Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256

Dialektet Shqiptare

Shqipja, shyqyr zotit, eshte e pasur natyrale. Dialktet e veta e bejne edhe me interesante..ju ftoj ne temen e re-dialekte dhe humor

Leter dashurie e vitit 1935 qe ia dergonte vajzes qe e kish refuzuar....versionet krahinore/Khohore me poshte..

Kallnuer 1935 Tiron

Jom tuj nejt te mullaret e Kurtit te Zymes e jom tuj derdh i cinare dahon.
    Tina dro se je tu bo koqen e gjumit e hic s`je m`hall per mu te shkretin qi jom tu mshi lotet me monget e xhymlekut. Tina nuk ke din e imon qe e gjetsh prej dushmonit jarabi.

Un t`cova per shkes Lemen e Cufit e tina i kishe thone asajta per mu se un qekshem plak, e ku qekshem plak mi lavire un hala s`i kam mush 50 vjet, kur t`hy hona e mevludit i mush. Keshtu ka thone ende Laja e Bonit qi ka pjell pri her me ijen time.Tina kishe thone asajta per mu qi Xhemoli s`ka i derhem shkolle. un kam bo dy mejtepe e gjys medreseje per i her me Cufin e Lemes mi! un e di taljonsen flur, e kam msu kur erdhen taljont te kanoqet e mia. po nuk zune bese m`nigjo si kam me t`fol. per la tua amore, io sono tutto hazer me bo i duel me asllan tjeter e me e kap per la qafa e me e perpas si klysh qeni per la terra.ah mi kuore mu kan ....kput komcat e xhymlekut e non njeri me mi nit. La mia shpina e tuto zhul e non ce njeri me ma ferku. La leveret e mia mi ka vllai qi me la dice perher perce non martohesh me Xhemole? kaq kisha me t`thon Kumrije. nashi ndac merr ment e mi, ndac maj tujt.

me nerime

Xhemoli i Tutit kallunur 1935

PRISHTINA VERSION:

Jom tu nejt te pllatoja e Boro Ramizit edhe jom tu e pi ni cigare Ronhill.Je ka bohesh thu ti s'po t' ha per mu t'shkretin e une jom ka i fshilot't me mongt e dukserices. Ti po m' dokėt ki diēka lidhje me dushmana. Une pėr qato e qova Leme Xhemen e ti i kishe thon asaj qe une jom plak ... e ēfare plaki une oj rrospi
    kur ala as 50 vjet s'i kom bo. Kur t'vjen hana e mevludit i mushi. Kshtu ka thone edhe inxhja Lajė, ajo qe ka lind ne te njejtėn bollnicc me gjyshėn teme. >Ti njeri i kishe thonė asaj qė Xhemajli se ka as ni ditė shkollė 'kryme. Oj budallic, une I kom kry dy vjet nė Xhevdet Dodė bashkė me Cufėn e Lemės! Di me fol italisht perfekt! E kom msu kur erdhėn me nejt kta t'KFOR-it n'shpi temėn. Qi s ėm beson, ngom qa po t'thom:Pėr dashninė tonė jom gati mu kap me cilindo klloshar, e me te kap pėr qafe e me ta perplas si kudėr n'tokė. Ooo.. o ka m'kan zemra ... o mu kan kput pullat e rrollkės e s'pe gjej kėrkon me mi kep. E kom shpinėn kejt lloq e spo ka kush me ma xiglit. Legenat i kom te vllau e ai po m'vet non-stop pse s'po martohėsh me Xhemilen? Qikaq muj me t'thon oj Kumri. Ndaq me m'ngu ngom, mos daq ... n'rr.. t'samės ...

Peace njeri, Xhemajli i Bregut

t'Dillit 2004

GJAKOVA VERSION:
    Qe valla jam tu nejt te mullari i Hasan Ages, dhe thash hajt djal ta
    pi ni cigare se s ' bohet kiameti. U shka mu ki bo ti bjo, s' po ta
    nin as per pes bonka per mu, qe ndash beso e ndash mos beso vallahi lotet me mong jom ka I fshij.Mja majt zhagin shpis une e qova per misit Bijen e Hajdarageve, familje e ron bjo zonti deri te zoti ... si ata mo ... kur kan pas
    minerkauqa kta katunaret e prishtines s'kan dit cka jane ... ha ha ha ...nejse bjo ... e ajo laperica, e pa kulturune bre kish thon qe une jam plak ... dhe se I
    paskna 50-te vjeqe ... shka s'ki me ni ... po de muhalif sa s'bon .. hajt se sa te vjen Safeti i Canave ju kallxoj une qefin
    ...
    To be continued ...

TIRONA MODERNE VERSION:

Jom ktu ke Fame me ftyre nga dera e po i fus i winston.Ti ja ke plas gjumit roncem kushedi e s'e rru hic per mu shkerdhatin e po m'q.... nona ktu e po i fshi lotet me fazoleta (o vere rrusho, veshim bluza me mong t'shkurtra kshuqe si
    fshi dot me ate *** xhupi). ti s'thith hic qe ta q... kina nonen!une cova Benin e Nazmijes per me m'rregullu nai gjo me ty kurse ti i kishe thone ati bythqirit qe un skom Benz.U te q..fsha ty me gjithe benz. E ku ta gjej benz-in une mi karakurve, ke p...i satom? Pse cun ********** jom une qe te merrem me mall ee?? Apo mos
    kom "Top channel-in une si ai Tur Lepri??Kshu tha ene Genci markates qe bojshim xhep bashk anej nga restoranti.Ti i kishe thone atij qe une skom bo as pes klas shkolle. Une e kom bo ke "11(njimet) janari" mi, mu n'mes t'bllokut, bashke me Mandin e Nuries. Une n'italisht te thaj mi ej! e kom msu tu pa "oli e benxhi" po ske faj ti kurve muti.Shife iher ca kom me i bo: "che campioni olly e benji, ampionissimi...." ho mi?? klas eee?? Une per ty mi rrusho ja q. robt mo t'bukrit! n'ven! ja fus i t'majt dhe i dja tht pastaj dhe e boj p... mi ej! se ty t'kom
    fiksim!E mi lal, m'ka ik truni se ma ka hekuros plaka ate kmishen me
    rrudha qe e kom per n'pub, ate qe e bleva ke rruga durrsit, e ma men? tashi po rri ktu n'tavoline si ********** e skom nanji me i bo dy dallavere se na iku jeta tu bo sherre, pranej t'du ty mi lal, t'thashe iher qe t'kom fiksim. ka fillu me tall ***** dhe ai kurva vogel qe kam n'shpi, vllai, se e di qe mu m'ik truni per ty me lal, dhe rri e rri e ia plas nanji te forte per ty qe m'vje me ia fut nanji turinjve ta pilos fare! ca t'thote tjeter vllai jot, pune muti! ti m'nigjo po deshe, po deshe mos e rruj hic.vari k...! hajt

shnet iher! .....PLAKO BOJE DHE I MAKJATO!

Toni, Tirone,

pesmet gusht, dymij(tu daj for)4 plako!

AXHIK (PRIZREN) VERSION:

Si ni xhynah, e kam ul ketu te ceshmja gati te Ura e Marashit. Mire qi kaloj qanena Ruzhdi tada e ma lla ni kaqak, se elle cigaret m'kishin ra pi xhepit. E ti, pse be po bojsh qashtu? as un nuk pe di, a vetem po lujsh "po japi, spo japi" a pernime nuk po ma ras.A un, e kam bo si ky ceshma ktu, lot sa Bistrica. Shyqyr e kom pas veshen qeky jelekin pak trash elle po fshi lotin. Ti nuk ki lidhje mori orospi, dushmanlar ta kan marr xhanin tye. E kom mush menin e Hamdise, Kamberit djali dajes, per me qu misit e ti ki thon qi nuk po begenis mu. Kurse un pak plak. Uuu
    mori kurvo. Hec niher ketu me ta kallxu qefin, e me ta fut xhingiskanin tem, e sheh masnej Istambullin ti. Un kurse spo du, hajt po thom Xhemajli, po bojsh djal i mir, e ti plak e ki thon a. Hajt se kur po vish halla Xhevahir me Refkin pi Turkise, e ka kallxu qefin tye. Spo dish asni gjuh me fol! Kush? mori hajvan, ship, turqisht, serbisht, po di mori budallic. cka, si krejt prizreni. byle keto ma rejat spo dish serbisht. elle turqisht, jo si keto prizren po foli, po si Istambull be babo. Ama ti mu kurxho nuk po besojsh.Ama digjo qetash, po foli per dashuria. Me bo ty me prek
    najkush, un po mysi atone, more UCeKe, mUCeKe, spo ma nin. More asllan me kon ajo, llom po boj. Se zemri jeme po kan. Byle elle ky jeleki ja ka nis po lshon. Te shpija po thojne cka ka bo? Pse as n'xhami spo shkon? hajt po thush ata se e kena gjet ni nuse bet per ty. shume cika mire. Xhemile emri sajna. Qeshtu mori Kumri. Spo dish tjeter cka me than. Nese po dush mu, un po presi
    tye.

BERATI VERSION:

Po rri ketu se me ka zene hallet te mullari me kashte e vasiliqes dhe po e ndez nje te shkrete cigare.E me vrome ste vjen hic gjynaf per mua qe po i fshij lotet dhe quurret bashke me menget e jelekut. Te ngrente nje mortje ishalla, te hengshin qente e lagjes. Une te futa mbles krushkun, gimin e rites, edhe ti e hape llapen dhe i the qe une isha plak. Po ca plaku jam une moj qene, moj kurve e trotuareve te Barit kur sjam bere as 50. Kur te hame bakllavane e bajramit do behem 50. pyet po deshe vitorine e janit qe ka pjell ne te njeten kohe me
    gjyshen time. Ti I kishe thene asaj per mua qe Xhemali nuk ka asnje fije shkolle. Une I kam bere dy vit e gjysem medrese me hoxhe hasanin moj dhe e qaj fare italishten, ja ta flas qe tani po deshe: per tuo amore do vete ne milano per vendere la merce biancha ...ah se cpo me qan zemra moj katile.. me jane shqepur pullat e xhaketes dhe skam ansjeri te mi qepi.. jam bere lyre nga kurrizi dhe ska njeri te me laje te me shplaje e te me nderroje...rrobat mi lan vellai qe me can koken cdo dite: pse nuk pleksesh te martohesh me xhemilen re te shpelafte mortja ...mu sosen fjalet moj qene. Pyet 100 vete bej si di vete tani

SHKODRA VERSION:

Jam tyj nejt te mullart e sans t'Kurtit t'Zymes e jam tyj drell i cin(g)are. Ti je tyj ba kokrren e gjumit e nuk asht ty ta n(d)i hiē per mu, qi jam tyj i shi lott me mangt e xhakets. Ti nuk ke fe e njoftuni, qi e gjetsh prej dushmanit ishalla. Un t'ēova
    per shkus Lemen e Cufit e ti i kethan asaj qi un jam plak, po ku ***** jam plak un maj kurv ***** qi un hala s'i kam ba 50 vjet, kur t'hyjn hana e Mevludit i mushi. Kshu ka than edhe Laja e Bonit qi ka lin(d) periherit me loken teme. Ti i kishe than asaj qiXhemali asht pa shkoll, un i kam ba dy mejtepe e gjys medrezjet periher me Cufin e Lemes maj! Un e di italishten shkelqyshem. E kam msu kur m'erdhi italjani n'shpi. Neqose nuk m'beson, shife si kam met'fol. ...(nejse kyt pjes pa e kalaj se me hap pak barkun, duhem ose me e shkru kret italisht- t'cilen shum prej nesh nuk e marrin vesht, ose krejt shkodranēe, qi po pritoj me shkru, me than
    t'drejten!)...

Kaq kisha me t'than Kumrije. N'daē merr men(d)t e mij, ndaē tujt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 13-06-2005 mė 12:04
    TBD

i/e larguar Maska e Gjallica
    Anėtarėsuar
    26-12-2002
    Vendndodhja
    My MinD iS yOuRs...YoUr HeArT iS mInE...!
    Postime
    596
    Ku s'te shkon mendja dhe ty

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Shume teme e bukur. Hajt e vazhdojme keshtu secili me dialektin e vet.
    Vec sa me pak shprehje banale.

Po e vazhdoj une me dialektin tim prishtinas.

Kur i kom ni ato fjale pej teje, kejt Prishtina peshe mu ka cu, e u bona vet i katerdheti. Po qysh s'te kish ardh marre hic bre? Ani kishe une frajerke, po cfare frajerke ti, moj lopa e zanave. Ani kishe mu kurrkush nuk munet me ma lone, kurrkush nuk munet me m'nxone, po ta lojne e t'nxojne njerezit qe vet a ka mo. Kudra e thiut.

Une jo qe i thashe Arjetes edhe Fates me na i ndreq punt po edhe Lazrit t'Gjonit, e ti s'kishe dasht me ni hic. Po nashte, se une i kam fajet qe munohna me t'nxone. Hajt se ki me ma lyp vet, qysh ma lypshe ketynehere, vec qatehere, kom dro qe ka me kone vone.

Ani nashte, se vet e ke dashte njeri.
    Vazhdon.......

Keshtu i mesojme me mire dialektet tona, njihemi me mire me te folmet e ndryshme lokale e krahinore, dhe njekohesisht duke u argetuar edhe me humor. Nuk eshte me rendesi ato cfare themi por menyra si i themi, pra dialektet tona.

Tu-tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 13-06-2005 mė 13:44

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anėtarėsuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Dyloooooo,varu terpo ke daqoni ene m'ble i kallup capu,ca ko'qe ve ene i grusht kryp a ngjove? Na me ka je tuj shku pa as i morr n'xhep qe ta krypofsha kaptinen ty un mer kaptin badole.Qyqjaaa,ky cuni jem osht bo si pul e trullosme mas asaj llahinges Fiqiriut,asaj q'i i varen laprat si me i pas var n'tel.Pritme iher t'qis i 30 leksh ka qesja q'i kom kap me paramon ke astari brekve ene t'ja jap ktij pallaveshit qe i hort gamori vesht jarebi o Zot i modh hoo.Nje nje hypi prap n'fik me vrejt a osht tu ja bo me sy ajo sdromsja shumtume.Ja re ko mer firaun se ke me shku n'pazar qe vallai bilai 700 xhibrahila kon me ta hor gerrmozin se du capu me la leveret ke rrekeja se vje ytat prej Kashari ene i do shallvaret e lame a n'gjo mer hajvon?Qyqja ktij badallait tem kom me i ra nai dite me hu gardhi mu ke rroza veshit q'i t'mori vesh se sa tu u rrit e tu u dh'it ky ma keq se kallomi n'm*t.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LONDON-TIRONC : 13-06-2005 mė 16:26
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    loool tironco e shkrive talentin ket here

2 verejtje kam une terpo=reposh edhe rroza=rronxa

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Nuk kam kohė , por e kisha bėrė atė " versionin modern tė Tiranės " ...100 herė mė mirė.
    Mu duk kot m'kot ! Duket qė se kanė shkrujt tironsat.

Letra e Molit , duhet redaktu para se me e postu, se dorė pas dore po humbet vlerat.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga LONDON-TIRONC
    Dyloooooo,varu terpo ke daqoni ene m'ble i kallup capu,ca ko'qe ve ene i grusht kryp a ngjove? Na me ka je tuj shku pa as i morr n'xhep qe ta krypofsha kaptinen ty un mer kaptin badole.Qyqjaaa,ky cuni jem osht bo si pul e trullosme mas asaj llahinges Fiqiriut,asaj q'i i varen laprat si me i pas var n'tel.Pritme iher t'qis i 30 leksh ka qesja q'i kom kap me paramon ke astari brekve ene t'ja jap ktij pallaveshit qe i hort gamori vesht jarebi o Zot i modh hoo.Nje nje hypi prap n'fik me vrejt a osht tu ja bo me sy ajo sdromsja shumtume.Ja re ko mer firaun se ke me shku n'pazar qe vallai bilai 700 xhibrahila kon me ta hor gerrmozin se du capu me la leveret ke rrekeja se vje ytat prej Kashari ene i do shallvaret e lame a n'gjo mer hajvon?Qyqja ktij badallait tem kom me i ra nai dite me hu gardhi mu ke rroza veshit q'i t'mori vesh se sa tu u rrit e tu u dh'it ky ma keq se kallomi n'm*t.

Hej or zot i modh , ēere m'ka gjet mu t'shkretėn. I tuf me zamak , i shpi me tarallak !
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON
    bėrė atė " versionin modern tė Tiranės " ...100 herė mė mirė.
    Mu duk kot m'kot ! Duket qė se kanė shkrujt tironsat.
    trhe key word eshte "MODERNSA" lool

po ti je mesee mirepritur per te gjitha versionet..
    TBD

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anėtarėsuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine

2 verejtje kam une terpo=reposh edhe rroza=rronxa

Mos m'thuj mu q'i ta ka mledh kapsderri keq kur thu q'i s't'ka kap nai her veshi,''Ju vara termo mullarit me dylberen terpo''? lol

''Rronxa'' si llaf vje ka Ver Llapa,si sajes e zbutme llahingash allafronga e ''Rrozes'' t'Haxhi Qomilit, por me t'njojtin natarrim bubrreku amon,vre ti ktuna a jo?Nje kshu moo,se m'njeli mu m'ju nxu ju qitapin gjamse..?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LONDON-TIRONC : 14-06-2005 mė 18:28
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Dymbdhet muj na i ka vjeti,
    Njimbdhet muj pela mazin,
    Dhet muej lopa viqin
    Nand muej gruej djalin,
    Tet cica na i ka dosa,
    Shtat sy na i ka naleti,
    Gjasht muej bajn gjys vjeti,
    Pes gishta na i ka dora,
    Kater kamb' na i ka dhija,
    Tri kamb' terezija,
    Dy lula na i ka vasha,
    Vasha ka bylbylin-o,
    Vasha po kendon malit-o,
    Sall per hater djalit-o!

O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  3. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •