Shpesh njeriu ka deshire te rrefehet.
Ndoshta kjo eshte nje nevoje e brendshme e shpirtit te njeriut ,per tu c'liruar,nga dhembja.
Ne nje bote ku te gjithe nxitojne,,a eshte e lehte te gjesh dike per ti rrefyer brengat e shpirtit?
Shpesh njeriu ka deshire te rrefehet.
Ndoshta kjo eshte nje nevoje e brendshme e shpirtit te njeriut ,per tu c'liruar,nga dhembja.
Ne nje bote ku te gjithe nxitojne,,a eshte e lehte te gjesh dike per ti rrefyer brengat e shpirtit?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kolombi : 27-06-2005 mė 23:56
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Hapu te dervishi se ta kam bo gati nje "nuske" dhe po ta jap ta mbash te kanatierja
Futu ne MSN dhe clirohu nga deshperimet e shpirtit.
Qaji hallin shoqnise se keto psiko-loget e forumit nuk ma merr mendja se e vejne ujin ne zjarr fort. lol
Kolombo , vallai qe duhet me te bo block fare ty.
Ke fillu te me krijosh humor te modh me keto tema "shpirtrash"![]()
brengat e shpirtit...pse kush ndjehet i brengosur shpirterisht
po ti per shembull kolomb a nuk na thua, keto portat e shpirtit tend a i mban te mbyllura dhe nese jo atehere kujt i rrefehesh dhe cfare konkretisht te ben/te shtyn te rrefehesh tek ky person
dervish...ashtu DeuS doja te thoja,
kjo pune e nuskes tani a ka ndonje rregull se ne cin ane te kanatjeres duhet mbajtur se gafa jemi e njerez bejme....ooo jalla me duket se timen e paskam vene mbrapsht, dhe gjithashtu cfare orari ka dervishi per vizitoret hallexhinj???
shif tani kur te na perjashtoje prej forumit Moderatori Eksploratori Kolomb nen akuzen
"Perjashtoj nga Forumi Albasoul anetaret jo te nderuar DeuS dhe Kaltersi per prishje teme. Ekzekutim te menjehershem."
Toleranca, eleksiri i lirisė.
Rrefimet e shpirtit.
Mundohem ti mbaj te hapura me njerezit me te afert (pra me pjestaret e familjes). Nuk ndihem rehat ne qoftese me shqeteson dicka dhe nuk shprehem. Megjithate, varet dhe te ajo gje qe te shqeteson. Nga nje here mund te mos ndihem rehat te shprehem: ndoshta sepse sdua te lendoj njeri, ndoshta sepse mund te keme vete gabim, ndoshta sepse nuk jam e sigurt per ate qe mendoj, ndoshta sepse jam ne gjendje ta nxjere veten nga nje situat etj.Thjesht doja te dija nese keto portat e shpirtit i mbani te hapura apo te mbyllura?
Per mendimin tim, ne qoftese kerkon dicka (ne kete raste diku per tu rrefyer) gjithmon mund ta gjesh ne qoftese e kerkon mire.Ne nje bote ku te gjithe nxitojne, te gjithe kane pune, a eshte e lehte te gjesh dike per ti rrefyer brengat e shpirtit?
Postuar mė parė nga kolombi
Portat e shpirti jane perhere te mbyllura miku im .
Vetem kush njeh shpirtin tend mund ta hapi.
Nuk kemi kohe ne te ndalojme,te shplodhemi pak,te mbeshtesim koken diku dhe te hedhim jasht brengun qe te han shpirtin.
Shpesh here hidhet nen muziken e ndonje kasete shqiptare ne autostradat qe nuk mbarojne kurre.
Ose nen te perditshmen,hyjnore,magjike telefonate qe te ben nena per te uruar diten e mbare.
Portat e shpirtit i hap vetem e VERTETA. Perpara se te hapesh portat e shpirtit tend duhet te kerkosh te Verteten. E verteta te cliron mendjen nga mendimet e kota, te pastron shpirtin dhe te fal nje paqe shpirterore qe nuk do te shkonte ndonjehere ne mendje se ekzistonte.
Por qe ta gjesh te Verteten, duhet ta kerkosh ate.
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Nuk e di per te tjeret, por personalisht, kur shkruaj flas me shume me shpirtin. Me te tjeret, qofshin ata njerezit me te dashur te tute, ekziston rreziku i keqkuptimit.
E ne fakt, une them se ka ca gjera, ca peshperima te lehta te shpirtit qe mund vetem te ndjehen ose t'i thuhen vetem shpirtit...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Rrefimet e shpirtit per mua ngjallin nje subjekt shume te emocionuar....
Mua me teper me thirr shpirti, kur bej monolog me veten time, dhe pikerisht atehere e gjej forcen e duhur te rrefej rrefimet shpirterore...
Rrefimet e shpirtit jane si rreth vicioz sepse mund tia thuash vetem vetes sepse e di qe te tjeret mund te te keqkuptojne ose gjykojne, por nga ana tjeter a mund te te japi vetja ngushellim dhe prehje per ato qe ka bere vete ajo?
per femrat eshte mese e domosdoshme te flase me dike e ka nga natyra qe clirohet nese flet edhe pse kur e ben kete nuk e ben thjesht me qellimin per te kerkuar keshilla sic e bejne meshkujt. une vete nese gjej personin e duhur qe te me kuptoje i hap me kenaqesi portat e shpirtit, por me shumicen e njerzve eshte thjesht humbje kohe pasi nuk te kuptojne.
cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton
Krijoni Kontakt