A po na jep ndonje reference (autor, titull, botues) per kete eksperimentin (hera e pare qe e degjoj) se ne google s'me doli gje! flmPostuar mė parė nga buki19
A po na jep ndonje reference (autor, titull, botues) per kete eksperimentin (hera e pare qe e degjoj) se ne google s'me doli gje! flmPostuar mė parė nga buki19
bsdev (03-03-2017)
Desha te inkuadrohem edhe une ne kete teme.
Ilirija e beri pytjen : A jam une shpirt? mendoj se po eshte pergjigja ime.
Po nisem nga fakti se nese nje njeriu , po e zeme se quhet Bekim ,ia presim te dy kembet!Po ta pyesim kush je ti? Ai do te pergjigjetekimi! pra atij nuk i mungon asgje nga personaliteti i tij.Po e zeme se ia presim edhe duart! Prap pergjigja do te jet Bekimi e jo gjysma e Bekimit. Po ashtu mjekesija bashkekohore mundet tja nderroj edhe zemren e ai prap do te thote Bekimi.Po e zeme se edhe syte ia nxjerrim edhe veshet ia shurdhojme edhe gjuhen ia shkurtojme dhe po ta pyesim
(kuptohet me te prekur) ai prap do te pohoj me koke se ai eshte BEKIMI.Pra ashtu i cunguar ai prap nuk ka humbe asgje nga personaliteti i tije.Sipas kesaje shtrohet pyetja: Kush qenka pra Bekimi ?
Te jete valle trup? Mua me del jo!
Mendimi im eshte se trupi eshte veshje e shpirtit dhe kur njeriu vdes nuk pushon se ekzistuari por vetem se ne nje dimension tjeter.
Deshmi tjeter kemi gjumin.Kur flejme flen vetem trupi fizik por jo edhe shpirti.
Sapo te filloj te koturit ne hyjme ne nje bote tjeter dhe takohemi me njerez te pa njohur por qe per qudi na duket normale dhe menjehere harrojme boten reale dhe gjithecka ne te.
Me kete vetem desha te argumentoj ekzistencen e shpirtit.
Arkimedis nuk pajtohem me kalimin e shpirtit ne nje trup tjeter per arsye se asnje njeri nuk i ka shenjat e gishterinjeve te njejta dhe ne qe besojme ne ringjallje nuk e di se si do te ringjallet nje njeri me shum trupa te kaluar.
Ju pershendes.
bsdev (03-03-2017)
Mirdita Alko,Postuar mė parė nga alko71
Eshte e drejta e jote te mos pajtohesh me mendimin tim. Un nuk po shkruaj te verteten, por po filozofoj, sepse un e kam deshire filozofine.
Ndryshimi midis nesh qendron ketu mendoj un qe ti e shikon shpirtin e nje njeriu si nje personalitet me karakter dhe me dijeni per qėnien dhe ekzistencen e saj. Un nuk e shikoj keshtu. Ajo qe fole ti eshte per mua mendja.
Shpirti eshte per mua fryme e Zotit dhe asnje mendje e njeriut, shkencetar, apo kushdo ne bote nuk mund qe ta shpjegoje dot ate, apo qe ta pershkruaj se cfare do te bej shpirti mbasi ai ka ikur nga nje trup. Neqoftese ne mund ta shpjegojme se kush eshte, cfare ben dhe kush e drejton shpirtin, atehere ne jemi bere Zot, mendoj un.
Te gjitha shpjegimet e shpirtit i bene mendja qe kemi ne njerezit brenda ne koken tone. Per mendimin tim shpirti nuk ka mendje. Shpirti eshte per mua energji, ashtu sikur tha edhe Antipatrea, qe mund te drejtohet nga nje force energjike qe per trurin tone eshte e pashpjegueshme, apo akoma e panjohur. Kjo force energjike qe une e quaj shpirti ben te mundur qe te punoj dhe funksionoj zemra dhe truri i jone, organet me te rendesishme te trupit te njeriut. Por kjo force nuk drejtohet nga truri dhe eshte e pashpjegueshme per trurin e njeriut.
Shpirti i im eshte per mua ajri qe ne marrim fryme. Un jam shume i interesuar qe te di se kush e ka sjellur ajrin ketu ne toke. Un mendoj qe ajrin e ka sjellur ajo fuqi e pashpjegueshme per ne njerezit qe un e quaj Zoti.
Cdo shpjegim per sjelljen e ajrit ketu ne toke, per mua eshte filozofi dhe shpjegim i trurit, por jo e verteta.
Ky shpjegim eshte per mua dicka per Zotin, per ate qe ne nuk mund ta arrisim, ta kapim, apo qe ta kuptojme dhe jo per trurin e njeriut.
Shpirti mbetet per mua filozofi.
Kalofshi mire
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 04-04-2006 mė 08:15
I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....
bsdev (03-03-2017)
Muhamedi a.s
' Vėrtetė ēdo njeri nga ju formohet ne brendesine e nenes se tij 40 ditė si pikė ( nutfetun ), pastaj bėhet e varur ( alekatun ) ngjashem me kėtė periode,pastaj, bėhet cope mishi ngjashem me kėtė periode, pastaj i dergohet meleku dhe e fut ne te shpirtin ( ruh ), dhe kėtij meleku i urdherohen dy gjėra: ta shkruaje nafken ( rizkun ) ( e femijes ), exhelin ( sa do tė jetoje ), .... .
Po D@mian,referencat u a kam borxh, nese e gjej librin,se me te vertet nuk me kujtohen autoret (nga tre,dy jan nobelist).Edhe une vet e kerkova ne google per ta mbeshtetur,por nuk gjeta gje.Nuk me kujtohet bile ne cilen gjuhe ishte. Ka qene i botuar ne vitin 1980."Experiment del pas".Postuar mė parė nga D@mian
bsdev (03-03-2017)
Postuar mė parė nga Arcimedes
Mire dita Arkimedis
Te kuptova shume mire dhe te falenderoj qe ma bere te qarte ate qe ti po thoje.
Pajtohem plotesishte me ate qe me shkruajte dhe mos ma ze per te madhe nese une dukem arrogant ne pergjigjet e mija,se gjuhen e shkruajtur nuk e flase ne perditshmeri dhe kam pakez veshtiresi qe te shprehem. Edhe une vet quditem me tingellimen e fjaleve kur i lexoj dhe nuk e njoh veteveten.Pastaj qeshem se dukem sikur e sulmoj bashkebiseduesin.Andaj me fal nese dukem i tille.
P.S. jeni i vetmi ne kete forum qe njeriu mund te mesoj dicka nga shkrimet e tua.
Dhe harrova se ne librin tim te shenjte shkruan: Te pyesin ty per shpirtin ,thuaj: Ate e din vetem Zoti im e ju mund te dini vetem aq sa u eshte dhene dije.
Edhe nje here ju falemnderit qe bete perpjekje per tu sqaruar.
Me rrespekt te vecante.
bsdev (03-03-2017)
Per ata qe besojne ne rimisherim,thjesht per te kaluar kohen
http://www.thebigview.com/pastlife/
p.s.kush te doje ,le te na thote me pas se c'ka qene ne past life
bsdev (03-03-2017)
Edhe un kam shume rrespekt per ty Alko. Alko, e bukur kjo: Te pyesin ty per shpirtin , thuaj: Ate e din vetem Zoti im. Kete doja te thoja edhe un: qe un nuk e di fare kete punen e shpirtit, por thjesht filozofova pak.Postuar mė parė nga alko71
Faleminderit qe me shkruajte dhe kalofshi mire Alko.
I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....
bsdev (03-03-2017)
Dhe KY ia kishte thene ne vesh njerit, apor e kishi pare ne enderr, ose...?Ate e din vetem Zoti im e ju mund te dini vetem aq sa u eshte dhene dije.
Zoti na paska neve si kemishe dhe pantallona te shpirtit te tij!
Kur i lutemi Zotit, kush i lutet, ne apo shpirti?
A ka nevoje shpirti per ushqim, per ......edukate, ..? Nga kush i merr, nese po?
Dhe i kujt eshte shpirti?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 05-04-2006 mė 03:08
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
bsdev (03-03-2017)
Kur i lutemi Zotit, kush i lutet, ne apo shpirti?
Lidhe pak me : hardwear +softwear+energjija.
bsdev (03-03-2017)
Krijoni Kontakt