Close
Faqja 50 prej 58 FillimFillim ... 404849505152 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 573
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    Flora57,se nga shkrimet e tua del te kuptojme se je vertet nje ngaterrestare_zhgarravitese,
    (nuk ka dyshim,bazuar ne shkrimet tua)me nje fjale je nje mjergulluese qe gjerat edhe mbase i din,porse i anashkalon duke ju dhene krejtesisht kahje tjeter,ne te tilla raste shkrimet te dalin te pa vlera,pra ti shkon sipas asaj fjalesjuaj edhe ti te tjeret,per te mos qene vetem ti i gjuajtur...Porse gabohesh z_zonje(zonjush,a ku ta di une)sepse ne rastin konkret kur kemi te bejme me temen,une falenderoj Eterit e Mi qe ndjese paqin,te cilet qenduan te pamposhtur gjate sundimit osman,dhe fal punes se tyre une edhe i takoj plotesisht Europes....Pra jam i mendimit se populli yne ka punuar neper shekuj qe te jete pjese e identitetit Euorpian.Populli yne gjate histosire i dha shume figura Europes,prandaj
    eshte e drejt e patjetersueshme qe te thuhet se i takojme identitetit Europian..
    ...Kurse ne anen tjeter degjohen zera mandej edhe nga"intelektual",te cilet trumbetojjn vellazeri me lindjen aziatike(sigurisht paguhen mire,derisa tu ngelen ne fyt)....Megjithate,sido qe te jete,FLORA57,une mendoj pozitivisht,dhe kam mendimin se juve nuk i takoni linjes se trumbetuesve anadollak...PERSHENDETJE.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2006
    Postime
    45

idenditeti evropjan i shqiptareve

Nga vete fjala shqiptar ne si komb jemi te tjetersuar dhe kemi arrijtur te pagezohemi me emrin e tille duke i ikur rrenjeve te historise nga emertimi alban dhe arberor duke u krijua nje emer shum i pakuptuashem dhe pa kurrfare shprehje te kuptimit domethenes si kjo shqiptar dhe i gjori Pashko Vasa me te drejte e tha se feja e shqiptarit eshte shqiptaria qe do te thote pa kurrfare feje.Pra tani cilat jane elementet identifikuese qe na bejne te dallohemi nga te tjeret ,me ane te minareve,tyrbeve si kjo e sulltan Muratit ne Gazimestan,apo te komunes se re Mamushes te shpallur si komune pilot se si duhet te behet Kosova turke me mbiemrat e mamushalive si thaqi,mazrreku, shala,berisha te cilet jane mbiemra qe identifikojne popullin shqiptar para se me linde edhe Muhameti.Prandai me mire kishte me qene te behemi siq thote Qosja magjup,se qe mundohet kot se koti kur KADAREJA i madh thote se>KATOLIKET SHQIPTARE JANE NjE URE E VJETER E PA SHEMBUR QE BEN LIDHJEN E SHQIPTERAVE me falniARBNOREVE me EVROPEN.Nese dikush prej nesh do ta die se Millosh Obiliqi nuk ishte ai po ishte Mihill Kopiliqi qe u prini arbnoreve dhe sllaveve ne lufte kunder invazionit turk ne ballkan.Dhe nje gje te shkurter fare<Islamizmi nuk njef komb por njef vellezer te gjithe botes muslimani,braqa muslimana.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2006
    Postime
    45

Idenditeti Evropjan I Shqiptareve

Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Adelin nuk eshte duke nderruar fene qe shpreh dashurine per trojet arberore,por duke mbrojtur gjuhen,gjakun e doket shqiptare.
    Diskutimet fetare jane percarese,sepse islamiku i paster e urren kristianin e po ashtu kristiani i paster e urren islamikun.

Gjithe debati Qose-Kadare e shume nga keto shkrimet tek kjo teme jane per tu stampuar e per ti mbajtur si letra per te fshire menderen ne rast te mungeses se letres higjenike.

Shqiptaret skane perse te kerkojne pjeseberjen ne ndonje qyteterim,pasi prej mijera vjetesh te paret tane nuk i jane bashkangjitur asnje qyteterimi,as atij grek,as atij romak, as atij bizantin e as atij turk,por kane ruajtur kulturen shqiptare .
    Kjo eshte detyra jone,te ruajme kulturen shqiptare nga invazioni perendimoro-islamik,berthamen e saj,dmth mendesine shqiptare,vizionin tone te te parit te gjerave e te vleresuarit te gjerave. Kjo na dallon nga te dyja palet. Dielli duhet te rrotullohet mbi trojet tona e jo mbi kokat tona.
    Shum pak do te pajtohesha me mendimin tuaj per te pastertit fetar sepse ata si fetar te pester kurr nuk e urrenje te kundrtin as qe flasin por veq besojne dhe nderojne fene tjeter.Nese te paret tane nuk ju paskan bashkangjitur asnje qytetrimi atehere cili eshte ai qytetrim qe e patem dhe e kemi.Me islamizimin e 90%te shqiptareve eshte qytetrim.Per cilen kulture e keni fjalen qe eshte shqiptare deshiroi ta dije,cila eshte berthama e saj.Une mendoi se kulture shqiptare nuk ka,po ka kulture ilire albane ,arbnore,dardane,dukleate*malazeze*ne keto jane rrenjet tona zoteri i nderuar.Ne keluam shume kohne per te ardhe te agimi,besimi e te tille duke kaluar ne per hasana e hysena qe e patem flliqe boten arbnore,agroni e teuta,tek te krishtert kurre nuk u lekunden.Akoma e kam gjyshen e lindur me 1923 qe mbane emrin Tringa e qe jeton ne kosove e qe sot shumkush quditet kur degjon per kete emer kur eshte e pagezuar sepse nuk kemi dijte per keto rrenje .E teni mundohemi ti shesim mend me rrena sikur dijme por nuk dijme asgje per identitetin tone cilat jane themelet qe na bejne te dallohemi nga popujt tjere apo te identifikohemi me kurdet.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Adelina Berisha Lexo Postimin
    Shum pak do te pajtohesha me mendimin tuaj per te pastertit fetar sepse ata si fetar te pester kurr nuk e urrenje te kundrtin as qe flasin por veq besojne dhe nderojne fene tjeter.Nese te paret tane nuk ju paskan bashkangjitur asnje qytetrimi atehere cili eshte ai qytetrim qe e patem dhe e kemi.Me islamizimin e 90%te shqiptareve eshte qytetrim.Per cilen kulture e keni fjalen qe eshte shqiptare deshiroi ta dije,cila eshte berthama e saj.Une mendoi se kulture shqiptare nuk ka,po ka kulture ilire albane ,arbnore,dardane,dukleate*malazeze*ne keto jane rrenjet tona zoteri i nderuar.Ne keluam shume kohne per te ardhe te agimi,besimi e te tille duke kaluar ne per hasana e hysena qe e patem flliqe boten arbnore,agroni e teuta,tek te krishtert kurre nuk u lekunden.Akoma e kam gjyshen e lindur me 1923 qe mbane emrin Tringa e qe jeton ne kosove e qe sot shumkush quditet kur degjon per kete emer kur eshte e pagezuar sepse nuk kemi dijte per keto rrenje .E teni mundohemi ti shesim mend me rrena sikur dijme por nuk dijme asgje per identitetin tone cilat jane themelet qe na bejne te dallohemi nga popujt tjere apo te identifikohemi me kurdet.
    qyqja mi Adeline sa na deshperove miqt tane mysliman.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk e di, kjo shprehja "identiteti europian i shqiptareve" me duket nje menyre per joshje/bindje te shqiptareve per te hequr dore nga rrymat aziatike, konkretisht nga islami (ngase krishterimi eshte pjese e kultures europiane).

Per mua nuk ka nevoje per kete lloj joshje. Mjafton te me tregosh se islami eshte kulture e nje ish pushtuesi.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    7
    Citim Postuar mė parė nga dielli1 Lexo Postimin
    Nuk jan pyetje qe kerkojne pergjigjje(sepse pergjigjjen e jep gjaku i derdhur i Eterve Tane),z.Jim Tafaj....Pastaj e q'pandeh ti z.Jim,se une ti beje duartrokitje asimiluesve tane!!!!???....
    ...Kete gje te mos e presesh kurr nga une z.Jim,ngase kam nje vetedije te fort,te trasheguar nga ETERIT E MIJE(qe ndjese paqin)qe GJAKUN E TYRE,te mos e shkel kurre,dhe kete betim do tua le amanet trashegimnise sime qe te vazhdojne kete vazhdimesi deri sa te driteroj dielli...
    ...Pra,aj qe shkel mbi varret E ETERVE TANE BENE TRADHETI.Dhe kam besim te fort tek fjaletradheton vetem aj qe eshte gjaku i huaj.
    I dashur dielli.

Nuk kisha ndermend te replikoja por mu duk me e arsyeshme te kembeja nja dy fjale me ju, Nuk eshte tradhetar nje Shqiptar qe mendon ndryshe nga ju. Nuk mund te quhet nje moderator, nje pacifist "tradhetar" . Te kuptuarit e debatit per ceshtje te nderlikuara jane pjese e intelektit te gjithkujt. Te mendosh sipas formimit tend nuk te ben tradhetar, ky eshte mendimi im relativ.
    Ti duash dhe ti edukosh femijet tuaj me atdhedashuri sepse eshte detyre e obligim i cdo shqiptari te vertete, por ti edukosh ata me ndjenjen e urrejtjes sipas perkatesisi fetare eshte sakrilegj.
    Uroj te me keni kuptuar drejte dhe pa dashakeqesi, sepse une ne komentin tim jam dashamires dhe tolerant.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Identiteti evropjan??!!
    Cka ka te perbashket francezi me bullgarin
    rumuni me anglezin
    greku me irlandezin
    slovaku me danezin
    hungarezi me portugezin
    spanjolli me finlandezin
    "maqedoni " me holandezin
    serbi me gjermanin
    norvegjezi me italianin
    Tash disa do te thonerishtenizmin
    Ok,
    Krishter jan edhe:
    etiopijanet
    shumica e zezakve ne afrik
    mullatet apo "latinoamerikanet"
    arabet krishter etj etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Citim Postuar mė parė nga Adelina Berisha Lexo Postimin
    Nga vete fjala shqiptar ne si komb jemi te tjetersuar dhe kemi arrijtur te pagezohemi me emrin e tille duke i ikur rrenjeve te historise nga emertimi alban dhe arberor duke u krijua nje emer shum i pakuptuashem dhe pa kurrfare shprehje te kuptimit domethenes si kjo shqiptar dhe i gjori Pashko Vasa me te drejte e tha se feja e shqiptarit eshte shqiptaria qe do te thote pa kurrfare feje.Pra tani cilat jane elementet identifikuese qe na bejne te dallohemi nga te tjeret ,me ane te minareve,tyrbeve si kjo e sulltan Muratit ne Gazimestan,apo te komunes se re Mamushes te shpallur si komune pilot se si duhet te behet Kosova turke me mbiemrat e mamushalive si thaqi,mazrreku, shala,berisha te cilet jane mbiemra qe identifikojne popullin shqiptar para se me linde edhe Muhameti.Prandai me mire kishte me qene te behemi siq thote Qosja magjup,se qe mundohet kot se koti kur KADAREJA i madh thote se>KATOLIKET SHQIPTARE JANE NjE URE E VJETER E PA SHEMBUR QE BEN LIDHJEN E SHQIPTERAVE me falniARBNOREVE me EVROPEN.Nese dikush prej nesh do ta die se Millosh Obiliqi nuk ishte ai po ishte Mihill Kopiliqi qe u prini arbnoreve dhe sllaveve ne lufte kunder invazionit turk ne ballkan.Dhe nje gje te shkurter fare<Islamizmi nuk njef komb por njef vellezer te gjithe botes muslimani,braqa muslimana.

Nuk dij se si muslimanizmi trajton ceshtjen e kombit por per nje jam i sigurt se as kopiliqi nuk i doli turkut perpara ne emer te Arberis per ne emer te Krishtit,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-07-2004
    Postime
    118
    ...po ceshte perzier leshi kendej ore ska njeri qe do ja gjej fillin, po cfare qytetrimi evropian paska e cfare krishter po a nuk lind krishtin ne azi dikun apo isht naj viking alla gjermani a kelti???

...Mesdhue dhe Lindja e aferte jane kerthizat e civilizimeve boterore, me kote provojne ndonje evropian apo ndonje kadare i semur psiqik per ta ndare boten ne te keq dhe te mire ne evropian dhe jo evropian se nuk ia dalin dot, kurr Vushtrria e Prizerini kishin rruget e shtruar me gure dhe urate qe edhe sot qendrojne londra ishte nje fshat ku njerzit dhe shtazet flenin se bashku ku gjermanet aty ku beni "m.." edhe hanin mishin e paferguar..

...me perhapjen e Islamit ka filluar edhe Civilizimi Modern kete e kane vertetuar edhe shkenctaret krishte dhe ateist kjo dihet edhe boterishte eshte semundje psiqike e Kadares dhe Islamofobia e tij, sepse as ky dhe askushe ne bote smund te mohoj te verteten, Ne duhet thjeshte te jemi Krenare qe per FE (DINE) kemi ISLAMIN fene e pranuar tek Zoti i boterave dhe i popujve e i qiejve, por ne duhet te jemi edhe Krenare qe jemi Shqipetare, por ne radhe te pare eshte Krijuesi e mbas Kombi se pa Dine, Fene kombi eshte i paralizuar sic ishte me komunistet...

...Islami dihet boterishte se i mbrojti Shqipetaret nga asimili sllave, por dihet dhe shijohet ne boten Shqipetare edhe Kultura dhe Vlerat e Vyrtyte qe ka sjell Islami ne boten Shqipetare sic jane shume te panumerta po i permendi disa.: Bujaria, Mikepritja, perforcimi i Beses, respekti, toleranca ndaj te tjerve, i Vetmi Populli me Kulture shume me te mire se kultura hypokrite evropiane dhe kadarejane qe ne luften e dyte boterore u hapi dyerte e bujaris Viktimes jehudeve qe po digjeshin e masakroheshin nga te gjithe popujt tjere te evropes me "kultur" dhe mbroheshin nga nje popull Besnike e Krenar me shumice Islame...

...A nuk eshte ky edhe nje argumente me shume te jeshe Myslimane Shqipetar dhe per kete te jesh shume Krenare...

...leren ore kadaren te pall si hordhit se nuk ka ai tjeter pune nga spanja raciste qe mohen te drejten e popujve per te qene te lire eshte shperblyer edhe nga papa po neser do ta merre edhe cmimin nobel se eshte nje arteperlant shume i zeshe i kultures hypokrite evropian qe mohon te tjeret...

...une jetoj ne evrop por kame Identitetin time shpirterore e njerzore qe smund te ma mohojne as ndalojne as i smuri psiqike i karrikeve te buta te evropes kadare e as ndonje kriminel tjeter evropiane qe ndane njerzite ne baza fetare racore apo kombetare...

tungiii

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    I paEpuri,jepesh ti jepesh.E sheh,ti jeton ne Europe,dhe nuk kan per te kaluar shume vite dhe Europa ka per te ngrene,ngase nuk ke ku te shkosh.Pastaj,po te mos ishin Europianet_Amerikanet,ne do te shuheshim sa i perket azijatikeve islamist,e kjo do ndodhte ne fund shekulli e kaluar...Per te mbajtur identitetin tend(siq shprehesh ti)duhet te jetosh ne azi.

Faqja 50 prej 58 FillimFillim ... 404849505152 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •