Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311

VB - Ekzekutimi i nje .exe tjeter ne nje program ne VB6.0

Pershendetje. Desha te me jepshit disa ide persa i perket problemit tim. Dua qe nga nje program i krijuar ne Visual Basic, nje butoni (psh. command1) ti bashkangjis nje kod i cili te ekzekutoje nje .exe tjeter brenda kompjuterit (psh. C:\ProgramFiles\X\x.exe) dhe ajo qe eshte me e rendesishme eshte qe se cila .exe do te ekzekutohet, duhet te zgjidhet me ane te nje dritare me browse dhe pasi te jete konfiguruar se cila te jete kjo .exe, dua qe te ruhet ne regjister, dmth vetem nje here te konfigurohet se cila .exe do te ekzekutohet nga Command1 me ane te kesaj dritarje me browse. Shpresoj te jem treguar i qarte sidhe pres sygjerimet tuaja. Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    51

pershtate vete !

me poshte ke pergjigjen qe kerkon !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lonely_lion : 02-08-2006 mė 02:56

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    51

pershtate vete !

Citim Postuar mė parė nga GinoTheGodFather
    Pershendetje. Desha te me jepshit disa ide persa i perket problemit tim. Dua qe nga nje program i krijuar ne Visual Basic, nje butoni (psh. command1) ti bashkangjis nje kod i cili te ekzekutoje nje .exe tjeter brenda kompjuterit (psh. C:\ProgramFiles\X\x.exe) dhe ajo qe eshte me e rendesishme eshte qe se cila .exe do te ekzekutohet, duhet te zgjidhet me ane te nje dritare me browse dhe pasi te jete konfiguruar se cila te jete kjo .exe, dua qe te ruhet ne regjister, dmth vetem nje here te konfigurohet se cila .exe do te ekzekutohet nga Command1 me ane te kesaj dritarje me browse. Shpresoj te jem treguar i qarte sidhe pres sygjerimet tuaja. Gjithe te mirat.
    kam pergatitur dicka fare te thjeshte,sa per te pasur nje fare ideje.s'kisha shume kohe dje te merresha me te,por aq pak kohe sa gjeta ..... ( aq me teper qe une nuk programoj ne vb sepse nuk eshte gjuha ime e programimit e preferuar !)
    une jam delphi lover !

Kodi:
    http://www.badongo.com/file/1162211

ketu ke filen exe dhe kodin ne vb !

eshte ndertuar ne vb5 ! shikoje dhe pershtatjen per ate qe do te besh, beje vete !

Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Ej lonely_lion, shume faleminderit nga ana jote. Kishe bere nje pune goxha te mire. Problemi qendron se ti nuk kishe arritur te kuptoje ne thelb ate cfare deshiroja une. Une kerkoj qe pasi heren e pare ta kem regjistruar ne regjistrer .exe qe nje buton do te ekzekutoje, heren e dyte qe do te hap programin mos kete me nevoje qe te besh browse dhe kesoj gjerash, sepse eshte e ruajtur ne regjister se cin .exe do te ekzekutoje ai buton. Po mundohem te sjell ne mendje programin Kaiowas ku te gjithe ikonat qe do te ekzekutohen, konfigurohen njehere dhe pastaj nuk ka nevoje qe ti besh browse sa here hapet pc, por ato jane te ruajtura vete. Megjithate te falenderoj shume. Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    51

tani hyri punes !

Citim Postuar mė parė nga GinoTheGodFather
    Ej lonely_lion, shume faleminderit nga ana jote. Kishe bere nje pune goxha te mire. Problemi qendron se ti nuk kishe arritur te kuptoje ne thelb ate cfare deshiroja une. Une kerkoj qe pasi heren e pare ta kem regjistruar ne regjistrer .exe qe nje buton do te ekzekutoje, heren e dyte qe do te hap programin mos kete me nevoje qe te besh browse dhe kesoj gjerash, sepse eshte e ruajtur ne regjister se cin .exe do te ekzekutoje ai buton. Po mundohem te sjell ne mendje programin Kaiowas ku te gjithe ikonat qe do te ekzekutohen, konfigurohen njehere dhe pastaj nuk ka nevoje qe ti besh browse sa here hapet pc, por ato jane te ruajtura vete. Megjithate te falenderoj shume. Gjithe te mirat.

e nisa ta beja vete .. bile me shume se aq ! por sme doli koha dje dhe sinqerisht nuk kam kohe te merrem me me te sot.... aq me teper kur me duhet te bej nje gje tjeter shume here me te veshtire se aq !!!!

keshtu qe referoju pikes 6 te ndihmes !

thjesht do vesh nje kusht llogjik ne momentin e form1.load ose form1.activate

pra

if key ne rregjister egziston
    atehere lexoje kete key dhe egzekuto filen exe
    ne qoftese ky key nuk egziston hap dritaren e zgjedhjes se files exe

une kete progran e punova ne vb5 ,se me mungonte MSDN ( CD2 ) e vb6 !

keshtu qe hapa helpin dhe gjej funksionet e gateshme te shkrimit ne rregjister te windows dhe te leximit te rregjistrit ! me siguri do te duhet te nderrosh dhe vendin ku duhet te shkruash ... dhe pikerisht ne ..... RUN ONCE ! ok ?

pra ???? tani hyri punes !!!

Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    OK. Edhe nje here shume faleminderit nga ana jote.

Tema tė Ngjashme

1. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe pėr jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  4. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •