AH DHE MU QE JAM SHKODRANE ME KA MARRE MALLI PER TAV PESHKU,DHE KASATAT,KAM DY VJET PA SHKU NE SHKODER,DHE TESH ASHT TU ME SHKU GOJA LANG.Postuar më parë nga bela70
![]()
![]()
AH DHE MU QE JAM SHKODRANE ME KA MARRE MALLI PER TAV PESHKU,DHE KASATAT,KAM DY VJET PA SHKU NE SHKODER,DHE TESH ASHT TU ME SHKU GOJA LANG.Postuar më parë nga bela70
![]()
![]()
marinela ,avash avash ti pse aq e mir te duket tava e peshkut.avash se mos shnoshesh ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Lakrori me hithra e miell misri thom une. S'e kam pare asgjekundi prandaj them qe duhet te jete gjelle autentike shqiptare. Behet edhe me presh po me shume shijon me hithra. Shoqerohet me dhalle (ose kos te holluar me uje e me pak kripe).
jo moj moter nuk shnoshem une jo,se ha rralle e permall!te puth fortPostuar më parë nga gabriela_athine
![]()
![]()
![]()
doni nje gjelle te shpejte stine??Me shume e stisur prej fukarallikut ne ato vite ,po shume ushqyese dhe e shijshme._tave me bathee kumbulla te tharta.i skuq qepet e njoma pastaj i hedh bathet e njome qe kane zier me pare dhe ju ke derdh lengun.Me vone shton 2 domate te grira holle dhe kumbulla te tharta .I hedh ne tave i pjek per 40 min.Eshte shume e shijshme dhe pikante.
Brumerat i kemi me shumice, te te gjitha llojeve, madhesive, dhe kombinimeve.
Gjithashtu perdorimin e tepruar te yndyres fale turkali milet.
Taven e peshkut me qepe e domate.
Taven e dheut me melci.
Imam Bajalldi.
Kto tavrat mo... i qajme ne.
Nga embelsirat...nuk di... me duken te gjitha turke ngaqe e kemi fiksim t'i mbysim ne sherbet.
Ah...taratori...aq i thjeshte, i fresket dhe perfekt per nje dreke vere...
Na hapet oreksin!
Ah, se harrova, rose me pilaf bote nona ime ne cerep.
Exquisit!!!
So the **** whaaaat??!!
Lol imam eshte tradicional turk, po perdoret ne gjithe mesdheun.
Tradicionale shqiptare eshte gjiza lol, s;ka askund si gjiza e shqiperise.
gjithashtu ne nje liber gatimi me receta lindore gjeta nje recete qe quhet-menci qengji-gatim arnautesh (e kishte shpjegim gatim shqiptar)
gjithashtu ne nje liber me receta ketu ne greqi kam gjete nje gjelle -kokora krasato ala arbanitika dmth gjel i gatuar me vere ala arvanite.
Edhe byreket qe behen aty nuk i gjen kund-me qepe e domate, me fasule, me lakra te egra.
Lakror me pete te pjekura me mish derri.
Nje gjelle tjeter qe e kerkoj kur shkoj ne shqiperi eshte rosnicat me zog lol, po po i qane babi im ato.
Thjeshte 50vjecari i monizmit e shfarosi guzhinen tone , i kishim gjonat me tallona lol nuk behej fjale per guzhine te pasur se kishin hall se beheshim mikroborgjeze.
Nuk kishim vere per te pire e as mish si mund te gatuanim???
Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 09-11-2006 më 08:37
Ne shqiptart ne guzhine njifmi me la pjatat,me qeru qepet,me gri sallate..
Me ba nej sherr me guzhinjeret e me i rras nej kokerr patate kokes...
per asgja tjeter![]()
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Postuar më parë nga FLORIRI
...![]()
...
....o bre se kam ditur qe ky njeri eshte kaq sherr...ha hahahhaaaa.... o qe me ke ber te qeshi me ket mesazh....Perqafimeeeee....eee....e...
"Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"
guzhina shqiptare ka qen gjithmon nje version i thjeshtuar i nje mixi midis guzhines turke orientale dhe asaj te italis se jugut. Per mendimin tim gjerat me tradicionale jan gatimet ne tenxhere presion.
Krijoni Kontakt