Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 97
    Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584

Qeveria: Moratoriumi i skafeve zgjatet me tre vite te tjera

90. Ligj nr. 9509, datė 03.04.2006 "Pėr shpalljen e Moratoriumit pėr mjetet motorike dhe lundruese tė Republikės sė Shqipėrisė".

Cfare mendoni per ligjin e ri antiskaf qe u miratua dje nga parlamenti shqiptar?
    Sipas ketj ligji ne territorin e shqiperise ndalohet qarkullimi i mjeteve lundruese nga Shtetasit shqiptar per 3 vjet. duke perjashtua mjetet per transportin e udhetareve(Trageteve) dhe mjetet e perdorura per Peshkim.
    Per mendimin tim ky ligj shkel shume hapur Kushtetuten e Shqiperise duke shkelur hapuer lirite dhe te drejtat e qytetareve Shqiptare, prandaj duhet Abroguar sa me shpejt qe te jete e mundur sepse sic po afron dhe sezoni turistik dhe ky ligj do te ndikoje dukshem ne renin e turizmit ne qytetet tona Bregdetare
    Liberté, égalité, fraternité

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Po ca behet mer aman se si e kane nisur keta kane per ta bere lemsh gjithshka.Prit kur te nxjerrin ligj edhe per mosmarrje Fryme ne ambjente publik.Pika qeveris thuaj.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ne pergjithesi, mendoj qe PD eshte duke udhehequr mire deri tani, mirepo mendoj qe ky ligj ishte i tepert. Jam OK te kishte ligj kunder skafeve te trafikanteve por jo edhe ndalimin e perdorimit te skafeve edhe per turizem. Shqiperia ka bregdetin dhe skafet turistike ia shtojne vlerat bregdetit dhe turizmit shqiptar. Une jam kunder ligjit, apo per modifikimin e ligjit dhe lejimin e perdorimit te skafeve nga shqiptaret qe i perdorin ato per turizem dhe argetim.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e SnoW~DroP
    Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    I paska mare skafistet ne qafe pse nuk thua
    Sidomos vlonjatet

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga dodoni
    Ne pergjithesi, mendoj qe PD eshte duke udhehequr mire deri tani, mirepo mendoj qe ky ligj ishte i tepert. Jam OK te kishte ligj kunder skafeve te trafikanteve por jo edhe ndalimin e perdorimit te skafeve edhe per turizem. Shqiperia ka bregdetin dhe skafet turistike ia shtojne vlerat bregdetit dhe turizmit shqiptar. Une jam kunder ligjit, apo per modifikimin e ligjit dhe lejimin e perdorimit te skafeve nga shqiptaret qe i perdorin ato per turizem dhe argetim.
    sipas teje ata skafet e trafikanteve kane tabela aty qe thote Trafik kinezesh apo kane ate flamurin e pirateve?

Nuk jane gjerat aq kollaj dhe aq bardh-e-zi aty, se eshte Shqiperi hesapi. Desperate situations call for desperate measures! Ose, simbas vendit behet edhe kuvendi!

Te pakten keta po bejne perpjekje reale per te ndaluar kete plage te shoqerise tone qe vazhdon akoma edhe sot, nuk e ben si Nano qe dha urdher te mbytshin ata qe u mbyten atehere ne janar, vetem e vetem qe mos tu dilte nami qe trafiku vazhdonte akoma

pastaj, te thuash ti kushedi se sa njerez ne shqiperi kane skafe qe i perdorin per qejf e turizem lol

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar mė parė nga diikush
    sipas teje ata skafet e trafikanteve kane tabela aty qe thote Trafik kinezesh apo kane ate flamurin e pirateve?

Nuk jane gjerat aq kollaj dhe aq bardh-e-zi aty, se eshte Shqiperi hesapi. Desperate situations call for desperate measures! Ose, simbas vendit behet edhe kuvendi!
    Te pakten keta po bejne perpjekje reale per te ndaluar kete plage te shoqerise tone qe vazhdon akoma edhe sot, nuk e ben si Nano qe dha urdher te mbytshin ata qe u mbyten atehere ne janar, vetem e vetem qe mos tu dilte nami qe trafiku vazhdonte akoma

pastaj, te thuash ti kushedi se sa njerez ne shqiperi kane skafe qe i perdorin per qejf e turizem lol
    Jo nuk kane tabela te tilla trafet e skafikanteve ( ), skafet e trafikanteve, por ka menyra te tjera qe mund te perdoren per luften kunder tyre. Kjo menyre eshte shume ekstreme dhe nuk di te jete perdorur ndonjehere ne ndonje vend bote per probleme te tilla apo te ngjajshme me to. Me mire psh. do ishte te forcohen njesitet e policise detare qe merren me keto probleme dhe te behej sensibilizimi i popullsise ne qytetet bregdetare qe policia dhe qytetaret te kene nje bashkepunim me te madh ne luften kunder tyre, por jo te merren masa kaq ekstreme sepse demton turizmin qe eshte nje nga burimet kryesore te te ardhurave tek shqiptaret.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga dodoni
    Jo nuk kane tabela te tilla trafet e skafikanteve ( ), skafet e trafikanteve, por ka menyra te tjera qe mund te perdoren per luften kunder tyre. Kjo menyre eshte shume ekstreme dhe nuk di te jete perdorur ndonjehere ne ndonje vend bote per probleme te tilla apo te ngjajshme me to. Me mire psh. do ishte te forcohen njesitet e policise detare qe merren me keto probleme dhe te behej sensibilizimi i popullsise ne qytetet bregdetare qe policia dhe qytetaret te kene nje bashkepunim me te madh ne luften kunder tyre, por jo te merren masa kaq ekstreme sepse demton turizmin qe eshte nje nga burimet kryesore te te ardhurave tek shqiptaret.
    po sa vende te tejra ne bote di ti qe te behen shkelje aq flagrante dhe te jene zyrtaret dhe policia aq te inkriminuar ne keto rrjete?

po qe te jete kaq problem trafiku i skafeve dhe qe te mare kam shume jete njerzish te pafajshem ne kerkim te nje jete me te mire?

Po me problemin dhe masat sa i njohur je?

se kshu sugjerime te tipit punet e behen me mire e mos behen me keq japim tere ne, po po te qe aq kollaj kushedi sa do kishte perparuar vendi...

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ketu ku jam une per momentin, Phoenix, Arizona, eshte shume afer kufirit me Meksiken. Dallimi ne ekonomi midis Meksikes dhe Amerikes eshte vec me i madh se dallimi mes Shqiperise dhe Italise e BE-se. Qeveria meksikane ka publikuar edhe broshura "Si te futesh ilegalisht ne Amerike", pra jo qe nuk e lufton qeveria fare kete fenomen, por edhe e inkurajon dhe ndihmon sepse meksikanet ketu dergojne para tek familjaret e tyre ne Meksike.

Une nuk them se duhet te veprojme si Meksika, larg asaj, mirepo jo edhe te marrim masa aq ekstreme kunder ketij fenomeni qe demtojne edhe interesat ekonomike kombetare sikur kjo e ketij ligji. Poashtu, edhe ky ligj nuk siguron qe trafikimi do ndaloje pergjithmone me miratimin e tij, sepse po te kete police te inkriminuar, skafet prape mund te qarkullojne naten dhe policia nuk i ndalon fare.

Ne duhet luftuar kete fenomen aq sa kemi mundesi dhe ne menyrat me te sofistikuara te mundshme por jo duke penguar turizmin dhe ekonomine kombetare ne kete menyre. Disa nga menyrat do ishin psh. dhenia e shperblimeve per te gjithe ata qytetare qe denoncojne trafikantet, dhenia e shperblimeve policeve per cdo skaf qe kapin, te auditohen policia per ti testuar ne jane te inkriminuar, shperblyer gjithe ata qytetare e police qe denoncojne trafikantet dhe policet e inkriminuar etj. etj. Keto metoda jane edhe me efektive dhe eficente, mendoj une, ne luften kunder trafikimit. Ne sot po ndalojme skafet per tre vjet, po pas tre viteve, ne prape do na duhet te perballemi me kete problem. Keshtu qe, do perballemi se do perballemi me trafikantet ujore, me mire te fillojme qe tani e mos ta shtyejme zgjidhjen e problemit per tre vjet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 06-04-2006 mė 14:31

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    o ti dodoni, me shkrive ti mua; kur do e hedhesh kandidaturen per deputet?

po si ore ben paralele te tilla derman dhe sugjerime teorike te tipit 'as me ke as te kam'? ke qene ndonjehere ne Shqiperi ti, apo vetem Prishtine - Arizona? lol

pastaj, ca demi i sjell turizmit dhe ekonomise shqiptare ky ligj? apo u vrane shqiptaret duke shetitur turistat e huaj me skafe ne det?

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Te shkrij une ty, diiikush, se te kam mik.

Kandidaturen per deputet nuk do e hedh fare sepse kam tjera plane. Kam jetuar ne Tirane per dy vite dhe kam qene ne pothuaj gjithe Shqiperine e Mesme dhe ate te Veriut. Tani ne vere do shkoj me pushime ne Jug, dhe do e vizitoj pothuaj gjithe Jugun.

Demet qe i sjell turizmit shqiptar ky ligj jane keto psh:
    - Une dhe shume turista tjere, kur shkojme ne Shqiperi do kishim marre ndonje skaf me qera dhe do kishim dalur ne shetitje me skafe neper det. Pra, do kishim shpenzuar me shume dhe rrjedhimisht turizmi dhe ekonomia po humb keto te ardhura tjera potenciale.
    - Ka shume tjere qe po te mos kete skafe atje, edhe nuk vijne fare ne pushim. Pra, turizmi dhe ekonomia shqiptare po humbet edhe keto te ardhura potenciale etj. etj.

Shto ketu faktin tjeter qe, sipas mendimit tim, ky ligj nuk pritet te sjell kurrfare rezultati pozitiv, dhe ne prape duhet te perballemi me kete problem edhe pas tri viteve, ne kohen kur skadon ky ligj.

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. I penduari i bandes se Durresit: Deputeti i PDK-se, Aleks Keka, korrier droge
    Nga daniel00 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 28-10-2009, 03:41
  3. Interpoli Spanjoll dhe Portugez mbi Sokol Olldashin
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 23:18
  4. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2006, 20:43
  5. Policia e vret. Kush do ta mbrojė qytetarin shqiptar...
    Nga ex-x nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 26-08-2003, 04:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •