Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Labeat mor djale pagan !

Thirrja, ezani eshte norme fese ISlame, ashtu si kembana.
    Por ne flasim per kryqe jashte territoreve te kishes, ne ambjente publike, ky eshte dhunim dhe pike.
    SA per gjumin e hoxheve, vazhdoni te shihini endrra me sy hapur, vazhdoni.
    Ka marre fund koha kur ju benit qejf. Tani ka ligj dhe drejtesi. Muslimanet jane ndergjegjesuar dhe po ndergjegjesohen perdite.
    Me ben pershtypje se pjesa me e madhe e kundershtareve te islamit ne kete forum jane nga Shkodra. Kjo ne fakt eshte edhe nje e mire sepse tregon se sa i lokalizuar eshte problemi.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Labeat mor djale pagan !

Thirrja, ezani eshte norme fese ISlame, ashtu si kembana.
    Por ne flasim per kryqe jashte territoreve te kishes, ne ambjente publike, ky eshte dhunim dhe pike.
    Ezani mund te jete norme e fese islame por jo e cdo feje... prandaj te kufizohet brenda besimtareve muslimane... ashtu si eshte zgjidhe ky problem ne vendet perendimore ku ka me miliona muslimane e mijra xhamija.. po nuk te lejon askush me prishe qetesine publike - pra TERRITOR PUBLIK

Edhe une po flas per zhurmen dhe shqetesimin "jasht territorit" te xhamise, ne publik.
    per sa kohe qe kjo thirrje mijra MegaWatshe nuk del jasht territorit/nderteses se xhamise, eshte normale, po kur i gjith qyteti ku rreth 50% jane jo-muslimane (e nja 90% jo-besimtare), pra me cfare te drejte u dhunon qetesine 5 here ne dite, ose 1825 here ne vit me nga 10 minuta ne arabisht?

Bahen nja 300 ore ne vit qe detyrohemi te ndigjojme nje ze arabi ne arabisht te na caje .... qysh ne pik te sabahut...

Ky eshte diktat e arrogance... askush nuk kerkon te prishen normat e fese islame por jo te dhunohet qetesia publike, le te kendoje manjetofoni brenda xhamise...

Ne rast se kumbona e kishes qe bie 1 a 2 here ne dite, dhe shpesh ne fshatra vetem 1 here ne jave diten e diele... ju bezdis... jam dakord te ndalohet edhe ajo me perjashtim te festave fetare....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Labeati : 26-04-2006 mė 09:58

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Me ben pershtypje se pjesa me e madhe e kundershtareve te islamit ne kete forum jane nga Shkodra. Kjo ne fakt eshte edhe nje e mire sepse tregon se sa i lokalizuar eshte problemi.
    Prej kah e nxore ket statistike?

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Traboin duhet te pranojme se ceshtja e bustit perkoi me disa incidente fetare qe u shtuan guximin disa organizatave islamike per te ngritur zerin ndaj bustit, por kerkesat per largimin e saj nga vendi publik dhe dergimi ne nje mjedis fetar eshte e tepert. Te mos harrojme se vendimi ishte rezultati perfundimtar i keshillit te rrethit te Shkodres, pra i ligjshem dhe zyrtar, prej nje keshilli ky myslimanet kane fjalen e vet. Pra vendimi duhet rrespektuar se u arrit me ujdi e mirekuptim.
    Qe ne postimin e fillimit qe solle ti Rejjan, Nen Tereza thoshte keshtu per Shqiperine komuniste
    Ėshtė shteti i vetėm nė botė qė ka shkruar ateizmin me kushtetutė. Nuk kanė kisha,nuk kanė xhamia,nuk kanė sinagoga.
    Pikerisht ky pohim i saj duhej te te kish lene pak rrespekt per te pasi ajo nuk po fliste vetem per krishterimin por edhe per islamin tuaj.

Ezani eshte thirrje e fese islame por zgjon nga gjumi ateistat e jo myslimanet qe banojne perreth altoparlantit, pra ushtron nje fare presioni mbi te tjeret qe ti e permbledh me fjalet "keshtu e kemi zakon ne, durojeni pra."

Keshtu paralelizohet dhe ceshtja e nenes Tereze. Kur nje figure fetare larteson kombin ne permasa Nobeli e mirenjohje boterore per vepren e saj humane, atehere edhe myslimani i Shqiperise [ashtu sic ka bere ai i Kosoves e Maqedonise] duhet ta pranoje se asaj i takon vendi ne nje shesh publik shqiptar, sidomos kur organet zyrtare vendosin ashtu. Ne qofte se nuk e rrespekton dot prej fese se saj, atehere te duhet ta rrespektosh si shqiptar. Por ne qofte se feja ka me teper rendesi e rrol per ty, dhe qe nuk pajtohet dot as me shtetin a kombin [shumicen], atehere nuk kemi cfare themi. Shenjtorja Tereze mund te duket si kryq per disa myslimane, por shqiptaret e shumices qe e dine sa nevoje kemi per figura e shembuj pozitive qe lartesojne emrin e shqiptarit ne bote, qe rrisin besimin ne vetvete a ne komb, pasi vazhdojme te kemi stereotip te keq. Ju myslimanet e shkolluar mund te shfaqni me teper tolerance pasi ju mund te jeni ata qe drejtoni besimtaret e thjeshte neser. Por te mos harrojme se dhe figura qe po diskutojme nuk eshte nje figure e rendomte, ashtu sic Tereza e madhe nuk ka bere pohime anti-islame.
    Ndoshta duke u perpjekur te justifikoni fene, ti Rejjan po i jep emer te keq islamit si fe e paqes.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Une vazhdoj te kembengul se ekzistojne figura shume here me te medha se Nene Tereza qe meritojne t'u vihet emri ne sheshe apo t'i ndertohen skultpura. Mendoj se F. Noli eshte nje figure qe me te vertet duhej lartesuar. I kane vene merin e aeroportit te Rinasit "Nene Tereza", emri i spitalit "Nene Tereza", emri i sheshit para Universitetit Politeknik "Nene Tereza".

Une jam krenar kur nje i huaj jo-injorant hyn ne Rinas duke ditur qe ajo figure boterore ka patur gjak shqiptar. Megjithate, jam totalisht kunder kultit te personalitetit. Duhet te dini gjithashtu se nuk eshte fuqi njerezore nje shenjterim i perendishem... Une jam ateist, megjithate per ata qe nuk jane u them qe shenjterimi eshte po aq i mbinatyrshem sa forcat fiktive ne emer te te cilave njerez normale dhe/ose te varfer bejne vepra te denje per cmimin Nobel (dhe kete cmim e fitoi per Paqen, qe ka po aq lidhje sa nje qe fiton te njejtin cmim per mbjelljen e pemeve ne Lure...).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Borix : 26-04-2006 mė 11:01
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Une vazhdoj te kembengul se ekzistojne figura shume here me te medha se Nene Tereza qe meritojne t'u vihet emri ne sheshe apo t'i ndertohen skultpura. Mendoj se F. Noli eshte nje figure qe me te vertet duhej lartesuar. I kane vene merin e aeroportit te Rinasit "Nene Tereza", emri i spitalit "Nene Tereza", emri i sheshit para Universitetit Politeknik "Nene Tereza".

Une jam krenar kur nje i huaj jo-injorant hyn ne Rinas duke ditur qe ajo figure boterore ka patur gjak shqiptar. Megjithate, jam totalisht kunder kultit te personalitetit. Duhet te dini gjithashtu se nuk eshte fuqi njerezore nje shenjterim i perendishem... Une jam ateist, megjithate per ata qe nuk jane u them qe shenjterimi eshte po aq i mbinatyrshem sa forcat fiktive ne emer te te cilave njerez normale dhe/ose te varfer bejne vepra te denje per cmimin Nobel (dhe kete cmim e fitoi per Paqen, qe ka po aq lidhje sa nje qe fiton te njejtin cmim per mbjelljen e pemeve ne Lure...).
    O Borix, mbaje mend nje gje! Kurr ne historine e popullit shqiptar nuk ka egzistuar nje personalitet me i njohur rreth-e-rrotull tere globit se Nene Tereza. Noli, Fishta, Naimi, Kadare, Barleti etj. jane figura kombetare por per boten jane te panjohur ose pak te njohur.

Ne cdo vend te botes, lindje apo perendim, cdo kontinent Nene Tereza eshte figure jo vec e njohur por edhe shume e adhuruar. Ju sikur nuk kuptoni qe ne si komb i prapamberur dhe i pazhvilluar, kemi nevoj per figuren e Nene Terezes. Ajo mund te ishte nga Jordani apo Bolivia, nga Timori apo nga Mongolia - ajo do te ishte po aq e dashur dhe e adhuruar sa ashte si shqiptare.

Pra ajo na duhet neve, duan 'sduan muhaxhedinet shqiptar. Ajo ju duhet edhe atyre por nga inati dhe fanatizmi kane humbur mundesine e logjikimit te shendoshe. Flm. zotit qe jane ne pakice...............

i/e larguar Maska e forum126
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Pra ajo na duhet neve, duan 'sduan muhaxhedinet shqiptar. Ajo ju duhet edhe atyre por nga inati dhe fanatizmi kane humbur mundesine e logjikimit te shendoshe. Flm. zotit qe jane ne pakice...............
    Pse mendon ti se eshte veshtire per tu bere i famshem?

Veshtire eshte te rrish modest.lol

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Duhet thene se me siguri ky i Shkodres eshte busti i fundit qe ngrihet per Nenen Tereze ne Shqiperi, keshtu qe edhe shmanget kulti i popullaritetit te tepert apo tonet fetare. Nuk besoj se nobelisti Ferid Murati i viagres do kishte po ato vlera kombetare apo morale.
    Ti Borix e di mire se brezi i sotem nuk ka kujtese te forte per figurat e shquara qe permende ti, sidomos kur edhe librat apo historia nuk u pelqejne shume. Pra si nje figure e mevonshme dhe me ndikim mbareboteror, nena Terez mbetet nje figure e goditur. Edhe ty si ateist me flamur europian qe me siguri di anglisht do te te pelqente rradha e keshillave betim qe jep kjo grua e kombit tone.

Ne shqip duhet permendur letra qe ajo dergoi ne Oslo diten qe mori cmimin Nobel dhe ku tregoi se kombin e kishte ne zemer dhe ja permendi hapur botes.
    "Une gjithmone e kam ne zemer popullin tem shqiptar. Shume i luti Zotit, qe paqja e tij te vije ne zemrat tona, ne gjithe boten. Lutem shume per fukarate e mi-dhe per mua dhe motrat e mia. Une lutem per Juve. Teresa Bojaxhiu"

Quota forum126
    Pse mendon ti se eshte veshtire per tu bere i famshem?

Veshtire eshte te rrish modest.lol
    Ndoshta edhe forumisti126 "shqiptarist" i perket klubit ku moderon nje tjeter mysliman me emer, Olsi Jazexhi, qe ish vete nje flamurtar per ceshtjen e bustit dhe rrespektit ndaj fese islame.
    Ne klubin e tij postohen edhe te tilla lajme qe s'kane te bejne hic me fene [[klikoje]]. Lajmit ne anglisht per rrufene qe i ra kryqit e qe plagosi e vrau femije e te rritur, ky mysliman i moderuar i lejon vetem keto fjale fyese ne shqip postuesit vella ne fe

Thojne se rrufeja nuk bie na hale mirepo u deshmua e kunderta.Ne shqiptaret ju kemi thene mos ngrini kryqe si rrufe prites se skeni gje ne terezi mirepo me sa duket Zoti e dha shenjen e pare.Shume femije te vrare.
    Pse me te tille myslimane te moderuar do beje perpara Shqiperia? Te shpresojme qe nena Tereze te rrespektohet si shqiptare pasi nuk po ua kerkon njeri me zor myslimaneve qe ta rrespektojne ate per fene e vet. Vete fakti qe ajo nuk ka folur kunder Islamit por per paqe duhet te kishte zbutur kritikat. Po te ishte gjalle kjo grua nuk do kishte kerkuar buste dhe sikur ta dinte si po e kundershtojne shpirtin e saj te paqes, ajo me siguri do kish kerkuar me amanet qe mos ti ngriheshin buste, pasi bustet me te medha ajo i ka ne zemrat tona dhe ne ndergjegjen kombetare.

I lutem moderatoreve ta lejojne temen te vazhdoje

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Nene Tereza: "Une jam nje pende ne doren e Zotit"
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •