Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    *KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184

Talking Kur u shkru Bibla!

KUR DHE KUSH E SHKROI BIBLEN????

Te nderuar shok ku do qe jeni po flitet shum kunder muslimanizmit ne kete rreth,qdo dite e me shum ne kete forum shef tema dhe teori te reja rreth islamit,trillime,genjshtra,urrejtje??

Dua ta di se sa jeni ne gjendje te genjeni po ashtu per biblen ashtu siq po genjeni per Kuranin?

Me nderime kosovarja Arjeta!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arjeta : 19-10-2002 mė 12:28
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Une nuk jam adekvat te te jap pergjegje per Biblen se nuk e di.

Per kete qe thue per muslimanizem vertete qe njerzit po ndahen ne taborre por edhe kunder krishtenizmit.

Kohen e fundit vertete ka kritika per gjera te cilat po ngjajne ne shtetet islamike edhe me sa une e kuptoj keto po kritikohen.

Pse a te duket se eshte drejte se si jetojne popujt ne keto shtete?
    Pa liri, skan kurrfar te drejtash njerzore e as te zgjedhin priset e vet skan te drejte.
    Analfabetizimi eshte ne ato permasa qe eshte mkat.

Ti me sa shof jeton ne Danimake, nuk kuptoj se si e perqesh
    kulturen perndimore kurse ti vet jeton aty dhe je pjese e saj?

Me duket qe vetveten demanton!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    E/I dashura...Iliria e para

Pamarrparasysh se ku jetoj,une jam shqiptare Kosovare dhe gjithmon do te jem,perendimi nuk do te ma ndrsyshoj mendjen dhe fen edhe nese jetoj edhe 1000 vite ne DK ti po me keqkuptom mua se une nuk po e perqeshi ata por dua ta di se pse gjithnje perqeshet Kurani ketu ne forum?

Kjo nuk eshte e drejte e askujt dhe qdo kush ne jete ka te drejte te besoj ne ata se qka don me besu,feja ime eshte islami sikurse eshte e krejt Kosoves,nuk dua ta ofendoja asnje ketu por dua ta di se qfare jan pergjegjjet e jauja per kete tem?

Me rrespekt Arjeta
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Vertete qe shumica ne Kosove jane te besimit musliman, por ka edhe te tjere e disa nga ata ishtin edhe Nen Tereza, Anton Ēeta,Mark Krasniqi etj.

Keq e njifke Historine e Kosoves!

Mue me duket qe ketu ne forum muslimanet nencmojne Biblen e te tjeret Kuranin (per fat te keq).

Do te duhej qe te jemi me objektiv e mos ti themi njeri tjetrit ate ēka skemi deshire te na e thon tjeret.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Edhe une jam kunder perqeshjeve,nenqmimeve te feve te tjera dhe kurre skam dashte as qe te hy ne kete teme por mbas shum shkrimeve qe i lexova ketu ne forum e vertetova se disa nga NE po mundohen ta hedhin poshte Islamin dhe une kete nuk mund ta duroj ne ansje menyre,thash edhe me lart se kurre se kam nenqmu krishterizmin dhe as qe tentoi se nese e shikojm kombin per nga feja kurre nuk do te behemi bashk se edhe Kosova ka katolik dhe ka pas por nje perqindje shum te vogel...
    Dua te them se po mos ta dija historin e popullit tim me kishte ardh turp te futesha ne kete forum!
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

i/e regjistruar Maska e Ndriēimi
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    KUR DHE KUSH E SHKROI BIBLEN???

Arjeta, nuk eshte shume e rendesishme se kur u shkruajt bibla me e rendesishme eshte se "KUSH E SHKROI BIBLEN?"

Kristjanet thone se biblen e kane shkruajtur 40 persona dhe shkrimi ka zgjatur 300 vjet.

Pra biblen e kane shkruajtur 40 persona dhe 4 prej ketyre jane te njohur, ndersa te tjeret nuk jane te njohur, dhe kristjanet thone qe te gjithe keto persona jane te frymezuar nga Zoti.

Sic e dime ne bibel ka shume konntradita, por perseri kristjanet thone se edhe pse ka kontradita njerzit qe e shkruajten biblen jane te frymezuar nga Zoti .

Ne kete rast kristjanet nje gje duhet te pranojne :

1)Ose te pranojne se i gjith shkrimi biblik nuk esht nga Zoti.
    2)Ose te pranojne se Zoti i ka genjyar ato qe eshkruaten biblen.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Arjeta

Kosova nuk eshte muslimane, por shqiptare. Muslimane jane Arabia Saudite, Irani, Iraku, Afganistani etj. Dhe ne me keta shtete nuk kemi asgje te perbashket, ne jemi shqiptare evropian, e jo arabe e aziat. Ilamizmi jone eshte formal dhe nuk ka te beje gje me islmain e vertete.

Islami i verete diskriminon femren ne aspketin juridik te ndarja e pasurise. Islami toleron martesne me katera, islami urren dashurine dhe e ndalon te rinia, por propagandon martesen shtazore, pa u pare dhe pa u njohur. Islami urdheron femra te fute ne thes " BURKA " sespe ajo nuk ka te drejt sa ka mashkulli. Ti e din se te ne ne Kosove nenat tona jane shumica anlafabete, jo pse nenat tona nuk e donin shkollen, por se feja ua ndalonte. Ti e din pushtimin serb dhe e din se sa mire ka kkaluar hoxhallaret nen kete pushtet, pse, sepse keta ishin me vite dora e djathte e udb-s dhe ndalonin shqiptaret te mos shkolloheshin!

Islami i vertete nuk eshte i praktikueshem sepse muhameti nuk ka mund te dije se pas 1500 vjeteve njerzit nuk punojne ne ara dhe nuk mund te falen kur ata te dojne, se askush nuk te toleron ta nderpresish punen pese here ne dite.

Dhe ne fund e dashura Arijeta Islami eshte ideologjia me antifemer qe ka zbuluar mendja njerzore deri me sot, ajo eshte fund e krye ideologji maskullore. Une nuk po ofendoj islamin, mos ben akuza te tilla. Ato qe i them mund t “i dokumnetoje me ajete nga kurani, genjeshtrat dhe trillimet nuk me pelqejne. NEse mendon se islami eshte i mire per femra , atehere merr pak kohe dhe shiko faqet arabe dhe do te shohish se grave as syte nuk ua sheh sepse kjeshtu urdheron kurani dhe une mendoj se ti nuk ke nje BURKA ne koke, sepse ti je si une muslimane formale dhe me jete evropiane. Ti pushon te dielen si krishteret, e jo te premten sic duhet te bejne muslimanet. Ti numron vitin 2002 e jo sic bejne arabet 1456 apo ku ta di une. Ti vishesh si evropiane, sepse je shqiptare e jo afroaziatike...

Nese mendon se une beje trillime te pabaza me permend nje gje dhe une t“i kopjoj ajetet nga kruani dhe t“i sjelle ketu.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    I di ajetet Kuranore ti Albano????

D.m.th ti Alban nga tema qe quhej :

KUR U SHKRUA BIBLA??

Kalove ne keto trillime qe dallohen me te paren.

Arjeta, nese me lejohet te te them se me keto persona vetem se e ke humbur kohen ne e zgjat shume.

Albano, tani qe pa shkruaj eshte vone sic duket eshte ora 1:00 ndersa ne Kosove mendoj se eshte 2 ore me vone se ketu ku jam une.
    Dua te them kaq i kushtuar je me keto fjal qe i perserit ne te gjitha shkrimet?

Anėtarėsuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Edhe une jam me ju Ndricim bravoooo me vjen mire qe thua ashtu se kurre se kam menduar se nje kosovar si albani te del dhe ta nenqmon islamin qe eshte feja me e PERKRYER ne bote??

Por prap them se qdo kush eshte i lire me thene mendimin e vet dhe nuk dua ta akuzoj askend kur njeriu ka nje bindje te till askush nuk mundet te ja kthej mendjen,dhe as qe do te tentoi Zoti qdo kujt ja ka dhene dashurin dhe fen ne menyra te ndryshme....

Per fund kisha nje pyetje per ju *shen albani* me falni por ciles fe i takoni ju nese ben me dite????

Pershendetje Arjeta!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arjeta : 19-10-2002 mė 19:43
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    Nje pergjigje te shkurter per ato shpifjet e shumeperseritura te Albanit.

Separi muslimanet jane te kenaqur me cdo ligj qe eshte vene ne fene islame, dhe deri me sot nuk eshte ankuar asnje per keto ceshtje.
    Ka gra muslimane qe e praktikojne islamin ne cdo vend te botes ashtu sic urdheron Kurani, dhe kete nuk e bejne se i detyron udheheqesi i atij shteti por se u pelqen morali islam.

Tani te flasim pak per akuzimet qe i behen Muhamedit (s.a.vs) qe ka vrare njerez.
    Do permend nje histori per te treguar se si ishte misjoni i ketij profeti se si i therriste ne fene islami me te njejtat fjale si te profeteve te meparshem.

Kur Muhamedit ju dha profecia per te thirrur ne fene islame, ai flloi ti keshillonte njerzit me "maral" dhe me "mrekulli" te dhuruara nga Zoti, dhe dhe jo duke luftuar me shpate .
    Keme nje shembull kur profeti u tregoi nje mrekullim ku ne pranine e shume njerzve ndau hene ne gjysem.

Per kete lexojme ne Kuran nje varg ku thote :
    "Momenti (i katastrof‰s s‰ p‰rgjigjthshme) ‰sht‰ afruar, e h‰na ‰sht‰ ‡ar‰ (n‰ dysh)"
    Kuran 54. Kamer

Sipas te gjithe komentatoreve te Kuranit kane rene ndakort se ky incident ka ndodhur ne Arabi (Meka) .
    Hena eshte care ne dy pjese dhe kjo ka ndodhur ne sy te shume njerzve .
    Dy pjeset jane jane care dhe jane ndare ne distance te larget, pastaj dy pjeset e henes jane bashkuar me shpejtesi. Kete ngjarje e kane pare shume njerez qe atehere ndodheshin ne Meke dhe jashte Mekes .Pas kesaj njerzit qe kishin qene larg atij vendi (ku ndodhi carja e henes) erdhen ne Meke dhe njerzit qe e kishin pare kete ngjarje me syte e tyre i pyeten keto ne menyre qe te siguroheshin per kete, dhe ato njerez thane se e kishin pare edhe ato nje gje te tille.

Per kete ceshtje ka folur edhe NASA qe ka shpenzuar $ 100.000.000.000 dollare nga nje udhetim te bere ne hene per te studjuar henen.Nje zbulim qe eshte bere nga NASA mes te tjerash kishte zbuluar se hena ishte care dikur me perpara.Ky lajm eshte bere nga BBC. http://mlivo.hypermart.net/6e-tefsir.htm

Kjo ngjarje ndodhi per arsye se njerzit qe nuk e besonin Muhamedin(s.a.v.s) ti te derguar, i kerkuan qe te tregonte nje shenje ne menyre qe ti besonin se eshte i derguar.
    Profeti nje dite mblodhi shume njerez dhe i kerkoi Zotit qe te tregonte nje shenje per te treguar vertetesine e Muhamedit dhe njekohesisht per tu a bere te qarte njerzve se qiejt nuk jane krijuar vetvetiu dhe se jane nen udheheqjen e dikujt.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •