Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    273

Pjesë nga deshmia e Dr. Rugovës në Hagë

Pjesë nga deshmia e Dr. Rugoves në gjyqin e Hagës. Për fillim do t'i jap vetëm disa pjesë, më vonë besoj se do ta siguroj tekstin integral. Përndryshe komentet e shtypit të shkruar dhe të mjeteve elektronike janë të njejta,se Dr. Rugova ka sfiduar kriminelin e Ballkanit-Millosheviqin. Përjashtim në këtë bënë vetëm, marksisti i mjerë, Ernest Luma i Kosova-preshit.

....................
    Gykates : Me 23 mars`89 keni pas zgjedhjet ne kuvendin e Kosves?

Rugova: Ne Kosove eshte bere presion i madhe mbi deputetet parlamentare qe te votojne PER derisa populli ishte kunder.Eshte perdor presion me force,prane parlamentit ka pas tenka te vendosur,si dhe mbrenda ne deputet kishte polic civil.

Gykates: Sa njerez votuan kunder?

z Rugova: po ishin 10 qe votuan kunder,derisa te tjeret nuk votuan,mepastaj ata ishin te denuar me burgosje,u perzune nga puna,u malltretuan.

Gykates: Po gjate demostratave,ka pas te plagosur?
    Rugova Po ,rreth 20 te vrare dhe shume te plagosur.Demostrata te tilla ka pas gadi ne cdo qytet te Kosoves.

Gykates: Si ishte pushteti i viteve `88-89?

Rugova: Pas statusit u vendos kryesia e serbis i vendosur drejtepersedrejti nga udheheqesia e Beogradit,eshte sjellur policia nga Serbia si dhe trupat ushtarak te asaj kohe .Megjithat ende gjendeshin polic te Kroacis,Bosnjes etj.

Gykates: Cfar ndodhi me policin e nacionalitetit shqipetar ne ate kohe?

Rugova: Ata u suspenduan nga puna.

Gykates: Te kalojme ne historine e partis suaj.Mund te na thoni diqka per synimin fillestare te kesaj partije?

Rugova: Synimi fillestar ishte Demokracia ne Kosove,siq e dijme ne ate kohe Kosova u suspendua nga federata e atehershme,parti kjo qe synonte pamvarsin e Kosoves,mbrojtjen e popullit te rrezikuar si dhe zhvillimin e pergjithshem te Kosoves.

Gykates: Si u fut kjo kerkese ne strukturat e asaj kohe?

Rugova: Me 2 korrik,deputeteve tane nuk u lejua te hyjne ne salle,andaj ne ato kushte ata u detyruan t`a mbajne mbledhjen jashte objektit duke deklaruar mosnjohjen e ndryshimeve te kuvendit te serbis si dhe shpallen Republiken e Kosoves ku mepastaj pesuan masa te tjera .

Gykate: Dmth menjehere jane vendosur masa ndaj partis suaj?

Rugova: Ne ate kohe eshte mbyllur Tv-shqipetar,radio e Kosoves,gazeta e vetme shqipe Rilindja,te gjitha keto u ndeprene me dhune,pra me masa te ashpra ku ekzistojne edhe filma te xhiruar te kesaj pamje ,pra kemi fakte.

Gykates: Kthehemi ne mbledhjen e Kaqanikut.

Rugova: Po,mbledhja ku eshte aprovuar kushtetuta per pamvarsin e Kosoves,98% kane votuar PER,pra edhe Kosova ne kushte dhe rrethana teper te veshtira mbajti referendumin e saj perkunder presionit nga shume aktiviste te serbis,megjithate u mbajte.

Gykates: Para se te kalojme ne qendrimin e UCK-es,te kthehemi te popullata,ju thate se shqipetaret humben postet e punes?

Rugova: Po,ajo gjendje filloi ne fillim te vitit `89,dhe vazdhoi deri sa u perzune shumica,jane nxjerr nga puna rreth 150.00 shqipetare me dhune,dhe kane mbetur dikund rreth 70-80.00 punetore ne vende pune,kryesishte serbe apo joshqipetare qe jetonin dhe punonin ne Kosove.

Gykates: Nga momenti i referendumit,LDK-ja synonte per Pamvarsi?

Rugova: Po,ishte opcioni kryesor,siq e dini republikat tjera kishin shpall pamvaresin,dhe na ngeli te mendojme per fatin e Kosoves si rezultat i shkaterrimit te Yougoslavis se atehershme.

Gykates: Cfar qendrimi mbante LDK-ja per pamvarsin?

Rugova: Mendonim se kete do t`a arrijme me mjete paqesore,demokratike,si e drejte e popullit te Kosoves.

Gykates: Duke marre parasysh kete,a mund te naflitni per doc. e vitit `91?

Rugova: Po,doc quhet deklarat e tri opcioneve e pergaditur nga partit shqipetare ne Kosove,Maqedoni dhe Mal te Zi,ne raste se do te leviznin kufijte e mbrendshem dhe te jashtem shqipetare te posedohet e drejta e bashkimit kombetar,pra te kemi edhe ne nje shtet ne Ballkan.

Gykates: Cili ishte opcioni juaj qe e preferonte partija juaj?

Rugova: Kosoven si vend te pamvarun.

Gykates: Po qellimi i grupeve te vogle etnike qe jetonin ne Kosove?

Rugova: Po,gjithsesi mbrojtjen dhe integrimin e tyre si qytetare te barabarte ne republiken e Kosoves.

Gykates: Te kthehemi prap ne RTP,cfar ndoshi me tutje?

Rugova: Me daten 5 korrik te gjithe punetoret thashe edhe me heret u larguan nga vendet e punes me dhune.

Gykates: Mbase ju mbetej te percillni Tv e vetem shqipetar nga Tirana,cila ishte mundesia e percjelljes se keti programi televiziv?

Rugova: Valet e televizionit te Tiranes mundeshim t`i percjellnim vetem me saqa satelitor,derisa valet e tyre gjithnje pengoheshin nga disa vetura dhe aparate speciale te cilat benin pengimin e valeve,ato i kam pare edhe une vete,e kjo vazhdonte vazhdimisht.Shume prej qytetareve denoheshin per mbajtjen e saqave,e keshtu me radhe.

Gykates: Partia juaj,funkciononte vetem ne qytet apo edhe me gjere?

Rugova: Po,ishte e hapur kudo ne rajonin e Kosoves,ishte parti levizese me nje organ mjaft te mire dhe vullnet te qytetareve qe t`a mbajne veten dhe solidarizimin me pikpamjet e gjithpopullit.

Gykates: Cili ishte fokusi i saj?

Rugova: Per fokusin politik fola me heret,praktikisht ishte ndihma e popullit per mirvajtjen e shendetesis,arsimit,kultures,ndihma per njerezit e papune,ishte mbledhje e ndihmave solidare,ndihmonim njerezit me ushqime,veshmbathje etj,mund t`a merrni me mend ne cfar gjendje gjendej populli ne ate kohe te veshtire.

Gykates: Po arsimi?

Rugova: Qe nga viti `91 filluan te mbyllen te gjitha shkollat qe nga ajo fillore,te mesme,dhe fakultete.Per hir te femive qe te mos bine ne konflikt me policine prane objekteve shkollore,dhe per hir te vazhdimit te arsimimit beme perpjekjen te vazhdojme mesimet ne objekte private,sistem ky i atehershem ilegal,qe me vone e njohu edhe bota.

Gykates: Te kthehemi ne formen e institucioneve te qeveris qe u formua dhe funkcionimi i saj?

Rugova: Per shkak te veshtersive te funkcionimit te organeve mbrenda Kosoves,ato institucione i aktivizuam me shume ne Gjermani,respektivishte Zvicer e edhe me gjere,Kanada,Australi etj.Ishte edhe vullneti i shqipetareve te lidhen me ndihme per Kosoven me kontributin e tyre £%-shin,si dhe ishte hera e pare qe kosovaret ndienin kete ndihme nga populli qe jetonte jashte.

Gykates: Na flisni per mbajtjen e zgjedhjeve ne vitin `92?

Rugova: Me 24 Maj `92 partit tona i mbajtem zgjedhjet ku me shumicen e votave u zgjodha kryetar,natyrishte kemi pas presion,menjeheree pas zgjedhjeve jane vrare dy aktiviste ne rrethin e Pejes,por me rendesi ishte rezultati i jetes politike,me cka konfrontoheshim ne cdo hape.

Gykates : Zgjedhja juaj u vijua edhe pas 6 viteve me te njejten pozite?

Rugova: Po,edhe pse ne ate kohe kishin filluar sulmet ushtarake te serbis ne Kosove,prap se prap rendesia e zgjedhjeve dhe pjesmarrjeve te partive tona ne synimet e parashtruara sihin prezente,me plot veshteresi,dhe me zgjedhjen e shumices apsolute prap u emrova kryetar i Kosoves.

Gykates: Flm zRugova,do te kthehemi prap te partia LDK-ja,por njeher t`iu pyes per satelitet,kishte problem te vendosni satelit ne Kosve per te ndegjuar dhe percjellur programet nga Shqiperia?

Rugova: Na nevoiteshin informacione edhe pse policia siq thash edhe me heret bente denime per mbajtjen e tyre,por populli prap se prap nuk i largonte.

Gykatesi: Po LDK-ja kishte maredhenje te mira me Kryqin e kuq qe u vendos ne Kosove atekohe si dhe organet tjera si ato te mjekeve pa kufij etj?Vetem shkurt iu lutem.

Rugova: Po
    Gykatesi: Cili ishte qendrimi i ketyre per levizjen demokratike te Kosoves?

Rugova Te gjithe kishin simpati per levizjen tone paqesore,sidomos kongresi amerikan ishte nje nder te paret qe shtruan qeshtjen e Kosoves.

.............

Gjykatesi: Siq thate edhe me pare,partia e LDK-es mbante qendrime paqesore per zgjedhjen e ketyre problemeve,por ju a ishit te frikesuar per zhvillimet e metejme te asaj politike te atehershme?

Rugova: Natyrishte se po,zgjatja e mosrezultateve si dhe represionit ndikonte ne humbjen e durimit te popullit tane.

Gjykatesiur flasim per shtypjen e perditshme,a mund te na thoni se cfar lloj shtypje apo represioni zhvillohej ne ate kohe mbi popullin tuaj?

Rugova: Ka pas demostrata ku jane vrare me se 40 vet,palgosur shume te tjere,metej njerezit aktiviste dhe qytetare ndaleshin ne “qekpointet” dhe malltretoheshin per ndonje leter,burgoseshin,kane qene te shpeshta denimet e vogla te mija e mija njerezve per qeshtje praktike te jetes me 30 deri me 60 dite burgime.

Gjykatesi: Po ju vet,pasuat diqka te tille?

Rugova: Po,edhe pse ne Kosove nuk kam pas mundesi te levizja i lire per qeshtje te arsyes se represionit,jam marre ne polici shume here,ne fillim kur formuam partin,ndodhi kjo gjate vitit `90,vit ky kur edhe m`u kercenuan te hjeki dore nga politika,mepastaj ne vitin `93 ne stacionin policor ku me kane mbajte 8 ore,e me vone edhe disa here,megjithate jam munduar te jem shume i kujdesshem ngase e kam pas te njohur se cfar mund te me ndodhe.

Gjykatesi: Mund te na tregoni kush ishin ata qe iu thane te hjekni dore nga politka?

Rugova: Me vone kam mare vesh se ishte dikush i sherbimit sekret te Beogradit.

Gjykatesi: Me vone u formua edhe UCK-ja.Qeveria e Serbis kishte qendrimin e njejte ndaj tyre,cfar qendrimi kishin ata per UCK-en dhe LDK-en,a iu trajtuan njejte?

Rugova:Presioni ka qene i njete,ata nuk kane bere dallime nga aktivistet e LDK-es dhe UCK-es.

Gjykatesi: A mund t`a permbledhni qendrimin e tyre?

Rugova: Kane zhvilluar presion ndaj qytetareve padallim se cfar partie i takonin ata.Ne mars te vitit `98 filluan sulmin ne Drenic,qendrim ky shume I kjarte per opinionin,dhuna dhe konflikti I hapur ishte qendrimi I tyre,de fakto Beogradi vendosi t`a shkaterroj Kosoven me dhune.

Gjykatesi: Kalojm ne pyetjen tjeter,zRugova keni pas ndonje kontakt personal me te akuzuarin gjate vitit `90?

Rugova : Jo.

Gjykatesi: Keni ndegjuar drejtperdrejte shprehjen e interesit te ti mbi ate qe po benit ju ne Kosove?

Rugova: Jo,ka pas nje tendence por une nuk e kam pranuar,me kujtohet kjo ne konferencen e Londres,por jo.

Gjykatesi: Para se te kalojme ne pjesen tjeter me duhet te sqaroj diqka,ne vitin `90 Kosova kishte shpallur pamvarsin,status ndoshta ndryshe nga pamvarsia e plote,por na thuani ju lutem cfar e drejte ishte ajo karshi Kosoves si e pamvarun?

Rugova: Shpalljen tone Beogradi nuk e njohu,e shpalli si te pavlefshme dhe ilegale dhe nuk e njohu kurr,derisa ne vazhduam ndertimin e shtetit tone edhe pse nen dhunen e tyre gjate fillimit te shkaterrimit te federates .

Gjykatesi: Pra,qendrimi i Beogradit nuk nderroi kahjen,ata vazhduan t`iu trajtojne si me pare?

Rugova: Po ,vazhduan represionin me dhune,hudhen poshte te drejtat e me parshme te autonomis se kushtetutes `74.

Gjykatesi: Kush e kishte ngritur ministrin?

Rugova: Gjate vitit `92/93 policet tane qe mbeten pa pune filluan te kujdeseshin per punet ne sindikat per kujdesjen e qytetareve duke iu bashkangjitur edhe ekspertet ushtarak qe ne ate kohe mendohej per nje organizate keshilldhenese ne raste sulme,ku konsiderohej njohuria e popullates per mbrojtjen familjare dhe shoqerore nga rastet e ndryshme te sulmeve.Policet tane jo vetem qe u nxorren nga puna,por shume prej tyre jane vrare,jane denuar me se 150 vete me burge,e shume jane arrestuar.

Gjykatesi: Keta police kishin uniforme?

Rugova: Jo,nuk kane pas uniforme,vepronin vetem si trup keshilldhenes.

Gjykatesi: Flm.Mund te vazhdojme me marreveshjen e arsimit qe ju firmoset ne Prishtine ne vitin `96 version ky qe me vone u botua ne librin:”Kosovo conflict”ne vitin 2000.Dokumentin ne fjale e keni firmosur ne prezencen e te akuzuarit?

Rugova: Jo,ndaras,i akuzuari e ka nenshkruar ne Beograd.

Gjykatesi: Ne cilin pozicion ishit ju?

Rugova: Rreth kesaj qeshtje te marreveshjes mbi arsimin kane pasuar shume diskutime,me duhej t`a nenshkruaja nje dokument te tille derisa pala tjeter nuk pranonte.Per hir te nje hapi pozitiv e bera si kryetare si deshir e vullnetit te mire.

Gjykatesi: Autoritetet beogradase nuk e njihnin statusin tuaj,megjithate ata merreshin me ju,marreveshja ne fjale permbante kthimin e nxenesve ne shkolla,te mesuesve dhe funkcionimin e tyre normale ,pra me thoni kjo marreveshje u zbatua ndonjehere?

Rugova: Per fat te keq nuk u zbatua,arsye kjo qe pasuan shumedemostrata te studenteve gjate vitit `97 dhe `98.Diqka pak filloi te zbatohet por tanim me ishte shume vone,u duk fallc,pra ishte shume vone dhe nuk u realizua.

.........

Gjykatesi: Keni biseduar me te akuzuarin,i keni treguar se cfar po ndodhe ne Kosove?(Ngjarje kjo gjate periudhes se bombardimeve te NATO-s kur deshmitari ishte i arrestuari i te akuzuarit)

Rugova: Po,per vrasjet.

Gjykatesi: Po per krimet qe jane perdor ndaj popullit,ia keni permend?

Rugova: Special nuk kam hy andej,ai dinte me mire se une cfar po ndodhe ne Kosove.

Gjykatesi: Ne veqanti,cfar i keni thene te akuzuarit lidhur me ngjarjet ne Kosove?

Rugova: Isha i brengosur per ngjarjet,per forcat ushtarake,kerkoja te interesohet per kete.

Gjykatesi: Ju thate se kishte te vrare.

Rugova: Po,te vrare dhe te lenduar/

Gjykatesi a spjeguat kete te akuzuarit?

Rugova: Nuk kam hyre ne detale,thash se ai dinte per te gjitha keto me mire.

Gjykatesishit ne dijeni per vrasjen e avokatit Bajram Kelemendit?

Rugova: Per egzekutimin e ti me vone mora vesh.

Gjykatesi: A u permend emri i ti ne mbledhje?

Rugova: Me duket se po.

Gjykatesi: Po per z Fehmi Aganin I akuzuari ishte ne dijeni per vrasjen e ti?

Rugova: Nuk tha gje,nuk tregoi,por natyrishte se te gjitha i ka ditur,ai me tha se do te interesohet,une nuk dija gje,ai sigurishte se ka qene ne dijeni.

Gjykatesi: Po ju ku i moret keto informata per z Aganin dhe Kelemendin?

Rugova: Me ishte i nderprere komunikimi me njerez,njerezit te une vinin me shume veshtersi,i vetmi informin qe posedoja ishte radio dhe tv-ja.

Gjykatesi: Flm,po marreveshjen qe ju e firmoset ishte e shoqeruar me nje fotografi ku ishit ju me te akuzuarin.Fotoja u be ate dite?

Rugova: Mund te jete ate dite,kam pas edhe nje takim tjeter me 15 maj `98.Mund te jet.

Gjykatesi: Marreveshjen e tille qe ju e nenshkruat ne Beograd,ishte marreveshje kjo ku shkruhet se ju keni rene dakord ne proceset politike,eshte e sakte kjo?

Rugova: Une nuk e quaj kete MARREVESHJE,eshte deklarat per shtyp dhe peraferisht permban kete text.

Gjykatesi: As takimit me te akuzuarin,jeni kthyer me kolegun tuaj Merovcin ne Prishtine?

Rugova: Po ,ate mbremje rreth ores 18:00.

Gjykatesi: Per takimin tuaj keni pritur qe ai te shpallet publikisht,apo te mbete privat?

Rugova: I akuzuari insistoi te shpallet publikishte.

Gjykatesi: Gjithashtu u transmetua ne Tv?

Rugova: Ndoshta,nuk kam pas mundesi t`a shoh ngase Tv-ja nuk me punonte.

Gjykatesi: Po per transmetimin,thuhej se kane perdoror nje film te vjeter?

Rugova: Thonin se kane perdor nje film te vjeter,une nuk e kam pare.

Gjykatesi : Mire,vazhdojme ne daten 2 prill,ju pershkruani nje funkcionar serb qe ka ardhe te iu sjell ushqim ne shtepi,ne te njejten kohe keni mundur t`a riparoni saqin satelitor per t`i ndjekur lajmet ne CNN ?

Rugova: Po,e sakte.

Gjykatesi: Po i njejti oficir me daten 15 prill Okshiq iu tha se ju DUHET te shkonit ne takim me Millutinoviqin ne Beograd,ku edhe shkuat te shoqeruar me z Merovcin dhe pranin e Okshiqit dhe u fotografuat atje?

Rugova: Une iu thash se nuk deshiroja te shkoj atje,por agresiviteti i tyre me beri te shkoj.Atje perpos gazetareve te Beogradit kishte edhe gazetar te huaj prezent.

Gjykatesi: Cfar iu tha Millutinoviqi?

Rugova: Kur I thash se Kosova po zbrazet,ai ma ktheu se kete po e bene bashkesia evropiane.

Gjykatesi: A ishte edhe Nikolla Shainoviq prezent?

Rugova: Po ,edhe ai.

Gjykatesi: S`kemi ndegjuar ende per ate,kishit takuar ate ne shtepin tuaj,apojo?

Rugova:Po ,ka ardhe dy here.

Gjykatesi: A mund te na thoni me shume per poziten e ti?
    Rugova: Ekzakte nuk e di poziten e ti,por ka qene prezente ne Kosve.

Gjykatesi: Po ishit ne dijeni per nje njeri ne Kosove qe kishte me shume autoritet moral se sa Shaiqnoviq?

Rugova: Ky ka pas autoritet,por ka pas edhe te tjere.

Gjykatesi ur erdhi t`iu vizitonte ne shtepi,per cfar flisnit ju?

Rugova: Ai kryesishte fliste per gjera te pergjithshme,nuk fliste per gjera me rendesi,sa per te humbur kohe,ishte mbremje vone.

Gjykatesi: Ne takimin me Millutinoviqin a ekzistonte deshira juaj qe te vinit marreveshjen?

Rugova: Jo.Une kerkoja nga ata qe t`i pranojne kushtet e parashtruara nga NATO.

Gjykatesi: Me vone Millutinoviqi erdhi ne Prishtine?

Rugova: Po

Gjykatesi: Me kete raste,firmoset ndonje dokument?

Rugova: Po,ishte ky dokument qe u firmos jashte deshires dhe vullnetit tim,por ne ate kohe une nuk kisha tjeter rrugedalje.

Gjykatesi: Ne dokumentin e “nenshkruar”kumtohet renja ne dakord nga ana juaj me Millutinoviqin per fillimin e marreveshjes se veteqeverisjes se plote dhe integritetit te Serbis per nje zgjedhje afatgjate ne Kozmet.Cka do te thot fjala Kozmet?

Rugova: Po kjo eshte nje substitut qe u krijua mbas luftes se II boterore mbi Kosoven,jane dy pllatoqe qe perbejne Kosoven,.....Metohija-pjesa perendimore ku serbet me qellim e quajne metohi deri sa ne e quajme Dugagjine.Pra,serbet me prapavi politike e quajne metohi.

Gjykatesi: Ju thate se nuk ishit ne dakord te nenshkruani kete deklarate,po ne hartimin e saj moret pjese?

Rugova: Jo,natyrisht,me eshte dhene e gatshme kinse “kozmeti”nderrimi i emrit te vjeter te Kosoves Dardania.Pra, mundesia ime ne influencen time ne at dokument ka qene i pamundshem.

Gjykatesi: o Zoran Antilekovic ka qene i pranishem?

Rugova: Po ,ai ishte kryetar I keshillit ekzekutues I qeveris serbe te Kosoves.

Gjykatesi: Gjate gjithe keti takimi,cila ishte pozita juaj?

Rugova: Kerkoja lirin time,te dilja jashte.

Gjykatesi: Pse ju deshironit ta leshoni Kosoven?

Rugova: Ne ate kohe Kosova ishte e zbrazur,nuk kisha bashkepunetor t`a vazhdoja aktivitetin time.

Gjykatesi:Perveq te qenunit person qe duhej te nenshkruante deklarata,mundeshit te benit diqka tjeter?

Rugova: Jo kurr,ishte situat e pamundur.

Gjykatesi shit i lire ne levizje?

Rugova: Jo,ju lutem, isha ne ARREST SHTEPIAK,s`kam mundur te leviz pa leje,me kane marr me kane derguar ku kane dashur ata vete.Isha i burgosur shtepijak,s`di si t`a perkufizoj kete gjendje ndryshe me fjale me perkatese se sa burg shtepiak.

Gjykatesi: ishte e njejte koha kur kolegu juaj arriti te shkonte ne Maqedoni ku u takua me disa diplomat?

Rugova:Ai kerkonte LIRIMIN TIM.U kthye mbas 3-4 dite ne Prishtine dhe me njoftoi se edhe unioni evropian kerkonte lirimin tim.

Gjykatesi:Po takim tjeter u detyruat te benit ne nderkohe?

Rugova:Po.

Gjykatesi shoqeronte Voksiq?

Rugova Po.

Gjykatesi : Po a ia shprehet kerkesen per lirim?

Rugova: Po,thonte se ishte dakord,mirepo mundesit ishin ndryshe.

Gjykatesi: po me te akuzuarin,u takuat me 4 maj ne Beograd,ishte propozim I te akuzuarit?

Rugova: Po,prap me thane se DUHET te jem atje.Kerkova te lirohem,por ai m`a lejoi lirin time me kushte qe familja ime te mbetet atje.Nuk e pranova kete.

Gjykatesi: Po familja,pse u detyrua te mbahet ne Kosove,mund te n`a spjegoni kete?

Rugova: Kane dashur te me kushtezojne kthimin tim,deri sa me vone i akuzuari nuk di se si nderroi mendimin dhe me liroi duke kerkuar qe familja ime te sillet ne Beograd qe me tutje te percillemi ne Itali.

Gjykatesi: Aty mesuat per fatin e Aganit?

Rugova Po,me 6 maj mora vesh per ekzekutimin e ti nga paramilitaret ushtarak serb.Ishte ky lajme I rende per mua.

Gjykatesi Pambvarsishte nga ikja,per cfar keni fole tjeter me te akuzuarin?

Rugova Asgje te rendesishme,perpos kerkimit te firmosjes se dokumenteve.

Gjykatesi :Si mendoni ju atehere,i akuzuari ndihmoi lirin tuaj?

Rugova: Kjo ishte pune e bere me qellime deskriminimi para opinionit shqipetare duke dashur qe ata te nxisin urrejtje ndaj meje.Ky ishte i vetmi qellim.

Gjykatesi: Nese keto ishin qellimet e tyre,a i arriten?

Rugova: Jo,kjo nuk ndodhi,kete e treguan zgjedhjet ne lokalet tona si dhe ato te fundit kur partija dhe une fituam votat.Pra nuk ka pas efekt,njerezit vet kane vendos per voton e tyre.

Gjykatesi: Ketu do te perfundojme,flm ne prgj z Rugova.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kosovar : 06-05-2002 më 21:31

Durimi është më e madhja trimëri.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    HAGE (3 Shtator) - Oficeri i policisë serbe, dëshmimtar në gjyqin e Sllobodan Millosheviçit tha sot se kishte marrë urdhër nga Ministria e Brendshme, të fshihte 86 trupat që u gjetën në një kamion frigoriferik në Danub, në Serbinë Lindore, në Prill të vitit 1999. "Më thanë t'i kaloja trupat në një makinë tjetër dhe të shihja se ku mund t'i varrosja", tha Caslav Golbobiç përpara Gjykatës Penale Ndërkombëtare (TPI) të Hagës. Polici saktësoi se urdhërat i kishte marrë nga gjenerali Vlastimir Gjorgjeviç, i cili në atë kohë ishte zv.Ministër i Brendshëm. "Udhëzimet ishin që kamioni të shkatërrohej dhe që askush të mos merrte vesh asgjë sidomos shtypi", deklaroi dëshmitari i akuzës. Ai saktësoi se kamioni frigoriferik kishte një mbishkrim ku shënohej se vinte nga Prizreni. Shqyrtimi i çështjes së Kosovës në proces pritet, në parim, të përfundojë javën e ardhshme pastaj të rifillojë pas dy javë pushimi, me shqyrtimin e përgjegjësisë së Millosheviçit në konfliktet e Kroacisë dhe Bosnjes.

ed/ko (AFP/BalkanWeb)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    273
    Dialogë me shejtanët me vese prej iblisi

SOCIALFASHISTËT E KOSOVËS AKUZOJNË Dr. RUGOVËN DHE TRIBUNALIN E HAGËS!!

--------------------------------------------------------------------------------
    Shkruan: Kadri Mani

Sikur në artikullin e mëposhtëm që ia theksuam, të shkruar nga socialfashisti Ernest Luma, kryeredaktor i Agjencisë agjenturore Kosovapress, poashtu edhe dje në Akademinë në 5-vjetorin e rënies të dëshmorit Luan Haradinajt, ku u paraqitën në mënyrë armiqësore:Nait Hasani, Ethem Çeku, Ramiz Lladrovci dhe Rexhep Selimi, të cilët edhe përgjatë luftës kontribuan në diferencime e destruktivitete, nuk iu kishte kaluar mllefi kundër demokracisë dhe kundër çdo kuj që nuk bëhet vegël qorre e tyre!!

Kështu, Nait Hasani ishte tejet jobindës dhe dyfëtyrësh kur përmendte "dinjitetin"!- të cilin ai e shkeli me të dyja këmbët fill pas lirimit nga burgu, kur në deklaratat e tij të çmendura shpalli shokët e vet të burgut- ordinerë!!! E këtë nuk e kishin thënë as shkiet e shkinës. Pas "mendimit" të këtij bastardi, shokët e vet duhej të denoncoheshin pse ishin- demokaratë!! Andaj i shpalli ordinerë, kinse ata nuk pergjigjeshin politikisht, por për: vjedhje, dhunime, drogë, dhe vepra tjera të rrugaçërisë!!!

I pokëtij niveli ishte edhe Ethem Çeku, i cili nuk po përmbahej kundër politikës zyrtare, kundër plitikës institucionale, kundër politikës pacifiste, kundër politikës nënshtruese dhe vazale!!! E unë për herë të parë po e dëgjoja këtë anonimus të dalë nga gëzhoja, i sapoçelur!?! U pa edhe figra neveritëse e Ramiz Lladrovcit, i cili e pati quajtur kolonel Ahmet Krasniqin një armik të popullit, i cili, sipas tij, paska vetëm datën e rënies- pa biografi!! Ky tip destruktiv vite më parë po ma tërqte vërejtjen përmes Agjencisë agjenturore Kosovapress dhe përmes radios greke të Tiranës:" Kadri Osmani, aty ku flitet për heroin Fehmi Lladrovci, nuk bën te flitet për Ahmet Krasniqin, të cilit i dihet vetëm dita e rënjies!! Dhe tash, a nuk e ka qitur veten në anën e atentatorëve mizorë, mizori Ramiz lladrovci!?!

Ishim tejet alegjikë kur u paraqit Rexhep Selimi, për të cilin shtypi ka shkruar se kishte shkuar i maskuar në Odën e Jasharjve, dhe pas disa muajsh marrje hetimesh për orientimin demokratik të Adem Jasharit, ka raportuar në Shtab, dhe kjo ka mjaftuar që të sakrifikohej ajo familje- pa ndihmë!- tash kur Rexhep Selimi e përmend emrin e Adem Jasharit, tingëllon tepër ironike dhe cinike!!

Nuk ishte as në nderin e familjes Haradinaj që lejonin paraqitje të tilla hasmërie inatçore në Akademinë kushtuar dëshmorit Luan Haradinaj, në 5-vjetorin e rënies së tij heroike, sepse paraqitja e tyre ishte fyerje e rëndë për vetë dëshmorin dhe familen e tij??

Në mënyrë dinjitoze u paraqitën: Prof. Dr. Selim Daci, dhe Prof Dr. Nexhat Daci.

T`i kthehmi tash artikullit të birit të arrësirës, Ernest Luma:" Dr. Ibrahim Rugova i ka bindur sërish pleqtë mustaqegjatë e qeleshebardhë, të odave tona dembele, se është akoma ai pejgam’eri që mendon mirë për Kosovën."- fyerja e pleqve me pamje e me veshje kombëtare-(i paska harruar edhe kamishët e tyre të gjatë rrafsh dy metra, me të cilët i stoliste më herët!!), fyerje për elektoritin shumcë të Kosovës "të odava dembele"!!- në interes të pakës socialfashiste-nanoiste që angazhohen për një luftë civile për restaurimin e socializmit në trojet shqiptare dhe në Botë!!!

Biri i errësirës vazhdon me menotoninë gërryerse:" dr. Rugova për asnjë moment nuk e ka pasur guximin ta shohë Milosheviqin në sy,"- për të vetmet arsye: se nuk do t`ia shohë surratin, dhe se donte ta injoronte deri në fund, dhe pikërisht kjo ishte ajo që po e varroste të gjallë Millosheviçin. Kurse biri i errësirës do ta shikonte drejt në sy, nga gëzmi për kryetarin e vet Millosheviq, për të cilin paska punuar edhe familja e Ernes Lumës!!!

Dhe pikërisht kur u bindën edhe ca të luhatshëm nga propaganda bajate socialfashiste, del biri i errësirës e thotë:" kundërshtarin me karakter më të dobët."- e paraqet Dr. Rugovën me karakter të dobët, që don të thotë Sllobani për të ka karakter të fortë!?! Pikërisht kështu po mendojnë edhe shumira çetnike e Serbisë çetnike. Me këtë artikull dhe me paraqitjet e djeshme në Akademinë në 5- vjetorin e rënies të dëshmorit Luan Haradinajt, kjo skllotë përfundimisht po na bind se këta shkiet i kanë shokë armësh, sikur i kishte edhe Fadili dhe Enveri përgjatë LDB!!!

Andaj edhe e varrosën Fadil Hoxhën me nderime, meqë edhe TMK-ja qenka vazhdimësi e luftës partizave për vëllazërim-bashkim me shkiet e me rusët!!!

Paraqitja e Dr. Ibrahim Rugovës në Gykatën e Hagës:"është komentuar si dëshmi populiste apo paraqitje më shumë politike, e bërë sa për t’i hyrë në hatër elektoratit të Kosovës apo bestytëve të verbër të politikës së tij, ndonjëri prej të cilëve kohët e fundit megjithatë mund të jetë luhatur në itikatin në pejgam’erin me shall.

Dr. Rugova ka mbajtur në Hagë qëndrim të tëjetërfartë me atë që kishte manifestuar para dhe gjatë luftës ndaj shumë çështjeve, dukurive a proceseve nëpër të cilat ka kaluar Kosova"- dhe kështu edhe kësaj radhe Dr. Ibrahim Rugova nuk paska mbrojtur popllin shqiptar as Kosovën, po përsëri "me manovrime politike"- sa për të hyrë në hatër neve të verbërve, por ja që biri i errësirës, Ernes Luma, rri kujdestar, pardon- dezhurni, siç thonë vëllezërit e tij serbë, bashkëpunëtorë të të cilëve paskan qenë denbabaden!! Dhe këtë e vërteton edhe me imitimin e sintaksës serbe:" kur ka qenë në pyetje Ushtria Çlirimtare e Kosovës"- kur ka qenë në pyetje, është kalk nga serbishtja: kada je bio u pitanju!!!

Megjithatë, biri i errësirës, Ernes Luma, ka qenë i detyruar ta pranojë një fakt që po e shihte edhe mbarë Bota:" përgjigjet në shumë pyetje të Milosheviqit, është e vërtetë se është bërë burrë, duke tejkaluar vetveten dhe duke u shprehur pozivisht, për herë të parë në jetën e tij, ndaj ish-UÇK-së."- se Rgova vërtetë ka qenë burrë, por me theks se kjo ishte rastësisht, për herë të parë në jetën e tij!!! Lexuesit e kuptojnë kretenin e Kretës, se si njeriu rastësisht mund të bëhet burrë edhe pa qenë i tillë!!!

O kreteni i Kretës!- pikërisht filozofia e Rugovës ishte ajo që i dha lëvizjes kosovare orientim d e m o k r a t i k, dhe fitoi simpatinë e forcave demokratike enropiane e botërore. Ishte vizioni zenitor i Dr. Rugovës që nuk e përkrahi-(hapur) Uçk-në, dhe e la Milloshevçin pa tekst, se vetëm në një rast po ta kishte bërë një gafë të tillë, pikërisht tash do të binte në provim, kurse po të kishte thënë atëherë e kemi Ushtrinë Çlirimtare Kosovare, Bota do të kishte thënë: mirë boll, përhajr ju qoftë lufta midis dy ushtrive të barabarta, ja kali, ja mejdani!!! E këtë e dinte vetëm vizionari Dr, Rugova, e ne vinim duke e kuptuar gradualisht, dhe kur u bindëm definitivisht, dalin kundërshtarë kretenët e Kretës në relacionet Prishtinë-Shkup-Tiranë, që don të thotë bashkëpunëtorë të trekëndëshit antishqiptar: Athinë-Tiranë-Beograd!!!

Fajsimi dhe përgojimi edhe i ndjekëses legjendare të kriminelëve të luftës, zonjës Clara del Ponte, është edhe një hap përtej fundit në poshtërsitë e socialfashistëve, për çka edhe duhet të pergjigjen edhe personalsiht edhe si "institucion", kur thuhet:" Del Ponte, e cila thuhet t’i ketë garantuar liderit me shall, se do ta sanksionojë kriminelin në pyetjet dhe kohën e parashtrimit të pyetjeve të tij."- kjo "thuhet se"- janë thashethemet e liga të jointelektualëve, të pseudointelektualëve, të plagjiatorëve, uzurpatorëve dhe atentatorëve barbarë-mizorë-bizarë-zuzarë!!!!

Në këtë shkrim të socialfashistit Ernest Luma, ka edhe elemnte të çmedisë, kur shkruan:" Qëndrimit jodinjitoz i dr. Rugovës në Hagë nuk duhet gëzuar. Të gjithë është dashur të presin ballafaqim më të fortë të tij me Milosheviqin, nga vetë fakti se me kriminelin ballafaqohej një figurë politike që për dhjetë vjet me radhë kishte besimin e një populli në lëvizjen për pavarësi."- "qëndrim jodinjitoz,(...) nga vetë fakti se me kriminelin ballaafaqohej një figurë politike që për dhjetë vjet me radhë kishte besimin e një populli në lëvizjen për pavarësi"- pra "jodinjitozi"- njëkohësisht është një figurë politike që për dhjetë vjet me radhë kishte besimin e një populli në lëvizjen për pavarësi"!?!- apo në lëvizjen për tradhti!?! Apo. Jodinjitozi i një populli primitiv odash të përgjumura, me kamishë rrafsh dy metra të gjatë, që pijnë kafe e bëjnë llafe të kota, të cilët as janë të denjë për liri as pavarësi- cilat nga këto janë të "vërtetat"- e të çmendurit- kryeredaktor!?!

"Presidenti duhej të ketë qëndrim tjetër në dëshmi të tilla.

Edhe pse jo edhe të qëndrueshme, megjithatë qarqeve të Kosovës janë përfolur edhe tezat se në Hagë më pak se dëshmi ka pasur aktrim ku paraprakisht Milosheviqi e Rugova e kanë ditur se cila do të jetë pyetja e cila përgjigjia. Milosheviqi e ka kursyer Rugovën kurse Rugova nuk e ka quajtur as edhe për një moment Milosheviqin kriminel, çfare në të vërtetë është."- e po cilat na qenkan ato "qarqe të Kosovës"!?!- ku:" mëpak se dëshmi ka pasur aktrim ku paraprakisht Millosheviçi e Rugova e kanë ditur se cila do të jetë pyetja e cila përgjigjeja"!?! Dhe "gabimi" tjetër i Rugovës se asnjëherë nuk e paskësh quajtur Millosheviçin-"kriminel"!?! Po a nuk i thonte- i akuzuari"- dhe po ky i akuzuar a kun përgjigjej për krime lufte!?!- dhe a është e lejueshme që në Gjykatën e Hagës të flitet me ato termine të vrazhda!?!

Dhe në fund konstaton kreteni i Kretës:" Ka pasur të atillë që dëshminë e Rugovës e kanë cilësuar si rikthim të madh të Rugovës në politikë. Atëherë këtë do të mund të ilustronim vetëm me faktin se kjo nënkupton një rikthim të syve të qeleshebardhëve mustaqegjatë të odave dembele edhe njëherë drejt posterëve të tymosur të doktorit me shall në shumë oda fanatike të Kosovës."- e këtë pjesë nuk po e komentoj unë, po jua lë lexuesve në kompetencë: "Atëherë këtë do të mund të ilustronim vetëm me faktin se kjo nënkupton një rikthim të syve të qeleshebardhëve mustaqegjatë të odave dembele edhe njëherë drejt posterëve të tymosur të doktorit me shall në shumë oda fanatike të Kosovës."- Apo si e shohin kretenët e Kretës ardhëmërinë e Kosovës: si shumicë primitivefanatike me kamishë e me qeleshe të bardha-(joshapkali si familja e Ennerst Lumës!!), të odave dembele kosovare, apo si përspektivë e pakicës barbare-mizore-bizare-zuzare!!!!????

Edhe sot, kur po festonim fitoren-trumfin e presidentit tonë legjendar kundër kriminelit barbar, na e prishën humorin e gazmendin, bastardët mjeranë e të pergaztë;- shejtanët me vese prej iblisi.

Dhe në fund, po i kthehemi fillimit" Në fokus: Përçudnia e Hagës"-Fjalori i Ghuhës Së Sotme-Tiranë 1984, f.890: PËRÇUDN/OJ kal., -OVA, -UAR. 1. E shëmtoj shumë dikë. 2. fig. E prish shpirtërisht; e prish nga ana morale, e përdhos, e zvetënoj. Veset e përçudnojnë njeriun.

E tash, pas përkufizimit të me anë të fjalorit dhe kuptimit tonë shqiptar, shtrohet pyetja: pse Ernest Luma mendon e publikon, dhe tanimë është aq i bundur në veten e tij se Tribunali i Hagës na qenkësh:" shëmtuar shumë, prishur shpirtërisht, prishur nga ana morale, përdhosur, zvetënuar- veset e paskëshin përçudnuar Gjykatën e Hagës"!?! E tash: çështja e Agjencisë agjenturore Kosovapress nuk është tanimë vetëm çështje e brendshme brendashqiptare, por edhe- ndërkombëtare

Durimi është më e madhja trimëri.

alvi
    i/e ftuar
    E me e, nejse, qe rrejti Rrugova ne gjyq e dine te gjithe.
    Njeri pa karakter per mendimin tim personal, para se te filloje te me shaje njeri.
    Na qiten bojen, do thojn bota te gjithe Shqiptaret genjekan.
    Ate gjyqin e ndjek me qef se kenoqem kur shof se si rrejn goxha burra e gra per qef te vet, e masnej ngaqe jon dhe te paditur bien mrena ke rrenat e veta dhe thojn nuk e di. U bo Kosova si me qen NY ku s'di njeri se ca ndodh neper lagjet e tyre. Kshu, ca kan bo serbet 500 km larg i dine me hollsira, per policat e vrare ne fshatin e tyre, nnuk e di un thojn, un flas vetem per vete.
    Ata i vrane TE GJITHE.
    Ishe ti aty?
    Jo, po te kisha qen aty do me kishin vrare dhe mua.
    Pra ashkush nuk mbijetoi?
    JO , ata i vrane te gjithe.
    Po ti nga e di atehere me kaq hollesi c'ndodhi atje?
    Me ka treguar filani ose fisteku.

Po mir o vlla nuk u gjendkan dot deshmitare te vertete qe duhet te genjejn ne gjyq. Ai qeni Slobo, qe ju shofte emri, ka bo aq krime e vra aq bij nonash sa ta varin 50 here me rradhe nuk mjafto. Ne Kosove nuk u gjeka dot i deshmitar i hajrit?

Del sekretari i Rrugoves, dy dite masi foli Rrugova dhe thote po ka dash me e vra UCK. Duke ja qit bojen Rrugoves.
    Ca bohet mer kshu, ca bohet.
    Merrni ovlla si ju si ne, veni rob te hajrit ne krye, se po na shko Shqiperia dhe Kosova tu u shit, sa ke Serbi e sa ke Greku. Me mashtrusa nuk del njeri ne selamet.

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    RUGOVA PERSHENDET SHREDERIN.

AI eshte i sakte dhe i qarte se cfar i duhet Kosoves..
    Urime Rugoves e suksese ne punen e perditshme.

Ja dhe telegrami Rugoves per Shrederin.

-------------------

""""Presidenit Rugova i dërgoi një telegram urimi kancelarit Shrëder me rastin e Ditës së ribashkimit të Gjermanisë

----------

Prishtinë, 2 tetor 2002 (QIK) - Presidenti i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova, me rastin e festës nacionale të Gjermanisë – 3 Tetorit, Ditës së ribashkimit të Gjermanisë, i ka dërguar një telegram urimi Kancelarit gjerman Gerhard Shrëder, me përgëzimet e tij më të përzemërta dhe të popullit të Kosovës.

"Rënia e Murit të Berlinit dhe ribashkimi i Gjermanisë, është njëra ndër datat më të mëdha të shekullit XX për popullin gjerman dhe për shumë popuj të Europës e të botës. Po ashtu Dita e ribashkimit gjerman është me rëndësi, sepse përfundoi lufta e ftohtë dhe u hapën perspektiva të reja për njerëzimin.

Në këtë ditë solemne, shfrytëzoj rastin t'Ju falënderoj, Ju dhe popullin gjerman, për kontributin e madh që keni dhënë për lirinë dhe rindërtimin e vendit tim.

Ne presim përkrahjen Tuaj të mëtejme dhe të Gjermanisë në zhvillimin e Kosovës. Po ashtu presim përkrahjen Tuaj në njohjen sa më të shpejtë të Pavarësisë së vendit tim, e cila gjë do ta qetësonte popullin e Kosovës dhe këtë pjesë të Evropës e të botës", thuhet në fund të urimeve të Presidentit Rugova dëguar kancelarit Shrëder. """""

--------

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Sa me vjen per te vjell kur degjoj disa duke kritikuar dhe degraduar Rugoven, duke e quajtur me emra ofendues sikur femija ne Cerdhe. Pse, he burra, ju jeni aq te mencur dhe keni njohuri te madhe politike sa qe jeni ta afte te jepni pergjigje konstruktive.
    JEpni fjalime, apo me me mire te them, shkruani shkrime sarkastike duke kerkuar deshmitar me te mire per ne Hage. Se Rugova nuk qenka deshmitar nga konteksti juaj. Nuk di, pse atehere nuk shkoni ne Hage per te represantuar KOsoven? E shoh se jeni me te mencur se Gjykaseti e Hages. Sipas juve, ata nuk din te therrasin deshmitar kredibil.

Paraqitja e Rugoves ne Hage ka qene mjaft profesionale. Ai prape e ka treguar pjekurine e tij profesionale. Dhe ne, si gjothmon, nuk do ta kuptojme kete, sepse, ne, nuk dijme per politike.

Hajt, jau pafsha hajrin

Ariani
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    KORIERI
    ---------------

"Pse u mbyll zyra e Rugoves ne Tirane

Kreu i Zyres se Kosoves, Kadri Bala, shprehet nga Prishtina se mbyllja e perfaqesise eshte pritur trishtueshem nga Presidenti Rugova: "Ai nuk e merrte me mend, qe misioni mund te mbyllej". Ministri i Jashtem, Meta, mbrohet: "Realiteti i ri ne Kosove dhe perfaqesia e saj ne Tirane, permes UNMIK-ut, e beri te natyrshme kete rivleresim"

Alketa MYFTIU

Mbyllja e perfaqesise se Kosoves ne Tirane nuk ka kaluar pa reagime dhe komente. Pas publikimit nje dite me pare ne gazeten "Korrieri" te vendimit te Ministrise se Jashtme per mbylljen e kesaj Zyre, dje ka reaguar si politika e Tiranes, ashtu edhe perfaqesuesi i kesaj zyre, Kadri Bala.

Ne nje takim me drejtues te OJQ per marredheniet nderkombetare, shefi i diplomacise shqiptare Ilir Meta, e ka argumentuar mbylljen e misionit me realitetin e ri ne Kosove. "Realiteti i ri ne Kosove dhe perfaqesia e saj ne Tirane, permes UNMIK-ut, e beri te natyrshme kete rivleresim", eshte shpehur Meta. Sipas te cilit, kjo Zyre eshte hapur ne vitin '93, ne baze te nje marreveshjeje midis qeverise shqiptare dhe qeverise se Kosoves te z. Bukoshi. Tashme, ka theksuar Meta, "ne mirekuptim me autoritetet ne Kosove u gjykua se kjo prezence e ka kryer rolin e saj". Ndersa perfaqesuesi i Zyres se Kosoves, Kadri Bala, e ka komentuar vendimin e Ministrise se Jashtme shqiptare si "hap te nxituar" dhe "te papershtatshem per kohen". I vendosur ne Prishtine pas mbylljes se misionit, ai tha per "Korrieri"-n, se "ky ishte nje vendim i nxituar dhe koha kur u vendos mbyllja e saj ishte e papershtatshme, pasi marredheniet e Kosoves me Shqiperine ishin intensifikuar se tepermi". "Me Ministrine e Jashtme, - thote Bala, - kemi luajtur nje rol konstruktiv per menjanimin e disa ligesive te se kaluares". Ai u shpreh se Tiranes zyrtare i eshte dashur ta merrte nje vendim te tille, pas nje presioni te madh nderkombetar. "Jam njoftuar nga Ministria e Jashtme e Shqiperise me 11 shtator per mbylljen e Zyres se perfaqesise se Kosoves ne Tirane dhe dorezimin e targave diplomatike. Letra e Ministrise ishte shume e shkurter dhe nuk jepte asnje motivacion per mbylljen e Zyres. Ajo madje kishte formen e nje ultimatumi, ku ishte shprehur se me 20 shtator duhet ta kisha mbyllur zyren. Pra, vetem pak dite pas njoftimit", tha Bala. Bashke me privilegjet diplomatike, shton Bala, mora urdher per te dorezuar godinen, ku ishte vendosur misioni, ambasades angleze. Kjo e fundit behej sipas nje kontrate, qe ish-ministrja Dade kishte nenshkruar me Ministrine e Jashtme te Britanise se Madhe.

Sipas selise diplomatike shqiptare, Bala ishte vendosur ne kryeqytetin shqiptar ne vitin '93, si perfaqesues i Kryeministrit te qeverise se atehershme kosovare ne ekzil, Bujar Bukoshi. Ky sherbeu edhe si argument zyrtar per mbylljen e Zyres. Por Bala e kundershton kete version, duke thene se misioni eshte hapur me heret dhe ai ne Tirane perfaqesonte Presidentin Rugova. Sipas tij, Zyra eshte hapur fillimisht ne kohen e Ramiz Alise, me pas ka vazhduar me Presidentin Berisha dhe te gjitha qeverite socialiste, duke filluar nga Kryeministri Nano, Majko dhe Meta. "Gjate kesaj periudhe zyra eshte perpjekur te zbuse disi marredheniet e ftohta mes Presidentit Rugova dhe qeveritareve te sotem", thote Bala. Ndersa, sipas tij, pas luftes te vitit '99 ne Kosove, Zyra e saj ne Tirane dhe deri diten kur eshte mbyllur, ka perfaqesuar Presidentin Rugova. "Ka qene Rugova ai qe e hapi zyren dhe sipas praktikes diplomatike eshte Presidenti ai qe emeron perfaqesuesit diplomatike jashte. Mbyllja e Zyres eshte pritur trishtueshem nga prej tij. Ai nuk e merrte me mend, qe misioni mund te mbyllej", tha ish-perfaqesuesi i Kosoves ne Tirane, Kadri Bala. Duke shtuar se, pasi informova Rugoven, ai nuk pajtohet me veprimin e Tiranes zyrtare, e cila mori parasysh presionin nderkombetar dhe urdheroi mbylljen e perfaqesise se Kosoves.

Aktualisht Kosova eshte nen administrimin nderkombetar te Kombeve te Bashkuara, e sanksionuar ne rezoluten 1244 te Keshillit te Sigurimit. Prej nje viti krahina ka per here te pare Presidentin e saj legjitim, nje qeveri legjitime te drejtuar nga Bajram Rexhepi dhe nje Parlament te njohur nderkombetarisht. Por qeveria e re ka kompetenca te kufizuara. Ne politiken e jashtme Kosova perfaqesohet ekskluzivisht nga shefi i UNMIK.

-----------------

Si shqiptar..jam shume i prekur nga ky akt bizantin-bolshevik i spurdhjakut e hajdutit e bosit te droges Ilir Meta.
    Ilir Meta e dashka Kosoven vetem si treg ku shitet droga qe ai e dergon atje me freshistat e Monikes si Ad Shamku me shoke.
    Te shohim si do reagoje mafia e Kosoves, Thaqi me Shoke.

Po PD e Berishes a ka reaguar?

Ros Rosaku Maska e Tal Aga
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Fin
    Postime
    228
    Dhe... Kosova kërkon t'i njifet pavarësia...

megjithë kundërshtimet e Tiranës zyrtare ???!!!

Të na njohin të tjerët pastaj?

Poshtërsi !!! (po nejse, nuk është e para).
    të gjitha me masë!

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Mendime...

Keto kohet e fundit ka pesuar ca ndryshime propoganda Anti-RUGOV e anti-LDK..

Perdit e me shpesh nga drejtime te ndryshme ca tipa misterioz i veshin Rugoves ca Akuza qe ndonse qesharake duken te ambalazhuara bukur.

Ata e quajne Rugoven...psh ..Komunist.. Leninist.. Titist.. Enverist.. Stalinist e Maoist.. dhe LDK si parti leniniste etj.

Ky arsenal i huazuar nga kritika anti-komuniste po perdoret nga stalinisto-enveristet e LPRK, te shperndare me mision kudo, per te goditur kundershtarin e tyre Rugoven me pallavra te cilat jane ne fakt pjese e tyre organike ne ideologjine dhe veprimtarine shumvjecare.

Ajo qe bie ne sy eshte se keta kritikuesa Klloune paraqiten ne media si Koka nderkombetare dhe maskohen me emra te tille si psh..HASAN HYSENI doktor ne shkencat politike pran universitetit te Bostonit...ose prof-doktor..Hysen Hasani prane katedres se politikave internacionale prane universitetit te Oksfordit ose Sorbones ..etj....
    Natyrisht njeriu qesh me keto Lahpera por Kosova i ka hallet e medhaja dhe nuk mund ti harrojme keta gjarperinj te paguar te livasidhin sipas qejfit.
    Atyre u duhet cjerre maska.

Natyrisht kjo taktike e re nuk eshte shpikje e shtabit Thaqist e Xhavit-Halitist por u vjen me porosi nga mjeshtrat e propogandes diku ne Tirane.
    Kjo taktika e re Anti-Rugove e Anti-LDK ngjason shume me propoganden ZP-iste e cila mbas viteve 1992 perdorte kunder PD dhe Berishen arsenalin demokratik anti-Komunist.

Megjithse e mbanin ne Shtepi bustin ose Foton e Enverit e Stalinit keta tipa kritikonin ne Popull Sali Berishen si gjoja Enverist dhe PD si moniste ala-puniste.

Slogane si ky.."amano ore shoke..dhe ki Saliu ine si Enveri po ben nashti....keni pare more..apo jo .." shperdaheshin me urdher cdo dite rrugve te Shqiperise nga Enveristet e PS-se rradhave te dyqaneve e kafeneve..

Edhe Katundaro-terroristet-staliniste Kosovare te tufezuar rreth Partise se Thaq-Halitit kane filluar te kritikojne Rugoven e LDK-si "leniniste" si "diktatoriale" si "bolshevike" etj.

Natyrisht nuk i shkon ky lloj kostumi atyre demagogve primitiv por ata megjithate sipas porosise se Qendres duke zbatuar parimin se "shpif shpif se dicka do mbetet" vazhdojne te shurdhojne opinionin kosovar...

Tema të Ngjashme

1. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  2. Ndëron jetë presidenti i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  3. Gjyqi i Millosheviç: Ai mund ta vuajë dënimin në burg në Rusi
    Nga Sokoli në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 31-07-2005, 18:59
  4. Zgjedhjet parlamentare në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 275
    Postimi i Fundit: 15-05-2005, 14:50
  5. Pse Rugova (s')bën të kritikohet?
    Nga shigjeta në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 92
    Postimi i Fundit: 02-07-2004, 08:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •