Close
Faqja 19 prej 47 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 461
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga kapllani Lexo Postimin
    ashtu mundet me folë vetëm njani qi kurr në jetën e vet të gjorë s'e ka shkelë tokën e Kosovës ase atë pjesë të Maqedonisë të banuem me shumicë nga shqiptarë. Dialekti i Kosovës asht aq i pastër sa të gjitha dialektet e Shqipnisë, kanë fjalë turke, sllave, latine a italiane, por mos pretendo-mor jaran- se shqipja e Shqipnisë asht teje tej e dëlirun nga huezimet. N'daç me marrë nji përshtypje të shpejt si flitet shqipja në Kosovë udhëto shpejt në veri të Shqipnisë dhe digjoji njerëzit atyne si të flasin- më duket se ata e kanë dialektin pak a shum të njajt si ne Kosovarët- e tani thuej se edhe ata e flasin vetëm nji çorbë shumgjuhësh!
    o kapllan o kapedan.
    pse kujton ti se skam qene ndonjehere une ne veri te shqipersie apo ne kosove e maqedoni?

ndryshimi eshte i dukshem , te vjen mire ty a ste vjen.
    bile shqiptaret e maqedonise kane probleme madhore ne diturine e shqipes , e jo me dava ta flasin paster ate.

edhe shqipja qe flitet perbrenda shqiperise ka huazime , por ndryshimi ndaj nesh edhe shqiptareve te maqedonise dhe kosoves eshte qe , ne huazimet i shtuam vete me deshire ne gjuhe , ndersa ata me dhune .

ka ndryshim ketu.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    o kapllan o kapedan.
    pse kujton ti se skam qene ndonjehere une ne veri te shqipersie apo ne kosove e maqedoni?

ndryshimi eshte i dukshem , te vjen mire ty a ste vjen.
    bile shqiptaret e maqedonise kane probleme madhore ne diturine e shqipes , e jo me dava ta flasin paster ate.

edhe shqipja qe flitet perbrenda shqiperise ka huazime , por ndryshimi ndaj nesh edhe shqiptareve te maqedonise dhe kosoves eshte qe , ne huazimet i shtuam vete me deshire ne gjuhe , ndersa ata me dhune .

ka ndryshim ketu.
    ju i shtuet huezimet me dishirë? Huezime nuk shtohen me dishirë, por përvetsohen nag popullata. Nëse ke fjalën për fjalë internacionale dhe angleze qi po e përmbysin gjuhën tonë, mos mendo se ne nuk i përdorim në të shkruemën- asht njajt si në Shqipni e si në Kosovë e Maqedoni.
    Dhe ne nga Kosova dhe shqiptarët e Maqedonisë e flasin shqipen sipas dialekteve tona shum mirë, parafytyroje, po të kishe jetue ti dikund ku standardi nuk përdoret fare në jetën e përditshme dhe ku digjon vetëm njerëz kah të flasin në të folmen tande tënjohun, më duket se edhe ti kishe me pasë vështirësi me folë standardin, qe e ke mësue rastësisht në shkollë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    Nëse don me folë shqip - fol gegnisht, ma burrnor, ma mashkullor, ma drejtë e ma fuqishëm, se kjo osht guha origjinale vet zoni i zotit, me tokë e diell e honë! Dihet kur folet në dialekte, e dihet kur folë e shkruan shqip! Kët e din secili shqiptar, e din edhe guri e druni, se folë shqip! Guha e zotit nuk humb, sa ka zot e tokë e qiell! Kët shqipe u munduan ta zbehin, ta zhdukin parase me zhdukë shqiptarin edhe sot ka asi karanfilash, që mohojnë kët guhë zoti! Po osht vonë, se shqipja osht gjallë deshten a nuk deshten anmiqtë, se fjaltë tregojnë shqip e fjaltë nuk janë baltë! Osht mirë me shkru e me folë shqip mashkullor! Kjo guhë osht nona e guhëve hindo-europiane! GUHA E ZOTIT - ZONI I ZOTIT!
    Në qoftë se ty gjuha jote hundore huhuhu-hahaha të duket më burrërore, atëherë ky nuk është faji ynë.

Gjuha pa mbaresa dhe pa shkronjat ë, gj dhe q, është një gjuhë ku të gjitha mbaresat e fjalëve janë u dhe a, domethënë është një gjuhë huhuhu- hahaha.

Se kush është gjuhë më e vjetër, (që ti e quan gjuhë të zotit), ta them unë. Kur ilirët e jugut (toskët) filluan të shkruanin gjuhën me shkronjat që shkruhet sot greqishtja, ti lëshoje klithma hundore nëpër pyje dhe nuk kishe gjuhë fare.
    Iliria e Jugut, është djepi i qytetërimit evropian.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    Nëse don me folë shqip - fol gegnisht, ma burrnor, ma mashkullor, ma drejtë e ma fuqishëm, se kjo osht guha origjinale vet zoni i zotit, me tokë e diell e honë! Dihet kur folet në dialekte, e dihet kur folë e shkruan shqip! Kët e din secili shqiptar, e din edhe guri e druni, se folë shqip! Guha e zotit nuk humb, sa ka zot e tokë e qiell! Kët shqipe u munduan ta zbehin, ta zhdukin parase me zhdukë shqiptarin edhe sot ka asi karanfilash, që mohojnë kët guhë zoti! Po osht vonë, se shqipja osht gjallë deshten a nuk deshten anmiqtë, se fjaltë tregojnë shqip e fjaltë nuk janë baltë! Osht mirë me shkru e me folë shqip mashkullor! Kjo guhë osht nona e guhëve hindo-europiane! GUHA E ZOTIT - ZONI I ZOTIT!
    Në qoftë se ty gjuha jote hundore huhuhu-hahaha të duket më burrërore, atëherë ky nuk është faji ynë.

Gjuha pa shkronjat ë, gj dhe q, dhe pa mbaresa, është një gjuhë ku shumica e fjalëve mbarojnë me u dhe a, është një gjuhë huhuhu- hahaha.

Se kush është gjuhë më e vjetër, (që ti e quan gjuhë të zotit), ta them unë. Kur ilirët e jugut (toskët) filluan të shkruanin gjuhën me shkronjat që shkruhet greqishtja sot, ti lëshoje klithma hundore nëpër pyje dhe nuk kishe gjuhë fare.
    Iliria e Jugut, është djepi i qytetërimit evropian.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga kapllani Lexo Postimin
    ju i shtuet huezimet me dishirë? Huezime nuk shtohen me dishirë, por përvetsohen nag popullata. Nëse ke fjalën për fjalë internacionale dhe angleze qi po e përmbysin gjuhën tonë, mos mendo se ne nuk i përdorim në të shkruemën- asht njajt si në Shqipni e si në Kosovë e Maqedoni.
    Unë kam folur me shqiptarë nga Kosova dhe Maqedonia. Ju keni më shumë fjalë të huaja se ne.
    Ju përdorni shumë fjalë turqisht, sllavisht, dhe gjermanisht.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    idiotlleqet i poston dy here kompiuteri
    per iliret, mjafton me permende durresin dhe shkodren(kryeqytet).....

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Unë kam folur me shqiptarë nga Kosova dhe Maqedonia. Ju keni më shumë fjalë të huaja se ne.
    Ju përdorni shumë fjalë turqisht, sllavisht, dhe gjermanisht.
    hej, hoshxhollden mirë se u pergjigje

hej bre njeri hiq s'po kom çef m'i bo kto muhabete. ku na kosovartë perdorum fjâlë t'huja? po guha jonë â shum e pâstër,bile mujna m'u konë shum krenar qi e majtmë guhnë tonë tu'u konë rrethekum pej shkive e xhith me presionin asimilus. Na çashtu e kena dialektin si ju, kajherë i perdorum do fjalë t'huja, ama e pranojna ju si do njerz si ti, qi ju vjen marre me thânë serbes se u rritë me dialekt edhe se ngjeh tulifarë fjalë turke, italiane edhe GREKE, qi i pilqejnë edhe qi i perdor ku t' munnet.

qeh qyr'i herë: na per shemull thojna

hala per ende

edhe ju thuni

akoma (greqisht!!!!)

na thojna per mjaft

boll

edhe ju (pranoe) thuni

boll(turqisht)

na per ramazan ninojna ju argjëroni (tingllon diqysh greqisht)

xhâdës (rrugës) s'mâdhe i thojna autoban (gjermanisht), ju "autostradë (italisht)

nuk dij pse ja nise me folë keq per kosovarë e ata vllaznitë tânë pej maqedonisë; neve nuk na vjen marre edhe n'telivizon me folë çashtu qysh folum n'shpi edhe perqata nashta doket qi e llomotisum nji "çorbë shum-gjihësh", po nuk â çashtu, na veq p'e rujna dialektin tanë t'mirëfilltë edhe menoj se xhithkush du'et me pâsë n'men se dialekti âsht dishka qi ta kallxon prejârdhjen e perqata du'et m'u rujt e m'u kujdes qi t'trashgohet brez pas brezi a korë pas kore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    O kapllan, për ato fjalë që thua ti, ne kemi fjalë letrare. Ato janë të zëvendësuara, dhe kush do i përdor, kush jo.
    Unë nuk thashë nuk kemi, por ju keni më shumë.

Duhet të dish edhe një gjë që, shumë fjalë që ty të duken greqisht, grekët i kanë marrë nga ne.

Në qoftë se do të fillojmë të bëjmë një listë me fjalët tuaja turqisht, sllavisht dhe gjermanisht, do të dalë një listë e gjatë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 05-12-2009 më 20:08

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    idiotlleqet i poston dy here kompiuteri
    per iliret, mjafton me permende durresin dhe shkodren(kryeqytet).....
    Kur fillojne debatet gege-toske ketu degjon idiotlliqe edhe nga ana e gegve milanisto :P .

tani , duke qene asnjanes , sepse as me rref mendja shume per gege e toske , se qe te gjithe i quj kokemushka , le te flasim te drejten.

te gjithe e pranojme qe kultura greke arriti kulmin nga shekulli i 5 para eres sone , deri ne pushtimin e saj nga roma , por prape ajo dha kontribut ne dinastine e ptolemit ne egjipt gjithashtu edhe ne rome.

duke qene se iliret e jugut ishin komshinj me kete kulture superiore te asaj kohe , detyrimisht do ishin me te civilizuar se ata te veriut apo jo?

kjo ka ndodh me cdo komshi qe ka qene ne prag te kulturave gjigande.
    ska sesi geget te ishin me te perparuar kur kishin ne prag te tyre fise barbare endacake, dhe ashtu ishin dhe vete deri ne nje fare kohe.
    edhe kur romaket e pushtuan ilirine , prape qendrat e tyre dhe akademite ne epir egzistonin. kjo tregon qe ajo zone ishte me e perparuar se te tjerat.

nuk do shume mend per ta kuptuar kete gje.

tek kjo pike as qe ja vlen te debatosh njehere.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Për gjuhën po diskutojnë të tjerët, a do rrotullohet dhe këtu?
    Prektora

Faqja 19 prej 47 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  3. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  4. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •