Jo mo s'paska bere ndonje gje te madhe, vetem 25 vjet lufte kunder perandorise me te madh te kohes qe sulmonte vetem me 200.000 ushtare.Postuar më parë nga Alket123
Edhe ky eshte nje krahasim qe nuk mund te behet, sepse Zogu krijoi nje gati-shtet nga gati hiçi, kurse komunistet e nisen nga diçka. Por siç e kane zakon, komunistet konsiderojne se njerezimi lindi ne vitin 1941 dhe vdesin te krahasohen njeçik me vitin 1939 edhe sot e kesaj dite.Postuar më parë nga Alket123
Po çfare shteti i kompletuar ishte ai kur drejtohej nga karrociere, nga teneqexhinj apo nga mjelese lopesh? Koçi Xoxe, Pali Miska, Themie Thomai ishin anetare Byrose Politike.Postuar më parë nga Alket123
Cfare shteti ishte ai per shqiptaret kur ata vinin ne rrezik edhe jeten per te ikur nga Shqiperia? Madje duke kerkuar shpetim ne shtete tradicionalisht armiq te Shqiperise si Greqia dhe Jugosllavia. Pra nuk ishte shtet per shqiptaret, por vetem per nje kaste vjedhesish ordinere qe pasi shtetezuan te gjitha pasurite e vendit, i bene vila dhe privilegje per veten e tyre.
Se sa i fuqishem ishte ai shtet u pa ne vitin 1990, kur nuk kishte shqiptare qe te mos tentonte te ikte sa me pare nga syte kembet, aq ua kishte veshtirosur Enver Hoxha vendin e tyre.
Se sa i fuqishem ishte ai shtet u pa edhe ne vitin 1997, kur ish-kuadrot e PPSH-se e rrezuan pertoke dhe vetem inercia dhe ekuilibrat nderkombetare bene qe Shqiperia te mbetej shtet i pavarur.
Krijoni Kontakt