Close
Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 216
    Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    I provuam te tera te lutem mos posto me kenge se i bere corbe te tere. Ja fut si kau peles. Dmth ne te gjithe ktu jemi gabim ti je drejt? right? Mos mendo se je vetem ti ne kte bote, te genjen mendja ose ke vidha mangut nje nga te dyja.
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga shqiptari02
    I provuam te tera te lutem mos posto me kenge se i bere corbe te tere. Ja fut si kau peles. Dmth ne te gjithe ktu jemi gabim ti je drejt? right? Mos mendo se je vetem ti ne kte bote, te genjen mendja ose ke vidha mangut nje nga te dyja.
    Atehere na trego ti akordet e kenges nje "dite dimri" te lutem. E leri fjalet e teperta se s'ta ka njeri per borxh. Jane gabim, atehere urdhero, shkruaj akordet e mira qe ta shoh edhe un se ku jam gabim.

Kaq e thjesht eshte jeta. Mos u fut ne tema e llafe boshi.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Atehere na trego ti akordet e kenges nje "dite dimri" te lutem. E leri fjalet e teperta se s'ta ka njeri per borxh. Jane gabim, atehere urdhero, shkruaj akordet e mira qe ta shoh edhe un se ku jam gabim.

Kaq e thjesht eshte jeta. Mos u fut ne tema e llafe boshi.

spo kuptojme se kush ben llafe bosh e shkruan nga 4 faqe pa lidhje? gabimet gjeji vete me qe qenke kaq muzikant i zoti sta dalka njeri, me duket se paske shume kohe ne doren tende

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    spo kuptojme se kush ben llafe bosh e shkruan nga 4 faqe pa lidhje? gabimet gjeji vete me qe qenke kaq muzikant i zoti sta dalka njeri, me duket se paske shume kohe ne doren tende
    Un nuk shoh gabime. Ti qe shikon, shkruaje ashtu sic duhet. Perndryshe rri rehat, se nuk mund te bej dot gje me kete kritike boshe.
    "Ke gabim"- thua ti;
    "Po cfare kam gabim? - pyes une.
    "Korrigjoje vete", thua ti.
    "E po me ler rehat atehere", them une.

Mesohu njehere se si te korrigjosh e si te besh kritike e pastaj me jep mua kritike. Un ta tregova me siper se si jepet kritika: me shkruaj konkret cfare eshte gabim.

Pershendetjet e mia.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Archimedes, vargu i pare eshte i vdekur akord minor; La, Re, ku te duash ti kape.
    Linjen e akordeve nuk e di, se nuk e kam provuar t'i gjej, dhe nuk jam aq i zoti sa ta kap menjehere, ndaj me duhet kohe qe te ulem e te merrem me te.

Keto qe ke vene ti, nuk qendrojne.
    Ate qe te thashe une me pare, dhe qe te tha dhe Shqiptari me pas, eshte qe mos i ngaterro njerezit kot, kur nuk e ke te qarte per vete.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192
    Un nuk shoh gabime. Ti qe shikon, shkruaje ashtu sic duhet. Perndryshe rri rehat, se nuk mund te bej dot gje me kete kritike boshe.
    "Ke gabim"- thua ti;
    "Po cfare kam gabim? - pyes une.
    "Korrigjoje vete", thua ti.
    "E po me ler rehat atehere", them une.

Mesohu njehere se si te korrigjosh e si te besh kritike e pastaj me jep mua kritike. Un ta tregova me siper se si jepet kritika: me shkruaj konkret cfare eshte gabim.

Pershendetjet e mia.
    Degjoje o peshk.

(La-) Ne jetėn time La- Sol + Fa+ (mga 1/3 e kohes)
    [Fa+]ka qėnė njė cast
    kur unė [Sol+] pėr ty pata nevojė
    [La-]Jo pėr tė tuat La Sol+ Fa +
    gjeste, [Fa+] fjalė
    por ti pranė meje mė [[Sol+]qėndroje

[La-] E kundėrta ndodhi ti ike [Fa+) larg
    Ato ditė [F] dimri tė jetės (SOl+) sime
    [La-] Gjithmonė gėzimet i danim [Fa+] bashkė
    Pėrse me [G] ike, mėbraktise (La- )

Ti kur i ngateron kenget nga minor ne maxhor cpres me nga ty une? E nis kengen ne Do maxhor e mbaron ne Sol + ku e ke pare kte zgjidhje muzikore ti? Muzika vertet eshte matematike po jo tja futes si te duash ti , cdo formule ka zgjidhje ashtu edhe muzika si thua ti 2+3= 7? Pastaj cme intereson mua se cdi ti teorikisht , ti praktikisht ma hoqe trurin kam pas dash nje grua 40 vjece nisen ne C? Ti e ke veshin si dersase pe haleje mos fol me ktu se ske fytyre, edhe sillme ktu muzikantin me te mire e luaja ne Do maxhor dite dimri ka per te te nxjere me shqelma nga oxhaku. Skam me kohe te merem me ty se ti qenke si ato grate e liga ste mbushet mendja. Ihiti provoje ti me kto akorde qe te shkruajta une dhe me thuaj neqofte se nuk tingellon tamam,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shqiptari02 : 11-05-2006 mė 16:31

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Dite dimri

[Am] Ne [C] jetėn time Am G F (nga 1/3 e kohes)
    ka qėnė njė [F] cast
    kur unė [G] pėr ty pata [Am] nevojė [E]
    [Am] Jo [C] pėr tė tuat Am G F
    gjeste, [F] fjalė
    por ti [G] pranė meje mė [Am] qėndroje [E]

[C] E kundėrta [F] ndodhi ti ike [G] larg
    Ato ditė [F] dimri tė jetės [G] sime
    [C] Gjithmonė [F] gėzimet i n'danim [G] bashkė
    Pėrse me [F] ike, mė braktise [G]

I bera nje korrigjim te vogel kenges. Ketu posht po shkruaj arsyjen, pse?
    .................................................. ........................

Ti shqiptari 02 me duket se vike nga Korca. I bere te gjitha kenget ne Am. Kjo nuk eshte kenge ne Am, por ne G. Eshte kenge rock i lehte dhe jo serenate dhe qeramane, prandaj eshte edhe ne major [G].

Por nejse, per shtesat gjate kenges [Am], [G] dhe [F] ke te drejte. E bejne kenge pak me te veshtire, por kenga e mban perseri ate bukurine e saj. Mirepo duhet qe te jesh kitarrisht i mire qe te ndrosh dhe te luash tre akorde per nje kohe shume te shkurter (te tre akordet menjehere njera mbas tjetres). Por nuk eshte gabim, perkundrazi shtesat jane mire. Jam edhe un dakort.

Pėrse me [G] ike, mėbraktise (La- ) nuk eshte mire

[C] E kundėrta [F] ndodhi ti ike [G] larg
    Ato ditė [F] dimri tė jetės [G] sime
    [C] Gjithmonė [F] gėzimet i n'danim [G] bashkė
    Pėrse me [F] ike, mė braktise [G] . Kjo eshte mire

Ke refreni ti perdor 3 akorde te ndryshme ( Fa, Sol dhe La -) qe ne fund te vargjeve mbarojne ndryshe.

Refreni duhet qe te jete i njejte si ne fillim, ashtu edhe ne perfundim, perndryshe nuk quhet refren. Refreni qe ke shkruajtur ti duket njehere ne [Am] dhe njehere ne [G]. Duhet ti permbahesh nje linje dhe nje ritmi muzikore, perndryshe kenga merr fund. Linja e kesaj kenge eshte ne [G] dhe kjo do te thote qe akordi [G] perdoret me shume se nga te gjitha akordet e tjera, sidomos kur behte fjala per refrenin.

.................................................. .................................................. ...............

Shqiptari 02, ti ke aftesi per muzike, mirepo je pak i nxituar dhe ke deshire qe te futesh sa me shume akorde dhe te eksperimentosh sa me shume me akordet.
    Gje e mire kjo. Vazhdo keshtu, sepse un jam i bindur qe nje dite do te gjesh linje akordike te nje kenge dhe do ta kuptosh qe kenga shkruhet simbas nje dhe jo dy rregullave matematikore; domethen jo ne linje Am dhe ne G ne te njeten kohe, por ose ne G, ose ne Am, perndryshe kenga behet teper e nderlikuar dhe nuk merret me vesh se ne cilin moment fillojne strofat e kenges dhe kur mbarojne ato dhe kur fillon refreni dhe ne te cilin moment mbaron ai.

.................................................. .................................................. ..................
    P.s. : Shqiptari 02: me te gjitha fjalet qe me ofendon, ai je vete ti, dakort?
    Ti e shkuajte ate variacionin tend te kenges, atehere shume mire.
    Faleminderit. Un doja qe te ndihmoja dhe qe te informoja ty dhe ata njerez te tjere qe kane pasion dhe deshire per muzike.

Jepni kritikat ju lutem, por ne menyre te sjellshme, perndryshe un nuk shkruaj me ketu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 11-05-2006 mė 20:17

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Degjoje o peshk.

(La-) Ne jetėn time La- Sol + Fa+ (mga 1/3 e kohes)
    [Fa+]ka qėnė njė cast
    kur unė [Sol+] pėr ty pata nevojė
    [La-]Jo pėr tė tuat La Sol+ Fa +
    gjeste, [Fa+] fjalė
    por ti pranė meje mė [[Sol+]qėndroje

Strofa e pare me ngjan tamam. Te strofa e dyte me duket s ai e kthen ne Maxhor
    dhe e mbyll ne la minor.

C
    E kundėrta ndodhi ti ike [Fa+) larg
    C
    Gjithmonė gėzimet i danim [Fa+] bashkė

Te ajo pjesa "Ti ike larg" para F sikur ka nevoje per nje kalim tjeter...po s'e di cfare.

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Ihti
    Strofa e pare me ngjan tamam. Te strofa e dyte me duket s ai e kthen ne Maxhor
    dhe e mbyll ne la minor.

C
    E kundėrta ndodhi ti ike [Fa+) larg
    C
    Gjithmonė gėzimet i danim [Fa+] bashkė

Te ajo pjesa "Ti ike larg" para F sikur ka nevoje per nje kalim tjeter...po s'e di cfare.
    E ke te shkruajtur Ihti: C, F dhe G. Shiko siper. Ajo nuk mbaron as ne F dhe as ne Am por ne G.

Dikur edhe veshi i im ka qene i semure pas akordit Am dhe kujtoja se pothuajse te gjitha kenget ishin me Am, mirepo kjo ka ikur tani. Ne Shqiperi ne jemi rritur me muzike te linjes Am, prandaj ndoshta per shume Shqiptare akordi Am (La-) duket sikur tingellon shume mire, mirepo kjo eshte thjesht nje zhgenjim. Nje dite do ta kuptoni kete. Kenga eshte ne G (Sol), sepse eshte kenge proteste dhe jo kenge serenate.

Po e kape kete kenge ne Am, atehere nuk do te mbetesh kurre i kenaqur, sepse gjithmone dicka nuk tingellon dhe aq mire, ose duhet shtuar. Ky eshte problemi kur nje kenge ne G don qe ta kendosh ne Am.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    E ke te shkruajtur Ihti: C, F dhe G. Shiko siper. Ajo nuk mbaron as ne F dhe as ne Am por ne G.

Dikur edhe veshi i im ka qene i semure pas akordit Am dhe kujtoja se pothuajse te gjitha kenget ishin me Am, mirepo kjo ka ikur tani. Ne Shqiperi ne jemi rritur me muzike te linjes Am, prandaj ndoshta per shume Shqiptare akordi Am (La-) duket sikur tingellon shume mire, mirepo kjo eshte thjesht nje zhgenjim. Nje dite do ta kuptoni kete. Kenga eshte ne G (Sol), sepse eshte kenge proteste dhe jo kenge serenate.

Po e kape kete kenge ne Am, atehere nuk do te mbetesh kurre i kenaqur, sepse gjithmone dicka nuk tingellon dhe aq mire, ose duhet shtuar. Ky eshte problemi kur nje kenge ne G don qe ta kendosh ne Am.

Archie...mundohu te mos japesh leksione, e mos te na thuash cfare do kuptojme nje dite.
    Une jam rritur me kitarre te veshi. Vete nuk u bera kurre mjeshter , se s'i kisha mendte ne vend, po s'me ka munguar interpretimi i profesionistit.

Po them para se te kalohet te F, mungon nje akord, ka nevoje per dicka plotesuese.

Qe te mbyllet linja ne refren, mbyllet ne LA- , GJoka kur ben kalimin:
    perse me ike , me braktise...e le hapur ne G.

Kenga nis ne minor, e jo ti, po Estebani te vije e te me thote nuk ma mbush mendjen ndryshe.

[C] E kundėrta [F] ndodhi ti ike [G] larg ----vetem G qe nuk ka vend fare ketu.

E kot t'i kap te gjitha me rradhe se u be terkuze, u zgjat shume ky muhabet.

Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  3. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •