Close
Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 216
    i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Ihti

Po them para se te kalohet te F, mungon nje akord, ka nevoje per dicka plotesuese.

.
    Ka kaluar me kohe ne F (por veshi jot ndegjon dhe e ka mendjen vetem ke Am) dhe ka vajtur ke G (C, F dhe G) dhe kjo e ben refrenin komplet.

Per sa i perket asaj qe din ti, un e kam parasysh, prandaj u mundova qe t'ju ndihmoj (Ty dhe Shqiptarin 02) dhe t'ju jap informacione, por meqense ti i merr si leksione, atehere bej cfare te duash e kape kengen ashtu sic ke qef ti.

[Am] mund ta futesh ne fillim gjate intro's, por kjo nuk do te thote qe kenga eshte ne Am.
    Intro eshte nje permbledhje dhe pergatitje e shkurter e historise se kenges dhe prandaj perdoret Am, sepse edhe ky akord eshte gjate kenges.

Por vazhdoni, si te keni deshire, ti bashke me shqiptarin 02. Un i shkruajta ato qe kisha per te shkruajtur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 11-05-2006 mė 22:33
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Ka kaluar me kohe ne F (por veshi jot ndegjon dhe e ka mendjen vetem ke Am) dhe ka vajtur ke G (C, F dhe G) dhe kjo e ben refrenin komplet.

Per sa i perket asaj qe din ti, un e kam parasysh, prandaj u mundova qe t'ju u ndihmoj (Ty dhe Ihtin) dhe t'ju jap informacione, por meqense ti i merr si leksione, atehere bej cfare te duash e kape kengen ashtu sic ke qef ti. Am mund ta futesh ne fillim gjate intro's, por kjo nuk do te thote qe kenga eshte ne Am. Intro eshte nje permbledhje dhe pergatitje e shkurter e historise se kenges dhe prandaj perdoret Am, sepse edhe ky akord eshte gjate kenges.

Por vazhdoni, si te keni deshire, ti bashke me Ihtin. Un i shkruajta ato qe kisha per te shkruajtur.
    Kush kerkovi ndihmen tende spo e kuptoj? Smendoj se ta shtriu doren njeri , Kerkove ndihme ti IHITI se une smbaj mend te kem kerkuar. ti hyre ktu si filozof me teorira matematikore po na jep mend ,dhe re brenda me kembet tende, prandaj shiko kush mer zjar une apo ti? Me ty une sbie dakort me asgje ste lejon egoja tende per tu bere nje muzikant i urte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shqiptari02 : 11-05-2006 mė 22:41
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anėtarėsuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Ore ju te 3, po mjaft mer se lat nam. Nese keni mundesi te postoni ndonje kenge do tua dinim shume shume per nder po ska lezet te beni llafe kush ka te drejte e kush jo. Seicili te postoj materialin e vet ashtu sic i duket me mire atij dhe kaq.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga shqiptari02
    Kush kerkovi ndihmen tende spo e kuptoj? Smendoj se ta shtriu doren njeri , Kerkove ndihme ti IHITI se une smbaj mend te kem kerkuar. ti hyre ktu si filozof me teorira matematikore po na jep mend ,dhe re brenda me kembet tende, prandaj shiko kush mer zjar une apo ti?
    Dhashe ndihmen dhe informacionin tim per nje akord qe kishe shkruajtur Ihti dikur dhe qe ti e quajte "pavend" prandaj. Dhe per mua ai akord nuk ishte dhe aq pavend dhe aq kot. Dhe keshtu linden edhe shkrimet e tjera. Dhe ti bashke me Ihtin thane qe un nuk mund te gje dot dicka ne muzike, s.psh. melodine e nje kenge. Prandaj un reagova.

Por tani, vazhdo shkruaj cfare te duash.

Pershendetjet e mija.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 11-05-2006 mė 22:50
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-03-2005
    Postime
    46
    Pe arcimedes.

Me pak fillozofi ktu ne forum e me shume akorde....Arcimedes zgjithet kollaj ky problem ja po te jap akordet dhe fjalet e nje kenge te lutem kendoje dhe incizoje me microfon qe ka kompjuteri dhe ta degjojme. Kte kenge e kam degjuar para shume vitesh ne kasete dhe ne internet e kam kerkuar po se besoj se eshte as gjekundi. Jam me se i sigurt qe e vetmja menyre qe mund tia gjesh melodine eshte sikur ta kesh degjuar ose sikur ta kesh ne ndonje cd ose kasete.

Une kam me pak se 2 vjet qe i bie kitares dhe po te shikosh postimet e para qe kam vene une do ta kuptosh sa dobet isha para nje viti por shyqyr me ndihmen e Shqiptari002 dhe njerez te tjere ne forum kam perparuar goxha dhe tani kur lexoj postimet e tua po me vjen cudi (to say the least) me kto qe po thua ti.

Cm--------G
    Jashte fryn era
    G----------Cm
    Xhamat I dridh
    Cm------------G
    Per dite te ngrohta
    G----------Cm
    Kujtime lidh

Fm----------------
    N’ket dhome te madhe
    -----Cm
    Vetmuar jemi
    --------G---
    Pikllimet neve
    Cm------------
    Kurre spo na lene

Ajo shkoi mbreme
    Shpinen ma ktheu
    La dhe vajze vetem
    Zemrat na I theu.

