po elses i uroj suksese ,dhe ishadha del e para .
por kam nje pyetje ?
ore antare, kush e fitoi festivalin ne shqiperi se nuk e kam mare veshe .
po nuk e patet bezdi te shkruani kengtarin dhe kengen fituse .
me respekt CHAKALLI
fituese e vendit te pare
fituese e vendit te dyte
fituese e vendit te trete
nuk do te fitoj
nuk e di
po elses i uroj suksese ,dhe ishadha del e para .
por kam nje pyetje ?
ore antare, kush e fitoi festivalin ne shqiperi se nuk e kam mare veshe .
po nuk e patet bezdi te shkruani kengtarin dhe kengen fituse .
me respekt CHAKALLI
koha eshte si nje shpat,po nuk e preve te pret.
Mira Konci me kengen-O kasolle ku na mblodhe!!
Living in Vain
Ajo aty e kishte bukurine si i bente buzet kur kendonte.E degjova dhe une qe eshte bere konkurs per te gjet talenta ne Shqiperi,nje gabele e kishte qare nje kenge te Whitney Huston dhe juria e pergezoi e i tha"Je shume e talentuar zerin shume te bukur por duhet te ndryshosh ngjyren e lekures qe te fitosh!!"
Si ta plasin troc fare s'do me dit mo njeri!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dimegeni : 25-02-2003 mė 09:25
Discover me like emptiness.......
gazeta shqiptare
-----------------------------
INTERVISTE/ Kėngėtarja shqiptare u rrėfen italianėve jetėn e saj nė Shqipėri
Elsa Lila: "Martesa e dytė e babit mė dhuroi Italinė"
--------------------------------------------------------------------------------
MILANO
Elsa Lila nuk ėshtė ende 22 vjeē, por tashmė e ka shėtitur botėn veēanėrisht vendet e Lindjes, si "artistja e shekullit" nga Shqipėria dhe nė Itali, ku ka mbėrritur pas martesės sė dytė tė tė atit, tenor nė korin e Tiranės, me njė zonjė nga Leēja.
Ka qenė nė Kazakistan dhe e ka cilėsuar si "njė vend i mrekullueshėm", por ende jo nė Amerikė ("nuk e kam mit Amerikėn"). Nė Leēe ajo pėrfundoi studimet e shkollės sė mesme me notat maksimale. Ndėrsa nė Romė nisi rrugėn e popstarit, duke pasur qėllim Sanremon me "Valerian", ku i kėrkon tė falur njė mikeje, sepse pranoi komplimentat e tė dashurit tė saj. Kanė vjedhur rrobat e Cavali (stilist) dhe dje ka provuar njė garderobė tė re tė Trussardi (stilist i njohur).
"Si dehesha duke nxjerrė rakinė"
Elsa ka njė shpirt tė ėmbėl dhe tė fortė nėn ato linja tė bukura dhe tė sakta, dy sy tė errėt plot gjallėri dhe njė "valixhe" tė mbushur plot me kujtime. Ajo jetoi nė njė familje muzikantėsh nė Tiranė, nė periudhėn e fundit tė regjimit tė Enver Hoxhės dhe nė trazirat e viteve '90. Nė atė kohė humbi edhe tė ėmėn, e vrarė nga njė njeri panjohur. "Mė kujtohet shkolla pa pagesė e baletit, interpretimit dhe kantos, recitimet nė teatėr, reēeli i karrotės dhe byreku i gjyshes sime. Mė kujtohet edhe se si bėhej rakia, pikė pike, derisa mė zinte gjumi, ashtu tė dehur, nė shtėpinė e gjyshit. Mė kujtohen dy fitoret radhazi nė '96 dhe '97, nė Festivalin tonė Kombėtar. Isha 15 vjeēe. Familja jonė ishte njė familje normale. Privilegji i vetėm ishte se e kishim babain tenor dhe shkonte nė punė nė orėn 9. (Ai ka kėnduar nė kor edhe nė Paris e Londėr.) Tė gjithė kishim nė shtėpi njė ushqimin tė racionuar, por me vitamina. Jeta e njerėzve nė vendin tim varej nga rroga: nuk u mungonte asgjė dhe njerėzit ishin tė qetė. Kishte rregulla tė forta, rrezikoje edhe dėnim me vdekje, por nuk kishte vrasje, dhunė dhe luftė ndėrmjet grupeve si nė vitet '90. Nė atė kohė nuk ekzistonte mė kodi i vjetėr i familjes, "Kanuni", dhe gruaja ishte mė nė fund e respektuar.
Martesa e babait
Elsa mėsoi italisht "nė njė kurs privat qysh nė klasėn e tretė fillore dhe nga televizioni, duke parė gjithmonė "Remiun e vogėl" dhe e gjitha mė dukej si njė film". "Ne ikėm nga Shqipėria nė '97-n, pas skandalit finaciar tė piramidave qė solli njė revoltė popullore. Kishte tė shtėna tė vazhdueshme dhe ne shkuam tė gjithė nė Leēe: unė, motra ime, Eni, babi dhe gruaja e tij e dytė (italiane qė punonte pėr Karitasin nė Tiranė. Babai ishte ndarė nga mami nė vitet '90 dhe u njoh me gruan e dytė, u dashuruan dhe u martuan nė kishė). Mbas dy muajsh morėm vesh qė kishin shkuar nė shtėpinė e mamit tim dhe e kishin vrarė. Nuk mundėm as tė ktheheshim nė Shqipėri pėr varrimin e saj". Duke folur pėr kėtė fakt Elsės duket se i pėrtėrihet dhimbja. "sepse ishte njė proces ku mungonin provat", thotė ajo.
Hobet e Elsės
Po muzika? "Falė hallės sime, qė ishte adoleshente nė vitet '80 dhe prej saj unė njoha Beatles dhe Queen, Schorpions, Pink Floyd, Rod Stewart dhe Sting. Kaseta e parė qė bleva vetė ishte e Bryan Adams. Mė pas James Taylor, Carole King. Nga artistėt italianė mė pėlqen veēanėrisht Mannoia". Elsa tashmė ėshtė regjistruar pėr Arkitekturė nė Romė dhe ka dėshirė tė "specializohet pėr restaurime". Eshtė "e mahnitur nga vendet e lindjes si Kina, Japonia dhe India. "Dua tė shkoj atje, sepse kam njė lidhje tė veēantė me Nėnė Terezėn e Kalkutės,- thotė ajo, - Unė nga origjina jam myslimane. Nuk mund tė them se jam fetare e madhe, por ama kam njė besim tė fortė, pavarėsisht nga gjysmėshekulli i ateizmit nė vendin tonė. Gjyshi dhe babai mė kanė mėsuar me tė gjitha vlerat e njė familjeje katolike italiane: me respektin, dashurinė pėr tjetrin, vėllazė-rimin". Eshtė krenare qė ėshtė shqiptare. "Kam dėshirė qė tė intervistoni ndonjėherė edhe gra nga Tirana; ato qė bėjnė politikė e kulturė, muzikantet dhe balerinat; ato qė punojnė dhe e duan modėn, qė bėjnė shooping, shkojnė nė diskotekė dhe shohin telenovelat nė tv. Po ashtu edhe vajzat viktima tė trafikut, qė janė pothuajse tė gjitha nga fshati". Elsa, ka lindur nė 4 korrik, 1981, ka talent dhe zė, ėshtė e zgjuar dhe ka njė shpirt tė madh. Edhe pse me njė kėngė tek Tė Rinjtė, Elsa me siguri nuk do tė kalojė pa u vėnė re nė Sanremo.
(Il resto del carlino)
---------------------------------
Te lexosh kete intervist dhe thuj po deshe qe nuk eshte goc e embel fare!!!
Discover me like emptiness.......
Se ca do beje Elsa ne festival tja leme kohes te vendose dhe pse une besoj ne suksese te medha.Por nje gje qe me beri pershtypje ne festival ishte qendrimi i saj i nje "dive"te vertete dhe qe syri cep nuk i bente,shume e sigurte mu duk,po sdq mjafton qe ajo dukej si yll edhe sikur te njihte qe moti Sanremon
e rendesishme eshte qe do e permbajme cfare do vendi qe te mare
Great minds have purposes, others have wishes!!
Elsa duhet te marre pjese ne aktivitete me te rendesishme te kenges boterore ku te kendoje ne anglisht, sepse i ka te gjith treguesit per ta arritur kete. Ne Itali eshte e veshtire te afirmohesh sepse nuk ka kritere profesionale ne kete lem. Italianet jane te dhene pes fames se "te medhenjeve" dhe nuk jane ne gjendje te zbulojne talente te rinj.
Mjafton emeri im
Mu per vedi ma ka ba qefin me prezantimin qe bani sot. Tash sapo mbaroi edhe "dopo festivali" i sanremos ku ishin te ftuar pjesmarrsit e tij edhe kishte disa debate interesante persa i perket te rinjve...megjithate Elsa arriti klasifikimin ne vendin e dyte e te rinjve.
FORCA ALBANIA!!!
"I always tell the truth...even when i lie"
Elsa duhet te marre pjese ne aktivitete me te rendesishme te kenges boterore ku te kendoje ne anglisht, sepse i ka te gjith treguesit per ta arritur kete. Ne Itali eshte e veshtire te afirmohesh sepse nuk ka kritere profesionale ne kete lem. Italianet jane te dhene pes fames se "te medhenjeve" dhe nuk jane ne gjendje te zbulojne talente te rinj.
Ramiz,
nuk me duket e lehte kjo. Nese i ke ndjekur intervistat e bera me Elsen, ajo vazhdon shkollen e larte ne Itali dhe nderkohe eshte duke u futur ne biznesin e muzikes dhe po prodhon CD te vet. Festivali i Sanremos ka rendesi per t'ia bere emrin me shpejt te njohur ne Itali, por me shume se kjo nje rendesi simbolike per te si shqiptare ne itali, per te gjithe shqiptaret ne Itali e per ne te tjeret qe e ndjekim vetem permes ekranit te televizorit.
Edhe Ana Oxa nga hici ka dale dhe eshte rritur ne majat e muzikes italiane.
Nese Elsa do te vendoste per nje karriere jashte Italise atehere do te ishte me e pershtatshme per te te priste 3-4 vjet (tani ajo eshte 22 vjec) dhe nderkohe ajo do ta kete deshmuar se eshte kengetare e kalibrit te larte dhe ka mundesi per shume. Zeri do t'i jete pjekur dhe nje gje eshte e rendesishme, do te kete moshen te tille qe do t'i lejoje te afirmohet me me siguri sesa tani (22 vjec).
Kenga qe kendoi dje ne Sanremo ishte mjaft e veshtire per t'u kenduar dhe e tille qe ia vinte ne dukje zerin dhe aftesite e saj. Teksti, tekst dashurie dhe me kete i pershtatej tipit te kenges se lehte italiane.
Nje gje me cuditi ne vleresimin qe beri juria. Ata kerkonin guxim nga te rinjte, pra te vinin me rryma me progresive ne kenget e tyre dhe votimi i jurise vete (jo publikut te zgjedhur) beri qe ne vend te dyte doli ajo kengetarja me floket ngjyre roze, qe mua nga e gjithe paraqitja e saj ne mendje me mbeti VETEM qe floket i kish ngjyre roze. Juria gjithmone me probleme.
guntheric vandalit sec i fryu ne vesh dhe hapi TV-ne te Rai. As nuk kishte idene qe ishte San Remo. Ama sesi iu kujtua qe do merrte pjese nje shqiptare, te cilen jo vetem nuk e degjoj, por as qe me bie nder mend ta degjoj. Muzika qe ajo kendon nuk me pelqen. Ashtu sic nuk me pelqen qe e keni fryre sa me s'behet si kengetare. Nuk eshte aq e mire sa kujtoni. Ka shume difekte ne te kenduar. Ka ze te mire por e leshon si....spo gjej fjale ta pershkruaj se nuk kam kohe shume ne dispozicion.
Pra vandali rastesisht degjoi kengen e saj. Ne krahasim me disa te tjera qe degjova nuk ishte e keqe. Ama nuk ishte per te fituar festivalin!!!
Muzika shqiptare eshte pertoke keto kohe. Dikush nga ju peshqit po thoshte se Elita 5 eshte grupi me i mire shqiptar. Sa here i degjon vandali mundohet te gjeje nga ku kane marre ate muzike.
white noise
Elsa Lila e meriton vendin e pare sepse ka shume sukses. por problemi ehste se nuk do ja japi italia, ngaqe jane shume racista prandaj.
Krijoni Kontakt