtojë as tash kur përpiqet të mbështillet në petkun dogmatiko-stalinist...Në këtë baza irredentistët shqiptarë do të paraqiten para gjyqeve dhe do të marrin denime shembullore!!!”

KUSH MORI PJESË NË PËRGATITJEN E ARRESTIMIT,GJYKIMIT DHE DENIMIT (PËR HERË TE TRETE) TE ADEM DEMAÇIT….NË VITIN 1975/76

Dhe vërtet porosia e Mahmut Bakallit shkojë në vend.Më 7 shkurt 1976 Gjykata e Qarkut në Prishtinë,në procesin gjyqësor të kryesuar nga gjyqtari i deleguar nga Prizreni (pikërisht nga Mahmut Bakalli)urmish KOÇINAJ në bazë të nenit 117 al.1 e 2 të KP dhe nenit 100 e 101 al.1 të KPJ-së,në“emër të popullit”shpalli aktgjykimin P.nr.239/75 prej 89 faqesh dhe me këtë rast u denuan:

1.Adem Demaçi me......................15 vjet burg të rëndë,
    2.Skënder Kastrati,me..................12 vjet burg të rëndë,
    3.Hetem Bajrami,me.................... 7 vjet burg të rëndë,
    4.Hasan Dërmaku,me................. 10 vjet burg të rëndë,
    5.Osman Dumoshi,me................ 7 vjet burg të rëndë,
    6.Rexhep Mala,me...................... 9 vjet burg të rëndë,
    7.Selatin Novosella,me............... 7 vjet burg të rëndë,
    8.Ilaz pireva,me.......................... 7 vjet burg të rëndë,
    9.Fatmir salihu,me..................... 7 vjet burg të rëndë,
    10.Xhavit Dërmaku,me.............. 9 vjet burg të rëndë,
    11.Sherif Masurica,me............... 7 vjet burg të rëndë,
    12.Sami Dërmaku,me................ 6 vjet burg të rëndë,
    13.Zijadin Spahiu,me................. 5 vjet burg të rëndë,
    14.Isa Kastrati,me...................... 6 vjet burg të rëndë,
    15.Ahmet Hoti,me ..................... 6 vjet burg të rëndë,
    16.Njazi Korça,me..................... 6 vjet burg të rëndë,
    17.Irfan Shaqiri,me.................... 7 vjet burg të rëndë,
    18.Hilmi Ramadani,me ............. 5 vjet burg të rëndë,
    19.Nazim Shurdhani,me............. 4 vjet burg të rëndë.

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anëtarësuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    per mahmutin qe ne funde eshte pendu s'bon me ja permende te keqiat e kaluara...kurre nuk do te haroj fjalet e fadil hoxhes kure e kam pa dhe ndegju me veshet e mi kure e dha deklaraten ne tv menjeher mbas demonstratave te 81-tes " qata qe e ben kete kontrarevolucion do ta kene biren e minit 700 groshe".He vori i tij u bofte sot me plot qata m ina.Allah-u i madhe e mallkofte kete bishe te eger te njeriut per tona te keqia qe i beri popullit dhe kombit shqipetare.E vrau djalin e motres me dore te vete dghe ne funde pat fetyre te shkoj te motra ne zemer te pervluar qe t'ja shnoshe kryte per djalin e vrare me fjale "une ate e vrava dhe mosem vajto me per ate kopil se ta boj ty edhe ma zi".

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ata qe e ban qat m.ut revolucioni.. pra enveroistet studento-kaqola.. me porosi te enver-ramiz-po.rdhave.. ben ate qe.. i than serbis.. serbi.. mos fli.. po kajua nanen shqiptareve me burra e gra e fmi.. se po dun me shkue kadaldale ne pamvaresi.. prandaj tenkat lshojua mu ne bri e rrafshojua.. at autonomi qe e fitun me shum veshtirsi.. se tash tito ka dek e ska kush e mbron qat kosov me fadil e udh-heqsi..

kjo ishte vlera "historike" e qatyre demonstratave..

ne se nuk e kini kuptue..

ather mir slloba ju paska msue..

pra fadili ka pas shum te drejt..

faji fadilit eshte ..se kurr nuk e kuptoj dinakerine enveriste.. dhe e la rinine teveqele kosovare.. ne dore te spiunve te enver- komitetit qendror.. qe vec hile e djallezi e aspak burrrni kishin kur merreshin me fasad-kombetari.-. sa me i hjedh syve hi.. miletit e diaspores..or zotni..

kjo eshte e verteta dhe ska kush ta hedh posht..

..

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Thonë "mal pa thi ska"

Disa thi po vdesin , po të rinjët po shumohen.

Kosova është bër mal , ku numri i thive po shtohet shumë , sidomos kohëve të fundit , dhe kam frik senjë ditë numri ithive në malin tonë Kosovë do¨të jet aq i madh sa do të kaloi numrin e pemëve .

Keshtu ndodh kur nuk ka gjahtarë në pyll!

Kili

SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anëtarësuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Brari...neqoftese une bazohem m'bas shkrimeve qe hasa ne librin e Ibrahim Kelmendit ku ai ne ate liber pe cek organizaten e cila simbas tij i ka organizu ato demonstratat e 81 atehere ti Brari e ki plotesishte me drejte kete qe pe cek ne kete doreshkrimin tend.Por, une nuk ja fali Fadil Hogjes kurre qe nuk ndermori diqka ne mbrojtjen e atyre studenteve qe rane ne gracke te asaj organizate(Mem fal te lutem Brari tash se nuk pom kujtohet emeri i asaj organizate) nga Turqia e cila ka funkcionuar ne ilegalitete ku ne kete organizate kane qene udheheqesit qe kan qen oficeret e larte te UDB-es....Dhe ne qoftese pra ?!, bazohem ne shkrimet e I.Kelmendit ne librin e tij "Atentate"?!atehere shum lehte e kam per te mesuar se perse disa individe te ashtuquajtur Komandanta te shtabit te pergjithshem te UQK-es e pamundesuan formimin e FARK-ut dhe lehte do ta kem per ta mesuar se kushe dhe perse e vrau Ahmet Krasnicin e me von edhe Tahir Zemen dhe shume shume Tahira te tjere.

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anëtarësuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ata qe e ban qat m.ut revolucioni.. pra enveroistet studento-kaqola.. me porosi te enver-ramiz-po.rdhave.. ben ate qe.. i than serbis.. serbi.. mos fli.. po kajua nanen shqiptareve me burra e gra e fmi.. se po dun me shkue kadaldale ne pamvaresi.. prandaj tenkat lshojua mu ne bri e rrafshojua.. at autonomi qe e fitun me shum veshtirsi.. se tash tito ka dek e ska kush e mbron qat kosov me fadil e udh-heqsi..

kjo ishte vlera "historike" e qatyre demonstratave..

ne se nuk e kini kuptue..

ather mir slloba ju paska msue..

pra fadili ka pas shum te drejt..

faji fadilit eshte ..se kurr nuk e kuptoj dinakerine enveriste.. dhe e la rinine teveqele kosovare.. ne dore te spiunve te enver- komitetit qendror.. qe vec hile e djallezi e aspak burrrni kishin kur merreshin me fasad-kombetari.-. sa me i hjedh syve hi.. miletit e diaspores..or zotni..

kjo eshte e verteta dhe ska kush ta hedh posht..

..
    mos e ke pas kusheri ominoriteti vllaho gabel se per ju ka punuar ai qen qafiri me qafirat tjer qe ju i ngritni mbi kamaren e lavdise

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anëtarësuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar më parë nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Brari...neqoftese une bazohem m'bas shkrimeve qe hasa ne librin e Ibrahim Kelmendit ku ai ne ate liber pe cek organizaten e cila simbas tij i ka organizu ato demonstratat e 81 atehere ti Brari e ki plotesishte me drejte kete qe pe cek ne kete doreshkrimin tend.Por, une nuk ja fali Fadil Hogjes kurre qe nuk ndermori diqka ne mbrojtjen e atyre studenteve qe rane ne gracke te asaj organizate(Mem fal te lutem Brari tash se nuk pom kujtohet emeri i asaj organizate) nga Turqia e cila ka funkcionuar ne ilegalitete ku ne kete organizate kane qene udheheqesit qe kan qen oficeret e larte te UDB-es....Dhe ne qoftese pra ?!, bazohem ne shkrimet e I.Kelmendit ne librin e tij "Atentate"?!atehere shum lehte e kam per te mesuar se perse disa individe te ashtuquajtur Komandanta te shtabit te pergjithshem te UQK-es e pamundesuan formimin e FARK-ut dhe lehte do ta kem per ta mesuar se kushe dhe perse e vrau Ahmet Krasnicin e me von edhe Tahir Zemen dhe shume shume Tahira te tjere.
    mos ke luftue me terfurqi te bajram voca ne mahall te magjupve se si po shihet aty e paske mesue adresen e titisit apo mehmet ajetit se shum sene po i dine si te ishe edhe ti midis lufte po shyqyr qe per ty shkoj se e kishe hanger naj dru si analist qe po bahesh me vllaho gabelet si brari

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Baba Qazim Bakalli (1895-1981)
    Nga Mexhid Yvejsi në forumin Komuniteti bektashi
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 08:01
  2. Problemet shëndetësore të fëmijëve
    Nga Foleja_ në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 06-05-2006, 05:14
  3. Mahmut Bakalli
    Nga Ari-Intimidator në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 15:40
  4. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •