Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2006
    Postime
    13

Porta të bllokuara në Windows Xp

pershendetje,

ne kompjuterin tim kam kete problem: portat qe perdoren per messengeret dhe per emailet perkatese jane te blokuara. A mund te me thoni sesi shtohen|lirohen portat ne Windows XP dhe konkretisht portat perkatese per sherbimet email dhe messenger ?

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Klk Start/run/services.msc/ok.Te dritarja e serviseve klik 2 here tek windows firewall.Tek start type ndryshoje nga automatik ose manual dhe zgjedh caktivizo(disable).Klik poshte apliko dhe ok.Gjithashtu sigurohu qe servisi workstacion te jete automatik.Fik ndez kompjuterin dhe portet e bllokuara do i kesh te hapura.
    Ne qofte se ke program tjeter firewall si zone alarm,mund ta caktivizosh perkohsisht,ose e hap dhe ben konfigurim portash dhe aplikacionesh,duke lejuar ato qe te duhen.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2006
    Postime
    13
    e kam provuar me firewallin e windowsit te paaktivizuar dhe eshte po njesoj.
    ne PC nuk ka tjeter firewall te instaluar dhe, bllokimi eshte bere ne PC sepse nese bej system restore para disa ditesh lidhem ne rregull

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Mund ta besh keshtu.Klik start/run/firewall.cpl/ok.Te dritarja e firewallit te windowsit klik ne butonin "Excepsionet".Aty ne listen e programeve mbushi katroret me shenjen e V-se,per programe servise aplikacione qe do ti lejosh,dmth te mos bllokohen nga firewalli.Me poshte, te dritarja ke butonin "ADD"(shto),ku mund te shtosh nje program ose aplikacion te ri ne liste qe te lejohet nga firewalli.
    Ke edhe butonin shto port aty(add port).Klik ne butonin shto port,dhe fut numrin e portit qe ke te bllokuar.
    Gjithashtu mund te krijosh nje skedar tekst ditar(firewall log),ku jepen komplet trafiku dhe cilet porte jane hapur dhe cilat jane bllokuar.Skedarin log do ta gjesh ne direktorine C:\Windows\Firewall.log Firewall log mund ta hapesh me notepad,duke klikuar me te djathte te skedari firewall.log dhe zgjedh ne menu"open with",hape me.Aty zgjedh notepad.Ose ndryshon emrin nga firewall.log ne firewall,txt.Klik i djathte dhe riemerto.(rename).Per ta bere firewallin e windowsit te krijoje nje logfile shkohet ne start/run/firewall.cpl/ok.
    Ne dritaren e firewallit klik ne butonin advanced.Ne dritaren tjeter klik tek settings nen security loging.Tek dritarja tjeter vuri shenjen e V-se katrorit perpara"Log dropped packets"Klikon ok poshte dhe e mbyll.Pastaj shkon ne start\run.Ketu fut C:\WINDOWS\ Klik ok.Ne dritaren e windowsit gjen dhe klikon ne firewall.log.E hap me notepad dhe aty mund te gjesh me saktesi cilat porte jane bllokuar.Portet qe do ti cbllokosh,i cbllokon duke shkuar te dritarja e firewallit ne butonin Excepsionet,sqaruar ne fillim te postit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 31-03-2006 më 18:14
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

/\/€√έя D|€
    Anëtarësuar
    22-03-2009
    Vendndodhja
    n\a
    Postime
    26
    benseven11, po te njejtin problem kam hasur keto dite, nuk hapet msn dhe me thote te shikoj firewall se mos i ka bllokuar, por jo, madje kam provuar keto opsione qe ke parashtruar ketu dhe serish nuk arrij te hap msn, ndersa e-mail dhe internet funksionojn pa problem.
    Cfare me sugjeroni?
    Faleminderit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar më parë nga Aranit` Lexo Postimin
    benseven11, po te njejtin problem kam hasur keto dite, nuk hapet msn dhe me thote te shikoj firewall se mos i ka bllokuar, por jo, madje kam provuar keto opsione qe ke parashtruar ketu dhe serish nuk arrij te hap msn, ndersa e-mail dhe internet funksionojn pa problem.
    Cfare me sugjeroni?
    Faleminderit.
    Shiko rreth firewall-in te Antivirusit qe ke.

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    Ose shiko nje here edhe te MSN-Tools-Option-Connection-dhe shikon a ke diqka te plotesuara ne ato fushat Socks e Proxy sepse me duket qe aty duhet te jen te zbrazeta. Te pakten te une duhet te jen ashtu sepse e kam me ADSL PPOE
    Me respekt,

Valdet Shala

Tema të Ngjashme

1. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •