E di qe ska diqka zyrtare por ndoshta komuniteti katolik ne Kosove peraferisht e dijne sa katolik shqiptar jane ne Kosove pasi eshte nje numer i vogel.
Dhe ne cilat zona jetojne katoliket ne Kosove?
E di qe ska diqka zyrtare por ndoshta komuniteti katolik ne Kosove peraferisht e dijne sa katolik shqiptar jane ne Kosove pasi eshte nje numer i vogel.
Dhe ne cilat zona jetojne katoliket ne Kosove?
Gjilani, ti duhet ta dish vella se ne Kosove po jeton. Sipas regjistrimit te fillimit te viteve te 90-ta, kohe kur edhe eshte bere regjistrimi i fundit i popullsise tek ne, kane qene rreth 70 mije shqiptare katolike ne Kosove. Tani eshte duke u bere regjistrimi i ri, dhe shpejt do kemi nje numer zyrtar te sakte per ndryshimet qe mund te kete pesuar ky numer i para 15 viteve.
Zonat ku ka me shume shqiptaro-katolike (sepse shqiptaro-katolike ke pothuajse ne gjithe Kosoven), jane: Gjakova (rreth 30% e popullsise se Gjakoves), Prizreni, Peja, Klina, Prishtina etj.
Tung
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Cfare do thuash me shqiptaro-katolik o dodon?Postuar mė parė nga dodoni
Ashtu i klasifion ti shoku? Si jokompletshqiptar e?
Vjen e paraqet dhe statistika ktu!
.....ncncnc
E ke keqkuptuar shoku. Me shqiptaro-katolik dua te them shqiptare me besim fetar katolicizmin sikur me shqiptaro-musliman dua te them shqiptare me besim fetar islamin, apo shqiptaro-ortodoks, shqiptare me besim fetar ortodoksine. Pra, keshtu e mendova une, e ti mund ta kuptosh si te duash ti, nuk te perzihem aty. Statistikat i kerkoi Gjilani, e une i paraqita pastaj. Pra, desha ta ndihmoj Gjilanin me informacionin qe kerkoi.
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
FLM Dodon per pergjigjen...e di qe ka katolik shume edhe ne Viti (qyteza qe ka qene komune e Gjilanit) aty eshte nje prift shume i njohur dhe eshte shume skathet spo me kujtohet emri...une kurr skam rastis qe sa % katolik jane ne Kosove....per ate lypa ndonje statistike zyrtare mos e kane bo keta katoliket e Kosoves masi qe jane numer i vogel...thash mos po jep dikush ndonje link...![]()
Krijoni Kontakt