Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga Davius
    Fyhet Nënë Tereza, nënçmohet Skënderbeu, madhërohet Enver Hoxha.
    Enver Hoxha dhe Ferizajt asnjehere nuk kane fyer dhe nencmuar keto figura.
    fjalet jane me qellim te keq jashte konkteksit.

"Skënderbeu arriti vetëm 25 vjet ta mbajë Shqipërinë të pavarur, ndërsa shoku Enver Hoxha e mbajti dyfish më shumë. E mbajti Shqipërinë të pavarur për 50 vjet".
    skenderbeu vetem sa beri lufte 25 vjet. shqiperia nen Enver Hoxhen u ndertua komplet nga nje shtet anadollak, qe la zogu, ne nje shtet te kompletuar.

zogu nje xhandarmeri qe i zgjidhnin ceshtjet e hetimit duke vene ne dru njerezit, enveri beri gjykate, prokurori, hetuesi etj.

zogu kishte 5 ushtare qe ndihmuan ate te kalonte kufirin me floririn e vjedhur nga thesari, enveri beri marine, aviacion,ushtri te mekanizuar etj.

kur zogu fliste per "oksident", enveri pruri te mirat e oksidentit,mjekesi,arsim,etj. ne shqiperi. ah! demokracia importon te keqijat e oksidentit.

me thoni juve kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur, kur shqiptaret kane pasur ndonjehere shtetin me te kompletuar ne historine e tyre para shtetit te enver hoxhes.

"Shqipëria e Enver Hoxhës ishte shteti më i fuqishëm i planetit.
    analogjia nuk ka te beje me fuqine ushtarake, apo ekonomike.
    cfare force kishte shqiperia ne planet qe ne 40 vjet arriti te transformohej komplet nga nje shtet anadollak ne nje shtet te kompletuar. kush ishte ai shtet te arrinte keto?

populli thote ato fjale per hiperbolizojne nje figure qe as krishti as muhamedi nuk mund te benin detyrat titanike qe enver hoxha beri.

Lavdi vepres dhe figures se Enver Hoxhes!
    Qofte e pavdeksheme figura e Enver Hoxhes!

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Prandaj, nga ana e "perendishme" une e shumezoj terezen me zero.
    Po ti Borix, me cfare e shumezon veten tende????

"Po te ndihmosh sikur edhe nje njeri, atehere ke ndihmuar te gjithe njerezimin"

Kete shprehje e shkruajta per te gjithe ata qe jane besimtare dhe per te gjithe njerezit qe kane nje zemer te hapur dhe te ngrohte per te menduar dhe per te arsyetuar.

Nene Tereza nuk ndihmoje vetem nje njeri, por shume njerez me ato institucionet qe u hapen dhe u ndertuan per hir te saj dhe qe tani funksionojne akoma.
    Kjo ndihme dhe dashuri qe tregoi ajo per njerez te uritur, te pafajshem dhe teper te varfer e bejne Nene Terezen per mua nje njeri te dashur te Perendise.

Ju uroj gjitha te mirat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 15-04-2006 më 09:25
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ne kete teme po flasim se ku arrin cmenduria e shqiptareve duke vene emrin e Enverit nje sheshi kur dihet shume mire se ca u bente Enveri kosovareve dhe sa "dashuri' kishte per Kosoven.
    Kjo qe kane bere ate te semure mendore kosovare duhet te anullohet menjehre dhe mos te perseritet me, ashtu sic nuk duhet te perseritet me dhe fyerja e figurave madhore si Nene Tereza.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga EdiR
    Secili ka mendimin e tij por ajo qe ka ndodhur ne Ferizaj per mua eshte marezi. Enver Hoxha ishte nje diktator i paskrupullt, vrases dhe gjithcka tjeter te keqe qe nje njeri mund te kete.
    Nuk e di se ku dikush mund te gjeje nje cilesi te mire per te e sidomos ne Kosove. Enveri ishte ai qe u shiti Kosoven Serbeve ne 1944.Ed
    KJo eshte shume e vertete dhe me dijenine dhe miratimin e Enverit u vrane 4000 shqiptaret ne Tivarin pasi kaluan nen pranga rrugen nga Prizreni ne Shkoder.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    skenderbeu vetem sa beri lufte 25 vjet. shqiperia nen Enver Hoxhen u ndertua komplet nga nje shtet anadollak, qe la zogu, ne nje shtet te kompletuar.
    me kampe perqendrimi, me rradha per nji liter qumesht, me verdhacuke, me klone, tela me gjemba ne kufi, me zagare, spiune e kriminele qe kishin ne dore jeten e tjereve.

zogu nje xhandarmeri qe i zgjidhnin ceshtjet e hetimit duke vene ne dru njerezit, enveri beri gjykate, prokurori, hetuesi etj.
    Qe torturuen e pushkatuen vllaznit e tyne, qe rrasen ne burg mijra te pafajshem. Faqja ma e zeze e historise e faqja e zeze e atyne kriminelave trushperlame.

zogu kishte 5 ushtare qe ndihmuan ate te kalonte kufirin me floririn e vjedhur nga thesari, enveri beri marine, aviacion,ushtri te mekanizuar etj.
    qe sherbeu vec per me i ba rrush e kumbulla pasunite e shqiptareve. Bani edhe nja 700 000 bunkera te forte jashte e bosh perbrenda, si kryet e atyne qe i realizuen e si te atyne qe sot i thurin lavde.

kur zogu fliste per "oksident", enveri pruri te mirat e oksidentit,mjekesi,arsim,etj. ne shqiperi. ah! demokracia importon te keqijat e oksidentit.
    Mbasi u kujdes qe te shkolluemt ne "oksident" me i torturue, burgos e pushkatue "mire e mire".

toXic Maska e ridy85
    Anëtarësuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    shum mir e ka kjo lart.....ti gjesh te mira enverit ose duhet ta kesh pas familjar se ndryshe se konceptoj dot
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

Citim Postuar më parë nga Arcimedes
    Po ti Borix, me cfare e shumezon veten tende????

"Po te ndihmosh sikur edhe nje njeri, atehere ke ndihmuar te gjithe njerezimin"

Kete shprehje e shkruajta per te gjithe ata qe jane besimtare dhe per te gjithe njerezit qe kane nje zemer te hapur dhe te ngrohte per te menduar dhe per te arsyetuar.
    Veten e shumezoj me nje numer n, ku n>>0.

Per sa i perket shprehjes, po e riperseris. Kur nje njeri ndihmon publikisht, atehere nuk quhet ndihme e perndishme. Me qe ti na qenke besimtar, po te jesh i krishtere atehere duhet ta kesh lexuar kete verset te bibles. Me sa duket je muxhahedin...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Veten e shumezoj me nje numer n, ku n>>0.

Per sa i perket shprehjes, po e riperseris. Kur nje njeri ndihmon publikisht, atehere nuk quhet ndihme e perndishme. Me qe ti na qenke besimtar, po te jesh i krishtere atehere duhet ta kesh lexuar kete verset te bibles. Me sa duket je muxhahedin...

Ata femije qe nene Tereza i dha buke per me ngrene dhe nje krevat e nje dhome per me ndejtur e me fjetur e quajten ate "Nene" dhe atyre femijve nuk i intereson se a eshte kjo ndihme publike, apo jo.

Nene Tereza ndihmoi shume femije, por edhe njerez te vuajtur me fe te ndryshme, sepse asaj nuk i interesonte se a besonte, apo nuk besonte nje njeri, por i interesonte se cfare mund te bente ajo per njerezit e varfer dhe te uritur.

Eshte e vertete qe nene Tereza ishte nje besimtare e Jezusit, mirepo ajo nuk detyroi asnje njeri ne bote qe te marre fene e saj, apo qe te behet besimtar, sepse ajo e donte njeriun dhe sepse per ate cdo njeri qe jetonte ishte se ashtu don Zoti, prandaj.

Nene Tereza kerkonte shpesh here ndihme nga Vatikani dhe Papa, por edhe nga njerez te tjere te njohur dhe te pasur te kesaj bote, sepse ajo pa shume dhimbsuri dhe vuajte ne kete bote, prandaj.
    Ajo u mundua gjate jetes se saj per me e ndricuar kete toke me aq sa pati mundsi.

Nene Tereza e donte Zotin dhe Zoti don dhe kujdeset per te dhe nje dite njerezit do te cuditen dhe ndoshta edhe do ta kene te veshtire per me e besuar qe dikur ne token tone ka jetuar nje grua me nje trup te vogel, nje veshje te thjeshte, nje shikim melankolik, por shume prekes dhe me nje zemer te paster dhe te ngrohte.

Njerez si nene Tereza Perendia i sjelle rradhe ketu ne toke. Un e kuptoj punen dhe ndihmen qe beri dhe qe i dha ajo njerezve, sepse un kam lexuar per te, por edhe sepse dikur kam jetur edhe vete ne shtepi te femijes, prandaj.

Un besoj dhe shpresoj qe do te vij nje dite kur edhe shume njerez te tjere do ta kuptojne dhe do ta vlersojne Nene Terezen per gjerat e mira qe ajo beri gjate jetes se saj ketu ne toke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 15-04-2006 më 17:11
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Se enverizmi ka qenë stalinizëm, pansllavizëm rus dhe rryma
    politike më e kundërt me nacionalizmin shqiptar, se ka qenë
    vazhdim i rrymave grekofile dhe serbofile, ka qenë vazhdim
    i traditës së bashkëpunimit me sllavët dhe grekët në të
    cilën Skënderbeu, sipas Aleks Budës, Stefanaq Pollos etj.,
    etj., ka dhënë një kontribut vendimtar. Që Skënderbeu ka
    qenë për një bashkëpunim me popujt e Ballkanit, me sllavët
    dhe grekët dhe se kjo histori vijon nga Enver Hoxha dhe
    PPSH, është argumentuar nga Aleks Buda. “Skica...” vetëm e
    merr këtë përfundim në të cilin ka arritur historiografia
    shqiptare (e joshqiptare) dhe zhvillon, mbi bazën e saj,
    argumentime të mëtejshme.

"Mr Dituria"alias Sabri Selmani

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    ky eshte budallalluk, per Zotin
    Xhaxhi Enveri ja mori frymen popullit te shkret, populli i ka terheq bustin zvarr neper tiran ne fillimet e viteve 90 kurse kta shkojn e i bejn nderime me se te teperta!

un se kuptoj kush ka ren dakort e ka firmosur per kete cmenduri se tjeter gje smund ta quaj!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja e Gjergj Kastriotit - Skënderbeut
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 163
    Postimi i Fundit: 10-07-2023, 16:32
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  4. Nënë Tereza e Kalkutës, bija e mohuar e Shqipërisë
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-02-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •