Fehmije Kovanxhiu
Bash sot degjova RTK-ne nė lajmet ne mes tjerash ne intervju foli nje qytetar duke thene se qofte pozita, qofte opozita kane te njejtin formulim te raportit per ne Vjene. Si kunder kesaj po behen kundershtime qeverise se Kosoves ne te cilen jeni te gjithe partit politike. Shtrohet pyetja mbi korrupsionin patriotik, ku doli bash tani ky term? Te mos harrojme se te gjithe ne jemi patriotė, term i cili do te thotė atdhedashesit e Kosoves.
Lidhur me kete kisha me dhene nje shembull "Cdo sistem kur kalon ne sistemin tjeter (sikurse prej nje banese ne tjetrin) aty behen keqperdorime materiale fjala popullore "koja", e termi i modernizum "korrupsion". "kush nuk e zgjat dore kur e perzien mjaltin me lepi gistat" .
Te lutem z. Hashim, sikurse gjithmonėė qe je ballafaquar me problemet lidhur per shtetin sovran dhe te pavarur te Kosoves, vazhdo edhe me tutje. Lere kohes "kush e ben keq per vete, kush bene mire per vete, kush gabon paguan". Sot eshte dita, duhet luftuar ne menyre psikologjike me menduar me larg qe mos te behen leshime mbi enklava qe pas 10 viteve te copėtohet nje pjese e Kosoves. Pergjithmone aty qendroni fort e pastaj vijne gjykimet korruptive, nese vonohen, por nuk harohen.
Duke kerkuar ndjesė prej z. Hashim Thaqit, pasi qe jam nena e tij, kam pak me shumė eksperience; kam perjetuar disa luftėra, kam kaluar prej kapitalizmit ne socializem e komunizem dhe sot mberrita te perjetoj demokratizimin e vendit ku kam lindur dhe jetuar deri ne vitet 1999. Tani gjendem ne SHBA, por percjell situaten dhe gjendjen aktuale e Kosoves. Prandaj dhe ju deshiroj pune te mbare ne partinė qe e udheheq dhe, si kryetar i ri, do te arrini shumė e shumė suksese. Nje dite ndoshta edhe behesh kryetar i Kosoves. "Jeten duhet jetuar sido qe tė vije" , "Autoriteti nuk fitohet me para, vetem me fjalen e dhene bese, trimeri, fisnikri bujari" dhe me tė mirembytet armik"
Krijoni Kontakt