*
*
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lulja_e_dimrit : 06-11-2002 mė 06:00
Postuar mė parė nga lulja_e_dimrit
ornament
rreze me vlere 360 grade nuk ka ,
po une ne vazhdim te asaj qe ke thene ti do thoja qe e VERTETA eshte nje vije e lakuar dhe e mbyllur ( pra nuk le shkak per abuzime)
ose e VERTETA eshte pikerisht pikenisja per te pershkruar kete trajektore (360 e gradesh-in) qe sherben dhe si mbarim njekohesisht, e qe perkon me qendren e rrethit, pra e VERTETA ESHTE EPIQENDRA E GJITHCKAJE....
GEEK!
(lol)
Jo me kot e kam theksuar me te kuqe ate paragrafin ne postimin #3. Mendoj se ai lidhet drejtperdrejt me argumentin ne fjale.
Po qe se diskutojme per te, "e kemi kapur te verteten prej fyti", ne nje fare menyre.
p.s.
Me sa kam pare deri tani, termi "i/e vertete" eshte identifikuar nga te gjithe ne prizmin e nje fenomeni per te cilin eshte rene dakort bashkarisht. Pra deri tani, ju jen bazuar ne ato qe pranojme bashkarisht si te verteta.
[nenpyetje:
A ia vlen t'a ngreme biseden mbi nje platforme te tille? Ka tjeter menyre? Po qe se jo, a eshte e vertete ajo qe po themi per hir te se vertetes?(Mos e lodhni shume trurin ore
]
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Baobad, matematika eshte nje shkence e SHKRUAJTUR qe po ta mendosh pak thelle themelet i ka imagjinare ose te shpikura e pranuara nga njerezit. Cfare eshte numri dy? Po 2? Cfare jane numrat? Kete fakt e nxora ne dukje per te hedhur poshte ate linje gjykimi se shkencat ekzakte mund te provojne VERTETESINE e tezave dhe anti-tezave.
Me ate sy qe e shoh une te verteten, ajo nuk permban vetem komponentin LLOGJIK por edhe komponentin SHPIRTEROR. Fati i njeirut eshte i lidhur me KOHEN dhe si i tille ne njerezit jemi te detyruar qe te perpiqemi te kuptojme KOHEN per aq kohe sa nuk jemi ne gjendje ta ndalim apo nenshtrojme ate. Pra me pak fjale ne jemi sklleverit e KOHES qe na mohon ne lirine e te jetuarit, menduarit, perceptuarit. Duke ndjekur te njejten linje, e VERTETA per mua eshte menyra e vetme qe njeriu fiton lirine e tij ne cdo dimension te fjales liri. Liria ne vetvete nuk eshte dicka qe e kerkon trupi fizik, por shpirti i njeriut.
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Bravo lule, s'po me ndahesh, mos do me ma fut ate kunoren me lule dele me qafe, hahaha. Edhe une e kapa pas postimit, por e lashe sepse kuptimi dhe keshtu del qarte.
Tani neqofte se kjo siperfaqe s'ka fund, ku i bije te jete ajo epiqendra qe thu ti. Mos valle ne toke (une them ke koka ime), keshtu mendonin edhe greket, qe toka ishte epiqendra e universit, pra dhe e VERTETA, mirepo sot ?????????
Sidotejete ti je e shkelqyer.![]()
Ju pershendes per guximin e treguar ne te perkufizuarit se cfare quhet "E Vertete".
Duke u nisur nga shkrimi i Ornamentit kuptoj se ai nuk e ve fare ne diskutim ekzistencen e se VERTETES. Pse mendoj keshtu. Mendoj sepse dicka qe nuk ekziston ska perkufizim.
Ose me sakte ajo qe nuk ekziston ka perkufizhet si pe poshte:
Perkufizimi eshte hapesira e mesiperme.
Gjithashtu edhe Lulja e stines qe po afrohet ne hemisferen e veriut e ka perjashtuar alternativen e mos ekzistences duke dhene perkufizimin e vet.
Pra qe te kthehemi tek e verteta.
Edhe une mendoj se rastin e trete s'ka per t'a pelqyer askush sepse ai nuk te jep asnje mundesi per te debatuar apo per te diskutuar apo edhe per te konsideruar.
Dy alternativat e para jane mjaft interesante.
Deshiroj qe t'i diskutojme se bashku.
Po bej nje shtese te vogel meqenese ishim duke shkruar te gjithe njekohesisht.
Perdora matematiken, dhe kete e kam theksuar, me qellim qe te ndihmoj ne matjen e pohimeve te bera.
Pra duke perdorur logjiken e matematikes problemin e sjell tek vertetesia e pohimeve te pikave 1,2,3.
Ajo qe kam postuar me siper eshte koncepti matematik mbi te verteten i cili besoj se ska vend per diskutim.
Me ndihmen e ketij koncepti te padiskutueshem kam formuluar alternativat 1, 2 dhe 3.
Bao!
A e pranon ti qe matematika eshte shkence egzakte e bazuar teresisht mbi supozime?
A e pranon ti qe Kuantika eshte shkence egzakte jo e ngritur mbi supozime por mbi gjera reale?
A e pranon ti qe matematika, edhe pse e bazuar ne supozim pas supozimi eshte teper e lehte jo vetem te konceptohet por edhe te vihet ne zbatim prej mendjeve njerzore?
A e pranon ti se Kuantika, edhe pse shkence egzakte jo e bazuar ne supozime, eshte sa e veshtire t'u hyje ne tru njerezve po aq edhe ata t'a vene ne zbatim (pra edhe te bazohen ne te, si psh gjate ketij debati)
Jo per gje po une i pranoj!
Tani po te mbeshtetemi ne pranimet e mia, a eshte gje me mend te diskutojme vertetesine e te vertetes bazuar mbi supozime?
p.s.
Diskutimi me baon le te zhvilohet si dicka ne planin personal pasi ka per te na devijuar temen.
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
kush nga ju mendon se ka gjetur te verteten,a e ka pare ndonje,mund te shijoj nje moll kur e ha,por cfare shije ka e verteta mbasi veproje ne te kundert te saj?
Ajo qe besoj une mbi Matematiken eshte se ajo ska nevoje per provim.
Pra konceptet dhe teorite matematike te cilave po iu referohemi ketu jane per mua evidente.
Ajo qe une kam huazuar nga matematika eshte ne fakt nje gje elementare dhe jo nje teori e komplikuar.
Persa i perket Kuantikes nuk kam ndonje njohuri qe te jap ndonje gjykim per te.
Mundet qe mangesia ime kuantike te jete shkaku se pse postimet e mia s'kane vizion kuantik.
Krijoni Kontakt