Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 127
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    E si te justifikohet shitja e te parve nese nuk thone qe ka qene per te shpetuar kombin.Te pranojne nje fe qe nuk njeh komb, pervec ate te arabeve. Bile edheZoti flet arbisht. Keta qe nuk e pranuan islamin, cka humben? Bosh(njaket), dhe shqiparet, shpetuan. Zgjohu bre ti qe e shkrove kete artikull!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 09-04-2006 mė 03:45
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Mire ateher Labeat e te tjere cfare duhet te bejme me Kosoven Muslimane, Maqedonine Muslimane dhe Shqiperine mbi 50 % Muslimane ? Nese ka ndonje teori me te mire le ta parashtrojme.

Lunesta, Rumania ejt etj i rezistuan se vajzat ja dhane per hareme, nderkohe qe vazjat tona qe tani jane bere prosti numer nje ne Europe prisnin koken e nuk ja u jepnin sulltanerve... po cte besh thuaj, koha te reja keto te fundit qe te bejne te harrosh historine.
    Ti nuk e ke idene se sa vasha shqiptare ka pasur harremi i sulltanit,prandaj mos ja fut kot...bej ndonje kerkim dhe ke per ta pare se sa shume kane qene....Ne harrem ka qene dhe Vasiliqia, pavaresisht se greke, por ama ka qene gruaja e Ali Pashes. Por sado e hidhur, e verteta eshte se shqiptaret, pas vdekjes se skenderbeut, per shkat te dhunes se pashembullt osmane mbi ta (fermani i sulltan mehmetit thote : arnavutet per te paguar kokfortesine e tyre ose do te kthehen ne muslimane ose do te zhduken nga faqja e dheut), kthyen kurrizin nga frynte era, dmth u kthyen ne myslimmane....

Ti me te drejte pyet se cduhet te beje kosova myslimane, maqedonia myslimane, dhe shqiperia 50% myslimane.
    Eshte koha qe ne shqiptaret te behemi te zgjuar. Cfare perfitojme nqs i tregojme botes se ne i perkasim botes islame, dmth pak a shume Azise, ose me sakte Arabeve? Nuk perfitojme asgje, perkundrazi humbasim. Kosova ska per te qene kurre e pavarur. Europa sdo te doje kurre nje shtet pro arab ne mes te saj....
    A duhet ta mohojme fene ? Ska perse, por ama mbi te gjitha duhet te tregojme se jemi shqiptare, i duam trojet tona, dhe per to e kemi derdhur gjakun e jo per Allahun, dhe kemi qene e do te jemi gjithmone pjese e evropes jo vetem gjeografikisht, por edhe menderisht....Vetem keshtu do realizohen aspirattae shqiptareve, ndoshta vetem keshtu eshtrat e atyre qe dhane jeten do prehen te qeta....

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Iliret e Par: Zgjohu bre ti qe e shkrove kete artikull!
    Ehh more i mjer, qe nuk je ka kupton as qfar eshte bashkimi shqiptar as qfar eshte perqarje. Por nejse se ti me ata kolegt e tu per te perqa popullin shqiptar punoni e jo per ti bashku.

Citim iliret e Par: Bile edheZoti flet arbisht.
    Shiko qfar cilsi ke separi .... nuk ke ka te mbahesh dhe hyn te arapt. Ty tu ka pjekur ne kry qe ti asimilosh njerzt (ti besh me ide tende) heheh. O vazhdo vazhdo o gjini (hihi) sepse Aq sa din je ka flet.

Cyclotomic te pershendes qe e ke lexuar temen deri ne fund.
    Vetem diqka desha te them lidhje me ket :
    Citim Cyclotomic: Figurave si Kadareja mund ti pergjigjet vecse nje historian-dipllomat me takt jo ndonje myfti apo ndonej figure e thjeshte e shtypit apo ndonje fetar.
    Un po te them " Nuk ka rendesi se kush thot, por me rendesi eshte qka thot"
    Duhet te marrim dije nga gjdo kush dhe ku ta gjejm P.sh si nga Prifti si nga Hoxha si nga Rabini, si nga Buda si nga Krishteri si nga muslimani .....
    Nuk duhet te behem si kta Extremistat, si te shohen nje emer musliman apo fjalen Musliman ju duket qe jan te gjith Talibana (extremista). Mirpo keta te mjer nuk po e shohin veten se sa extremista jan vete. Por nejse se e thash edhe me nalt "Aq sa dijin edhe Flasin"
    P.sh, keta as temen deri ne fund se kan lexuar, sepse kan FRIG qe mos po ju pelqen ky musliman hehehehe.
    Paq
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 09-04-2006 mė 07:41

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Bile edhe Zoti flet arabisht.
    Atehere, c't'i behet te krishtereve qe Zoti i tyre ka folur arameisht?

Apo ndoshta ke ndonje teori tenden se Krishti ka folur shqip, prandaj krishterimin duhet pranuar si fe shqiptare?

Mjaft me gafe te tilla, Iliria e Para... "agnostik" kohet e fundit, anti-islamist e pro-kristian gjithe kohen, pa e njohur asnjeren prej ketyre 3.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Bosh(njaket), dhe shqiparet, shpetuan.
    Shih, shih, na dole edhe gjuhetar: bosh + njaket.

Nese ty te tingellon emri "boshnjak" si dic qe ka lidhje me fjalen "bosh", duhet te te zhgenjej: ata veten e quajne "bosanac" e ketu s'mund ta gjesh ate fjalen "bosh", por gjithsesi e rrit bosh(llekun) tend intelektual.

Jo shqiparet por shqiptarėt. Nejse, gabim gjate shkrimit, nga emocionet e trazuara...
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Post Ja Mire Se Ju Gjej!!!

Shoh nje injorance dhe jo-tolerance mes ametareve. nuk e di perse duhet ta ofendoni njeri tjetrin?! Tjeter, a i dini kuptimet e te gjitha fjaleve qe perdorni, si p.sh "taleban"? Me tej, A i dini te gjitha deklaratat e frankofonit tone te madh, Ismail Kadare? Nje nga me te vjetrat dhe tipiket eshte se shqiperia duhet te behet e krishtere qe te kete prosperitet. A nuk eshte kjo nje ofendom per ateistet, te cilet nuk besojne ne zot???

Per muslimanet eshte normale te ndon\hen te ofewnduar dhe te diskriminuar nga deklarata te tilla. Ata jane te ndjeshem nga ato qe thuhen per ta, ju e dini; DHE PER KETE BRACO U QOFTE. Nuk merren ata me njerez provincial dhe te panjohur por reagojne ndaj atyre qe hedhin daklarata ne treg per konsuam publik. kjo duhet vleresaur besoj.

Do te doja te dija mendimine e ateisteve.

Ja kalofshi mire!

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Shiu: Mjaft me gafe te tilla, Iliria e Para...
    Shiu un po i them ilirit vazhdo e ti po i thua Mjaft, qesht kjo pun hehehe. (Komedi Shiu hehe)
    Lere more njerin te vazhdon sepse per Zoten vetem veten po e trregon se sa i ditur eshte, plus plus po trregon se cfar cilsi ka te bisedes, hihih.

Citim Shiu: por gjithsesi e rrit bosh(llekun) tend intelektual.
    hahahaha, o zot sa kam qeshur ...
    Vazhdo vazhdo iliret e Par, mos e ndegjo Shiu sepse ti je gjini, hihih.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 09-04-2006 mė 07:34

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Shiu!
    Une nuk i njoh asnjeren e as qe kam nevoje per to.
    Une e di qe Krishti nuk ka folur shqip dhe se te gjithat jane perralla.
    Une nuk e mohoj se islamizmi (arab) eshte rreziku me i madh per civivilizimin sot.
    Une nuk njoh as hoxhe as prift,as nuk shkoj ne kishe e as xhami.
    Mundohem ti shikoj gjerat realisht(me ato aftesite e mia).
    Aty ku demokracia dhe liria jane tabu, nuk kam se si mos ti kritikoj.
    Ti cdo here reagon dhe sulmon ata qe shkruajne ketu!
    Fol per temen jo per mue,OK.
    Shih nje here zhvillimin e shqiptareve dhe bosh(njakeve) e ateher leshojau nje sy Europes, e pastaj shko ne Arabi. Une pse nuk lexoj librat fetrae, i kam pare me sy keto vende, i shoh se si jane ata qe i lexojne.
    As komunizmit nuk kemi nevoje te ia lexojne literaturen per ta mesuar, rezultatet ja dime.
    Tashti "intelektualit" Bani gjk as qe kam nevoje ti pergjigjem. Pergjigjeja eshte vet ai.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 09-04-2006 mė 07:41
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    iliria e para (Iliret e Par) Citim: Tashti "intelektualit" Bani gjk as qe kam nevoje ti pergjigjem. Pergjigjeja eshte vet ai.
    Tash met vertet ke folur diqka te menqur, te uroj per ket hap te dije qe e bere.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Une nuk i njoh asnjeren e as qe kam nevoje per to.
    Nqs nuk i njeh, atehere si mund t'i gjykosh?!

Une e di qe Krishti nuk ka folur shqip dhe se te gjithat jane perralla.
    Edhe une e di qe Krishti nuk ka folur shqip, por ka folur arameisht. Fakti qe Krishti ka folur nje gjuhe jo-shqipe dhe se Ungjijt e pare kane qene ne gjuhe jo-shqipe, nuk i pengon asnje shqiptari te krishtere ta mohoje fene e vet. E ka Biblen te perkthyer ne shqip dhe e lexon.

Analogjikisht, Kurani eshte shpallur dhe shkruar ne arabisht... dhe cka?! Cfare problemi paska ketu? Ka disa perkthime ne gjuhen shqipe dhe besimtari musliman shqiptar i lexon ne gjuhen e vet.

Cfare rendesie ka gjuha e Krishtit apo e Muhamedit? Me rendesi eshte MESAZHI qe bartin. E tash, kush cfare do te besoje eshte tjeter ceshtje, por gjithsesi s'ka te beje me gjuhen.

Nqs te gjitha na qenkan perralla, pse atehere futesh tek forumi i religjioneve edhe gradohesh si moderator. Moderator perrallash qenke? Atehere le te te vendosin tek ai nenforumi per letersine e femijeve, eshte vend tamam per ty.

Une nuk e mohoj se islamizmi (arab) eshte rreziku me i madh per civivilizimin sot.
    Ehe, e vertete, eshte rreziku me i madh per ca kauboje qe kerkojne justifikime per pushtime te burimeve te naftes, ne kohen kur ato burime kane filluar te shterren. "We are addicted to oil". Gjeje kush e ka thene.

Fol per temen jo per mue,OK.
    Po edhe shkrimet e tua jane pjese perberese te temes, prandaj s'kam perse te mos e jap edhe une mendimin tim, qofte edhe per postuesit sepse ne baze te shkrimit shihet edhe niveli i atij qe shkruan.

Shih nje here zhvillimin e shqiptareve dhe bosh(njakeve) e ateher leshojau nje sy Europes, e pastaj shko ne Arabi. Une pse nuk lexoj librat fetrae, i kam pare me sy keto vende, i shoh se si jane ata qe i lexojne.
    As komunizmit nuk kemi nevoje te ia lexojne literaturen per ta mesuar, rezultatet ja dime.
    Prape ti me bosh+njaket? Cfare te kane bere mor ata te shkretit?! Cfare te ka bere nje popull qe perjetoi tmerrin dhe masakren me te madhe ne Europe pas Luftes se Dyte Boterore, duke pasur 200.000 viktima? Cfare te keqe perjetove ti nga ata qe t'i kualifikosh si njerez boshe? A nuk te vie turp te tregosh racizem te tille, ti qe na paraqitesh si njeriu me pacifist ketu?

E di ne cfare niveli eshte Europa e ne cfare Arabia. Kete nuk ke nevoje te ma shpjegosh. Por, mos harro se ka shtete arabe qe jane shume me te zhvilluara se disa shtete europiane, apo shtete me shumice te krishtere ne kontinentet tjera. Nuk mund ta nderlidhesh fene me gjithcka, jo. Pak duhet t'i futesh edhe historise, edhe kultures se popujve te caktuar, edhe shume gjerave te tjera qe te mund te nxjerresh nje konstatim. Pastaj... historia do te vazhdoje edhe pas meje edhe pas teje, kushedi cfare do sjellin shekujt e ardhshem. Nqs flitet per nje zhvillim perendimor, mund te flitet per 1-2 shekujt e fundit e mos harro se krishterimi ekziston 20 shekuj. Pra, mos u kap per nje <10% te rrjedhes historike per te nxjerre perfundime te pergjithshme, te perhershme dhe absolute. Historia ka rrjedha te cuditshme, kane rene e jane ngritur perandori te ndryshme gjate mileniumeve... s'i duhet kurre kesaj pune.

Pastaj thua qe te interesojne fete dhe nuk lexon literature fetare. Dhe une prape te pyes:
    Cfare kerkon tek forumet fetare atehere?!

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •