Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Pro Floodist :D Maska e ino89
    Anëtarësuar
    19-10-2005
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    212

Alkoholi në Krishtërim ?

Si e shpjegoni kete?

Jezusi deklaron nw dhiaten e Re

(Mateu 5:17)“ Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t’i shfuqizuar, po për t’i plotësuar.”

Zoti i thote Aronit ne Dhiaten e vjeter

8 Zoti i foli akoma Aaronit, duke thënë:

9 "Mos pini verë as pije dehëse as ti as bijtë e tu, kur do të hyni në çadrën e mbledhjes, që të mos vdisni; do të jetë një ligj i përjetshëm për të gjithë brezat tuaj,

10 me qëllim që të mundni të dalloni midis të shenjtit dhe profanit, midis të papastrit dhe të pastrit,

11 dhe të mundni t`u mësoni bijve të Izraelit të gjitha ligjet, që Zoti u ka dhënë atyre me anë të Moisiut".(Leviticu 10)

Dhiata e Re thote

28 Kushdo që shkel ligjin e Moisiut vritet pa mëshirë me deponimet e dy ose tre dëshmitarëve. (Hebrenjve 10)

Sipas ketij ligji a duhen vrare prifterinjte qe pine vere apo jo?

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Po, duhen vrare, por vetem nga ai njeri qe s'ka bere faj kurre.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Tamam ashtu, vetem ai qe s'ka bere faj asnjehere ka te drejte te denoje dike tjeter!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Po, ka te drejte qe te denoje, por atehere behet edhe ai me faj. Jezusi ishte pa faj, por prape ai ja fali jeten asajt vajzes qe kishte bere faj dhe qe donin me e vrare me gure, pastaj.

Domethene: rri pa faj kur je pa faj e mos i laj duart me gjakun tjeter. Zoti denon e jo njeriu.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nuk ka asnje pafaj, pervec Tij, ndaj dhe Ai i sfidoi hapur ata qe po e denonin vajzen.

Ketu eshte gjithe urtesia e Ligjit. Ligji na tregoi se jemi te gjithe mekatare dhe kemi nevoje per t'u shpenguar....
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    Nuk ka asnje pafaj, pervec Tij, ndaj dhe Ai i sfidoi hapur ata qe po e denonin vajzen.

Ketu eshte gjithe urtesia e Ligjit. Ligji na tregoi se jemi te gjithe mekatare dhe kemi nevoje per t'u shpenguar....
    Ca do te thote "shpenguar" se nuk e kuptoj dhe aq mire kete fjale?

Faleminderit

Pro Floodist :D Maska e ino89
    Anëtarësuar
    19-10-2005
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    212
    15 Sepse ai do të jetë i madh përpara Zotit; nuk do të pijë as verë as pije dehëse dhe do të jetë i përplotë me Frymën e Shenjtë që në barkun e s`ëmës.(luka 1)

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Arcimedes
    Po, duhen vrare, por vetem nga ai njeri qe s'ka bere faj kurre.
    Prandaj u kryqezua Jezu Krishti, se ne nje dasem kur mbaroi vera, e ktheu ujin ne vere per te pire te gjithe?
    S'jeni ne metro dhe ju.
    Jo vetem kaq, po ai la dhe udhezime per pirjen e veres: Ne fillim te dasmes jepet vera me e mire, pastaj nga fundi kur njerezit jane nje cike te dejshem jepet ajo e keqja . Sic benim ne Shqiperi, fillohej me ballin e kazanit te rakise se rrushit, dhe kur mbaronte, e kthenin me ndonje raki mane, apo kocimare.

Lerini keto gjera se late nam. Kush s'do mos te pije, kush do le te pije.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Ca shoke te mite, musliman te devotshem, nga kto vendet me shami me thot Homza hajde shkojme e pijme, ngaqe ishte dita e fundit e kolegjit.....nuk ja u kisha ngene e u them, jo se osht Haram e na ndeshkon Allahu,,,,njoni ja pret hajde shkojme e pijme, dehem mire e mire, neser kur te na dali pija i kerkojme Allahut te falur edhe ai na e fal gabimin.......shkum e pime ate dite, te nesermen une piva prap per ata nuk e di me te thon te drejten !!!!Saktesisht kshu me ka ndodhe---- me musliman shum te devotshem ne krahasim me ne Shqipet!!!!!

Kshuqe, te pihet por pa deme nuk osht Haram, biles une e konsideroj sevap!!!!!

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga Homza
    Ca shoke te mite, musliman te devotshem, nga kto vendet me shami me thot Homza hajde shkojme e pijme, ngaqe ishte dita e fundit e kolegjit.....nuk ja u kisha ngene e u them, jo se osht Haram e na ndeshkon Allahu,,,,njoni ja pret hajde shkojme e pijme, dehem mire e mire, neser kur te na dali pija i kerkojme Allahut te falur edhe ai na e fal gabimin.......shkum e pime ate dite, te nesermen une piva prap per ata nuk e di me te thon te drejten !!!!Saktesisht kshu me ka ndodhe---- me musliman shum te devotshem ne krahasim me ne Shqipet!!!!!

Kshuqe, te pihet por pa deme nuk osht Haram, biles une e konsideroj sevap!!!!!

Ti shoku i jem paske rreshit ne banane.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Drogat dhe substancat abuzuese
    Nga bursa33 në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-11-2007, 19:08
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Pse në krishtërim gruaja e mbuluar quhet motra e nderit?
    Nga Mision në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 11:09
  5. Te Kthyer Ne Krishterim
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-06-2002, 17:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •