Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Jam Tea :) Maska e My_Soul
    Anëtarësuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Diku...
    Postime
    464
    Une ju sugjeroj studenteve te mjekesise te shikojne Grey's Anatomy, lol
    HAKUNA MATATA

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga My_Soul
    Une ju sugjeroj studenteve te mjekesise te shikojne Grey's Anatomy, lol
    Une e paskam kryer detyren e shtepise Mendoja qe isha nder te vetmet ketu ne forum qe e ndjek,gjeta dhe nje co-shikuese

Rexhina,cdo profesion kerkon zjarr
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Une e paskam kryer detyren e shtepise Mendoja qe isha nder te vetmet ketu ne forum qe e ndjek,gjeta dhe nje co-shikuese

Rexhina,cdo profesion kerkon zjarr
    zjarr per koleget apo profesionin?

rexhi, mos u ngatero lal me dashurickat e grey anatomy, shif Dr.House lol
    TBD

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Larsus
    zjarr per koleget apo profesionin?

rexhi, mos u ngatero lal me dashurickat e grey anatomy, shif Dr.House lol
    Hahahaha,c'jane keto pyetje o Lars? Pergjigja eshte mese evidente...mjafton te shohesh personazhet kryesore te ketyre serialeve,nuk ndryshojne shume nga realiteti...in fact realiteti i disave eshte better
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    ok ju falenderoj per sugjerimet, do ti shikoj kur te kem cable lol...ah the price you have to take for being a pre-med

ok ju lutem na postoni me shume linke per specialitete te tjera in dhe medical fields

by the way degjuat se nje student i mjeksis mbarroj 4 vjet te medical school ne moshen 18-vjecare, dhe ishte indian...damn freaking indians
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-06-2006
    Postime
    20
    Qeka bo i rremuje ketu qe

Tashi per ata qe duan informacion per shkollat e mjekesise, shkoni o rob Zoti tek your academic advisors ne shkollat perkatese dhe ato ju japin cdo informacion qe kerkoni. Egziston dhe 1 liber qe mund ta gjeni ne librarine e shkolles me kualifikimet qe cdo shkolle mjekesie kerkon.

Pak a shume, procedura per t'u fut ne shkolle mjekesie eshte kjo:
    1) Duhet patjeter te kesh marre ne universitet lende te detyruara si fizike 1/2; kimi 1/2, kimi organike 1/2, biologji, biochem, calculus 1/2 etj. Kerkesat e klasave qe kerkohen ndryshojne nga shkolla ne shkolle. Biles ca shkolla mjekesie kerkojne qe te kesh diplome nga universiteti.

2) MCAT. Shumica e shkollave te mjekesise kerkojne nje rezultat mbi 30. Kete zakonisht duhet ta marresh ne vit 3 te universitetit qe t'i japesh kohe vetes per aplikimet (qe zgjasin nja 6 muaj).

3) Duhet te regjistrohesh nepermjet AAMC qe te aplikosh ne shkollat e deshiruara. Mos aplikoni kot ne filan shkolle nese NUK i permbushni kerkesat e saj sepse do humbni ate 50$. Dhe per ata qe thane qe "duhet te futesh ne shkolle elite" nuk o e vertete. Futu atje ku te japin mundesine te futesh se ne fund fare prape mjek do jesh. Dhe s'do t'ja dije njeri ne ca shkolle ke mbaru kur ti vete je nul. Dhe te jemi cik reale ketu....shume pak shqiptare di qe jane fut ne shkolla elite te mjekesise....per mos me thene 1 e 2 (dhe keto me rezultate MCAT mbi 41/45). Prandaj t'i mbajme kembet ne toke. S'po dekurajoj njeri se mos ma merrni per keq por po them te verteten.

Tani, per ju qe s'jeni futur akoma ne shkolle mjekesie, eshte normale te "enderroni" qe dua te behem kshu e ashtu...por eshte SHUM heret per te qare te tilla halle. Tani per tani, qani hallet qe te futeni ne shkolle mjekesie; jo se c'do behem. 4 years down the road, your priorities might change dhe do qeshni me veten sepse NUK i dihet se c'te sjell jeta. Te gjith ne vit te pare te shkolles se mjekesise duan te behen kardiologe e kirurge...nga viti 4, vetem nja 10 % akoma duan keto dege. Pse? Sepse duhet ta shohesh ne praktike se c'te pelqen. Po ne nigjojme...o kardiolog eshte mire.....o kirurg shpeton jete.....e burra mbrapa. Lol

E zeme se u pranuat ne shkolle mjekesie. Qe te marresh diplomen si mjek duhet te besh 4 vjet shkolle dhe te kalosh testin 1 dhe 2 te USMLE. I pari merret ne vit te 2, i 2-ti ne fund te vitit te 3-te. Ne baze te mesatares qe ke grumbulluar ne shkolle mjekesie dhe rezultateve te ketyre 2 testeve, mund te zgjedhesh degen qe deshiron. Po se deshiron ti te behesh kirurg dhe notat i ke C te gjitha, keq me vjen po nuk do ndodhe (vec po te njihni dike.) Pra, do aplikosh per shume dege dhe ku te dale pastaj. Dmth. ku te pranojne.
    Kur te marresh diplomen pas 4 vjeteve te shkolles se mjekesise, quhesh MJEK po prape s'je mjek.

Duhen dhe 3-4 vite eksperience pune si mjek...ne profilin tend (nen kontrollin e mjekeve me eksperience) qe te jesh tamam mjek dhe te jesh i pavarur (te hapesh kliniken tende). Pra, vec pas 4 viteve post-shkolles se mjekesise mund te behesh MJEK familje, kirurg, mjek sysh, dermatolog etj.

Prandaj mos ja fusni termave kot me kot (sorry nese lendova ndonje) but do NOT pretend to be someone you are not.

Now, here's the website. http://www.aamc.org/students/applying/start.htm and best of luck with everything. Make us proud.

p.s. special holler to all of you in here.
    brady

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Greva e urise - 1991 - Shembja e komunizmit
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-02-2012, 21:10
  2. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  3. Përurohet Universiteti Europian i Tiranës
    Nga Albo në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  4. Ramiz Alia: Rrëfej gabimet e komunizmit
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:33
  5. Kur studentët detyrohen të blejnë libra nga profesorët e tyre
    Nga StormAngel në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •