Postuar mė parė nga
dodoni
Ketu ku jam une ne Phoenix, si ne pune, ashtu edhe ne shkolle, e kudo, nese dikush vjen nje dite i palare, qe te gjithe ikin nga ai/ajo. Kur isha ne trojet shqiptare ne vizite keto vitet e fundit (Prishtine, Tirane, Shkup etj.), nje nga gjerat qe urreja me se shumti ishte kjo, qe shumica e njerezve nuk laheshin perdite. Para se te vija ne Amerike, nuk me bente pershtypje kjo gje, sepse isha i mesuar me gjendje te tille, por tani e kam shume te veshtire te riambientohem me te tilla gjera. Bile nuk di ca do bej tani kur do kthehem per te jetuar prape ne vendlindjen time, ne Prishtine.
Mendoj qe shqiptaret duhet te ndryshojne kete sjellje sepse jo vetem estetika e higjiena jane ne pyetje ketu, por edhe shendeti. Arsyetimet jo uji e jo kjo, nuk jane arsyetime, sepse mund te krijosh rezerva uji dhe pastaj te lahesh me kazana, nese me vertete nuk ke uje, megjithese tani ne shumicen e trojeve shqiptare, ke uje ne shumicen e kohes, nese jo 24 ore ne dite. Keshtu qe, nuk eshte arsyetim uji fare.
Duke u lare perdite i ndjeni vetem ere te mire trupit tuaj, e jo ere djerse qe kundermon, njerezit kane me shume deshire te rrijne me juve, pastaj dukeni me bukur, e edhe do jeni me te shendetshem. Ja vlen te harxhoni 10-15 minuta te dites suaj ne banjo per gjithe keto perfitime qe i permenda me siper.
Pershendetje dhe shume respekte te gjitheve
Krijoni Kontakt