Por une nuk jepem
    Nuk thyhem dot
    Do ta rrit vajzen
    Me g’zim pa lot

Gentiana bija ime
    Gentiana nena shkoi
    Gentiana dhimbja ime
    Per ty vdes per ty jetoj
    Dhe ender te bukur per ty shikoj.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar entiond pėr postimin:

flori111 (26-08-2015)

i/e regjistruar Maska e FENIXI
    Anėtarėsuar
    13-01-2006
    Postime
    27
    kush i di akordet e "kali i bardhe" serenate korcare?
    faleminderit!

Memnoch, (the accuser) Maska e Marcel
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    your dreams
    Postime
    15

Post Ne kerkim te notave shqiptare

Te dashur shqiptar, kan kaluar pothuajse 6 vjet qe se kam prekur token shqiptare. S'me ka shkuar mendja ndonjehere se do te me mungonte kaq shume. Nejse i kam premtuar vetes se kete behar "gjalle a vdekur" kam per te shkuar. Para se te futem ne teme, doja ti kerkoja ndjese te gjithe shqiptareve qe jane duke lexuare kete artikull dhe hasin gabime gramatike, kan kaluar vite qe se kam ushtruar, po gjerat kane per te ndryshuar qe sot a tutje (nuk e di nga me erdhe kjo ndjenje e forte patriotike, por perderisa erdhi pse mos ta shfytezoj). Nejse ideja e ketij artikulli eshte per te sjell ne pamje nota muzikore te kengeve te shquare shqiptare. Sidomos te luajtura ne kitare.
    Si krijuesi i kesaj teme, me lejoni te bej kerkesen e pare, e cila eshte kenga a dy vellezerve arberesh dhe me sa dij une titullohet "per ty nje serenate," kjo kenge me pelqen marrezisht, ne qofte se asnjeri nuk i gjen dot notat, te pakten me thone ku mund to gjej kete kenge, dhe do perpiqem tia gjej melodin. Nese dikush e ka kete kenge dhe deshiron te ma japi, ju lutem me njoftoni, ne forum, mesazh private ska rendesi.
    Me kete te thene po e mbyll artikullin dhe shpresoj te shikoj muziken shqiptare te zberthyer ne kete teme, ku mund ta shijojme te gjithe... Te dashur shqiptare ju uroj te gjitheve shendet dhe pse jo gezuar krishlindjet dhe vitin e ri qe po afrohen dita dites.[/SIZE]

Memnoch, (the accuser) Maska e Marcel
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    your dreams
    Postime
    15
    une thjesht kisha deshire te hapja nje teme te re po se kisha iden se kjo teme paska qene e hapur me perpara. Po nje vrejtje kam,, "shume pak akorda dhe shume llafe te panevojshme",,,, nejse nejse
    Arcimedes ose ju Dj Visi, mbase mund te me ndihmoni per kerkesen time.,,, Kengen e atyre dy vellezerve arberesh "nje serenate per ty",,
    Dhe me sa vura re pothuajse te ghitha kenget ne kete forum ishin te dhena ne Korda, po me sa mbaj mend une kjo keng eshte luajtur me "finger picking" e cila eshte menyre me e veshtire dhe tingullon shume here me mire ne kitare elektrike, nejse chords ose tabs ska rendesi thjesht kushdo tja nxjerri melodin do jet shume i mirpritur,,,, dhe jo me argumente, pothuajse gjysma e faqeve ishin "worthless"

i/e regjistruar Maska e FENIXI
    Anėtarėsuar
    13-01-2006
    Postime
    27
    [QUOTE=Marcel]une thjesht kisha deshire te hapja nje teme te re po se kisha iden se kjo teme paska qene e hapur me perpara. Po nje vrejtje kam,, "shume pak akorda dhe shume llafe te panevojshme",,,, nejse nejse
    Arcimedes ose ju Dj Visi, mbase mund te me ndihmoni per kerkesen time.,,, Kengen e atyre dy vellezerve arberesh "nje serenate per ty",,
    Dhe me sa vura re pothuajse te ghitha kenget ne kete forum ishin te dhena ne Korda, po me sa mbaj mend une kjo keng eshte luajtur me "finger picking" e cila eshte menyre me e veshtire dhe tingullon shume here me mire ne kitare elektrike, nejse chords ose tabs ska rendesi thjesht kushdo tja nxjerri melodin do jet shume i mirpritur,,,, dhe jo me argumente, pothuajse gjysma e faqeve ishin "worthless"[/QUO

po tekstin e asaj kenge e di ?
    te lutem postoje po ta dish

azagori Maska e Korca_Reli
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    A(m)
    A te kujtohet ajo nate
    D(m)
    Kur dockat mi hidhje ne qafe
    --------C---------G---------A(m)
    Dhe me puthje me puthje si e mare
    -------C--------G------------A(m)
    Me ato buzka qe shum te ishin thare
    --------C---------G---------A(m)
    Dhe me puthje me puthje si e dehur
    -------C--------G------------A(m)
    Me ato buzka qe shum te ishin tretur

(vazhdojne te njejtat akorde)

Do me kerkosh oshpirti im
    Do me kerkosh por sdo me gjesh
    Se larg teje larg teje do te jem
    As ne qell as ne toke sdo me gjesh
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korca_Reli : 27-02-2007 mė 18:34

Faqja 18 prej 22 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  3. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •