Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 46
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506

Kerkoj dy fjale shqip...

Ju lutem, me ndihmoni me dy fjale shqip qe une ndoshta i kam harruar e ndoshta nuk i kam ditur kurre, kush e di aman se na eshte bere koka dhalle me keto tri "kohet" e kohes. Nuk dime me ne ē'kohe jemi : ne te shkuaren, te tashmen apo te ardhmen...

Ketu do vendos dy foto : njera eshte nje lule, do te doja emrin e saj ne shqip, dhe fotoja tjeter eshte pak me e nderlikuar. Do t'ju duhet te shikoni mire ne krye te shtylles se ēezmes, ka diēka ne forme ylli (gjashtecepesh me duket) prej hekuri. Do te doja emrin e saj.

Per ato qe nuk e dallojne mire, do tu thosha te sillnin ndermend ato ēezmat publike qe kishim njehere e nje kohe dhe persiper shtylles kishte nganjehere nga nje gje hekuri ne ndonje forme ēfaredo (te bere ne torno), dhe ne qe fusnim koken poshte ēezmes per te pire, me njeren dore mbaheshim tek kjo gjeja prej hekuri.
    A ka ne shqip ndonje fjale qe e pershkruan kete ?

Ju falenderoj te gjitheve
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    atyre luleve a nuk i themi lule dielli?

ndërsa atë te cezma se kam iden si quhet

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Ato lulet jane lule dele, ose margarita, te verdha. Pra eshte nje lloj i luledeleve.
    Ajo gjeja ne maje te cezmes, nuk mendoj qe ka pasur ndonjehere ndonje emer. Ose me sakte une nuk di ndonje emer te vecante per te.
    Ji Vetvetja!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Margaritat i kane petalet te gjera dhe te ralla. Lule delet po ashtu. Keto lule quen "lule vjeshte" pe nga Shqiperia e mesme dhe vine ne tere ngjyrat.

Te tere cezmes se tille shkodranet i theshin "tullum". Gjese ku mbahesh i thone "reze", po nuk e di ne se kjo lidhet me cesmete.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Heeeeeej, shkunduni more pak
    Do mi gjeni keto fjalet apo si e keni hallin, dhe pastaj do u pershendes me ndonje kenge te bukur te kenduar nga ndonje hundezene, mmmm sa mire kendojne... psh, Nathaliiiiiie ose Isabeeelle e ndonje tjeter

Nuk eshte as luledielli e luledele, keto i njoh shume mire. Per lule vjeshte, nuk e di por po pres dhe ndonje konfirmim tjeter.

Kurse per gjene e ēezmes, s'me thate gje... Megjithate ju falenderoj per mundimin qe keni marre

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    gjete kishe ku te falesh ti.
    Ato te verdhkat me duken si qumeshtorka, por ka te ngjare qe te jene nje lloj luledeleje (me ngjyre te verdhe, se luledelet zakonisht jane po kaq te vogla por me ngjyre te bardhe). Margarita s'jane e s'jane se margaritat jane sa nje luledielli o milet...te medha dmth, dhe zakonisht jane te bardha, megjithese ka edhe ngjyra te tjera.

he, botaniste u bera, te behem edhe mekanike une tashti? Emrin e asaj te cezmes e ke saraqineske, te pakten keshtu i themi ne nga anet tona (nuk e di nese kjo eshte fjala zyrtare por eh...)
    Summertime, and the livin' is easy...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Dandelion eshte ajo luleja ne botanike.
    Ne popullorce nuk e di s esi e quajne.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Saraçineske ?! Jooooooooooooo, saraçineska hap dhe mbyll ujin, kurse ajo gjeja atje nuk ka asnje funksion, thjesht eshte keshtu persiper. E thashe qe ne çezmat tona te dikurshme, ne mbaheshim ne to kur fusnim gojen poshte currilit.

Kurse ajo lulja ne botanike e ka emrin Arnica dhe jo dandelion, por hajde gjeje shqip se

Megjithese, tani u kujtova, nuk e ke keq ti me ato qumeshtorkat... Mbaj mend ketu e 45 vjet me pare, kur kullosja lopet, kishte ca lule qe kur i kepusja, nga kercelli i tyre dilte nje leng i bardhe, por ama ishte shume i hidhur. Po pse aman qumeshtorka ? Hmmm... nuk na late lule ju korçarkat pa ia ngjeshur nje -ke apo -ka...
    Megjithate, emer qesharak me duket per ta futur ne nje shkrim te "rende"...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga oiseau en vol : 23-10-2005 mė 08:50

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Hem thua qe nuk ua di emrat, hem qe e di "po s'e di." Me duket se po e ben si nastradini edhe ti, shejtan.

Nuk e kam idene se ne c'fare je mbajtur ti per te pire uje tek curili, por saraqineska ka me c'do cezme afer curilit (qofte mbi, nen apo n'de ane) Dhe kjo pasi ky eshte funksioni i saj, dmth te mbyllesh ujin, te hapesh nje curil te ri e me radhe. Kjo cezma qenka qe ne kohen e babaqemos; s'kam si ta di une.

Po si e kam keq une me Qumeshtorkat e? Me mbine para syve sa here qe dal andej nga lumi. Le qe lendinat kane sa pa hesap. Po per shkrimin tend te "rende" qenkan qesharake huh? pika pika! C'po shkruan me thuaj....bagetine e bujqesine eh?

e s'thua as faleminderit qe te japim emra. mosmirenjojtes
    Summertime, and the livin' is easy...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Po si e kam keq une me Qumeshtorkat e? Me mbine para syve sa here qe dal andej nga lumi. Le qe lendinat kane sa pa hesap. Po per shkrimin tend te "rende" qenkan qesharake huh? pika pika! C'po shkruan me thuaj....bagetine e bujqesine eh?
    Nga ē'lume del ti me ? Avash me avash... mos me thuaj qe do dalesh tani kastile per te pyetur emrin e luleve, se prekemi pastaj

Ajo gjeja qe po shkruaj eshte ō combien grave et lourde de sens !
    Nejse, do bej si do bej per lulet, por asaj gjese aman aty me lart si t'ia bej ? Me duhet patjater ! (dhe per dreq ka qelluar ne yll gjashtecepesh, qe mi nderlikon keq punet... ncncncnc sa i pafat jam , edhe keto veshet me ēmenden aman, lloj lloj zhurmash kapin kendej nga komshinjte )

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Permbledhje dua te zgjedhura
    Nga Nur_11 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 08:09
  2. Kerkoj pune...
    Nga Insomnus nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 08-01-2007, 23:25
  3. Lutje pėr Muslimanėt
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-03-2006, 10:59
  4. te kerkoj (se me mungon)
    Nga ^VJOSA^ nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-01-2003, 10:25
  5. Kėrkoj!
    Nga zemri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 08:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •