Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 95
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    E ku do ta kerkosh te verteten pervec se ne mendjen dhe ne zemren tende, ose thene ne brendesine tende Miron? Nuk mund te te jape tjeterkush pergjigjet vecse vetja jote, dhe vetja jote eshte gjithe ajo qe ti e nderton vazhdimisht.
    Nuk besoj se nuk je dakord me ato qe them une sepse nuk eshte dhe qellimi im qe ti te pranosh ato qe te them une. Normalisht une jam jashte teje dhe nuk pretendoj te ndikoj sadopak ne jeten tende. 'Une' ose dikush tjeter me te cilin ti komunikon, sherbejme thjesht si nje pasqyre apo ekran perballe te cilit qendron vetem ti.
    Rendesi ka qe ti te arrish te hulumtosh dhe te kuptosh gjithmone duke u nisur nga vetja jote sepse ti je boshti i rrotullimit te te gjitha ne pasqyrave te tjera.
    Personalisht, une besoj ne jeten e pertejme, sepse sic e kam thene dhe ne mesazhin e meparshem, perderisa ekzistojne dhe endrrat dhe fenomene te tilla si ai i deja-vu-se, caste ne te cilat njeriu dyshon per nje ekzistence te meparshme per te cilen nuk eshte dhe aq i vetedijshem, atehere pse te mos shpresosh dhe ne pavdekesine e shpirtit?
    Nejse, te pakten te mos e lejojme veten qe frika ndaj vetes, apo dyshimet e besimit tone te kthehen ne nje paranoja te vertete, pasi te jetosh me frike eshte njesoj si te mos jetosh fare ose te genjesh veten se po jeton. Pastaj nuk ia vlen te rrime e te mendojme edhe per nje doktor zemrash apo nje dijetar qe te mund tu pergjigjet te gjitha pyetjeve tona.
    Te pakten une mendoj se zgjidhja eshte e brendshme dhe se vlera te tilla si dashuria mund te te japin gjithe pergjigjet e botes....
    miqesisht Puhiza
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    A i keni bere ndonjehere pyetje vetes se si ka lindur frika?

Cfare pergjigje keni marre?
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    Mendoj se ndjenjat jane nje gje e mire,apo jo Albano...dhe sidomos kur kalon ne veshtiresi apo probleme,sepse atehere fillon qe ti shikosh gjerat ndryshe,jam dakort me ty por vazhdoje mendimin mos e ler gjysme ......

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Ne cfare kuptimi si ka lindur frika Albo? Si koncept, si ndjesi, si ndjenje?
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    Albo,kjo frike ke ne kemi brenda eshte fare e thjeshte per tu kuptuar,e kemi te trasheguar nga prinderit,eshte ajo natyra jone...qe kemi prej...njeriut te pare qe u krijua,ose me mire te them qe krijuesi e krijoi,dhe qe kurre nuk do te hiqet ne rast se nuk do te kuptojme te verteten qe do te na cliroje nga cfare do lloj frike.........................pra kemi frike nga shume gjera (pa permendur shembuj) bile dhe nga vdekja por nuk kemi ``frike``nga ai qe na krijoi...Si thoni....?CESHTJE ESHTE SE DHE NGA E VERTETA KEMI FRIKE por me lejoni qe te them se ajo te sheron,te jep fuqi.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Puhiza, po te bej nje pyetje qe e ka bere njeri prej profesoreve te mi te letersise (lenden qe une kisha me pak qejf), me shprese qe mund te kapesh esencen e asaj qe pyeta.

Profesori im ishte nje njeri utopik, qe besonte se ai ishte Zot i jetes se tij, kjo e bente kete sa egoist edhe budalla ne syte e nxenesve te vet. Dhe nje dite, profesori na hedh nje "bombe" ne klase, meqenese ai ishte ateist dhe krenar per kete:

Nese Zoti krijoi Even dhe Adamin, perse duhej qe te krijonte edhe Pemen e Diturise ne mes te Kopshtit te Edenit?

Kjo pyetje me ka lodhur edhe mua per disa kohe. Nuk po u jap pergjigjen time, pasi do te ishte me interes te lexoja pergjigjen tuaj.

Albo

P.S Po jua bej kete pyetje per te dale tek "frika"
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Pse e mbolli dhe pemen e se mires dhe se keqes zoti????? Se donte qe njerzit te kishin frike perendie thua ti? Se nese nuk kishin frike perendie do te ishin te barabarte me zotin huh? Nuk besoj se donte rivale zoti....
    Summertime, and the livin' is easy...

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Pse e mbolli dhe pemen e se mires dhe se keqes zoti????? Se donte qe njerzit te kishin frike perendie thua ti? Se nese nuk kishin frike perendie do te ishin te barabarte me zotin huh? Nuk besoj se donte rivale zoti....
    Cupka, me duket se nuk e ke te qarte historine e mesiperme. Zoti krijoi nje kopsht si parajse, krijoi edhe njeriun e pare Adamin, nga brinja e Adamit krijoi Even qe ti bente shoqeri Adamit. Dhe Zoti u tha te dyve, ushqehuni me frutat e pemeve, pini uje nga burimet por vetem nje gje nuk duhet te beni. Nuk duhet te hani fruta nga pema e ndaluar. Ne kete pike Zoti nuk i kercenoi Even duke u thene "mos hani fruta se do tu bej kete ...". Ai thjeshte u beri te qarte qe te mos hanin fruta nga Pema e Diturise. Pyetja qe profesori bente ishte:

Perse Zoti e mbolli kete peme ne mes te kopshit? A nuk do te ishte me mire te mos ta kishte mbjelle fare?

Eshte pyetje lodhese

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Mendimi im.....

Ajo pema u mboll aty per ti treguar njeriut se me gjithe te mirat qe kishte dhe qe mund te gezonte (Ai kishte gjithcka ne kopeshtin e Edenit), ai (pra njeriu) nuk mund te ishte Zot. Kishte kufizime per te dhe pikerisht ajo pema ishte kufiri qe njeriu nuk duhet te shkelte per te merituar lumturine qe i ishte falur ne Kopeshtin e Edenit.

Por shume bukur e ke spjeguar Albo, vertet Zoti nuk i kercenoi, por vetem i terhoqi vemendjen. Ai nuk i tha se ci priste nese do e hanin pemen. Pse nuk i tha? Qe ti linte te lire te vendosnin dhe te mos i imponohej ne vendimin e tyre dhe tjeter, sepse Zoti nuk duhej besuar vetem nga frika, por sepse ai ishte krijuesi i tyre(pra duhej besuar nga dashuria)

Dhe kjo ka te beje pikerisht me ate qe cdonjeri eshte i lire te besoje zot, apo dicka tjeter, ...apo asgje....

Gjithesesi, per kete mund te flitet pa mbarim...

Sigurish qe kjo qe Albo ka shtruar me siper, ka lidhje me temen qe po diskutohet ketu, por kete do e thote ai me bukur...
    Ji Vetvetja!

Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    Qe te diskutojme pse e vuri apo cfare i mungoi pemes kjo per tani s`na shqeteson shume me shume se kjo eshte dicka tjeter qe duhet te shikojme....sa mire kur gjerat fillojne qe te dalin ne drite,pra, eshte Perendia -njeriu -dhe pema, po cfare ndodhi pasi njeriu nuk iu bind Perendise, dhe kur Perendia e thiri ku ishte njeriu? C`FARE NDODHI ME PAS...?Ne menyre qe te dalim te e gjithe tabloja jone e madhe dhe qe te jete e qarte,jane akoma disa copeza te tjera qw duhet te gjejme (te kuptojme) per te pare komplet tablone.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Odeonet
    Nga Dito nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 24-02-2009, 01:15
  2. Tė kujtojmė Kėngėtaren Anita Bitri !
    Nga TiLoNcE nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 18-10-2007, 11:15
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Si e ka emrin ajo lulja mor aman? me ate eren e ngrohte e te embel
    Nga katana nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-09-2004, 18:26
  5. Kujtime nga koha e ppsh-se
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-02-2003, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •