Tetova do të ketë vetëm 250 Taksi !
Me vendimin e fundit të miratuar nga ana e Këshillit të Komunës së Tetovës, u paralajmërua zbatimi i ndryshimeve që kanë të bëjnë me taksi transportin në Tetovë. Sipas këtij vendimi, starti do të kushtojë 10 denarë, një kilometër udhëtim është limituar në 30 denarë,
pritja në kohëzgjatje prej një minute, kushton 5 denarë. Sektori për trafik dhe rrugë pranë komunës së Tetovës do të duhet të shënojë 26 lokacione për parkim të autotaksive. Në varësi nga vend pozita, në një lokacion do të mund të parkohen nga pesë deri maksimum 10 taksi automjete në të njëjtën kohë. Numri i automjeteve që do të mund të bëjnë transportin e udhëtarëve në territorin e komunës së Tetovës është limituar në 250.
"Ky vendim miratohet në pajtim me ligjin e ri për transport të udhëtarëve, me të cilin kjo kompetencë do t`i bartet komunës. Licenca do të vlejë një vit, e jo si ishte deri më tani katër vite. Inspektori për transport dhe rrugë në komunën e Tetovës do të bëjë mbikëqyrjen e punës së taksistëve në qytet", tha Zija Qamili, udhëheqës i sektorit për trafik dhe rrugë pranë komunës së Tetovës.
Me dispozitat e parapara transportuesit janë të obliguar që taksimetrin ta vendosin në vend të dukshëm në automjet. Licenca për transportin, të cilën e jep sektori për trafik, gjithashtu duhet të vendoset në vend të dukshëm. Në pajtim me vendimin, ngjyra e automjeteve duhet të jetë e verdhë. Në dyert e përparme të automjeteve transportuesit duhet të vendosin emblemën e komunës dhe numrin regjistrues të licencës. Të gjitha automjetet duhet të kenë tabelë ndriçuese "TAXI".
#VamosArgentina
Ndërohen Emrat e Disa Rrugëve Në Qytetin Tonë... (Që është Gjest Pë Tu Përshendetur, Dhe SHum Përparimtarë)
Sheshi i Qytetit Prej “Marshall Tito” Riemërohet Sheshi “ILIRIA”.
Bulevardi “Marshall Tito” Riemërohet Bulevardi “ILIRIA”.
Rruga “JNA” Segmenti Nga Udhëkrzqi i Rrugës Së “Ilindenit” Deri Te Rruga “B. Toska” Riemërohet Në Rruga “Dervish Cara”.
Rruga “29 Noemvri” Rriemërohet Në Rruga “Mehmet Pashë Deralla”.
Rruga “Lenin” Rriemërohet Në Rruga “Sami Frashëri”.
Rruga “R.Coniq” Riemërohet Në Rruga “Abdyl Frashëri”.
Segmenti i Rrugës Na Udhëkryqi i Stadiumit Deri Në Xhepçishtë Riemërohet Në Rruga “Dëshmorët e Kombit”.
Burimi i Lajmit: http://www.tetova.gov.mk/napisi_deta...ang=shq&id=422
Ndryshuar për herë të fundit nga KUSi : 25-04-2007 më 14:06
” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”
Foto Nga Tetova Dhe Poroj I Tetoves
Xhamia E Porojt Te Tetoves
Foto Nga Shkolla Fillore Gjergj Kastrioti Skenderbeu
Statuja E Mujdin Aliu Deshmori I Cili Ra Ne Kosharen E Kosoves Dhe Hyrja E Xhamis
.................................................. ......................................Postuar më parë nga KUSi
Respekt Luftetarve te Lirise,
" Kush i dha Kosoves emer?
Kush i dha Kosoves gjak?
Kush e ngriti prape ne kembe?
Kete keshtjelle me bajrak.
Na mbushet zemren me zjarr,
O, Ju Engjuj te shpetimit,
Nje pellembe dhe na dhat per varr,
mos te mbesim n'dhe te mergimit."
.................................................. ........
..Lavdi MUJDIN ALIUT ,LAVDI HEROIT............................................ ......
p.s.
Vargjet e shkeputura ,te lartshkruara ia kam kushtuar Familjes Haradinaj, dhe djemve te UCK-se ne pritjen qe iu be Komandantit te Dukagjinit z. Ramush Haradinaj ketu ne Chicago..menjehere pas luftes ne Kosove.
Vargjet per djemt e UCK-se( cdo varg i shkon Heroit Mujdin Aliu)
me nderime per Deshmoret e Kombit,
bili99
Krijoni Kontakt