Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 76

Tema: "Shpirti?"

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Un mendoj qe shpirti eshte fryma e Zotit, ose fryma e asajt qe shume njerez mund ta quajne e panjohura, ose ajo qe nuk mund te shpjegohet.

Shipirti eshte ajo gje qe cdo gjallese e merr cdo sekonde dhe e leshon perseri, e merr prape dhe e len prape; gjithe jeten po e njejta gje deri sa vjen momenti qe e len dhe Zoti pastaj ja dhuron shpirtin nje trupi tjeter perseri.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Per mendimin tom ceshtja eshte e thjeshte fare : Ne ishim "asgje" para se te lindnim, ose me sakte ishim forma te ndryshme energjie, dhe do jemi perseri "asgje" pas vdekjes (do ushqehen krimbat me trupin tone). Shpiri thjesht nuk ekziston.....
    Jetojeni jeten deri ne maksimum, se vetem nje keni, harrojini perrallat e jetes se perjetshme pas vdekjes....

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Antipatrea
    Per mendimin tom ceshtja eshte e thjeshte fare : Ne ishim "asgje" para se te lindnim, ose me sakte ishim forma te ndryshme energjie, dhe do jemi perseri "asgje" pas vdekjes (do ushqehen krimbat me trupin tone). Shpiri thjesht nuk ekziston.....
    Jetojeni jeten deri ne maksimum, se vetem nje keni, harrojini perrallat e jetes se perjetshme pas vdekjes....
    Antipatrea, un u kenaqa me kete qe shkruajte dhe qesha pak, sepse je e drejte dhe e qarte, prandaj.

Un mendoj qe trupin e hane krimbat dhe jam dakort me ty Antipatrea, por jo shpirtin. Shpirti iken dhe fluturon dhe shkon perseri mendoj un ke ndojne trup i ri.

Po e bej me te qarte: eren qe fryn dhe qe ti e merr fryme nuk mund ta hane dot krimbat. Era/ajri vetem se merret fryme dhe leshohet perseri. E pra: kjo gje, ose kjo ere eshte fryma e Zotit them un dhe kjo fryme eshte e pavdekshme.

Shpirti (era, ose ajri qe marrim fryme) eshte i paster dhe nuk merr asnje gje dhe asnje kujtim, apo deshire te trupit me vete.

Por keto jane thjesht mendimet e mija rreth shpirtit

Kalofshi mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 03-04-2006 mė 14:08
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Antipatrea, un u kenaqa me kete qe shkruajte dhe qesha pak, sepse je e drejte dhe e qarte, prandaj.

Un mendoj qe trupin e hane krimbat dhe jam dakort me ty Antipatrea, por jo shpirtin. Shpirti iken dhe fluturon dhe shkon perseri mendoj un ke ndojne trup i ri.

Po e bej me te qarte: eren qe fryn dhe qe ti e merr fryme nuk mund ta hane dot krimbat. Era/ajri vetem se merret fryme dhe leshohet perseri. E pra: kjo gje, ose kjo ere eshte fryma e Zotit them un dhe kjo fryme eshte e pavdekshme.

Shpirti (era, ose ajri qe marrim fryme) eshte i paster dhe nuk merr asnje gje dhe asnje kujtim, apo deshire te trupit me vete.

Por keto jane thjesht mendimet e mija rreth shpirtit

Kalofshi mire
    I respektoj mendimet e tua Arcimedes.....Por frumemarrja eshte nje proces fiziologjik, qe mbaron me vdekjen e trurit......pastaj ky fakti qe shpiri largohet per tek nje trup tjeter dhe smerr asnje kujtim me vehte, sikur sma mbush fort mendjen......Ajri eshte thjesh nje nga burimet e energjise qe na mban gjalle.....

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kush jam une?
    Shpirti a por cka..?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    I respektoj mendimet e tua Arcimedes.....Por frumemarrja eshte nje proces fiziologjik, qe mbaron me vdekjen e trurit......pastaj ky fakti qe shpiri largohet per tek nje trup tjeter dhe smerr asnje kujtim me vehte, sikur sma mbush fort mendjen......Ajri eshte thjesh nje nga burimet e energjise qe na mban gjalle.....
    Po Antipatrea, frymarrja eshte nje proces fiziologjik dhe ajri eshte nje nga burimet energjike me te rendesishme qe na mban ne gjalle. Pa ajer ne nuk jetojme dot gjate. Me pelqen ky mendim qe ke ti, sepse kete mendim kam edhe un prandaj.

Mirepo tani un mendoj qe k'to burime energjike duhet qe te vijne nga dicka.
    Kete dicka un nuk mund akoma qe ta shpjegoj dot, prandaj un e quaj e panjohura, ose Zoti, por kjo mund te quhet edhe asgjeja, pse jo?

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Kush jam une?
    Shpirti a por cka..?
    Un mendoj qe ne i kemi te dyja: edhe trupin edhe shpirtin. Trupi ushqehet me buke, uje dhe me ajer. Kurse shpirti vjen cdo sekonde dhe iken perseri e keshtu gjithe jeten: vjen e iken shpirti deri sa nje dite iken dhe nuk kthehet me ke ai trup, por shkon ke ndonje trup tjeter. Un them qe shpirti eshte ajri dhe drejtohet nga ajo qe un e quaj Zoti.

Por iliria e para, kjo eshte nje filozofi e ime per shpirtin. Un nuk mund ta bej dot me qarte mendimin tim, mendoj une.

Kalofshi mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 03-04-2006 mė 14:37

Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Po Antipatrea, frymarrja eshte nje proces fiziologjik dhe ajri eshte nje nga burimet energjike me te rendesishme qe na mban ne gjalle. Pa ajer ne nuk jetojme dot gjate. Me pelqen ky mendim qe ke ti, sepse kete mendim kam edhe un prandaj.

Mirepo tani un mendoj qe k'to burime energjike duhet qe te vijne nga dicka.
    Kete dicka un nuk mund akoma qe ta shpjegoj dot, prandaj un e quaj e panjohura, ose Zoti, por kjo mund te quhet edhe asgjeja, pse jo?

Mendoj se Zoti kalindur nga pamundesia e njerezve per te shpjeguar dukurite, boten qe e rrethon. Mirepo me kalimin e koherave shume gjera qe me pare i dedikoheshin Zotit (akoma thone per dukurite qe si shpjegojme dot : jane punet e zotit), kane arritur te shpjegohen me zhvillimin e shkences. Sigurisht me shume gjera mbeten per tu zbuluar, sesa jane zbuluar, dhe ne kurre skemi per ti marre vesh, sepse jeta qe kemi ne dizpozicion eshte shume e shkurter.....

Une jam ateist, megjithese per nje dukuri te mbinatyrshme qe e quajme zot smund te jap ndonje shpjegim. Jam iqarte vetem per nje gje ; fete, te cfaredolloji qofshin, ia fusin kot.....

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591

Une jam ateist, megjithese per nje dukuri te mbinatyrshme qe e quajme zot smund te jap ndonje shpjegim. Jam iqarte vetem per nje gje ; fete, te cfaredolloji qofshin, ia fusin kot.....
    Ke te drejte Antipatrea: fete ja fusin kot. Por kjo gje lejohet dhe eshte nje e drejte per te gjithe ata qe besojne, keshtu qe ne duhet qe ta rrespektojme ate edhe pse eshte kot dhe duhet qe te gjejme fjalet e rrespektueshme per te folur.

Un te pelqej Antipatrea, sepse ti e njeh te drejten tende kur thua qe je ateist.
    Mua me pelqen qe ti flet ato qe ti mendon dhe qe te thote zemra.

Kalofshi mire dhe te uroj gjithe te mirat.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Kush jam une?
    Shpirti a por cka..?
    Njeriun e gjalle e quajn per emer,njeriun e vdekur nuk e quajn per emer por e quajn kufoma e filanit,sepse njera komponent ,nga dy, mungon.Pra njeriu eshte dykomponentesh dhe njera pa tjetren nuk fuksionojn.Edhe per shpirtin nuk thojn ,filani ,por thojn shpirti i filanit.

Nese deshiron te meson dicka me shum per shpirtin,mundohu te gjen nje liber me ketet titull "eksperimenti del pass",sa me kujtohet,ka kohe qe e kam lexuar.
    Ne te flitet per shpirtin ,por nga aspekti shkencor dmth. me ane te eksperimentit eshte vertetuar ekzistenca e shpirtit, pas vdekjes se trupit.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •