Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Per zoteri Taulantin!

Zoteri, askush ketu nuk i ceki veshtiresite qe po i kemi me BE ne dhe SHBAte nese njeanshem shpallim Pamvaresine, dhe kjo bile as nuk u prek nga teksti im. Lexoni edhe nje her me vemendje, se sic duket e keni kuptuar gabim tekstin tim.

Une i kritikoj politikanet kosovare per mosmarje iniciativash kunder aksioneve qe i bejn serbet, ketu nuk ka as BE ja lidhje, e as SHBAte.

Covici eshte psh. i derguar i posacem i beogradit per ceshtjen e kosoves, dhe nese nuk jemi te tranum, nuk jemi idiota nga aspekti medicinal, dhe nuk jemi ignorant e ziliqare ndaj njeri tjetri, ateher duhet ta shohim se ka edhe ne kosoven lindore nje problem SHQIPTARE.

Edhe pse kosova nuk eshte SHTET i pamvarur, askush asaj nuk ja mer te drejten ne menyre DEMOKRATIKE te sillet sikur me qen nje shtet i pamvarun.

Nje shembull:

Te burgosurit vuajten ME VITE pas mbarimit te luftes neper burgjet serbe, e cila ish nen qeverisjen e nje kryesie demokrate, ashtu vet ata kete e pohojn para opinionit botenore, e pra, nese qenka ashtu, atehere duhet te dalin deklarime dhe sqarime, PER CRFARE arsye kan vuajtur shqiptare te thjesht ne burgjet serbe?, ku eshte ketu nje ze qe i mbron keta?, a eshte kjo gabim?, ku jane akuzat ndaj shtetit serb per heqje lirie te paarsyeshme te shqiptareve?, dhe ku jane akuzat per demshperblim?

Natyrisht qe Kina dhe Rusia do te kundershtojn, por kjo eshte gje e qarte dhe ka te beje me interesat e tyre perzonale ndaj BOTES e jo ndaj shqiptareve, ata jane te detyruar te veprojn keshtu. (gjermanisht quhet kjo staatsräson)

Thjesht eshte qe kosova te ngrej aktakuze kunder serbise para ligjit nderkombetare per shkaterimet e infrastruktures, per plackitjet e shtepive private dhe publike, dhe per shkaterimet e paarsyeshme.

Edhe per kthimin e pakicave duhet te arrihet nje marreveshje konkrete ku do te deffinohen qarte individat qe do te kthehen, e jo te diktohen keta nga beogradi, qe te na sjellin kolonialistet e milloshevicit perseri, ata i kan vendet e tyre na krajine dhe bosnje. Pyetja eshte, sa jane autoritetet kosovare te inkuadruar ne keto ceshtje?, mendoj se aspak, apo?, ne do ti presim me pushka e thika, e do ti vrasim, apo si e paramendoni kete?

Dhe me ne fund, KOSOVA NUK DUHET ASSESI TE PRANOJ BISEDIME PER STATUSIN PERFUNDIMTAR ME BEOGRADIN PERDERISA ATA NUK KANE MARE PERGJEGJESINE E PLOT PER LUFTEN QE U ZHVILLUA. Por deri te arrihet deri te kjo pik, duhet nje here serbet te cajn hesapet me slovenet, kroatet, boshnjaet, e tek me ne fund me shqiptaret.

AS FEDERATE, AS KONFEDERATE, Kosova eshte e pamvarun, pervec se rregullimin e maredhenjeve ndershtetnore nuk ka tjeter problem me jogoslavine, apo "cernaserbine", apo "serbagora" e ku ta dij une si do ta quajn pseudoshtetin e ardhshem, qe ka gjasa te behet kolumbia e europes.

ME bisedimet e rambujese mbaruan edhe bisedimet e shqiptareve mes serbeve, pas lufte nuk ka cka te bisedohet, edhe rezoluta 1244 (jo 1124) ish vetemn nje mjet per te mbaruar LUFTEN, a ka nen ate fletushk ndonje nenshkrim shqiptari, edhe kosova ka patur perfaqesuesit politik, pse nuk u pyeten ata?, por ma intersantja eshte, se kjo rezolut eshte neneshkruar nga kriminel lufte, qe tash ndodhen ne hage?, a nuk ben njehere te miret VLEFTA e kesaj rezolute nen filtrim?

Edhe nje gje taulant, ardhmeria e maqedonise mvaret nga ardhmeria e kosoves, per ate kam edhe une interes te madh ne zhvillimet politike te kosoves.

Flm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 09-08-2002 mė 10:36
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Sa analize rrjedhshme nga NUha. Nuhe, mund te them lirisht se ky shkrimi yt lidhur me Ceshtjen e Kosoves, m ela pershtypje te madhe. Dmth, Kosova eshte e Pavarur. Sa mire. E kur e shpallem ne kete pavaresi? Me trego te lutem, se kjo qenka nje gje qe une e paskam harruar. E di se cfare duuhet te bejme te gjithe anetarte e ketij Forumi? Te apelojme te BE dhe USA se Nuha e ka gjete menyren e zgjidhjes se Statusit te Kosoves. Duhet po ashtu te apelojme dhe te Politikanet Shqiptar se ata nuk paskan asfare lidhje me cfare po ndodh me Kosoves, dhe ata duhet ta degjojne shokun NUhe. ME fal per kete cinisem.

Nuhe, paske aftesi te behesh nje keshilltar i zgjuar i Ibrahim Rugoves, apo Nexhat Dacit. PO te ishte per neve, moti do ta kishim shpallur Kosoven te Pavarur; moti do ti kishim bashkuar trojet tona; lidhja e Prizrenit do te kishte patur nje efekt me te madh; konferenca e Londres nuk do te kishte vepruar ne ate menyre; Kongresi i Berlinit nuk do te kishte rendesi te madhe; Paqja e Versajiut do te ishte paqe edhe per ne.. etj etj.

Kur do te filloni ta kuptoni se ceshtja e Kosoves eshte dicka me e nderlikuar se sa po thuani. Pavaresia e Kosoves eshte proces i komplikuar; ketu nderhyne shume faktore, disa prej te cilve jane permendur nga disa anetare. Sa me vjen per tu qeshur kur disa shkruajne se BE dhe komuniteti nderkombetare nuk kane influence te madhe. PO kush na cliroj nga Serbi....Shqiptari. Po te mos ishtye Amerika e NATO, ku do te ishim ne sot? Me thuaj, Nuhe.
    Qytetaret e SHBA-s pagujane shume tatime, shumica e te cilave perdoren nga Armata. A e din ti se cfare kampi ka ndertuar SHBA-ja ne Ferizaj? A e din ti se sa kushton ajo per tu mbajtur? Ata kane interesat e tyre ne kete vend dhe do te vendosin per kete vend pa deshiren tone.

Ne nuk duhet te bisedojme me Beogradin. PO ksuh te bisedoj me beogradin atehere...Amerika..apo Franca apo BE ne pergjithesi. Kur te vjen koha e bisedimeve, qare nuk e kemi pa bisedu me ta, nese BE kerkon nje gje. Jemi te detyruar nga Ligji Nderkombetar..ende jemi pjese perberese e Yug... Mua ende me thot ne Pasaport se jam Qytetar i KOsoves edhe pse ky eshte dokument udhetimi nga Amerika. Mua akoma nuk me thot se jam Kosovar? A thua pse, NUhe?

Coviqi eshte i derguar i posacem per Serbet, dakort. Edhe une them s edhe ne dueht ta bejme nje gje te tille. Por kur nuk ke shtet dhe kur je i preokupuar me pushtetm nuk te bjen ndermend per nje gje e tile. Une them, pse Zona e Mitrovices ehste e patrolluar nga Francezet, armiqet tane. PSe politikanet tone nuk bejne dicka qe ta eliminojne kete status quo. KJo me duket dicka me e rendesishme se ceshtja e Kosoves lindore.

Se pari duhet te jemi shtet sovran qe te kemi mundesin te kemi influenbce politike. Akoma nuk jemi shtet dhe per kete arsye neve nuk na pyetin; per kete arsye UNMIKU vendos. E pse neve nuk na pelqen nje gje e tille, askush nuk na ka faj. Duhet qe te pajtohemi me faktin se BE dhe komuniteti nderkombetare luajne rol te rendesishem per ardhmerine e Kosoves, dhe duhet te punojme n e kete drejtim qe se bashku me ta, te arrijme kete aspirate.

UNe
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O ari, lexoje edhe njehere shkrimin tim, dhe ma ngadale te lutem

Nje pyetje (da shkruaj me shkronja te medha qe mos te dalen probleme kuptimi):

"KURRE KAM THENE QE KOSOVA ESHTE E PAMVARUR?", te lutem me ndihmo, se ose nuk me shohin syte mire, ose kame haruar se CKA kame shkruar.

Flm
    albanish by nature

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Te nderuar,

te gjithe thoni duhet te punojme duhet te bejme duhet te arrijme, duhet, duhet, duhet,

kur vjen puna per propozime konkrete, naa, asnje nuk thote nje fjale ose nuk behet a ku ta di une.

Une kam bere disa propozime si ju duken?
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  5. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •